amigdas.com

Pangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și rău

Beneficiați de PangasiusValoarea aproape tuturor fructelor de mare nu poate fi supraestimată. Dar varietatea de produse utile pe piață ne face să ne gândim. Pangasius relativ ieftin este vândut în aproape orice piață de supermarket sau pește. Dar înainte de a mânca un locuitor de apă dulce exotică, trebuie să aflați ce este peștele pangasius și cât de util este.

Descrierea generală a peștilor

Compoziția chimică a pangasiuluiNumele "pui de somn shum" pangasius a primit din cauza capului și a finului aplatizat, care arată ca un rechin. Culoarea și comportamentul într-un habitat natural sunt similare cu un somn. Înotând mai aproape de fundul râului, el mănâncă pești mici, plancton, crustacee și alge.

Apele râurilor și lacurilor din Asia de Est sunt principalele lacuri unde se găsește pangasiul. Capturi mari și cultivarea locuitorilor de apă dulce are loc în râurile Mekong și Chauphraya. Principalul furnizor de somn rechin în aproape 120 de țări ale lumii este Vietnamul.

Datorită naturii sale omnivore și nepretențioase, pangasius se înmulțește ușor în rezervoarele artificiale și chiar în acvariu. În multe ferme, cultivarea sa are loc în canale de drenaj. Apa care intră este curățată de substanțe dăunătoare și otrăvitoare, bogate în râul Mekong și saturate cu oxigen.

Firmele angajate în furnizarea de pangasius către alte țări trebuie să respecte cu strictețe cerințele sanitare. Permisiunea de a importa pește depinde de calitatea produsului. Periodic, organisme speciale de state introduc o interdicție privind importul de produse pescărești de la unii producători lipsiți de scrupule. În Rusia, în 2012 a fost introdusă o interdicție privind exportul de pangasius din Vietnam.

Caracteristici de alegere

Popularitatea peștilor de apă dulce crește, în principal, din cauza ieftinității sale. Acest lucru se datorează faptului că Pangasius crește foarte repede și se înmulțește. Pentru o scurtă perioadă de două luni, somnul de rechin poate crește până la 1,5 m în lungime și poate cântări 45 kg. Dar pentru vânzare, sunt furnizate fileuri de pește mic, cântărind până la 2 kg. Cu cât este mai mică carcasa de pangasius, cu atât mai puțin grăsime din ea.

Atunci când alegeți produse, acordați atenție următoarelor semne:

  • Culoarea fileului trebuie să fie roz deschis sau alb. Culoarea roșie indică faptul că locuitorii râului au fost crescuți în condiții proaste sau supuși unui tratament chimic. O culoare gălbuie apare în pește, care a primit puțin nutrienți cu pansament de vârf.
  • Din diferite tipuri de tăiere (friptură, carcasă, fileu), preferați carcasa. Fileurile furnizate în Rusia sunt tratate cu polifosfați pentru a satura pietrele cu apă. Experții confirmă faptul că acest medicament nu este periculos pentru organism.
  • Glazura (înghețarea într-un strat de apă) protejează fileul de intemperii, dar gheața trebuie să fie subțire.

Compoziție utilă

Complexul de vitamine, microelemente și aminoacizi din compoziția peștilor este necesar pentru sănătatea corpului nostru. Persoana cu un nivel caloric redus (90 kcal la 100 g) este apreciată datorită calităților sale următoare:

  • Omega-3 acizi grași contribuie la creșterea elasticității țesuturilor și vaselor de sânge, au un efect benefic asupra creșterii părului și a aspectului pielii.
  • Ușor asimilate proteine ​​- pentru a crește masa musculară a unei persoane.
  • Vitaminele B întăresc sistemul nervos.
  • Vitamina D este implicată în absorbția de calciu a organismului.
  • Aminoacizii îmbunătățesc viziunea, afectează întărirea părului și a unghiilor.

În plus, Pangasius valoroase, bogate în calciu, potasiu, fosfor si contine vitaminele din grupa PP, E, C, magneziu, seleniu, zinc, fluor. Dietar în compoziția sa, pește este adesea inclus în dieta sportivilor și cei angajați în muncă fizică grele.

Este important să știți despre peștele pangasius adus în țara în care trăiește și pe ce se hrănește. Evaluând utilitatea produsului dietetic, nu trebuie să uităm că vorbim de peștele cultivat în apă pură.

Proprietăți dăunătoare

Pangasius este dăunătorCultivând în ferme, locuitorii apelor dulci sunt hrăniți cu granule speciale. Produce astfel de alimente din deșeuri de pește cu adaos de minerale și îmbogățit cu vitamine. Prin urmare, beneficiile și daunele depind de locul unde trăiește peștele pangasius și cum se hrănește.

Cu toate acestea, habitatele naturale ale peștilor nepretențioși - râul Mekong - sunt puternic poluate. De la războiul din Vietnam, substanțe chimice otrăvitoare se toarnă în apele țării, care au fost pulverizate peste Vietnam. În prezent, deșeurile menajere sunt depozitate în Mekong.

Cele mai multe ferme de creștere pangasius utilizează apă râu locală. Prin urmare, peștii crescuți într-una dintre cele mai poluate râuri ale lumii și alimentară podkormlennaya deșeurilor, umplute cu antibiotice și stimulatori de creștere nu poate fi utilă pentru alimentația umană. Prezența fosfaților nocivi, a hormonilor și a altor substanțe periculoase din acest pește îl face necorespunzător rației zilnice.

Pangasius este dăunător pentru următorul grup de oameni:

  • care suferă de alergii la fructele de mare;
  • Copiilor mici din cauza pietrelor mici.

Pește PangasiusNu puteți folosi adesea pangasius și un adult sănătos pentru a evita acumularea de substanțe nocive obținute cu produse din pește. În unele țări din Europa și America, importul acestui pește este interzis în general. În Rusia, Rosselkhoznadzor monitorizează cu strictețe oferta de fructe de mare.

Atunci când cumpărăm produse din pește, trebuie să fim atenți la aspectul și calitatea sa. Alegeți o carcasă sau un fileu de culoare roz, cu un miros ușor de siloz. Nu puteți folosi pangasius sub formă brută, de exemplu, pentru a face sushi, rolls, el. Asigurați-vă că supuneți locuitorului fluviului la tratament termic. Astfel de alimente vor aduce mai multe beneficii și vor diversifica dieta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Râul perch: unde locuiește, ce hrănește, cum arată acest peșteRâul perch: unde locuiește, ce hrănește, cum arată acest pește
Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile saleRâul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Descrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitatDescrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitat
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Ce tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulceCe tipuri de pești de râu se găsesc în rezervoarele de apă dulce
» » Pangasius: ce fel de pește, habitat, beneficii și rău
© 2021 amigdas.com