amigdas.com

Indicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativ

MarMulte familii visează la un copil, dar nu fiecare cuplu îl poate concepe rapid și ușor. Dacă sarcina nu apare o perioadă lungă de timp, merită solicitată ajutorul unui specialist care va ajuta la determinarea cauzei infertilității și, dacă este posibil, la eliminarea ei. În același timp, examinarea ar trebui să fie efectuată nu numai de către femeie, ci și de către bărbat, deoarece aproximativ 35% din motivul lipsei de concepție este factorul masculin.

Pentru bărbați, există o serie de teste care determină abilitatea de a concepe. În primul rând, asta este material seminal, care determină cantitatea și calitatea spermatozoizilor. În cele mai multe cazuri, de a răspunde la întrebarea, de ce nu a devenit gravidă, dar dacă nu există motive obiective, sănătatea reproductivă a femeilor este dovedit medical si analiza lichidului seminal prezintă rezultatele în limitele normale, atunci omul ar trebui să dețină MAR-test, care va examina mai bine sperma.

Testul MAP este o analiză de laborator care arată procentul de spermatozoizi care nu sunt capabili de fertilizare. Spermograma nu poate oferi aceste informații.

De ce este testul MAP

Testul MAP este afișat când:

 • Cum se face testul?suspiciunea de infertilitate masculină sau feminină;
 • planificarea sarcinii;
 • pregătirea pentru FIV sau ICSI;
 • modificări negative ale spermatogramei, în special mobilitatea redusă și / sau viabilitatea spermatozoizilor și aderarea acestora;
 • Bolile bărbaților care afectează sistemul său de reproducere.

Esența testului MAP este de a calcula procentul de spermatozoizi, acoperite cu anticorpi antispermici (ACAT) și normali. Din această cauză, probabilitatea este determinată să rămână sterilă. Anticorpii antispermici sunt proteine ​​complexe care se atașează la spermatozoizi și limitează viteza și viabilitatea acestora. Apariția anticorpilor înseamnă că corpul mascul al unui bărbat, dintr-un anumit motiv, își percepe propriile celule sexuale ca fiind străine și agresive, iar anticorpi antispermici sunt necesari pentru a le contracara.

Organismele antispermice pot apărea din mai multe motive:

 • traumatism organelor genitale, inclusiv operații chirurgicale;
 • infecții transferate;
 • boli ale sistemului genito-urinar;
 • Alte motive care nu pot fi explicate în acest moment.

Spermatozoizii acoperite de anticorpi arata ca spermatozoizii ca fiind complet normale - nu au o morfologie, ele sunt mobile, cu toate ca, de fapt, functia lor de fertilizare este redusa sau absenta. Testul MAP detectează astfel de spermatozoizi, în timp ce determină simultan, unde este localizat exact ACAT - pe cap, gât sau coada spermei.

Traducerea literală a abrevieției MAP - "reacții de aglutinare mixtă", care reflectă pe deplin metoda de efectuare a testului. Fluidul biologic al bărbatului este mai întâi combinat cu o soluție de perle de latex care conțin imunoglobulina umană și apoi cu antiserul la soluție. După aceea, se investighează ce și câte spermatozoizi aderă la particule străine - bile, deoarece sunt acoperite cu o cochilie antispermică.

Reguli de analiză

Testul Mar este dat doar de masturbare - în acest caz materia străină nu va intra în material. Spermul rezultat este plasat într-un recipient steril. Toate acestea se întâmplă în clinică, deși uneori i se permite să colecteze ejacularea și casele - în acest caz, materialul trebuie livrat la laborator cât mai curând posibil, sub rezerva anumitor condiții. Sperma trebuie colectată la fel de mult cât materialul este important pentru test.

Înainte de colectare este necesar să se respecte o serie de restricții:

 • Ce arată testul?să se abțină de la activitatea sexuală timp de cel puțin 2 zile înainte de test (dar nu mai mult de 7);
 • o săptămână înainte de test pentru a exclude alcoolul și fumatul;
 • Nu mergeți la sala de gimnastică, nu vă angajați în greutăți fizice grele în ajunul testului;
 • exclude băi de vizitare, saune și alte proceduri termice;
 • Nu luați medicamente cu cel puțin 7 zile înainte de test;
 • evitați stresul, oboseala, dormiți bine.

Dacă nu respectați aceste condiții, rezultatele pot fi distorsionate.

Pentru a obține rezultate exacte, se recomandă repetarea analizei după 1-3 săptămâni. Dacă diferența dintre rezultate este prea vizibilă, va trebui să încercați din nou. Rețineți că timpul pentru abstinența sexuală înainte de a colecta ejacularea în toate cazurile ar trebui să fie același.

Dacă un bărbat a suferit recent boli inflamatorii ale uretrei, atunci testul merită așteptat.

Rezultatele testelor

În timpul analizei se determină proprietățile spermei, rezultatul poate fi:

 • pozitiv,
 • negativ.

În ciuda numelui, rezultatul negativ este bun, spre deosebire de cel pozitiv. Aceasta înseamnă că în lichidul biologic al ACAT masculin, mai puțin de 50% din spermatozoizi sunt acoperite. Cu cât procentul de spermatozoizi este mai mic în coajă, cu atât rezultatul este mai bun. Cu cât procentajul testului IDA este mai mare, cu atât este mai puțin probabil să rămâneți însărcinată cu acest bărbat.

Norma pentru un test negativ este considerată, dacă în spermatozoizi numărul de spermatozoizi cu anticorpi nu depășește 10%.

Când nu se efectuează testul MAP

Există cazuri în care testul MAP nu renunță. Acesta este motivul pentru care este necesar să se facă o spermogramă în fața acesteia, ceea ce va dezvălui principalele probleme care fac imposibilă analiza:

 • un număr mic de spermatozoizi mobili;
 • absența spermatozoizilor;
 • kriptozoospermiya.

În mod normal, 1 ml de spermatozoizi ar trebui să conțină aproximativ 15 milioane de spermatozoizi activi. Dacă numărul lor este mai mic, omul este diagnosticat cu oligozoospermie.

În cazul în care calitatea spermei permite această analiză, atunci, după ce a primit un rezultat negativ, un om poate fi calm pentru funcțiile sale de reproducere. Un rezultat pozitiv de 51 la 100 la suta sugereaza ca o sarcina naturala in aceasta pereche este putin probabil sa apara. Prin urmare, se recomandă ca astfel de familii să recurgă la inseminarea artificială.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Spermogramma pentru bărbați: cum să luați o spermogramăSpermogramma pentru bărbați: cum să luați o spermogramă
Ce este fertilitatea la bărbați și femei?Ce este fertilitatea la bărbați și femei?
Spermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceastaSpermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceasta
Normele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilorNormele pentru analiza spermatogramei la bărbați și cauzele anomaliilor
Vitamine pentru bărbați în planificarea sarciniiVitamine pentru bărbați în planificarea sarcinii
Sarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenziiSarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenzii
Pregătirea pentru eliberarea spermeiPregătirea pentru eliberarea spermei
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
Efectul alcoolului asupra celulelor sexuale masculine și feminineEfectul alcoolului asupra celulelor sexuale masculine și feminine
Câteva moduri de a calcula: cum să concepeți o fată 100%Câteva moduri de a calcula: cum să concepeți o fată 100%
» » Indicații pentru testul mar, ceea ce înseamnă un rezultat negativ
© 2021 amigdas.com