amigdas.com

Micoplasmoza la câini: simptome și tratament

Ce este micoplasmoza la animaleMicoplasmoze - infecții oportuniste cauzate de micoplasma - nu sunt vizibile cu ochiul liber, o singura celula microorganisme din clasa Mollicutes ( «myagkokozhie"), din genul Mycoplasma.

Micoplasmele sunt paraziți celulari, lipsiți structural de un perete celular rigid, de aceea posedă plasticitate și capacitatea de a trece liber prin filtre bacteriene din celule sănătoase. Rezistent la efectele anumitor antibiotice ale seriei de peniciline, ceea ce face ca procesul de tratament să fie extrem de dificil.

Similitudinea cu celulele sănătoase ale corpului dă infecției posibilitatea de a rămâne neobservată pentru imunitate. Ei sunt capabili să depășească controlul imunitar și, prin urmare, pot provoca modificări patologice în corpul purtătorului.

Un parazit este localizat pe suprafețele mucoase ale tractului respirator, ale sistemului genito-urinar și ale tractului gastro-intestinal al animalului.

Mai mult de 80% din animale sunt purtători de infecție, dar numai 10% din infecție se manifestă în timpul vieții.

Cea mai mare predispozitie a cainilor la micoplasmoza este observata cu un sistem imunitar slabit al corpului animalului, cauzat de conditiile proaste de detentie si de hrana necorespunzatoare, sarcina, transferata prin stres.

Mycoplasmoza este o boală a câinilor, ce ar trebui să fac?Mycoplasma din cauza dimensiunii sale extrem de mici ale genomului pur și simplu nu au capacitatea de a sintetiza o creștere a acestora pentru substanțele necesare, și poate exista doar ca paraziți, astfel încât în ​​mod natural acestea sunt strâns legate între ele cu alte bacterii și microorganisme. Ele pot fi oriunde: în apă, sol, plante, pe haine umane.

Mocoplasmele de ani de zile trăiesc în corpul unui câine: fără a arăta nici un fel de sine și fără să dăuneze purtătorului. Ele sunt adesea găsite în animale destul de sănătoase. Practic, micoplasmoza, orice câine se poate infecta și, indiferent de locul în care sa făcut pedigree, care este vârsta câinelui și a rasei sale.

Simptomele de mycoplasma la câini sunt stortuyu, formă latentă, semne de infecție sunt foarte asemănătoare cu manifestarea altor boli, astfel încât este practic imposibil să se stabilească sigur - în cazul în care animalul a fost infectat.

Modalități de infectare cu micoplasmoză:

 • Alimente sau apă.
 • Airborne.
 • Sexuală.
 • Contact sau gospodărie de contact.
 • Livrarea.

Determinarea bolii poate fi prin semne externe.

Boli cauzate de micoplasma:

 • Boala oculară (conjunctivită, edem al pleoapelor, descărcare purulentă și seroasă, rupere).
 • boli ale tractului respirator superior (pneumonie, rinită, tuse, frig);
 • boli ale sistemului genito-urinar (uretrita, prostatita, cistita, nefrita, vaginita, endometrita);
 • articulare (Fibropurulent poliartrită cronică, tenosinovita) se dezvoltă ca rezultat al propagării microorganismelor focare de infecții active sau latente din membranele mucoase ale tractului respirator, tractului urogenital, conjunctivă;
 • artrita micoplasmatică - distrugerea cartilajului articular, suprafața articulară este afectată de eroziune;
 • boli ale sistemului musculo-scheletic (artrită, artrită);
 • Boli de piele (eczemă, dermatită).

Bolile câinilor - diagnosticul de micoplasmozăDe asemenea, micoplasmoze la câini duce adesea la patologia organelor interne ale corpului, femeile gravide - in utero Fetus, viciile sale de dezvoltare,, cățeluși nasterea unui copil mort avort spontan.

Într-o perioadă de imunitate scăzută sau din cauza altor factori precipitanți, infectia se duce intr-o forma acuta - cainele isi pierde pofta de mancare, moale la rândul său, apoi una, apoi pe celalalt picior, cu dificultate de mers pe jos.

Simptomele și semnele de mioplasmoză:

 • Conjunctivită (descărcare purulentă din ochi, edem pleoapelor, lacrimare, înroșirea pleoapelor).
 • Febră, rinită.
 • Tulburări gastro-intestinale, greață, vărsături.
 • Erupții cutanate, reacții alergice, eczeme, dermatită, abcese.
 • Durere în abdomen, oase și articulații, simptome de intoxicație generală a corpului.
 • Sângerare bruscă alternativ pe membre diferite, reticența de a se mișca.
 • Palpitație intensificată, sete constantă în absența apetitului.

Tratamentul mioplasmozelor la câini

Pentru a trata micoplasmoza este necesară, chiar și în cazul în care proprietarul animalului de companie știe despre prezența bolii la câine, dar nu există absolut nici o manifestare a unei boli infecțioase.

Grupul principal de preparate medicamentoase pentru infecție sunt antibioticele de tetraciclină (levomicitină, tilozină, doxiciclină), macrolide și fluorochinolone. La alegerea medicamentelor de acțiune generală și locală, medicul veterinar este ghidat atât de rezultatele analizelor, cât și de caracteristicile individuale ale câinelui.

Cursul de antibiotice se desfășoară strict în conformitate cu programul prescris de medic și durează între 7 și 10 zile. Aplicați local picături nazale și oculare, în cazul dermatitelor - agenți antimicrobieni.

Pe fondul tratamentului cu antibiotice, se produc adesea infecții fungice. Pentru a preveni dezvoltarea, sunt prescrise medicamente antifungice (fluconazol).

Cum sa eviti micoplasmoza la cainiDin moment ce micoplasmoza reduce de obicei imunitatea, medicul veterinar numește terapie menită să întărească statutul imunitar al câinelui.

Pentru durata tratamentului se recomandă să nu se împerecheze animalul.

După finalizarea cursului tratamentului, este necesar să se efectueze o examinare bacteriologică de control a animalului de companie și numai dacă rezultatul studiului este negativ, se poate considera că animalul de companie a fost recuperat din micoplasmoză.

Pentru a preveni infecția, aveți nevoie de:

 • Crearea condițiilor decente pentru păstrarea unui câine.
 • Lipsa contactului cu animalele potențial infectate (pisici, câini, șoareci și șobolani).
 • Respectarea strictă a programului de vaccinare și tratament împotriva paraziților, care contribuie la întărirea imunității câinelui.
 • Absența stresului și a hipotermiei corpului animalului.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Staphylococcus aureus: cauze și căi de infectare, tratamentStaphylococcus aureus: cauze și căi de infectare, tratament
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Principalele antibiotice cu spectru larg pentru pisiciPrincipalele antibiotice cu spectru larg pentru pisici
Sumamed și analogul său rus azitromicinăSumamed și analogul său rus azitromicină
Aveți nevoie de antibiotice pentru răceli și gripă?Aveți nevoie de antibiotice pentru răceli și gripă?
Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentMicoplasmoza la pisici: simptome și tratament
» » Micoplasmoza la câini: simptome și tratament
© 2021 amigdas.com