amigdas.com

Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei

Akita Inu - standard de rasăAkita Inu este o rasa japoneza de caine care este luata in considerare comoara nationala

țara lor. Japonezii chiar numesc câini Akita Inu cu "o inimă delicată și o forță neclintită". Aceasta este cea mai mare rasa din toata Japonia. puternic și câine frumos, impresionantă cu carisma sa. Akita Inu - excelenți paznici , care sunt foarte atașați de stăpânii lor.

Istoria rasei de câini Akita Inu

Akita Inu - comoara națională a JaponieiAkita japoneză - Unul dintre cele mai vechi roci din lume. Și acest lucru este într-adevăr un fapt real, deoarece oamenii de știință au studiat cu atenție genealogia Akita Inu și au confirmat că este o rasă foarte veche. Au fost găsite rămășițele stâncii, care datează din al doilea mileniu î.en. De asemenea, au fost descoperite desene antice care descriu câini, care amintesc foarte mult de modernul japonez Akita.

Akita Inu este tradus ca un câine (inu) din zona din nordul insulei Honshu (akita). În acest loc, această rasă a apărut în secolul al XVII-lea și de atunci apariția lor nu sa schimbat.

Această rasă este pură fără impurități. Inițial, acești câini erau gardieni în case țărănești și, de asemenea, erau excelenți vânători. După secolul al XVII-lea sa schimbat statutul rasei, s-au mutat în elită. Există chiar și o lege emisă de împăratul japonez, potrivit căreia un om care a ofensat sau a ucis un astfel de câine trebuia să fie pedepsit sever. În curând, Akita Inu a fost disponibilă pentru întreținere numai membrilor familiei imperiale și aristocrației supreme.

Din 1927, Japonia are Societatea de conservare Akita. În timpul Marelui Război Patriotic, cea mai mare parte a rasei a mers pe front și apoi creșterea câinilor a scăzut din cauza lipsei de fonduri pentru păstrarea câinilor. Apoi, în Japonia, doar câțiva câini de rasă pură au supraviețuit, dar, din fericire, rasa a reușit să fie păstrată.

Akita Inu - descrierea rasei

Japoneză Akita - o rasă veche de câiniCâinii din această rasă sunt foarte calmi și rezervați, având o mare demnitate. În același timp, în suflet, acești câini sunt foarte temperamentali. Printre cei apropiați și cei pe care câinele are încredere, ea devine foarte activă și sociabilă. Animalul este atașat proprietarilor pentru tot restul vieții, dacă își prețuiesc animalul cu demnitate.

Akita japoneză are ochi înțelepți și expresivi. Corpul este puternic și grațios, construit foarte armonios. Animalul este puternic și muscular, capul este plat, cu un bot scurt, ceva care seamănă cu un urs. Akita aparține celor mai mari gândaci de spitz. Creșterea câinilor variază de la 67 la 74 de centimetri.

Orice culoare standard este permisă. Akita poate fi:

 1. Roșu.
 2. Fawn.
 3. Alb.
 4. Pestrițe.
 5. Tigrii.

Și alte nuanțe. Principalul lucru este că culoarea trebuie să fie curată și fără divorț. Subacoperirea poate fi mai ușoară decât lana. Lana lor este lungă și destul de dură, iar substratul este gros și moale. Lungimea medie a părului la câini este de cinci centimetri.

Există mai multe soiuri de rasă, obținute din traversarea Akita cu Ciobanescul german. Aceste specii au fost crescute în mijlocul secolului trecut. La acea vreme au existat trei soiuri de câine japonez:

 1. vânătoare;
 2. Betta;
 3. cioban.

În acel moment, oamenii de știință tocmai au decis să recreeze aspectul original al Akita Inu, așa cum se afla în imaginile și descrierea, și a început să lucreze în această direcție. Ca urmare, a apărut o japoneză modernă Akita, acum populară în întreaga lume. Cele mai rare soiuri de akita sunt roșii și brânză. Rama albă în standardul său are o culoare complet albă și numai nasul nasului este negru.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, multe Akita au venit in America, unde au inceput sa se bucure de o mare popularitate. Începând cu anii cincizeci în America a existat un club de admiratori akita inu. În prezent, Akita americană este diferită de cea japoneză. Ele sunt compuse armonios, botul lor este profund, ochii mijlocii și urechile erecte. Creșterea de la 66 la 71 de centimetri la greabăn, greutate de la 55 la 65 de kilograme. Femelele sunt mai mici decât bărbații.

Akita Inu - caracteristicile rasei

Caracteristicile lui Akita InuAcești câini nu au practic trăsături negative de caracter. Puii acita inu foarte veseli si jucausi. Pentru ei, agresivitatea sau schimbările bruște ale dispoziției nu sunt caracteristice. Câinii au un caracter echilibrat, ei întotdeauna evaluează calm situația înainte de a începe să acționeze. Aceștia sunt câini foarte inteligenți, în timp ce sunt extrem de curioși și iubesc să fie conștienți de toate evenimentele.

Ele sunt excelente pentru familii și familii monoparentale, pentru care pot deveni prieteni și prieteni de neînlocuit.

Acești câini au o mare individualitate și o spontaneitate. Să se dezvolte inteligența unui cățeluș, cu el trebuie să începeți să lucrați din primele luni după naștere. Akita rămâne un cățeluș de până la doi ani și jumătate. Dacă tratați corect catelul, satisfăcându-i curiozitatea, educând și înconjurați cu atenție, atunci el va crește un prieten inteligent și devotat.

Pentru oameni necunoscuți această rasă este prudentă, dar nu arată prea mult. Dar, la alți câini, Akita văd dușmanii care intră pe teritoriul lor. În cazul unei coliziuni cu un alt câine, vă puteți aștepta la agresiune și la luptă. Prin urmare, catelul trebuie predat în prealabil coexistenței normale cu alți câini.

Îngrijirea și

Grijă de Akita InuAkita este o rasă extrem de incomodă, nu trebuie să-și petreacă prea multe resurse pe ea. Datorită lânii dense, acești câini se referă liniștit la condițiile de ierni grave. Dacă câinele trăiește într-un apartament, atunci ar trebui să meargă de două ori pe zi timp de cel puțin două ore. La plimbări, acești câini se comportă foarte calm. Dar asta nu înseamnă că nu le place să alerge și să joace, dacă există o astfel de oportunitate. Pentru ca câinele să nu obțină excesul de greutate, trebuie să dăruiască anumite activități fizice.

Pentru a avea grijă de haina, ar trebui să fie pieptănat de două ori pe săptămână, iar în timpul unei lovituri puternice, o perie specială și pieptenele mai frecvente vor fi necesare. Adesea, un câine nu este obligat să se scalde, sunt suficiente două sau trei băi într-un an. Este necesar să se utilizeze șampoane speciale pentru câini, și nu niște mijloace improvizate. După procedurile de apă este necesar, după cum urmează uscat cu un uscător de păr sau un prosop.

Trebuie să abordăm hrana în mod responsabil. În nici un caz nu ar trebui să-i dai câinelui ceea ce mănâncă oamenii, orice rămășițe din masa lor. Cel mai bine este să alegeți o hrană uscată de calitate adecvată. Este, de asemenea, posibilă utilizarea nutriției combinate. De câteva ori pe săptămână este de a da câinelui o brânză de cotă cu conținut scăzut de grăsimi și o carne slabă. Apa trebuie să fie întotdeauna curată, proaspătă și în abundență. Atunci când câinele are o perioadă de muitivitate, acesta trebuie adăugat la hrană aditivi speciali pentru creșterea și sănătatea lânii.

Nuanțe de formare

Conținutul câinelui Akita-inuCâinele de educație se aseamănă cu creșterea copilului, deoarece nu necesită mai puțină responsabilitate și atenție. Cea mai importantă va fi aceea de a arăta o mare răbdare și tact în timpul antrenamentului de cățel. Din moment ce Akita crește foarte încet, atunci creșterea crește mult timp. Acesta ar trebui să fie un proces foarte lină și pas cu pas. La început pot apărea dificultăți, câinele poate fi neascultător și voit. Poate că, în primele etape, dacă nu există prea multă experiență în formarea câinilor, merită să ne întoarcem la filme profesionale.

În nici un caz nu ar trebui să apară ruj și presiune asupra animalului în acest proces. Trebuie să fii tolerant, afectuos, dar ferm în intenția ta.

Catelul trebuie să înțeleagă imediat că în fața lui nu este doar un prieten, ci și maestrul. El va trebui să explice și să arate cum să trateze familia, oamenii apropiați și necunoscuți. În casă, câinele ar trebui să se simtă egal cu restul familiei, dar nu ar trebui să i se permită să se lase prea mult. În învățământ, metoda de recompense este foarte eficientă. Poate fi și delicatese și cuvinte și gesturi afectuoase.

Din Garda Akita se obtin excelenti gardieni, adesea facuti bodyguarzi.

Cum sa alegi un pui akita inu

Cum sa alegi un pui akita inuPentru a cumpara un catelus merita sa contactati clubul acestei rase. Cel mai bine ar fi dacă acest club este recunoscut de Organizația Internațională de Cynologie. Alegerea unui catelus, trebuie sa fiti atenti la urmatoarele nuante:

 1. Este mai bine să luați un catelus dintr-o așternut de dimensiuni medii, unde puii au aceeași dimensiune medie.
 2. Asigurați-vă că cereți pedigree-ul catelului.
 3. Aflați care părinți au scrisori și realizări.
 4. Asigurați-vă că nu există boli genetice.
 5. Puii, ale căror părinți erau rude apropiate, este mai bine să nu se ia.
 6. Este întotdeauna util să se cunoască personal cu părinții catelului, dacă există o astfel de oportunitate.
 7. Un catelus sanatos ar trebui sa fie mobil, sa aiba un apetit bun, sa nu arate dureros, sa fie curios si jucaus.

Costul puii este foarte ridicat și poate varia de la două la zece mii de dolari, în funcție de pedigree și clasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Activitatea americană: caracteristicile rasei și descrierea acesteiaActivitatea americană: caracteristicile rasei și descrierea acesteia
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Sahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte HuskySahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte Husky
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
» » Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
© 2021 amigdas.com