amigdas.com

Sistemul de suport lingual: instalarea de paranteze linguale

Ce sunt dresele dentare?Ce este un sistem lingual braces și cine are nevoie de el? Lănțișoarele linguale sunt proteze speciale care sunt plasate în interiorul gurii. Astfel, atunci când deschideți cavitatea orală, este invizibil. Este necesară o plăcuță pentru acei pacienți care trebuie să remedieze problema curburii danturii sau corecției mușcăturii.

Pentru a identifica necesitatea unei legături linguale, vom analiza detaliat cine este arătat și contraindicat.

Sistemul de suport lingual: descrierea și instalarea parantezelor linguale

Lăcuitele linguale sunt plăci. Ele sunt invizibile, ele sunt numite interne. Traducere din latină, "lingua" înseamnă limbă. Acesta este mecanismul sistemului. Suporturile pentru paranteze sunt fixate din interiorul maxilarului din partea laterală a limbii.

Dacă vorbim despre sistemul de paranteze în general, atunci este de remarcat faptul că există și paranteze vestibulare sub forma impactului. Aceste produse sunt fixate pe partea din față a dintelui. Spre deosebire de limbajul lingual, acestea sunt mai puțin eficiente și vizibile atunci când pacientul zâmbește.

Când poartă modele transparente și la ce vârstă?

În prezent, știința ortodonției ține pasul cu vremurile. Prin urmare, până în prezent, nu există restricții privind utilizarea bretelelor. În cazul în care vorbim despre copii mici, atunci nu se recomandă folosirea de bretele linguale copii de vârstă preșcolară și vârstă școlară. Modele discrete, este cel mai bine să se instaleze, începând cu vârsta de cincisprezece ani. Pacienții mai în vârstă pot fi echipați cu bretele după șaizeci de ani. În acest caz, nu există nici o barieră în funcție de vârstă.

Caracteristicile parantezelor linguale

Lănțișoare lingualeDentiștii notează, că stabilirea de bretele interne este mult mai dificilă, decât vestibulară. Trebuie remarcat faptul că în cabina dentistului va trebui să-și petreacă o perioadă suficientă de timp. Medicul va selecta un sistem individual pentru fiecare pacient. În acest caz, nu este nimic de grăbit aici.

În unele cazuri, experții iau în considerare fabricarea de încuietori individuale pentru fiecare dinte defect. Pentru că fiecare dintre ele nu este identică cu cealaltă. Acest lucru ia în considerare gradul de curbură și torsiune a dintelui. O abordare competentă în acest caz poate fi furnizată și cel mai important - este un proces confortabil de tratament.

Instalarea de paranteze linguale: etape

 1. Prima etapă pe care pacientul o suferă înainte de instalare este salubrizarea cavității bucale. Rata la care mușcătura este egală poate fi prelungită și prelungită. Acesta poate varia de la o jumătate de an la un an și jumătate. Prin urmare, înainte de instalarea bretelelor linguale, sistemul determină dacă pacientul are boli cronice. De asemenea, determinați prezența defectelor în gură. În același timp, se atrage atenția asupra faptului că, în cazul prezenței unei boli dentare și imposibilitatea de a fi eliminată, instalarea unui astfel de sistem este strict interzisă. În cazul în care sa descoperit o inflamație sau localizarea focarelor de infecție, simptomatologia este eliminată mai întâi. Și după ce au pus brațele. Practic, pacienții sunt curățați de dinți din pietre, carii sau umpluturi.
 2. Examenul de diagnosticare. În a doua etapă, pacientul este obligat să viziteze sala de radiologie, unde va fi oferit să facă o fotografie. În acest caz, trebuie subliniat faptul că instalarea plăcilor este strict contraindicată femeilor însărcinate. Prin urmare, nu li se recomandă să fie supuși unui examen cu raze X. Nu este recomandat să faceți o imagine a acelor pacienți care au suferit de boala sistemului endocrin.
 3. A treia etapă este una dintre cele mai importante. Doctorul o va face o castă de dinți pentru înregistrarea mușcăturii. Corect, executat cu precizia turnării, garantează producția celor mai reușite încuietori și arcuri. În caz contrar, este posibil ca modificările dentiției să nu apară acolo unde este necesar. Ca rezultat, apare ocluzia traumatică și, prin urmare, articulația este afectată. Cu ajutorul unei matrițe devine posibilă stabilirea relației dintre fălci și dentiție.
 4. Fabricarea sistemului de suport lingual. În acest stadiu, doar ortodontul lucrează. Prezenta ta nu va fi necesara. Specialistul folosește impresia obținută, care este necesară pentru crearea unui model al dentiției. Astfel, se va face o copie a ceara din viitoarele baze pentru dinti. Copiile obținute sunt atașate impresiei și sunt umplute cu gips. Apoi, ceara este topită și spațiul format este umplut cu aur sau alt metal nonalergic. Împreună cu brațele, se va face un arc care este responsabil pentru noua formă a mușcăturii. De regulă, un arc poate fi realizat utilizând tehnologii inovatoare. Robotica poate reproduce cu acuratețe forma necesară a maxilarului pacientului. Sistemul primit este preluat de clinica dentară de la ortodont. Acest design este destul de fragil, deci este deosebit de important să-l aduci fără să-l deteriorezi.
 5. Caracteristicile parantezelor lingualeO altă etapă a lucrării - aceasta este instalarea unui pod. Pacientul trebuie să fie pacient, deoarece procesul durează cel puțin trei ore. În timpul procedurii, ortodontul introduce un dilatator dentar pentru a preveni menținerea maxilarului în timpul tensiunii și pentru a menține gura larg deschisă în timpul funcționării. Pe dinți sunt puse pe plăcuțe speciale care vor ține baza sistemului de suport. Inițial, acoperirile invizibile sunt fixate pe maxilarul inferior. În două săptămâni, pacientul va putea să-i obișnuiească. Pe rândul superior, sistemul este instalat mai târziu. De regulă, pacientul durează aproximativ o lună pentru a nu simți legăturile, pentru a restabili dicția și pentru a mânca fără dificultăți.
 6. Ultima etapă de lucru cu sistemul de suport lingual Este de a repara rezultatul. Este demn de remarcat faptul că, pentru a fi supuși unui tratament de la început până la sfârșit, va trebui să faceți cel puțin opt vizite la medicul dentist. Prin urmare, este destul de dificil să fii nemulțumit de sistemul de consolă dacă starea dinților este sub control constant. Este de remarcat faptul că a treia lună de tratament poate fi văzut primul efect. Pentru a afla dacă dinții au fost aliniați, trebuie să vizitați un specialist. El va înlătura construcția și va arăta rezultatul.
 7. În stadiul final, pacientul poate fi desemnat capace de retenție. Acestea sunt necesare pentru a asigura fixarea dentiției într-o poziție nouă. Acest aparat trebuie purtat până când noua dentiție a fost complet reconstruită. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă puneți la îndemână în orice moment convenabil pentru dvs. Vorbiți cu șoseaua lor nu este necesară, deoarece acestea vor limita funcționalitatea cavității bucale. Le puteți purta chiar și noaptea. Etapa finală va dura de la o lună la șase luni, în funcție de cazul specific.

Tipuri de structuri linguale

Până în prezent, există multe modele de sisteme interne. Indiferent de funcționalitate sau de producător, toate acestea efectiv afectează și corectează defectele asociate seriei dentare. Orice sistem ar trebui să corespundă structurii maxilarului. Astfel, devine posibilă îmbunătățirea mușcăturii și a cavității orale ca un întreg. Diferența poate fi văzută imediat în prețul produsului. Luați în considerare sistemele de bază ale parantezelor linguale.

 1. Cât de mult să poarte bretele lingualeSistemul incognito. Această opțiune este populară și costisitoare. Materialul pentru crearea bretelelor este de aur. Sistemul este recomandat pacienților alergici la orice aliaj metalic. Prețul pentru un astfel de design este ridicat din cauza simulării virtuale, care este utilizată pentru a crea designul. În plus, materialul este măcinat. Prin urmare, spre deosebire de multe alte sisteme, această capacitate face posibilă crearea unei grosimi minime a plăcii. Un astfel de sistem este recomandat în cazuri complexe de curbură a ocluziunii.
 2. Sistemul de suport plat. Este convenabil pentru că durează câteva săptămâni pentru a vă obișnui. În acest caz, este indicat pentru acei pacienți care au doar tulburări minore ale mușcăturii. Acestea pot fi ajustate independent. Ei au un nivel suficient de elasticitate și au o forță de frecare minimă în raport cu dinții. În plus, sistemul de console vă permite să stimulați mușchii. Prin urmare, alinierea lor are loc în mod natural. Prețul pentru acestea este scăzut, iar perioada de producție este minimă.
 3. Constructii metalice. Acest sistem se bazează pe dependența rapidă și pe conservarea unei dictionări clare. Acest proces se poate datora greutății și mărimii reduse a plăcii metalice. Pentru a proiecta caracteristicile este necesar să atribuiți o presiune scăzută pe dinți. În acest caz, întreținerea simplă a dinților și aportul alimentar nu cauzează dificultăți suplimentare.

Contraindicații privind instalarea unui sistem de suport lingual

În ciuda faptului că designul lingual este o opțiune ideală și eficientă pentru tratamentul malocluziunii. Are contraindicații, neglijare, care nu merită.

 • Ce este special în legătură cu bretelelePrezența bolilor dentare. Acestea includ caria, gingivita, parodontita sau parodontita. De asemenea, nu este necesar să se stabilească o bandă în procesele inflamatorii ale gingiilor.
 • Când vă uitați la scârțâitul dinților într-un vis, nu puneți brațele.
 • Dacă există o alergie la componentele bretelelor linguale. Alternativ, produsele pot fi fabricate din aur hipoalergenic.
 • Devieri în articulația temporomandibulară.
 • Coroane subțiri, răsucite dinții și dinți prea scurți.
 • Nu puneți brațele la pacienții cu vârsta sub 11 ani.

Politica de preț a produselor linguale

Prețul serviciului - instalarea de bretele linguale nu este ieftină. Aceasta va depinde de complexitatea cazului, de calificările specialistului și de clinica care servește pacientului. În capitală, instalarea unei plăci pentru un rând de dinți va costa pacientului cel puțin șaizeci de mii de ruble.

Instalarea de paranteze pe un rând costă cel puțin douăzeci de mii de ruble. Inspecțiile intermediare ale ortodontului vor fi de cel puțin cinci mii de ruble pe recepție. În plus, banii vor fi luați de la dvs. pentru eliminarea sistemului de un rând, iar prețul pentru procedura poate fi de cel puțin patru mii de ruble. Serviciul de fabricare și instalare a comercianților cu amănuntul va costa cel puțin șase mii de ruble.

Avantajele bretelelor linguale

Sistemul sistemelor linguale, fără îndoială, are mai multe avantaje în comparație cu alte sisteme.

 • Pro-urile de a folosi paranteze lingualeAceasta este o corecție reușită a dentiției în cazurile severe de malocluzie. Pentru mușcături complexe include mușcătura inversă și adâncă.
 • Este demn de remarcat imperceptibilitatea talpilor linguali pentru ceilalți.
 • Un timp scurt pentru a obține rezultatul, chiar înainte de finalizarea procedurii de tratament.
 • Cu structura modulară a sistemului, devine posibilă aranjarea corpului brațului, a cârligelor acestuia la bază.
 • Sistem rapid și eficient de adaptare. Aceasta se datorează prezenței încuietori miniatură.
 • Oferă posibilitatea de corectare a cavității bucale.

Dezavantaje ale parantezelor linguale

Principalele deficiențe lănțișoarele linguale ar trebui să fie atribuite procesului lung de instalare a acestora și complexitatea care ar putea apărea în timpul îngrijirii lor. Și, de asemenea, este necesar să se atribuie senzații neplăcute în perioada de adaptare. Ca multe alte sisteme de bretele, va exista un inconvenient perceput în a mânca sau manifesta o lisp. Dar senzațiile de disconfort vor dispărea rapid în două săptămâni de la instalare.

În plus, va trebui să renunțați la anumite produse. Vor fi dulciuri dulci de caramel, alimente solide sau sucuri. În plus, va trebui să opriți utilizarea gumei de mestecat.

Dezavantajele sunt vizite permanente la dentist. Deoarece particulele de alimente vor cădea sub încuietori. Nu va fi posibil să le curățați pe cont propriu. Prin urmare, în birou, medicul va avea sanitație regulată a gurii.

În unele cazuri, poate fi necesar să creșteți presiunea asupra dinților. Prin urmare, impreuna cu produsele linguale va trebui sa poarte gura de protectie. Se recomandă să fie purtate seara sau noaptea. De asemenea, pentru a obține rezultatul dorit, pot fi oferite și containere detașabile și detașabile, care trebuie, de asemenea, să fie purtate.

Îngrijirea brațelor linguale

Cum să purtați brațePentru a efectua procedura corectă pentru curățarea cavității orale în care este instalată suportul, se recomandă achiziționarea sistemului perii speciale ortodontice. Poate fi orice model al unei perii sau al unui analog electric.

In unele cazuri, medicii stomatologi recomanda utilizarea irigatori care dau flux de apă sub presiune, cu aer, care poate curăța în mod eficient suprafața dinților și a întregului sistem.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se instalează televizorul pe pereteCum se instalează televizorul pe perete
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Cum de a alege bretele de ligatură?Cum de a alege bretele de ligatură?
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
Structura și funcția cavității bucaleStructura și funcția cavității bucale
Suport pentru chiuvetă în baie: tipuri de elemente de fixare și montare pe pereteSuport pentru chiuvetă în baie: tipuri de elemente de fixare și montare pe perete
Caracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibileCaracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibile
Non-ligand braces - o descoperire sau o mișcare de marketing?Non-ligand braces - o descoperire sau o mișcare de marketing?
Suporturi de auto-ligare: trăsături și avantajeSuporturi de auto-ligare: trăsături și avantaje
» » Sistemul de suport lingual: instalarea de paranteze linguale
© 2021 amigdas.com