amigdas.com

De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?

Puneți hamul pe pisicăToată lumea știe că o pisică este un animal independent. Prin urmare, este puțin probabil ca ea să fie obligată să facă altceva decât voința ei. Adesea, personajele feminine se compară cu aceste animale, proclamând: "Sunt ca o pisică, merg singură". Dacă locuiți cu un animal de casă în mediul rural, mersul liber pentru el este mult mai puțin periculos.

Pisicile în mediul urban ar trebui să meargă sub control - acest lucru îi va ajuta să-și salveze viața și sănătatea. Cum se poate realiza acest lucru? La urma urmei, pisica nu se apropie de tine, ca un câine ascultător și gulerul nu-l poartă. Cea mai potrivită opțiune pentru mersul pe jos a membrilor familiei de feline - cumpărarea unui ham pentru o pisică.

Avantajele hamului unei pisici

Chiar dacă sunteți un susținător al conținutului intern, va trebui să recunoașteți că mersul pe jos este o binecuvântare pentru o pisică. Mișcarea, aerul proaspăt, impresiile noi - toate acestea pot aduce beneficii numai animalului. Dar în oraș o mișcare plină de viață, un animal de companie poate ajunge sub masina. Poate fi rănit de oameni inconștienți și de alte animale. Pisica se poate pierde cu ușurință sau poate cădea în mâinile greșite. Numai prin luarea lui pe o lesa, veti obtine urmatoarele:

 • Cum de a alege un hamPuteți să luați animalul la o plimbare convenabil pentru zile și ore. În acest caz, nu poate fi o situație în care trebuie să plecați de urgență pentru întreaga zi, iar pisica a alunecat din casă și nu se știe când va apărea.
 • Veți proteja animalul de animale împotriva încălcărilor de către rudele neprietenoase care, în bătăliile de pe teritoriu, îl pot răni grav.
 • Pisica nu va putea ridica deșeurile alimentare și bucățile de alimente care au atras-o, împrăștiate pe stradă, ceea ce înseamnă că riscul de infecții și otrăviri va fi redus la minimum.
 • O harnică pentru o pisică nu-și limitează mișcările în măsura în care o dăunează. Chiar dacă animalul, înspăimântat de ceva, va încerca să scape și să scape, acest dispozitiv îl va ține în siguranță și ușor, fără a provoca daune.
 • Folosind un ham, proprietarul poate controla cu ușurință timpul de mers pe jos la discreția sa și să înceapă o pisică acasă când este necesar pentru proprietarul însuși.

În plus față de mers pe jos, un accesoriu este convenabil să se utilizeze pentru o campanie într-o clinică veterinară sau o expoziție. Într-un loc zgomotos și necunoscut, animalul poate fi ușor speriat și fugit. Un ham și lesa vor împiedica acest lucru.

Cum să alegeți cablul potrivit

Ce ar trebui să caut când aleg un ham și o leșie?

 • Selectarea unui hamEste mai bine să acordați preferință modelelor fabricate din țesături. Ele sunt ușor de spălat dacă este necesar, nu vă freacă pielea. Harnajele din piele sunt mai dură și mai grele, pisicile nu le plac.
 • Lățimea cea mai convenabilă a curelelor este de 1-1,5 cm. Este mai bine să cumpărați un design cu curele reglabile, poate fi ajustat mai exact la dimensiunea animalului.
 • să aveți grijă la dispozitivele de fixare, acestea trebuie să fie ușor de folosit și atașate ferm. Este mai bine dacă lesa pentru pisici este detașabilă - aceasta face posibilă atașarea, dacă este necesar, a unei leduri mai lungi.

Îmbrăcați un ham pentru un animal de companie, asigurați-vă că nu se așează prea strâns. Dacă vă puteți pune cele două degete sub el, atunci totul este în ordine.

Îl obișnuim pe animal la un ham și o lesa

Să cumperi un ham pentru o pisică nu este o problemă în orice magazin în care sunt vândute produse pentru animale. Unele femei de ac au posibilitatea să facă acest acces în sine. Dar fiti pregatiti ca animalul sa nu se obisnuiasca cu hamul, precum si cu lesa, imediat. Există o etapă preliminară de instruire. În primul rând, puneți pe o pisică numai un ham și în această formă lăsați-i să meargă în jurul apartamentului. Unele pisici persistente la primele încercări încearcă să fure de la sine toate străinele, arată răbdarea.

În cea de-a doua etapă, începeți să antrenați animalele de companie pe lesa. O pisica trebuie sa inteleaga si sa accepte, că atunci când ea leagă de ea, ea nu va putea să meargă oriunde dorește. Soiuiți animalul cu mișcări de mișcare și voce. Prin aceasta il vei lasa sa stie ca totul este in ordine, nu exista nici o amenintare si nu vei face nimic gresit cu el.

Este mai bine să începeți să învățați un ham pentru pisici de la o vârstă fragedă. Pisicile vor fi în curând capabili să se obișnuiască cu un fel de "ham". Dar vă puteți învăța să faceți o lecție și o pisică adultă, doar acest proces va necesita un pic mai mult timp și răbdare.

Cat Leash - un simbol al restricționării libertății. Prima dată pe stradă trebuie să mergeți pentru pisica dvs., care este fixată. Dacă insistați pe cont propriu și trageți animalul în direcția corectă, acesta va începe să se poticnească și apoi va cădea complet la pământ. Nu veți obține nimic prin forță.

Pentru primele plimbări este mai bine să alegeți un loc liniștit și liniștit, unde pisica poate să-și petreacă timpul pentru a se simți confortabil. În viitor, chiar dacă aveți impresia că nu vă plimbați pisica, ci sunteți voi, astfel de plimbări vor începe să aducă plăcere ambilor.

Cine merge este contraindicat

De mers pe jos cu un animal de companie, chiar și pe o lesă, nu este întotdeauna potrivit. Considerăm cazurile, atunci când mersul pe jos este mai bine să se abțină.

 • Cum să cumpărați un hamÎn cazul în care vârsta pisicilor este mai mică de 5 luni, aceasta nu poate fi încă plimbată. Inoculările formează o protecție mai bună împotriva infecțiilor puțin mai târziu. Dacă animalul este mai în vârstă, dar nu este vaccinat, plimbările pot deveni și probleme grave.
 • O pisică care a suferit o boală prelungită sau o operație trebuie să fie restaurată. Este mai bine să mergem cu ea.
 • Cu pisici nervoase și timidă, este mai bine să nu mergi la plimbări chiar și pe o lesa - va exista mai mult rău decât bine. Subliniază slăbește sistemul imunitar și provoacă boli de inimă. Lasă o astfel de pisică să meargă pe pervazul ferestrei.
 • Dacă aveți o pisică veche în casa dvs. care nu a ieșit niciodată pe stradă, este greu să o înveți. În acest caz, sănătatea se poate înrăutăți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce câinii nu sunt ca pisicile și ce se poate face în legătură cu acestea?De ce câinii nu sunt ca pisicile și ce se poate face în legătură cu acestea?
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Învățând pisoiul în tavăÎnvățând pisoiul în tavă
Cum să antrenezi o pisică la toaletă: sfaturi practiceCum să antrenezi o pisică la toaletă: sfaturi practice
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
» » De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?
© 2021 amigdas.com