amigdas.com

Triton obișnuit: ce hrănește animalul, în cazul în care trăiește

Triton obișnuitTriton este un fel de animal amfibian din familia Salamander. Nu o confunda cu broaștele. Acest reprezentant în condiții naturale, se simte excelent pe uscat și în apă. Se referă la probele foarte mici de un fel. Este distribuită în cea mai mare parte pe teritoriul european, surprinde zona estică a Asiei și Munții Altai. Prezentată în Cartea Roșie a Rusiei și Ucrainei, se află sub protecție specială. Principalul cauza dispariției populației

, se consideră poluarea rezervoarelor.

Nuntă animală: descriere, caracteristică

Acvariu de apă TritonTriton amfibian, are o lungime medie a corpului de 9-11 cm. Deși există astfel de indivizi ajungând la o dimensiune de 20 cm. Majoritatea corpului în formă de arbore constă dintr-o coadă mare. Un cap plat este atașat la un gât scurt. În timpul sezonului de împerechere, diferențele dintre bărbați și femei sunt deosebit de distincte. La bărbații de pe spate există o creastă. Femelele sunt de culoare gri-nisip, masculii sunt de culoare maroniu-masiv, cu un punct întunecat. Abdomen - galben sau portocaliu, cu plăci gri. Elementul animalului sunt benzi longitudinale pe cap, traversând ochii. Piele netedă, cu o ușoară rugozitate.

Membrele sunt musculare, echivalente în dimensiune, pe partea din față - 3-4 degete, și pe spate - 5. În mediul acvatic, se simt mai confortabil decât pe uscat. vioi alerga în partea de jos, dar pe teren ele devin ciudate. În mediul natural, durata de viață nu este mai mare de 6 ani, într-un mediu artificial - aproximativ 20 de ani. Locuiesc în masive mixte și foioase, sau în stepă de pădure. Ele se ascund constant sub submarin, scoarță, în păduri de vegetație.

Pe terenurile comune respira pielea si branhiile pulmonare. Din apă, oxigenul este extras prin procesul îngrozitor pe coadă, care dispare atunci când se schimbă modul de existență al Pământului. Larvele inhalează prin branhii. Șarpele nu se vede bine, dar toți se simt bine. Ei pot simți prada lor, la o distanță de 200-300 m. În cavitatea orală, pe cer, există dinți ascuțiți, în două rânduri paralele.

Ce mănâncă obișnuiți?

Fluture plutitor în acvariuÎn dieta de bază a animalelor, predomină nevertebratele:

  • Pe uscat, se prefera: omizi, gandaci, centipede, insecte, viermi. Larvele se hrănesc cu daphnia, cu larvele țânțarilor și cu alte planete.
  • În mediul acvatic, mantlele sunt comutate: la moluște, raci, molii.

Imediat ce vine timpul întunecat, noii încep să ducă o viață activă.

Reproducerea noului

Propagarea miezului în apăAceste amfibieni se simt perfect în apă, pot rămâne în ea în mod constant. În toamnă, acestea sunt grupate de 3-5 persoane și se duc în subteran. când perioada de iarnă se termină, reveniți înapoi și începeți să vă multiplicați. Femeia a acceptat să se fertilizeze, bărbatul trebuie să încerce din greu. Dacă demarchea căsătoriei se termină cu succes, procesul începe. Aceasta este o procedură destul de complicată, care este posibilă în primăvara sau vara timpurie.

Barbatul își coboară spermatoforii la fund și femeia le selectează cu o cloaca. În interiorul acestei comori se depozitează în banca de spermă, așteptând ouarea. Când mișcarea începe cu oviductul, Spermatozoizii merg în jos pentru a-și satisface testiculele și a le fertiliza. Ca rezultat, producția este masa de icre. Se coboară și se fixează pe vegetația subacvatică. După 2-3 săptămâni se formează larve. În câteva zile, ei pot mânca deja pe cont propriu.

Creșterea tinerească duce stil de viață intensiv. În mod ascuns ascunzându-se în pădure, așteptați, când extracția se va relaxa. Apoi se aruncă spre ea și apucă ferm falca. Perioada de adolescent durează aproximativ 60 de zile, când acestea cresc și cresc până la 4 cm. Deja în toamnă, șopârlele se pot târî pe uscat și pot respira plămânii formați. Maturarea completă are loc la 2-3 ani.

Existența acvariilor

Neagră neagră în apăTritonii sunt considerați amfibieni nepretențioși. Nu este nevoie de condiții speciale de detenție:

  • Regim optim de temperatură - 17-22 grade. Acestea sunt animale care iubesc rece care pot muri de supraîncălzire. Dacă microclimatul din cameră are o temperatură ridicată, atunci apa este răcită cu sticle de gheață.
  • Se recomandă completarea acvariului cu orice insulă de pământ. Deși există specii care nu au nevoie de acest lucru.
  • Pentru decorare, înăuntru se află oale cu plante. De obicei, noii nu-i ating, le moleșesc moluștele. Multă apare adesea când coaja începe să izbucnească din cap. Aruncând complet pielea, se mănâncă imediat.
  • 12-15 litri de apă vor fi suficiente pentru o unitate, care trebuie să fie curățate în mod regulat Filtre.
  • La domiciliu, animalelor de companie li se administrează alimente vii sau congelate. Acestea pot fi viermi, viermi de sânge, bucăți de pește proaspăt, ficat, rinichi și așa mai departe. Alimentați amfibieni adulți în fiecare zi, adulți tineri zilnic. Deoarece au o vedere slabă, ei văd doar o momeală agitată. Orice altceva este găsit prin miros.

Nu este de dorit să coexistăm cu peștii. În primul rând, majoritatea peștilor de origine tropicală și au nevoie de apă caldă. Acest lucru este strict contraindicat nouților. În al doilea rând, ele sunt susceptibile la multe boli ale peștilor. În plus, aripioare ascuțite pot dăuna pielea. Prin urmare, nu sunt locuite cu crabi și crabi.

acestea animalele sunt surprinzător de tenace, pot fi complet restaurate cu umezire intensă. Și aceasta se aplică nu numai la coadă și la extremități, ci și la organele interne. Au fost momente când șopârlele s-au uscat la soare. Și merita ploaia puternică și au început să-și facă treburile zilnice. Tritonii nu se tem de îngheț. În cazul în care îngheța în iarna în timpul iernii, atunci cu sosirea de căldură dezghet și a veni la viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Ce va face mâncarea la domiciliu?Ce va face mâncarea la domiciliu?
Nurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animalNurca europeană: o caracteristică a ceea ce arată un animal
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Red Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viațăRed Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viață
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Amur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșiiAmur tigru - o pisică imensă din paginile cărții roșii
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
» » Triton obișnuit: ce hrănește animalul, în cazul în care trăiește
© 2021 amigdas.com