amigdas.com

Cioara cenușie: cât de mult trăiește, ce hrănește și unde trăiește

Caracteristică - Cioară griO astfel de specie de păsări, cum ar fi cocoși gri, aparțin genului de cârnați, familia Voranului, ordinea trecătorilor, tipul de chordate.

Cioara gri este una dintre speciile de păsări care aparțin genului de cârnați. De regulă, o cioară negru și gri se referă la subspecii de un singur tip, deoarece acestea diferă numai în culoarea sa. Aceste specii de cori pot fi traversate între ele și cresc pui destul de sănătoși.

Caracteristicile griului gri

Ce este o cioară gri? Nu este greu de ghicit că culoarea acestei păsări este gri. Coroana capului este întunecată, picioarele sunt negre. În medie, lungimea corpului poate ajunge la 50 cm, greutatea - aproximativ 500 de grame. De obicei, cioara gri pare puțin mai mare decât vârful. Cursa aripilor sale atinge un metru. Ciocul este înalt, curbat și puternic. Persoanele tinere sunt, de obicei, mai întunecate decât strămoșii lor, au ochi albaștri și un cioc roz. Ea face sunete ca un "carr" răgușit. Cu pași mari și ciudați, se mișcă pe pământ. Simțind o situație periculoasă, începe să sărind.

Cioara griCioanele sunt păsări foarte mobile și răzbunătoare. Își amintesc un câine care ia ofensat-o cu un an în urmă și se zbate pe el pentru a ataca. Uneori, persoanele abutizate de gri pot recunoaște pălăria de blană a unui bărbat. Cel mai mare dușman al acestei păsări este vulturul care, pe timpul nopții, îi ucide.

Când vin vremurile reci, păsările zboară departe de zona de iarnă spre zonele mai calde și, după frig, se întorc. Crăpăturile care rămân la iarnă se găsesc pradă la iazuri și păduri.

Cât trăiește o cioară gri? Această întrebare este destul de relevantă, deoarece miturile merg ca să poată trăi aproximativ 300 de ani. Cu toate acestea, acest lucru este complet greșit. Această pasăre poate trăi 20-30 de ani, dar există și excepții. Există afirmații că printre aceste păsări există ficat lung, care de două ori poate supraviețui vârstei medii de moarte.

Habitatul griului gri este destul de vast:

  • Europa Centrală și de Est;
  • Asia;
  • Siberia de Vest.

Locul de reședință selectează următoarele:

  • păduri;
  • gropile de gunoi;
  • câmp;
  • Așezări mici;
  • Village.

Abundența oamenilor nu o înspăimântă, dimpotrivă, o provoacă. Pentru a priva locuitorii din vara, fructe de padure si legume? Da, cu ușurință!

Dieta și programul cârligelor gri

Bird fel - o cioara griAceasta, probabil, speciile comune de păsări, care mănâncă absolut totul: de la alimente în cutii de gunoi, terminând cu rozătoare și fructe. Meniul de păsări adulți este format din diferiți rozătoare mici, gândaci, viermi, păsări, deșeuri alimentare, carouri, ouă, fructe și boabe.

Ei își iau mâncarea în moduri diferite. Sunt foarte inventivi. Au fost cazuri când o femeie adultă a prins un nuc și a adus-o pe drum. După ce mașina se deplasează cu piulița, o mănâncă. Râurile de mărfuri coapte sunt înmuiate în bălți.

Deseori, oamenii sunt martori la o turmă de păsări gri care se agață de un gunoi sau de depozitul de deșeuri. Păsările pot face resturile de mâncare de acolo într-un loc mai izolat, pentru că există o mizerie și haos în apropierea containerelor pentru gunoi.

Pentru iubirea de păsări și rozătoare mai mici, o cioară se numește pasăre de pradă. Nu este disprețuită să mănânce veverițe și iepuri de câmp, trăind în păduri și parcuri. De asemenea, dieta acestei păsări gri include pești și pescăruși mici.

Viața de zi cu zi a acestor păsări gri începe cu trezirea lor. Chiar înainte de zori, se adună în turme și încep să zboare. Se adună pe un copac uriaș și apoi zboară pe câmp în căutare de hrană. Până la prânz, se întorc la copac, pot să ia un pui de somn scurt și apoi să se întoarcă pentru a găsi mâncare. Ravenii petrec noaptea în clustere, se pot alătura rațe și racoane. Ei petrec noaptea, de regulă, în cimitire și parcuri.

Reproducerea de corbi gri

Cuibul de griReproducerea se produce, de regulă, timp de 2-5 ani de viață. Vârsta maximă pentru incubație și ouă este de 20 de ani.

Cuiburi pasăre se bazează pe copaci și clădiri. O nouă pereche de cuiburi construiește unul nou de fiecare dată. Sezonul de împerechere, care începe cu sosirea primăverii, precedate de jocurile de căsătorie ale cuplului, somersaults în aer, rocking pe fire, precum și performanțele de la masculi de acrobație pe cer.

De obicei, cuiburile de corbi sunt situate aproape unul de altul. În ciuda faptului că indivizii acestor păsări le place să mănânce în depozitele de deșeuri, nu vor construi niciodată un cuib în nici un loc murdar. Părinții sunt foarte sensibili la problemele de ecologie și sănătate ale viitoarelor lor pui.

Aproximativ în martie-aprilie, părinții încep să construiască un cuib. Este construit din fân, ramuri, cârpe, diverse bucăți de fier. Puneți corbii gri de la două la șase ouă de culoare albăstrui cu pete întunecate. Iar acele cuiburi de ouă, care sunt amânate mai întâi vor fi mult mai intens colorat, mai degrabă decât acesta din urmă. În timpul incubării puiilor, bărbatul este ocupat cu recoltarea hranei pentru el și partenerul său.

În timpul incubării, s-au observat acțiuni ciudate ale păsării mamei: aproape că nu ședea liniștit pe ouă, iar acum și-a întins aripile și se ridică în picioare. Aceste acțiuni sunt asociate cu ventilarea cuibului.

Puii apar după 20-35 de zile. Inițial, ei sunt complet neajutorați și au nevoie de îngrijire constantă și hrănire regulată. Este demn de remarcat că primul este un băiat. De asemenea, mama începe să primească hrană pentru pui. Părinții sunt păziți de rândul său. Cea mai populară hrană pentru pui - ouă care răpesc părinții. Gravele gri, de asemenea, răpesc și puilor de alte păsări pentru a-și hrăni proprii.

La jumătatea lunii iunie, puii încep să zboare din cuib. La început sunt cu părinții lor care le hrănesc. În iulie, puii încep să-și trăiască întreaga viață.

Cum să faci o cioară acasă

Gray cioara - descrierea eiÎn lumea modernă, oamenii pot vedea animale neobișnuite. Din ce în ce mai mult, o persoană primește o cioară în casa lui. Cu toate acestea, pentru a avea o cioară adultă, care a trăit deja o viață independentă în sălbăticie, este o greșeală foarte mare.

Dar dacă cioara cenușie a fost îmblânzită cu o pui, atunci ea se va obișnui foarte repede cu maestrul ei. Cei care păstrează astfel de păsări neobișnuite pentru casa lor, rețineți că ciorile sunt foarte inteligente și inteligente. Adevărat, nu este greu să furi ceva pentru asta.

Cioara care trăiește în casă este atât de obișnuită încât atunci când este eliberată, se poate întoarce acasă la proprietar. Poate fi cârligele de mână chiar să înveți să vorbești, Cu toate acestea, acest lucru va dura mult timp și efort din partea profesorului. Pentru ca pasărea să-și amintească cuvintele, este necesar să le repetăm ​​adesea și cu voce tare.

Nu se recomandă cioara să fie păstrată într-o cușcă, pentru că ea foarte îndrăgostit de mișcare. Dacă un barbat și-a trăit toată viața în captivitate, el nu poate reproduce sunetele celorlalți triburi. Dar cu ușurință el va prinde și va reproduce toate sunetele pe care le va auzi în casă.

Este necesar să îmblânzi pasărea unui corb când este de maxim 2-3 luni. Pisica îmbătrânită va fi foarte dificilă și aproape imposibilă. După câțiva ani, pasărea va dori să părăsească casa și să zboare. Dacă ea a fost crescută în mod corespunzător, se va simți bine în libertate, dacă nu, va muri.

Trebuie avut în vedere că, atunci când se îmblânzește o pasăre ca o cioară, trebuie să i se acorde o atenție sporită timp de câteva luni. Și atunci, atunci când pasărea crește, este nevoie de atenția proprietarului. Cel puțin două ore, proprietarul va trebui să-și plătească noul animal de companie.

Costurile materiale, având o astfel de pasăre neobișnuită, vor fi ocolite. Singurul lucru care va necesita bani - să-i aranjeze acasă. Cioara gri este capabilă să trăiască cu o persoană toată viața. speranţa de viață domesticite de un corb nu mult diferit de speranța de viață a sălbatice. Dar, datorită faptului că cioara domestită nu-și petrece energia căutând prada, poate trăi mai mulți ani mai mult decât prietenul sălbatic. Proprietarul trebuie să studieze cu atenție dieta griului gri și ea îi va plăcea cu viața ei lungă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mănâncă și cum să-i ții acasă?Ce mănâncă și cum să-i ții acasă?
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Combaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristiciCombaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristici
Un interpret de vis: un barbar negru, ce face visul unui cioara?Un interpret de vis: un barbar negru, ce face visul unui cioara?
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
Verzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducereVerzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducere
» » Cioara cenușie: cât de mult trăiește, ce hrănește și unde trăiește
© 2021 amigdas.com