amigdas.com

Rasă de câini mici brabanson - cum să aibă grijă

Descrieți rasaRasa cainilor din Brabanson este ca o maimuta. Este un adevărat prieten al unei persoane care a fost cu el toate evenimentele istorice.

În prezent, toți câinii sunt uniți sub aceeași rasă - Griffon. În articol vom vorbi despre cum și unde a apărut exact această rasă, notați de argumentele pro și contra ale rasei, de a învăța cum să alegi un catel și să înveți cum să antrenezi acest câine.

Originea istorică a Brabansonilor

Această rasă de câini are mai multe nume:

 • Griffon cu părul gri.
 • Brabantul Griffon.
 • Micul Brabanson sau Petit Brabanson.

Se crede că primele Brabansoane au fost crescute în secolul al XV-lea. Dar nu există fapte. Toate concluziile se fac exclusiv pe intuiție, deoarece la acești câini o mulțime de sânge este amestecată.

Griffon cu părul cu părul gri au avut caracteristici din rasele dintelui lăturat, au fost numiți și Griffons d`Acry. Acestea sunt așa-numitele câini stabili.

În asemănarea acestor două rase, nu există îndoieli. O caracteristică distinctivă este lâna. În cazul câinilor care cresc calul erau foarte păroase, părul era rigid, apoi lîna moderna brabansons este scurtă.

Mulți cynologi spun că grifonii și-au luat principala caracteristică distinctivă de la pugs. De asemenea, la crearea acestei rase au participat rase precum King Charles Spaniel și Toyota Spaniel Continental. Din acestea, Brabanson a luat culoarea neagră și cafenie a lânii și coada îndoită.

Rasa Brabanson a devenit rapid favorita doamnelor seculare engleze. Animalele de companie au obținut statutul câini ciudați. Au călătorit cu stăpâni pe căruțe, au participat la diverse evenimente și, de asemenea, și-au încălzit amăgirile în timpul sezonului rece.

De-a lungul secolului al XVII-lea nu au existat referiri la Brabansons. Numai în 1880 această rasă a apărut din nou. Ea a fost prezentată la spectacolul cinologic. Era socata de originalitatea ei. Acest lucru a fost promovat de faptul că câinii din această rasă au început să se reproducă oriunde. Cu toate acestea, puritatea sa nu este păstrată.

La începutul secolului al XX-lea, experții au reușit să dezasambleze câinii în grupuri. Principala țară de reședință a acestor animale de companie era Belgia. Dar cel de-al doilea război mondial a pus în pericol viața acestei rase. Aceste rase care au reușit să supraviețuiască, au trăit în Anglia și Statele Unite. Crescătorii nu aveau de ales, trebuiau să refacă rasa din ceea ce mai rămăsese din ea.

Rasa a fost păstrată, dar câinii s-au schimbat. După ce crescătorul a reușit să completeze rasele de mai multe ori cu alții, au fost obținute trei tipuri de rase:

 • Grifonul belgian. Această rasă are culoare neagră, lana este dură, are o lungime medie.
 • Bruxelles Griffon. Lana este de lungime medie și rigidă. Culoarea stratului este roșie, poate că este roșie.
 • Petit Brabanson. Cu rasa cu parul ras, culoarea lânii poate fi negru, roșu, negru-bronz. Sau poate un amestec de toate culorile.

Aspectul oficial al rasei Petit Brabanson datează din secolul al XIX-lea. Păsări folosite Brabansons pentru vânarea rozătoarelor mici. Și nu se știe, cum ar fi soarta lor dacă regina Belgiei, Maria-Henrietta, nu a luat-o. Din ordinul său, păsările din Brabanson au devenit un simbol al țării. Din acest moment a început munca grea asupra popularizării câinilor din această rasă. Și încă din 1904 a fost adoptată prima descriere oficială a rasei Brabanson.

Pro și contra de pasăre Brabanson

Câinele Brabanson are atât calități pozitive, cât și negative. În primul rând, vom înțelege avantajele rasei:

 • Beneficiile conținutuluiAnimale de companie din această rasă este foarte atașat de proprietar. Foarte bun câine.
 • Ei apreciază o atitudine bună din partea unei persoane. Ei nu se tem și arată agresivitate.
 • Câinii nu își mai amintesc răul. Ei nu au sentimente inerente de resentimente. Dar, în același timp, el poate arăta această emoție pe botul său. Poate și să arate bucurie, tristețe, tristețe, concentrare.
 • Câinele va fi un excelent acompaniator în orice călătorii.
 • Câinele este bun la formare și participă cu succes la programele de agilitate.
 • Câinele interacționează bine cu toate animalele de casă din casă.

Acum hai să vorbim despre dezavantajele acestei păsări din Brabansons:

 • Câinii acestei rase se disting printr-un caracter excelent numai lângă proprietar.
 • Nu pot tolera separarea. Poate mult timp să tânjească și să refuze să mănânce.
 • Câinele în mod constant ridică diferite obiecte de la sol. Este nevoie de mult timp pentru a renunța la asta.
 • Această furculiță de câini este predispusă la boli ale ochilor și ale pielii. De asemenea, au o naștere dificilă. Majoritatea genelor se termină cu cezariană.

Cum să ai grijă de un mic Brabanson

Grijă de BrabansonsMicul Brabanson coexistă perfect în apartament. Acest lucru se datorează dimensiunii sale reduse. Este bun la antrenament. Deci nu va fi dificil să-l obișnuiți să meargă în tavă. Dar, de asemenea, să stea pentru o perioadă lungă de timp blocat un astfel de câine nu va fi. Trebuie să meargă.

Un caine trebuie sa-si varsa energia. Prin urmare, în timpul unei plimbări, lăsați-o să ruleze în jurul site-ului.

Nu este greu să ai grijă de un astfel de câine. Este suficient să te uiți în spatele aspectului său. Câinele trebuie să fie pieptat săptămânal. Este de dorit să se facă baie de două ori pe lună. Pentru baie, folosiți unelte speciale. După ce ați făcut duș, uscați întotdeauna haina animalelor de companie. În caz contrar, există riscul ca el să se răcească.

Fiți atenți la dinți și ochii animalelor de companie. Deoarece sunt predispuse la boli de ochi. De aceea trebuie să vizitați un medic veterinar, cel puțin o dată la șase luni. Alimentele reprezintă, de asemenea, un factor de risc pentru dinți. Trebuie să fie curățate. Dacă emaila pe dinți animalul de companie sa întunecat și din gură există un miros neplăcut, este necesar să se adreseze medicului din spatele tratamentului.

Urechile trebuie curățate cel puțin o dată pe lună. Aveți grijă ca nu apar culori neobișnuite. Dacă observați pete, miros și faptul că câinele este mereu mâncărime, este necesar să vizitați urgent un medic.

Cu hrană, lucrurile vor fi mult mai complicate. Animale de companie este alegerea reală în această afacere. Nu îl vei face să mănânce ceea ce nu-i place.

Cumpărați boluri speciale pe suport. Ele vor crește odată cu cresterea animalelor de companie. Așa că îl țineți în poziția corectă.

Când hrăniți, este important să urmați regimul:

 • Puii până la jumătate de an trebuie hrăniți de 4-5 ori pe zi.
 • Un animal de companie are mai mult de șase luni - de 2-3 ori pe zi.

Puteți să vă hrăniți animalul cu alimente naturale și alimente uscate. Aici totul va depinde de proprietar. Dacă ați ales alimente naturale, atunci dieta ar trebui să includă:

 • Fructe și legume.
 • Ouă și iaurturi.
 • Pește și diverse cereale.

Dacă alegeți un aliment uscat, atunci trebuie să puneți un al doilea bol pentru apă. În produsele alimentare adăugați vitamine. Și urmăriți constant greutatea, cântărind animalul dvs. de companie.

Cum sa alegi un catelus

Luați catelul de la mamă în trei luni. În acest timp, dinții lui se vor schimba și carantina va fi efectuată după ultima vaccinare. Nu aveți nevoie să-l rupeți de la mama dvs. înainte de timp. Trebuie să mănânce pe deplin laptele. Este pe aceasta va determina starea de sănătate a animalului de companie în viitor. Dacă bebelușul nu obține laptele matern, imunitatea sa este slăbită și se poate lupta cu diverse boli.

Atunci când alegeți un catelus, este necesar să se acorde atenție următoarelor criterii:

 • Hrănirea copacilor din BrabansonActivitatea unui mic brabanson. Acesta este un câine activ, ea este interesată de tot. Rasa este jucausă.
 • Aspect. Un cățeluș sănătos trebuie să aibă o haină strălucitoare, ochi și urechi curate, o burtă moale, necumpătă. Cuiele de pe labe trebuie să fie intacte.
 • Dinți. Este demn de remarcat că micul catelus are o gustare. Dinții trebuie să stea într-un rând îngrijit și să aibă o culoare albă.
 • Alegerea unui catelus din această rasă trebuie să vă familiarizați cu pedigree-ul său. Crescătorii buni știu totul despre animalele lor de companie. Ei oferă să vadă imagini ale părinților copilului. În aspectul lor, putem presupune ce va arăta cățelușul la maturitate.

Prețul unui astfel de catelus începe de la 600 USD.

Cât costă puii de brabandon?Deci, am vorbit despre niște câini, cum ar fi Brabanson. Au început reproducerea în secolul al XV-lea. Din cauza războiului, această rasă se afla în pragul dispariției. Dar, ar putea fi restaurat. Foarte mult câinii din această rasă i-au plăcut reginei belgiene. Ea a făcut pe acești câini un simbol al țării. Și, datorită ei, popularizarea rasei a crescut.

Brabansonii mici câini foarte activi și prietenoși. Ele sunt miniatură, astfel încât acestea sunt ușor de păstrat în apartament. Sunt adepți și îi vor însoți pe stăpânii lor în orice călătorie. A pregăti o astfel de rasă nu este dificilă. Chiar și un elev școlar poate face față acestei sarcini. Câinele nu este îngrijit. Dar în hrană, animalul de companie este foarte selectiv. De aceea trebuie să alegeți cu grijă mâncarea pentru gustul ei.

Cumpara un catelus mai bun. Dar nu te grăbi. Animalul de companie ar trebui hrănit cu lapte matern. De la mama lui este cel mai bine să ia în 3,5 luni. Prețul unui cățeluș de oi este foarte mare. Începe de la 600 $.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Rasa belgian Griffon: descriere și caracteristiciRasa belgian Griffon: descriere și caracteristici
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Dog Draathaar - caracteristici și descrierea raseiDog Draathaar - caracteristici și descrierea rasei
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
» » Rasă de câini mici brabanson - cum să aibă grijă
© 2021 amigdas.com