amigdas.com

Cum să sigileze un spațiu între un perete și o baie

Modalități de a sigila cusăturile dintre baie și pereteMajoritatea oamenilor preferă să ia un duș de contrast dimineața, să se simtă vesel și energic toată ziua. Dar uneori se întâmplă să ieșiți din duș, să găsiți o băltoace de apă lângă baie. Motivul pentru aceasta este decalajul dintre partea băii și perete, care se formează din diferite motive. De fiecare dată când ștergeți podeaua după ce ați făcut duș, puțini oameni le plac, așa că se pune întrebarea: cum să sigiliți un spațiu între baie și perete, astfel încât apa să nu mai scurgeri?

Cauzele decalajului

Modalități de a sigila spațiul dintre baie și pereteDiferența dintre baie și perete poate apărea din cauza pereților neuniformi, a pardoselilor sau a tehnicii greșite de a așeza plăcile pe perete.

În cazul în care cauza este în pereți inegale, atunci acestea ar trebui să fie nivelate, și apoi acoperă crevotă în baie. Cu un spațiu redus, pereții nu pot fi egalizați.

Dacă golul este format din cauza unei podele inegale sau a unei instalații inegale a băii, Reglați picioarele pentru ao alinia, și apoi închideți decalajul.

Este posibil să se formeze un decalaj chiar și după ce, după așezarea plăcilor de pe perete, se începe instalarea sau schimbarea băii. Acest lucru este greșit. Instalați mai întâi o baie, apoi puneți placa.

Utilizarea mortarului de ciment

Închideți spațiul dintre baie și perete poate fi mortar de ciment. Înainte de aplicare, curățați temeinic marginea băii și zona de perete de materiale vechi. Pentru a face soluția cât mai bună, suprafața trebuie umezită. După aceea, umple deschiderea și se lasă să se usuce. După ce soluția sa uscat complet, puteți pentru pastă de frumusețe o panglică-bordură sau plăci.

Avantajele mortarului de ciment:

 • cost redus;
 • durată lungă de funcționare.

Dezavantaje ale mortarului de ciment:

 • aspect destul de neatractiv;
 • în timp, începe să devină galben;
 • predispus la formarea de praf, care cauzează reacții alergice.

Până în prezent, această metodă de închidere a decalajului nu este aproape aplicată.

Utilizarea spumei de montaj

Modalități de a sigila spațiul dintre baie și pereteUmplerea spațiului dintre baie și perete se poate face cu o spumă de montaj. Lucrul cu acesta trebuie să vă asigurați că nu ating zonele deschise ale corpului, deoarece este aproape imposibil să îl eliminați mai târziu. Dacă totuși i-a căzut în brațe, atunci ar trebui să fie spălat imediat, până când este uscat. Spuma uscată este foarte dificil de îndepărtat de pe suprafața pielii.

Pentru a sigila sloturile, trebuie să alegeți o spumă de montaj impermeabilă. Acest lucru este necesar pentru ca apoi să nu se prăbușească sub influența apei. Pentru ca spuma să rămână bine, este bine să curățați o parte a peretelui și marginea băii, să uscați aceste locuri, să scuturați bine mingea și să turnați spuma în spațiul gol. Spuma se extinde foarte repede, ceea ce, de asemenea, umple rapid întreaga gaură.

După aceea, spuma trebuie să se usuce. Și cu cât se usucă mai mult, cu atât mai bine, pentru că în interior poate fi încă lipicios. După uscarea completă a spumei, ar trebui să fie clip cu un cuțit de papetărie de-a lungul marginii cada. Deasupra, puteți lipi și o margine sau o faianță pentru frumusețe.

Avantajele spumei de montare:

 • aderență ridicată;
 • izolație termică și fonică sporită;
 • cost redus;
 • perfect umple orice gropi și chips-uri în baie sau perete.

Principalul dezavantaj al spumei de montaj este rezistența la umiditate redusă datorită structurii sale poroase.

Utilizarea de etanșant siliconic

Modalități de etanșare a cusăturii dintre baie și pereteMaterialul de etanșare siliconic este utilizat atunci când fanta este mică. prelucrate Suprafața trebuie să fie uscată și curată, altfel etanșantul nu se va lipi. După aplicare, trebuie să fie murdară cu un deget, o spatulă sau o mistrie pe cusătură. Îndepărtați substanța de etanșare în exces cu o cârpă umedă. Se îngheață sub influența umidității sau a substanțelor sale chimice constitutive.

Când lucrați cu agenți de etanșare este necesar să ventilați camera, deoarece atunci când este uscat, poate secreta acid acetic, mirosul care este foarte neplăcut. Pentru lucru este necesar să alegeți materiale de etanșare sanitare, care în timp nu sunt acoperite cu mucegai.

Avantajele etanșantului cu silicon:

 • fiabilitate;
 • nu este toxic;
 • foarte ușor de utilizat.

Singura dificultate cu sigilarea decalajelor dintre baie și perete este alinierea stratului superior pentru aspectul estetic. Pentru a face acest lucru, utilizați o bandă de vopsea care protejează suprafața de materialul de etanșare excedentar și folosiți un cuțit pentru a îndepărta neregularitățile siliconului la 15 minute după aplicarea acestuia. Etanșantul se usucă de la 5 la 10 ore.

Folosind o bandă de curbură

Modalități de a sigila fisurile între baie și peretePentru a închide decalajul dintre baie și perete, puteți folosi bordura cu panglică. Baza sa consta din polietilena, iar adezivul este acelasi material de etansare. Banda în mijloc are un pliu, deci este convenabil să-l lipiți în colțuri. Înainte de lipirea benzii, suprafața trebuie curățată, degresată și uscată. După aceea, hârtia protectoare este decojită, ușor încălzită cu un uscător de păr și lipită pe fanta. O mică presă și totul, banda este lipită.

Avantajele casetei:

 • ușurința utilizării;
 • cost redus;
 • aditivul fungicid, care este utilizat în unele benzi, nu permite intrarea în joncțiunea mucegaiului sau alte putregai;
 • aspectul estetic;
 • rezistență ridicată la umiditate.

Dezavantajul benzii de curbură este scurtă durată de funcționare - maxim 2 ani. Dar, practic, trebuie schimbat într-un an.

Metoda combinată

Modalități de sigilare a decalajelor dintre baie și pereteCea mai fiabilă metodă de a sigila fisurile este aceea de a combina metodele de mai sus. În primul rând, spațiul dintre baie și perete trebuie umplut cu o spumă de montaj. După ce se usucă, ar trebui tăiată. Apoi suprafața brută a spumei trebuie acoperită cu material de etanșare, ceea ce permite egalizarea suprafeței și asigurarea unei etanșări suplimentare. Pe partea superioară lipiți banda de bordură. Această metodă combinată îmbunătățește fiabilitatea îmbinărilor de etanșare de trei ori și, în același timp, conferă lucrării un aspect frumos finisat.

Este posibilă sigilarea decalajelor dintre baie și perete în diferite moduri. Folosiți un material de etanșare, bandă de curbură, spumă de montaj sau mortar de ciment. Dar ce material a fost ales, principalul lucru este că fisurile ar trebui sigilate, nu au mai fost scurgeri, iar cadă de baie arăta destul de estetică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să știți atunci când construiți o podea din lemn într-o baieCe trebuie să știți atunci când construiți o podea din lemn într-o baie
Cum să sigileze o îmbinare între marginea băii și perete?Cum să sigileze o îmbinare între marginea băii și perete?
Cum și cum să închidă spațiul dintre baie și perete?Cum și cum să închidă spațiul dintre baie și perete?
Cum se izolează podelele într-o baie: alegerea materialelor și a tehnologieiCum se izolează podelele într-o baie: alegerea materialelor și a tehnologiei
Cum se sigilează îmbinările dintre baie și pereteCum se sigilează îmbinările dintre baie și perete
Decât să încălzi o baie de cărămidă din interior: sfaturi utileDecât să încălzi o baie de cărămidă din interior: sfaturi utile
Albume alb-negru: fotografii și secrete de designAlbume alb-negru: fotografii și secrete de design
Proiectați o baie mică fără toaletă: alegeți un stilProiectați o baie mică fără toaletă: alegeți un stil
Cabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografiiCabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografii
Cum sa dati podelele de baie cu mainile proprii?Cum sa dati podelele de baie cu mainile proprii?
» » Cum să sigileze un spațiu între un perete și o baie
© 2021 amigdas.com