amigdas.com

Sindromul Cushing la câini, cum să lupți?

Tratamentul sindromului CushingBoala Cushing la caini - este o patologie rară, și ca și cum ar putea suna ciudat, dar chiar și medicii se bucură atunci când găsesc un câine cu un astfel de sindrom, deoarece fiecare caz aduce la descoperirea de noi instrumente pentru a lupta impotriva bolii. Chiar dacă este un eveniment unic, care promovează știința în avans terapeutic, proprietarii de câini să nu fie de invidiat, pentru că ei trebuie să se confrunte cu o boală foarte gravă. Ce este această boală și de ce este atât de temut?

Ce este sindromul Cushing?

Sindromul lui Cushing Este o patologie, din cauza căreia glanda pituitară secretă cortiloza în cantități imense. Cortiloza este cel mai important hormon, este acest hormon care există pentru a lupta împotriva stresului. Mecanismul fiziologic al cortilozei este foarte dificil și trebuie să fie descris, pentru că există un număr foarte mare de reacții diferite. Este ușor de știut, datorită cortilozelor, câinele poate rezista la efectele negative ale mediului.

Care este problema dacă acest hormon este unul dintre cele mai importante pentru viață. Pentru un câine, această cantitate de excreție de cortiloză depășește toate normele. Cortiloza iese în evidență atât de mult încât chiar un elefant ar avea suficient cantitatea de astfel de hormon. Glanda pituitara este necesară pentru a controla acest hormon, ci în faptul de a problemei, pentru un motiv inexplicabil, el pur și simplu încetează să acorde o atenție la imens kortiloza de selecție în corpul câinelui, astfel încât câinele începe doar cedând. În cazul în care animalul dvs. are sindrom Cushing, atunci animalul de companie va trebui să facă față următoarelor probleme:

  1. Cum se manifestă sindromul?Tulburări grave de comportament, precum și tulburări mintale. Câinele încetează să se comporte așa cum a procedat înainte și își arată toate acțiunile cu comportamentul său neobișnuit. Din cauza tulburărilor psihicului, coordonarea câinelui începe să piardă și, de asemenea, încetează să se supună stăpânului său în formare și, practic, nu îi acordă atenție. Se poate spune că câinele transformă pur și simplu întreaga lume cu acest sindrom și nu se simte atât de bine și încrezător ca înainte. Ar trebui să înțelegeți, cu cât câinele dvs. va suferi mai mult de sindromul de mișcare, cu atât mai mult vor fi abaterile în comportamentul animalului de companie.
  2. Sete. Aceasta este o altă mare problemă cu care se confruntă câinii în sindromul Cushing. Ei doresc întotdeauna să bea, ei încep să bea aproape în fiecare oră, așa că trebuie să vă asigurați că câinele a avut acces liber la apă tot timpul, în caz contrar se va confrunta cu o sete foarte puternică. În plus, urinarea devine inutilă și câinii încep să emită atât de multă urină încât sunt pur și simplu înmuiați de acest miros și devine imposibil să stați aproape de ei.

Acestea nu sunt chiar principalele probleme ale sindromului Cushing. Principala problemă este că mulți câini doar mor mult mai devreme decât ar trebui. De exemplu, multe animale ar putea cu greu să supraviețuiască, și până la trei ani în acest sindrom, ar trebui să notăm faptul că corpul unui câine, care este de 12 de ani, practic nu va diferi în starea lor cu corpul unui câine, care a murit de sindrom Cushing. Cu sindromul Cushing întregul corp al câinelui începe să lucreze mai rapid și mai rapid, epuizând astfel toate rezervele sale biologice.

Putem spune că acest sindrom doar încetinește epuizarea corpului câinelui, ducând astfel la uciderea acestuia. Și cel mai trist lucru este că este un miracol că cazurile când animalele de companie trăiesc până la vârsta de patru ani. Pe scurt, cushing sindrom cu o viteza imensa scoate corpul câinelui.

cauzele

Sindromul Cushing la simptomele câinilorDin cauza a ceea ce există un hyperadrenocorticism? Aceasta este aproape cea mai populară întrebare, pe care proprietarii câinilor îi cer medicilor veterinari. Nici măcar medicii veterinari nu cunosc cauza reală a acestei boli, motiv pentru care este imposibil să o vindecă, deoarece există un număr mare de articulații, din cauza cărora medicii nu au reușit să-l descopere.

Singura facilitate pe care medicii au observat în studiul sindromului Cushing este că pisicile aproape niciodată nu se confruntă cu o astfel de boală, pentru ei, acest caz este una la un milion, în timp ce fața câinelui cu sindromul Cushing de multe ori. De ce pisici în mod constant ocolind boala, în timp ce glanda hipofiză la câini nu poate controla eliberarea hormonului în cantități imense, medicii nu au putut înțelege.

specie

Când studiază această boală, cercetătorii au încercat să înțeleagă care sunt speciile și sunt oricum? Există, într-adevăr, soiuri de sindrom de percuție și, de asemenea, sa constatat că uneori proprietarii sunt provocatori ai acestui sindrom. Care este prima varietate, din cauza a ceea ce se întâmplă?

  1. Semne ale sindromuluiAcesta ar trebui să înceapă cu prima specie de sindrom Cushing, apare la câini, din cauza cantității mare de hormoni în corpul lor, ci mai degrabă, este hormonii care sunt similare cu cortizol. Dar, se pare, cum poate exista o suprapunere de hormoni, dacă corpul câinelui trebuie să controleze toate acestea? Faptul că oamenii înșiși provoacă un număr mare de hormoni, adăugând aditivi pentru animalele lor de companie. Mulți oameni încep să-și trateze câinii de la orice boală cu ajutorul unor medicamente pe care le-ar putea găsi pe internet sau într-o farmacie, apoi le cumpără fără a consulta medicul. După aceasta, există un sindrom de înghițire, deoarece substanțele sintetice fac parte din substanțele hormonale create pentru tratamentul animalelor de companie. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, uneori, din cauza acestei boli dificil dezvolta, glanda pituitara poate opri pur și simplu, care produce hormonul, astfel că va trebui să facă în mod constant fotografii câinele pentru viață Ea doar a reușit să supraviețuiască, dar acest lucru nu este un lucru ieftin de făcut.
  2. Și, de asemenea, există un al doilea tip de sindrom de percuție, care apare datorită diferitelor tumori formate în apropierea glandei hipofizare. Uneori există cazuri în care tumoarea se stoarce sau crește direct în hipofiza, după care hormonul dorit încetează să mai fie produs.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că există chiar și predispoziții la această boală, adică rasele de câini în care o astfel de boală apare cel mai des. Această listă include 3 rase: terieri, boxeri și teckeri.

evidență

Este posibil să stabiliți într-un fel că animalul începe să dezvolte un sindrom de agitație sau a avut deja loc? În timpul studiului, s-au identificat mai multe simptome ale sindromului cushing, acestea putând fi determinate de următoarele semne:

  1. După cum sa menționat deja, animalul începe să bea apă în mod constant, iar urinarea funcționează în mod constant. Dacă observați că animalul dvs. de companie este surprinzător de sete foarte puternică cu urinare, atunci ar trebui să îi acordați atenție. Nu uitați că unele rase de câini, pur și simplu prin natura lor, beau foarte mult. Hiperadrenocorticismul la câini este dificil de determinat precis prin acest simptom.
  2. Părul începe să cadă și părul se degradează. Cu sindromul de cushing la câini, pielea devine destul de fragilă, astfel încât ei pur și simplu încep să-i piardă. Acest lucru se întâmplă destul de repede, pentru o privare completa a parului câine suficient de la două săptămâni la o lună, totul depinde de rasa de caine, deoarece unele rase este foarte sensibile la boala, in timp ce altele sunt destul de rezistente la ea. Acest simptom arată foarte înfricoșător și veți observa cu siguranță că câinele dvs. începe să-și piardă haina.
  3. Animale de companie începe să piardă în greutate foarte mult, și fizic, de asemenea, se schimbă. Dacă înainte ca câinele să aibă o masă bună, atunci poate pierde rapid greutatea într-o perioadă scurtă de timp. Un simptom destul de ciudat este că corpul lor devine mai subțire, dar stomacul devine și mai plin. După încheierea acestui fapt, cercetătorii au observat că, în unele cazuri, animalele de companie nu cresc subțiri, dar devin grase, nu pot da nici o explicație. În general, pentru a spune cu certitudine poate fi doar că, cu o schimbare foarte rapidă în greutate, un animal de companie poate avea hiperadrenocorticism.
  4. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, atunci când câinii hiperadrenocorticism nu doar beau foarte mult, ci încep să mănânce în mod constant. Ei nu mănâncă la fel de mult cum beau apă, dar, totuși, dieta lor este aproape dublată, doar încep să mănânce ceea ce văd. Cel mai interesant factor este tocmai acela că, cu o dietă imensă, poate chiar să piardă în greutate și să nu primească grăsime. Dar, de multe ori cainii cresc inca in greutate dupa o hranire constanta cu o multime de alimente, aceasta greutate nu va fi mai mare de 15% din greutatea originala a cainilor.

Simptomele sindromului cushing la câiniDacă aveți un câine care este folosit ca gardă, atunci cu o astfel de boală, va fi inutil pentru ultima ta postare, așa că în timpul antrenamentului ei sunt pur și simplu epuizați la o rată enormă. Așa cum am menționat mai devreme, la început, animalele de companie vor fi epuizate în timpul antrenamentului, după care pot opri pur și simplu să vă asculte comenzile, deoarece corpul lor va fi departe de a fi instruit. Și, de asemenea, încep să piardă potența din cauza acestei boli, bărbații pot avea o atrofie completă a testiculelor.

Este, de asemenea, de remarcat faptul că oasele câinilor devin la fel de fragile ca hiperadrenocorticismul, au o boală osoasă numită osteoporoză a oaselor scheletului. Câinii nu ar trebui să primească lovituri sau alte sarcini, pentru că din acest motiv pot suferi un rănit grav, după care pot fi reabilitați cu mari eforturi. Faptul este că oasele lor devin din ce în ce mai slabe și mai slabe, lucrând mai rău și mai rău, astfel că vor avea nevoie de un timp decent pentru a le regenera.

Diagnostic și tratament

Și acum cel mai important lucru, Este posibil să se vindece această boală? Răspunsul este da, dar mai întâi va trebui să vă diagnosticați animalul de companie, astfel încât medicii să fie încrezători în prezența hiperadrenocorticismului la animalul dumneavoastră de companie. Veți avea nevoie să efectuați pentru câine un număr foarte mare de studii, nu este atât de simplu și durează mult.

Ca medicamente pentru combaterea sindromului Cushing utilizați ketoconazol. Acest medicament a fost creat pentru a suprima producția de hormoni, nu a fost creat pentru această boală, așa că animalul dvs. va trebui să mărească doza de 3 ori, după care medicamentul va avea un efect. Medicamentul este o modalitate excelentă de combatere a bolii, nu are practic simptome laterale și nu este atât de scumpă, dar dezavantajul acestui medicament este că este doar util în stadiile incipiente ale bolii, pe stadiile avansate ale hiperadrenocorticismului este practic inutil.

Sindromul Cushing la câiniȘi, de asemenea, există un medicament ca trilostan, se numește mult mai eficient decât ketoconazolul. Există două dezavantaje în utilizarea acestui medicament, primul este un număr mare de efecte secundare, deci ar trebui să fie folosit numai la instrucțiunile unui medic pentru a nu vă răni în mod accidental animalul. A doua minus este în preț, trilostane nu este de departe cel mai ieftin medicament dat fiind că va trebui să-l cumperi de mai multe ori.

Și, de asemenea, există o intervenție operativă care vă poate ajuta câinele în cazul unei tumori în zona hipofizară. Există diferite terapii, de exemplu, tratarea bolii cu ajutorul ierburilor, dar este doar o pierdere de timp și bani, deoarece au fost testate și nu ajută animalele de companie în nici un fel.

După cum ați înțeles deja, puteți trata în continuare sindromul de înțepături, dar pentru aceasta trebuie să contactați imediat un medic veterinar care va putea să prescrie un curs de terapie. Animalul dvs. de companie va scrie medicamentele de care aveți nevoie pentru a utiliza, după care va trebui doar să se administreze aceste medicamente. De regulă, prescrieți ketoconazol sau trilostan, totul depinde de stadiul bolii, într-un stadiu incipient este posibil ca câinele să fie ajutat de ketoconazol, iar mai târziu nu se poate face fără trilostan.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Alergii la câini și cum se manifestă ea însășiAlergii la câini și cum se manifestă ea însăși
Ce inseamna atunci cand un hormon TTG special este redusCe inseamna atunci cand un hormon TTG special este redus
Injecții diprospan și instrucțiuni de utilizareInjecții diprospan și instrucțiuni de utilizare
Sindromul Guillain-Barre: Simptome și tratamentSindromul Guillain-Barre: Simptome și tratament
Sindromul Kandinsky-clerambo - automatism psihicSindromul Kandinsky-clerambo - automatism psihic
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Tabelul normei TTG pentru femei și bărbați în funcție de vârstăTabelul normei TTG pentru femei și bărbați în funcție de vârstă
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Semnele care indică infecția câinelui cu viermiSemnele care indică infecția câinelui cu viermi
Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilorAcarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
» » Sindromul Cushing la câini, cum să lupți?
© 2021 amigdas.com