amigdas.com

Mușcătura transversală cu deplasarea maxilarului inferior la om

Cauzele patologieiPatologiile naturii dentoalveolare sunt foarte frecvente în lumea modernă. Foarte des, aceste patologii formează incorect o ocluzie. În prezent, 30% dintre persoane suferă de o mușcătură incorectă. Trei procente din toți pacienții suferă de o mușcătură transversală.

Acest defect este foarte deranjant în viață. Există un sentiment de inferioritate. Dispărea de adaptare rapidă în societate, a pierdut abilitățile de comunicare și există complexe corespunzătoare. Dar, datorită metodelor moderne, este posibil să se corecteze defectele de ocluzie atât la copii, cât și la vârstnici.

Ce este o muscatura transversala

Cross bite - aceasta este o patologie în care există o închidere incorectă a dinților, care depinde de discrepanța dintre dimensiuni și forma lor. Această ocluzie este considerată cea mai rară dintre toate tipurile de patologii. Cross-muscatura necesită un tratament mai prelungit. Dacă nu tratezi această anomalie, atunci aceasta poate duce la complicații. Un astfel de defect se caracterizează printr-o simptomatologie foarte vizibilă:

 • Apariția mușcăturii încrucișateAsimetria feței.
 • Defecte de vorbire.
 • Obrăzirea obrajilor.
 • Obstrucția funcției masticatorii.
 • Durerea din TMJ (articulația temporomandibulară).

Cu o mușcătură transversală, dentiția este traversată sau închisă la închidere. Din cauza acestei creșteri nestandard a dinților se formează.

Tipuri de mușcături încrucișate

ortodontii - aceștia sunt specialiști care se ocupă de corectarea defectelor maxilare. În prezent, ortodontiștii identifică mai multe tipuri de această anomalie. Și fiecare specie are un tratament adecvat separat. Tipuri de patologie încrucișată:

 • Cross-muscatura, care se dezvoltă în fața maxilarului.
 • Cross-mușcătură, care se dezvoltă în secțiunea laterală a maxilarului.

Mijlocul transversal, care se extinde până la secțiunea anterioară, se caracterizează printr-un aranjament anormal al dinților, mai des, deplasarea are loc spre cavitatea bucală. De exemplu, puteți aduce deplasarea incisivilor frontali. De asemenea, acest tip de patologie din partea anterioară a maxilarului însoțește musculatura mesiană în partea laterală. Acest tip de anomalie este combinat cu un defect al maxilarului atunci când este avansat înainte și în acest caz o mușcătură falsă a acestei specii este diagnosticată.

În cazul unei mușcături încrucișate în secțiunea laterală, molarii și premolarii, precum și dinții de înțelepciune sunt anomalii. Patologia poate răni unul, doi dinți sau chiar întreaga parte laterală a fălcilor. Deoarece mușcătura încrucișată este împărțită în: față-verso și față-verso, ortodontiștii dezvăluie, în ce direcție apare deplasarea, din două părți sau dintr-una.

Suportul de transversare pe o față poate fi de două tipuri:

 • Cum să tratăm o patologieLingual muscatura. Bite, în care deplasarea are loc spre limbă. Acest lucru are loc cu o foarte mare aglomerare a dinților și, din acest motiv, se formează o lipsă de spațiu pentru creșterea formațiunilor osoase.
 • Buculație bucală. Acest tip este diagnosticat prin mutarea pe partea obrazului. Această specie este foarte rară. Cauzele apariției sale pot fi o structură incorectă a rudimentelor dintelui, care contribuie la incizia din afara dentiției. Dar, de asemenea, dacă deplasarea a atins un număr mare de dinți, atunci aceasta poate fi o dezvoltare asimetrică a maxilarului superior sau inferior.
 • Palpita este tipul în care dinții se deplasează spre gură. Acest tip de ocluzie se caracterizează prin faptul că formarea osoasă are dimensiuni foarte mari sau absența dinților individuali. Această patologie apare cel mai adesea în traume, în bolile TMJ, precum și în bolile congenitale ale maxilarelor.

Dacă luăm în considerare o mușcătură transversală de tip bilateral, motivul cel mai frecvent pentru apariția acesteia este dimensiunea inegală a arcadelor dentare. Acest lucru este adesea însoțit de patologia mușcăturii lui Engle. Tratamentul acestei anomalii necesită uneori tratament pentru chirurgul maxilo-facial.

De ce apare această patologie?

Acțiunea de mușcături încrucișată are loc chiar și în copilărie. Iar motivele pentru aceasta pot fi diferiți factori:

 • Cauze de ocluzie transversalăobiceiuri proaste, cum ar fi: buzele gustare, mana rezemarea obraz, somn pe de o parte, suge degetul mare, împingeți maxilarului înainte. Dacă în fiecare zi pentru a utiliza astfel de obiceiuri, acest lucru poate duce la o schimbare a maxilarului inferior, dintii. Uneori obiceiurile rele de această natură pot duce la o întrerupere a creșterii maxilarului inferior și superior.
 • O altă cauză poate fi anchiloza sau artrita TMJ. Anchiloza este fuziunea unor părți ale articulației, ceea ce blochează posibilitatea unei bune mobilități a maxilarului inferior. Acest lucru se poate întâmpla cu un proces inflamator prelungit-artrita. Tratamentul anhilozei este un proces foarte lung, uneori tratamentul durează 10 ani. Cross-muscatura, care a aparut din anchiloza tratata intr-un grup de chirurg ortodontist si maxilo-facial. Pentru a corecta un astfel de defect va fi gradual și foarte lent.
 • În cazurile în care dinții erup nu la timp. Fiecare dinte ar trebui să crească într-un anumit loc pentru el și într-un loc pentru el. Există cazuri în care dinții nu izbucnesc pentru o lungă perioadă de timp, dinții deja disponibili umple spațiul și are loc deplasarea. Dar există și cazuri în care tăierea dinților este întârziată. Și apoi există o lipsă de spațiu pentru dinți. Dinții în acest caz încearcă să-și găsească un loc. În final, toate acestea conduc la o mușcătură transversală.
 • Tulburări de tip ORL cum ar fi (congestie rece, nazală, adenoide și amigdalită). amigdalele sunt de multe ori interferează cu respirația normală prin nas, și este direct legată de muscatura. Și, de asemenea, din cauza inflamației urechii pot fi afectate țesuturile aritculației temporomandibulare și totul poate duce la artrita si chiar anchiloza. Totuși, se observă cu otită gurii de deschidere dureroasă și umflarea în zona lobul urechii.
 • Uneori, dinții copiilor afectează cariile și trebuie să fie eliminați. Dar, deoarece natura cavității orale nu tolerează spațiile goale, dinții temporari din apropiere se înclină spre partea în care nu există dinți și astfel umple locurile goale. Un dinți molari încep să caute un loc, uneori să crească în două rânduri sau să se aplece spre obraji sau limbă. Acest lucru poate forma o mușcătură transversală.
 • Și, de asemenea, cauza mușcăturii încrucișate este o problemă ca o ruptură între buze și absența palatului. Astfel de vicii în popor au numele de buză de iepure și de gură de lup. În aceste cazuri, anomaliile sunt tratate din momentul detectării; Tratamentul include intervenția chirurgicală, care închide cleștea.
 • Sindroamele de diferite tipuri sunt, de asemenea, cauze de malocluzie. De exemplu, este vorba de un sindrom de arcuri de ghilimele. Aceste tulburări încep chiar și în embrionul din pântece. Din arcurile ramurale pornește creșterea părții maxilo-facială. Această patologie se numește microsomie hemifacială.

Diagnosticul mușcăturii încrucișate

Cum să fixați o mușcătură încrucișatăUn punct important în diagnosticul mușcăturii încrucișate este un examen extern. Și, de asemenea, clarificarea unor astfel de întrebări: cum a fost sarcina, nașterea, au existat leziuni, lovituri, cade, dacă este cazul, ce fel de caracter.

Al doilea punct important al studiului este evaluarea poziției ocluziei centrale. Acest lucru este investigat prin mușcarea modelelor de ceară. Ele sunt folosite pentru a crea proteze.

Metoda obligatorie este test pe Ilyina-Markosyan. Prin această metodă, ortodontiștii evaluează deplasarea maxilarului inferior.

 • Evaluarea feței când vorbim și în repaus.
 • Estimarea deplasării obișnuite în orice direcție. Acest lucru se face prin stoarcerea și desprinderea buzelor.
 • Evaluarea deplasării fălcii față de față cu o cavitate orală deschisă.
 • După evaluarea raportului central, medicul determină îmbunătățirea poziției în comparație cu ocluzia sa, la care este obișnuit.

Alocați examinările cu raze X:

 • Orthopantomogram.
 • Telerentgenogramma.
 • X-ray a pensulei.
 • X-ray a TMJ.

Probleme cu mușcăturile încrucișate

Malocluzie la copiiDinți care nu sunt tăiați în locurile lor, poate răni grav membranele mucoase ale gurii. Pacienții cu astfel de patologii se plâng deseori de leziuni ale buzelor și obrajilor atunci când maxilarul este închis. Acest lucru nu este doar dureros, dar și periculos pentru sănătate. Într-un proces cronic, acest lucru poate duce la răniri și supurație. În cazuri rare, tumori pot dezvolta oncologie.

Din cauza mușcăturii încrucișate, există o eroziune rapidă a dinților. Foarte des, în aceste cazuri, cânepa rămâne din dinți.

În cazuri foarte neglijate există o asimetrie a feței, o durere severă în maxilare, dureri de cap severe. Din cauza problemelor legate de prelucrarea mecanică a alimentelor, există afecțiuni cu tractul gastrointestinal.

Prevenirea întreținerii patologiilor

Prevenirea dezvoltării musculare Este necesar să înceapă odată cu copilăria. Vizitați un pediatru, un dentist. Și merită, de asemenea, o vizită și un ortodont pentru reasigurare. Este necesară tratarea din timp a dinților dentare de la cariile dentare. Trebuie să monitorizăm poziția copilului. Este necesar să se acorde copilului diverse cluburi sportive. Acest lucru va ajuta nu numai să scape de obiceiurile proaste, ci și să îmbunătățească sănătatea întregului organism.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când este necesar să prindă o căpăstru sub limba copiilor?Când este necesar să prindă o căpăstru sub limba copiilor?
Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Mâncare deschisă la copil: cauzele aparițieiMâncare deschisă la copil: cauzele apariției
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuriO mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri
» » Mușcătura transversală cu deplasarea maxilarului inferior la om
© 2021 amigdas.com