amigdas.com

Cum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasă

Șopârla în casăȘopârla este un animal de companie destul de exotic. Dacă nu vreți să mergeți pe câine, curățați zilnic tava de pisică și zgomotul de la cobai este inacceptabil - puteți obține o reptilă.

Nu face zgomote puternice, nu se trezește dimineața, nu are nevoie să aloce o mulțime de spațiu în cameră. După ce ați oprit alegerea pe un adiacent, este necesar să știți cum să conțină o șopârlă în condițiile casei.

Informații generale despre șopârle

Lipsă de îngrijire la domiciliuAcești indivizi cu sânge rece sunt prădători. Există multe specii și mărimi de șopârle care pot fi ținute acasă de la mari și lent la mici și viguroase.

Fiecare specie este interesantă în felul său atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori și necesită o abordare individuală.

șopârle modest și nu doresc cu adevărat să comunice cu stăpânul lor, ceea ce este grozav pentru cei care preferă să contemple un animal de casă și să nu se poarte cu el.

În funcție de mărimea reptilei și de tipul acesteia alimente pot fi, de asemenea, destul de diverse. Unii reprezentanți, cum ar fi șerpi, pot, în general, să facă fără hrană pentru o perioadă lungă de timp.

Șopârlă în natură

Giant LizardPână în prezent, știința cunoaște 9 subspecii de șopârle. Acestea sunt distribuite pe un mare teritoriu din Eurasia de la Siberia Centrală până la coasta atlantică.

În interiorul granițelor Rusiei zonă Distribuția acestor amfibieni este destul de extinsă: de la Caucaz în sud până la Karelia, regiunile Leningrad și Arkhangelsk din nord, de la Baikal la est până la granițele cu Belarus.

Șopârlă plătităȘopârlele au dimensiuni diferite. În funcție de subspecii, lungimea animalului poate fi de la 5 cm până la 25 cm. Femelele sunt puțin mai mici decât bărbații. La bărbați, culoarea este galben-verzui-galben, la femei abdomenul este alb sau gălbui.

respectiv biotop existența naturală a șopârlelor este diferită. Acestea sunt păduri mixte și conifere, pustie umedă, stepi și stepe pădure, zone cu pietre uscate. Aceste reptile conduc predominant dar poate urca pârtiile de piatră și copacii.

Mimicria șopârlelorȘarpele nu merg departe de teritoriul locuit, săpând găuri înguste în pământ. În timpul vânătorii, reptilele nu se mișcă mai mult de 15 metri de nurca lor, astfel încât, în caz de pericol, se pot refugia în adăpost.

Se hrănesc cu șobolani obișnuiți nevertebrate: viermi, melci, insecte, care mănâncă adesea vecin și tinerii lor.

Selectarea locuinței

GeckoSelecția celulelor direct depinde de specia șopârlă. Terariul ar trebui să aibă suficient spațiu pentru libera circulație. Reptilele au nevoie de o anumită temperatură.

Dacă în timpul iernii temperatura în apartament scade sub o anumită valoare, va fi necesar un terariu cu încălzire. Temperatura din celulă, iluminarea și umiditatea aerului trebuie controlate. Atunci când alegeți o locuință, trebuie să respectați anumite norme și știu cum să aibă grijă de o șopârlă:

  • Terrarium pentru șopârleCelula trebuie să fie bine fixată, astfel încât reptila să nu scape de ea;
  • mici apeducte sunt potrivite pentru geckos mici, acoperite cu un ecran de sus, pentru geckos leopard, un termarium de 75 de litri;
  • pentru reptilele mici, de exemplu, pentru agama cu barbă, este potrivit un recipient din plastic. Dar cea mai bună opțiune pentru ei va fi un vivarium din material termoizolant cu un volum de 200 de litri. Un exemplu de astfel de casă poate fi un acvariu din lemn cu un perete frontal de sticlă. Atunci când alegeți un recipient din plastic, trebuie să se țină seama de faptul că acesta nu trebuie să fie mai mic de 0,6 metri înălțime și 0,6 × 1,2 m în bază.
  • O altă opțiune este o cușcă de sârmă, care este cea mai potrivită pentru chameleoni. Ar trebui să fie suficient de mare ca să se târască de-a lungul pereților.

Umplerea acvariului

Terrariul și locuitorii săiUmplerea acvariului are o suprafață mare sens. Poate fi o compoziție de crengi, plante în ghivece și pietricele. Toate componentele trebuie să fie naturale, astfel încât animalul să nu dezvolte o boală de piele sau o alergie. Instalat în terariu, ramurile trebuie să reziste la greutatea animalului de companie, astfel încât să nu se rănească prin rupere.

Nu este de dorit ca pietrele să fie folosite ca sol. Este mai bine să dai preferință o specială substraturi, hârtie, bucăți de coajă, cipuri de nucă de cocos. Pentru o alegere ideală a unui terariu, va dura ceva timp să urmați șopârla. Observându-se că solul măcinat mănâncă, baza trebuie schimbată. Categoric, este imposibil să folosiți "așternut" pentru pisică toaletă sau analogii acestora.

Motivul pentru o selecție atentă a terasamentului pentru terariu este că, dacă este înghițit, bucăți de sol pot crește în tractul intestinal, declanșând boală și chiar moartea șopârlă.

Microclimatul necesar pentru o șopârlă

Terariu orizontalPentru a menține temperatura necesară în celulă, sunt necesare multe reptile infraroșu lampă. Alegerea acesteia, trebuie să știți că diferite lămpi produc o cantitate diferită de căldură. Pentru ca șopârla să se simtă confortabilă în terariu, trebuie să adere la anumite norme:

  • alegeți temperatura cea mai potrivită pentru animalul de companie, după ce aflați în magazinul de animale de companie cât de mult are nevoie de căldură. Cele mai multe reptile necesită un sit cu o temperatură de 32-38 ° C;
  • O reptilă are de asemenea nevoie de o zonă rece, astfel încât lampa să fie plasată în colțul cuștii. Într-o zonă rece, de regulă, temperatura ar trebui să fie de 21-24 ° C;
  • Temperatura în terariu trebuie verificată în mod regulat, având în vedere că trebuie să fie diferită în diferite părți ale cuștii;
  • În timpul nopții, opriți lămpile de încălzire, înlocuindu-le cu un încălzitor ceramic.

iluminat

Terraimul făcut în mod automatDupă cum sa menționat deja, pentru întreținerea normală a scalabilului la domiciliu vor fi necesare lămpi cu unde ultraviolete de lungimi și valuri medii. Acestea sunt incluse pentru aproximativ 12 ore.

Reptilele necesită un loc în care să se poată bucura și să se lumineze în lumină. Prin urmare, este necesar să se pregătească o lampă inundație lumină. Pentru a adăuga un spectru de iluminare, radiația ultravioletă este adăugată la lampa de zi.

Corpul de iluminat este fixat în interiorul cuștii, astfel încât șopârla să ajungă la ea și să se răstoarne în razele sale, dar să nu se ardă cu ea.

Majoritatea celulelor ar trebui să fie la umbra.

Lipsă de hrană

Cum să hrănești șopârleleȘopârlă Mănâncă plantelor și animalelor produse alimentare. Baza hranei lor sunt insecte: viermi, păianjeni, lăcuste, greieri. Ouăle fierte de pui sunt foarte hrănitoare pentru reptile. Puteți să vă diversificați alimentele pentru animalele de companie amestecând varză mărunțită și morcovi cu bucăți de carne.

Feedul de șopârle rar, dar la un moment dat ei pot mânca o cantitate considerabilă de alimente. Persoanele tinere sunt hrănite cu pensete.

Ce mănâncă șopârlele?Odată ajuns în captivitate, reptilele pot refuza mâncarea, așa că ar trebui să mănânce alimente drept în gură. După două săptămâni se obișnuiesc cu situația și încep să se mănânce.

Orice animal de companie trebuie prezentat cel puțin o dată pe an medicului veterinar. Observând formațiunile dureroase de pe piele, ele ar trebui eliminate în timp pentru a preveni pierderea șopârlă.

Soparla acasăEste important să nu uităm că acestea sunt creaturi războinice. Ei adesea concurează unul cu celălalt și chiar pot ataca o persoană. Observând că unul dintre indivizi este hărțuit, costă să se mute sau pentru a da prietenilor. Altfel, astfel de rude de șopârlă pot fi pur și simplu hărțuiți.

Reprezentanții mari ai acestei specii, fără hrană și îngrijire adecvată, pot degete membrii gospodăriei. Prin urmare, nu este necesar să păstrați reptile mari într-o casă cu copii mici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Ce este șopârla zburătoare a dragonului?Ce este șopârla zburătoare a dragonului?
Învățând pisoiul în tavăÎnvățând pisoiul în tavă
Shlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârleShlamonosnyj basilisk: caracteristica unei șopârle
Șarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lorȘarpe: toate denumirile speciilor și descrierea lor
Dark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținutDark Tiger Python: descriere și sfaturi cu privire la conținut
De ce vis de o șopârlă? Interpretarea visuluiDe ce vis de o șopârlă? Interpretarea visului
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Soparla: trăsături de întreținere și îngrijireSoparla: trăsături de întreținere și îngrijire
» » Cum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasă
© 2021 amigdas.com