amigdas.com

Cum de a alege dintii drept pentru dinti?

Cum se folosesc scobitoriAstăzi, există multe modalități diferite de a repara mușcăturile, dar cele mai rapide și cele mai convenabile dintre ele sunt pungile pentru alinierea dinților.

Când o persoană învață mai întâi despre existența unei probleme similare, nu se grăbește să se înscrie pentru un ortodont, crezând că numai adolescenții poartă îmbrăcăminte. Cu toate acestea, zăbrelele dentare sunt, de fapt, un design ortodontic universal care poate fi folosit de oameni de orice vârstă.

Cum se aliniază dinții cu ajutorul capsulelor dentare?

Kapami este obișnuit să se apeleze la căptușeală specială pe bază de polimer, care se potrivește perfect cu dentiția. Acestea sunt adesea folosite de medici, Pentru a ajuta pacienții lor să corecteze patologiile dentoalveolare mici.

Pentru a elimina defectele dentiției găsite în cavitatea bucală prin intermediul unei picături, trebuie luate mai multe măsuri. Aceste produse sunt oferite sub forma unui kit special care conține între 10 și 40 de perechi de capace, adaptate caracteristicilor maxilarului pacientului. Pentru a obține efectul dorit, acestea trebuie utilizate în ordinea medicului, schimbându-se la fiecare două săptămâni.

Utilizați capul pentru a alinia dinții în trepte, deoarece acestea trebuie să se potrivească întotdeauna bine cu dinții și să aibă o presiune ușoară, dar constantă. Utilizarea unor astfel de produse abordarea în tratamentul permite dinților să treacă treptat în direcția corectă. După ce poziția dinților este ușor schimbată și pungile sunt ideale pentru dinți, ele sunt schimbate.

Aceste dispozitive care se îndepărtează, medicii recomandă să poarte zilnic cel puțin 20 de ore pe zi. Acestea pot fi îndepărtate doar pentru proceduri igienice. Dacă medicul a fost numit după cursul de corectare a mușcăturii, în scopul de a fixa efectul, atunci în acest caz acestea ar trebui purtate doar pentru noapte.

Indicatii si contraindicatii

Cum se instalează unități de basÎn timpul primei vizite a pacientului, ortodontul trebuie să înțeleagă dacă este posibilă utilizarea gagurilor dentare pentru tratament. Cei mai mulți oameni rămân în acest sens, opinia că, cu ajutorul capacelor dentare, este posibilă eliminarea unei mușcături incorecte fără probleme speciale. De fapt, aceasta este o iluzie.

Astfel de adaptări ortodontice nu sunt capabile să alinieze mușcătura. Cu ajutorul lor, puteți elimina numai ușoare defecte ale locului dinților. De exemplu, ele pot ajuta la tratarea unor probleme cum ar fi diastema și trema, aglomerarea și întoarcerea dinților. În cazul în care examinarea a arătat că pacientul are nu numai curburi externe, ci și patologii mai grave în sistemul rădăcină, numai arcuzile îl pot ajuta.

Kapy pentru alinierea dinților în plus față de scopul principal poate fi, de asemenea, utilizat în cazul în care pacientul nu tolerează nitinolul metalic, care face parte din arcele sistemului bracket. Pentru a face capacul, se folosesc mai puține materiale alergene, care pot provoca reacții neplăcute numai într-un număr mic de pacienți - nu mai mult de 2-3%.

Kappas pentru eliminarea defectelor dentiția poate fi utilizată pentru toți pacienții fără excepție. Singura condiție care trebuie îndeplinită este vârsta pacientului cu vârsta de peste 12 ani, deoarece numai în acest moment o persoană are timp să formeze complet sistemul maxilarului și maxilarului.

tipuri

Tipuri de capseDeși mulți dintre noi au auzit de aceste produse, nu toată lumea știe ce este capy și cum arată soiurile lor dentare. În funcție de materialul din care pot fi făcute pungile, este obișnuit să se separe siliconul și plasticul. De asemenea, ele pot diferi în mărime. Pe baza acestei caracteristici, ele pot fi clasificate la adulți și copii.

Astăzi piața oferă o mulțime de companii diferite. Numai pe baza caracteristicilor fiecărui produs specific producătorului, este posibil să se ofere o clasificare a acestor produse. Printre sistemele corective bine dovedite, următoarele mărci de capac:

Invisalign

Produsele acestei companii sunt în mare cerere, pe care a reușit să o obțină datorită utilizării unui sistem de atașare a capacului tehnologic, care permite rapid și fără prea multe inconveniente să remedieze problema cu dinții. Sistemul de fixare utilizat în aceste dispozitive este dezvoltarea proprie a companiei și nu este utilizat în altă parte.

3D-zâmbet

Acest sistem este universal, deoarece cu ajutorul acestuia puteți să corectați orice defecte. Adesea ajută la rezolvarea problemelor pentru acei pacienți, care nu le-ar putea elimina cu bretele.

Ortosnap

Produse similare sunt realizate cu ajutorul unui material special de înaltă rezistență. Dar, în același timp, acestea sunt cele mai accesibile astăzi.

Ștergeți corect

Astfel de sisteme corective sunt ideale pentru pacienții care, din cauza caracteristicilor organismului, nu tolerează metalul. Rezultatele studiilor clinice au confirmat, că atunci când se utilizează picături de la acest producător, pacienții sunt mai puțin susceptibili de a suferi reacții alergice.

Avantaje și dezavantaje

Dental Kapi au un număr important de avantaje pe care fiecare cumpărător trebuie să le cunoască pentru a le elimina pentru a elimina defectele din dentiție:

 • De ce să poarte capAspect atractiv. Datorită transparenței, Kapa rămâne complet invizibil pentru ceilalți.
 • Fiabilitate. Astfel de produse sunt realizate individual pentru fiecare pacient, ceea ce conferă încredere că acestea se vor potrivi strâns cu suprafața dinților.
 • Securitate. Pentru a crea o picătură, se utilizează un material sigur de calitate, în timp ce aceste dispozitive au un design foarte tehnologic, care nu lezează dinții, gingiile și membranele mucoase.
 • Confort. Pentru a se adapta picăturilor, este nevoie de 2-3 zile, ceea ce este mult mai mic decât atunci când se utilizează bretele.
 • Simplitatea igienei. Pentru a menține cabinele într-o stare adecvată, trebuie să le spălați în mod regulat. Folosirea pentru curățarea periilor speciale, a periilor sau a irigatoarelor nu este necesară.
 • Posibilitatea de albire a dinților. Toată lumea poate efectua această procedură independent la domiciliu. Este necesar numai aplicarea unui compus special de albire pe părțile interioare ale capacului.

În același timp, nu trebuie să uităm asta, că astfel de sisteme corective au o serie de deficiențe:

 • Potrivit numai pentru a elimina distorsiunile mici. Pentru a corecta patologiile mai grave ale dinților, va trebui să folosiți brațele;
 • preț ridicat.

Fabricarea și instalarea

Folosirea buzelorÎn funcție de metoda de realizare a capacului pentru alinierea dinților pot fi împărțite în două tipuri: termoplastice și individuale. Primul se distinge printr-o tehnică specială de fabricație. Se bazează pe utilizarea tratamentului termic. Expunerea la temperaturi înalte pe material face din plastic, după care este plasat într-o astfel de stare pe dinții clientului. După efectuarea manipulărilor necesare alegerii locația cea mai potrivită, capacul poate fi instalat permanent. În ceea ce privește costul, aceste produse sunt mai accesibile decât majoritatea analogilor, dar nu toți le pot folosi.

Pentru a face astfel de dispozitive corective, un specialist trebuie mai întâi să îndepărteze din dinți pacientului o matriță exactă. Ulterior, acesta va servi drept bază pentru crearea pe calculator a unui model 3D al maxilarului pacientului, precum și a unui plan viitor, care să permită să se vadă ce fel de maxilar ar trebui să obțină după terminarea tratamentului. În plus față de un ortodont este necesar să se facă o serie de machete care corespund diferitelor perioade de tratament. Mai mult, luând în considerare datele disponibile, începe procesul de realizare a unui cap, care se desfășoară în laborator.

Caracteristici de îngrijire

Pentru a se asigura că proprietarii au servit proprietarului pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să acorde îngrijire corespunzătoare, presupunând respectarea regulilor simple:

 • În timp ce purtați capac, este necesar să respectați igiena obișnuită a cavității bucale, fără a uita să le curățați. Pentru a vă îngriji de picături, puteți utiliza o periuță de dinți convențională și o pastă de dinți.
 • Pentru timpul de masă, dispozitivele corective sunt scoase și plasate într-o cutie specială, în care trebuie menținută temperatura și ventilația optimă. Fiind în el, capul va fi protejat în mod fiabil de deteriorarea mecanică.
 • Pentru a minimiza riscul de deteriorare a capacului, pacientul trebuie să viziteze medicul în mod regulat, astfel încât să poată examina nu numai dinții, ci și produsele corective.

Cât costă Kapa pentru a ridica dinții?

Astăzi, clinicile oferă capace la prețuri diferite. Politica de stabilire a prețurilor pentru aceste produse corective depinde de mai mulți factori, dintre care principalii sunt:

 • tipul de produse;
 • complexitatea defectului care trebuie eliminat;
 • perioadă de corecție.

Pentru un calcul mai corect al costului unui ortodont, trebuie să efectuați mai întâi o examinare cuprinzătoare a pacientului pentru a lua în considerare toți factorii posibili.

De obicei, la costul unui produs corectiv adăugați următoarele costuri:

 • Soiuri de capeso radiografie;
 • turnuri de fălci;
 • modelare 3D a maxilarului;
 • achiziționarea mai multor seturi de capac pentru perioada de tratament;
 • mai multe seturi de capace de rezervă;
 • efectuarea unei consultări complete privind caracteristicile tratamentului;
 • controale regulate cu un medic.

În plus față de costurile de mai sus, este necesar să nu uităm să includeți costurile de plată a unor capitole suplimentare dacă acestea din urmă sunt pierdute sau necorespunzătoare.

Cât timp trebuie să port un capac?

La determinarea duratei cursului, trebuie luați în considerare mai mulți factori, dintre care cele mai importante sunt:

 • gradul de complexitate a deformărilor dentoalveolar;
 • respectarea exactă a recomandărilor medicului;
 • gradul de precizie al pacientului în timpul utilizării kapami.

Având în vedere că dinții, care sunt expuse la capac, se mișcă foarte încet, nu trebuie să te aștepți ca după două sau trei luni să primești un zâmbet de la Hollywood.

opinii

Am fost convins de experiența mea personală că Kapy, într-adevăr, poate ajuta la eliminarea defectelor asociate locației dinților. Deși am început să le folosesc acum o lună, am reușit să obțin rezultate bune. Mi-a luat foarte puțin timp să mă obișnuesc cu ei. Din prima zi am putut continua viața obișnuită, fără să simt vreun disconfort. Deși când am consultat medicul, nu m-am așteptat ca aceste plăci transparente și fragile să-mi facă dinții urâți atât de frumoși.

Din copilărie am fost nemulțumit de dinții mei strâmbi, din cauza a ceea ce am avut multe complexe. Pentru a scăpa definitiv de problema mea, am decis să solicit ajutor unui ortodont. Dupa ce ma asculta, el a sfatuit sa instaleze o mana transparenta. De la el, am aflat că pungile sunt practic aceleași cu bretelele - nici costul, nici durata tratamentului. Deoarece nu aveam contraindicații, am fost imediat de acord cu procedura.

La început am avut o castă a maxilarului și după 14 zile am primit aceste dispozitive detașabile. De atunci, au trecut 11 luni și acum pot spune cu încredere și bucurie că dinții mei arată aproape perfect. Sunt foarte recunoscător medicului pentru ceea ce mi-a recomandat. Cu bretele, am putut visa doar despre acest rezultat.

concluzie

capace dentarePrintre noi, mulți oameni sunt nemulțumiți de forma și aranjamentul dinților. Cu toate acestea, medicina de astăzi a ajuns la un nivel care poate ajuta chiar și pacienții fără speranță. Un astfel de dispozitiv modern, cum ar fi Kapy, poate rezolva o astfel de problemă. Acesta este un sistem universal pentru eliminarea defectelor dentiției, care pot fi folosite de persoane de orice vârstă.

Adevărat, acest lucru nu înseamnă că poți să-i folosești singur. În primul rând, trebuie să vorbim despre acest lucru cu un medic cu experiență, la urma urmei, nu toată lumea știe cum să folosească în mod corespunzător capace pe care le-au ajutat pentru a restabili rapid rândul dintelui și să conducă gura în perfectă stare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturiCum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi
Mușcătura transversală cu deplasarea maxilarului inferior la omMușcătura transversală cu deplasarea maxilarului inferior la om
» » Cum de a alege dintii drept pentru dinti?
© 2021 amigdas.com