amigdas.com

Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor

Semnele unui acarian de urechi la un câineUn câine este cel mai devotat prieten al unei persoane. Câte aforisme minunate, povești și fapte despre aceste animale de companie. Ei au fost întotdeauna celebri pentru incredibilul lor îndrăzneală, loialitate și lipsă de teamă de pericol. Un astfel de animal își poate sacrifica viața de dragul proprietarului și a familiei sale. Dar, ca și celălalt animal de companie, câinele are nevoie de îngrijire adecvată și de prevenirea regulată a diferitelor boli.

Din păcate, toate rasele de câini sunt expuse la numeroase afecțiuni. Poate că unii sunt mai potriviți pentru boală decât alții, dar riscul de îmbolnăvire cu ceva grav este întotdeauna prezent.

Odedectoza la câini este unul dintre cele mai frecvente probleme. În cazul în care animalul dvs. de companie se comportă ciudat, deseori își scutură capul și se oprește să mănânce în mod normal, poate că a fost mușcat de un acarian. De asemenea, simptomele de otodectoză se pot manifesta în scăderea urechilor. Tratamentul acarienilor la câini este recomandat într-o bună clinică veterinară, dar dacă pentru orice motiv acest lucru nu este posibil, va trebui să căutați alte modalități de tratament la domiciliu. Folosind sfaturile crescătorilor de câini și veterinari cu experiență, vă puteți vindeca singur animalul.

Cum să scapi de acarieni la câini, care sunt simptomele și metodele de combatere a otodectozei? Probleme similare apar pentru toți proprietarii acestor animale de companie. Dacă luați măsuri radicale în timp, puteți preveni dezvoltarea ulterioară a bolii și a scăpa urechile căpușei.

Caracteristicile și cauzele apariției acarienilor la câini

Cum pot să scap de un acarianÎn limba medicală, acarieni la câini se numește otodectoză. Parazitul aparține subclaselor de artropode din clasa arachnidelor. Se așază în urechile câinilor și este o insectă mică de culoare albă. Este aproape imposibil să o observați cu ochiul liber, pentru că Corpul parazitului ajunge rareori la o lungime de 1 milimetru. Boala afectează toate rasele de câini și, cel mai adesea, ele devin tineri.

Urechea acută este o creatură parazită care se hrănește cu limfa. Cu scopul de a produce alimente, el poate roade prin zeci de mișcări în interiorul urechii. De asemenea, acarianul poate pune ouă acolo, care se dezvoltă și se dezvoltă direct în auriculă. Pentru dezvoltarea completă a adulților, sunt suficiente 30 de zile.

În cazul în care biciul nu este suficient de alimente sau condițiile de viață devin nefavorabile, se poate muta în alte părți ale corpului animalului. În plus, la pisici se găsește și oedexoză. În această privință, este mai bine să vă protejați câinele de contactul cu persoane dubioase sau fără stăpân.

Cești acarieni la câini sunt transmiși de la alte animale, în special de la pisici care sunt foarte susceptibile la acest parazit. În majoritatea cazurilor, infecția survine în timpul mersului pe animalele de companie pe stradă. Simptomele otodectosis sunt deosebit de vizibile la tineri până la 4 luni. Aici acarianul poate fi transmis de la o mamă bolnavă.

Simptomele acarienilor la câini

Există o serie de simptome de bază care indică prezența și dezvoltarea unei acarieni urechi. Toate acestea sunt însoțite de un proces inflamator în partea exterioară a canalului urechii și de astfel de probleme:

  • Simptomele acutizării aculuiCâinele îi scutură de multe ori capul, își zgârie urechile și se îngrijorează;
  • Pentru a anula otita comuna cu otodectomie, sunt afectate doua urechi. Acest lucru ajută la determinarea prezenței căpușei și nu la confundarea acesteia cu alte boli;
  • După contactul prelungit cu dăunătorul, în urechi apar șuvițe maro, care sunt un amestec de celule moarte și produse ale activității vitale a acarienilor;
  • Dacă problema este începută, atunci câinii pot avea otită, descărcare purulentă, roșeață, respirație urât mirositoare și alte probleme. Când întoarceți capul de la urechi, poate să apară puroi;
  • Cel mai periculos simptom este ocluzia aparatului auditiv și temperatura ridicată a corpului. De asemenea, nu este exclusă deteriorarea timpanului și a urechii medii. Curând inflamația trece la creier.

Deseori declanșarea odotectozei determină pierderea auzului și moartea animalului. Pentru a evita astfel de consecințe, este important să luăm măsurile adecvate la timp și să oferim un tratament eficient. Este important să urmați recomandările preventive, să utilizați picături speciale și altele metode eficiente de combatere a parazitului.

Caracteristici generale și metode de tratament

Începerea tratamentului independent este posibilă numai dacă câinele a fost diagnosticat într-o clinică veterinară sub îndrumarea unui specialist cu experiență. Este necesar să se asigure că motivul pentru comportamentul ciudat al animalului de companie este în otodectoza, altfel orice tratament poate provoca probleme suplimentare și poate deteriora corpul animalului. După ce medicul veterinar decide diagnosticul, puteți merge la terapie.

Volumul picăturilor și al altor medicamente utilizate depinde de deteriorarea urechii și de caracteristicile câinelui (greutatea, vârsta, parametrii fizici). Cabinetele veterinare recomandăt urmați un algoritm universal și urmați regulile cheie ale procedurii de tratament. În acest caz, veți putea distruge dăunătorul într-un timp foarte scurt și fără dificultăți speciale:

  1. Urechi de urechi la un câinePrimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să curățați canalele urechii animalului de companie. În acest stadiu, este important să se evalueze numărul și natura deversării purulente. Acest lucru vă va ajuta în alegerea următoarelor acțiuni. Dacă deversarea este foarte intensă, este recomandabil să consultați un medic veterinar. Dacă acestea sunt minime, poate fi posibilă rezolvarea problemei la domiciliu, folosind picături speciale și alte medicamente. În nici un caz nu trebuie să folosiți tampoane de bumbac. Ele contribuie doar la dezvoltarea coloniei dăunătoare;
  2. După curățarea urechilor, este posibil să se înceapă injectarea de picături și medicamente adecvate în canale, care pot elimina rapid acarianul și distrug larvele. Unele medicamente trebuie aplicate la greabanul unui animal;
  3. Absolut toate tipurile de picături sunt aplicate nu numai la ureche, ci și la toate zonele afectate ale pielii, care ajută la prevenirea dezvoltării ulterioare a bolii. Cu picăturile, puteți folosi mijloacele pentru a lupta împotriva puricilor;

În cazul în care alte animale de companie trăiesc în casa dvs., de exemplu, pisici, atunci ei trebuie, de asemenea, să lucreze pe medicamente, deoarece poate că și ei sunt infectați. Nu uitați, că otodectoza apare la pisici mult mai des decât la câini.

În tratamentul otodectozei, este important să se respecte toate regulile veterinare și trăsăturile speciale ale măsurilor preventive. În acest caz, tratamentul unui acarian câinii vor avea succes.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Prietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de eiPrietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de ei
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Cum să îmbrăcați corect un ham de câineCum să îmbrăcați corect un ham de câine
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Geantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecțieGeantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecție
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
» » Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
© 2021 amigdas.com