amigdas.com

Avantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariu

Avantajele și dezavantajele compresoarelor fără zgomotCompresorul (aeratorul) este echipamentul necesar pentru aproape orice acvariu. Atât peștii înșiși, cât și plantele ornamentale și alte lucruri vii care trăiesc în acvariu respiră oxigenul. Dar dacă în rezervoare naturale este produs în cantități mari de diverse plante subacvatice, atunci în acest mic sistem închis, acvariu acasă, acest proces nu este atât de activ.

Pentru a se simti confortabil, acvaristii cumpara un compresor. Acest dispozitiv satura apa cu oxigen prin mijloace artificiale. Deci, care sunt compresoarele pentru un acvariu? Astăzi există multe tipuri de compresoare pentru acvariu:

  • după locație (în afara sau în interiorul acvariului) sunt împărțite în exterior și intern;
  • pe tipuri de surse de alimentare - electrice (trebuie să fie conectate la rețea) și autonome (de lucru cu baterii);
  • prin forma mecanismului - vibrator și piston.

Compresoare silențioase pentru acvariu

Principalul dezavantaj o parte semnificativă a compresoarelor de acvariu, indiferent de tipul lor - acesta este un nivel semnificativ de zgomot pe care dispozitivul îl emite în timpul funcționării. Și dacă în timpul zilei acest sunet monoton nu este vizibil, noaptea se poate interfera foarte mult, mai ales că sunt mici copii care dorm în cameră. Problema zgomotului este, de asemenea, urgentă pentru acvarii instalate în birou: un fundal sonor constant poate interfera cu operațiunea. Prin urmare, mulți optează pentru compresoare silențioase pentru acvariu.

Resus LP-100Compresor cu membrană este considerat unul dintre cele mai zgomotoase, deci dacă problema tăcerii este relevantă pentru dvs., este mai bine să ne ocupăm de un alt model. Cu toate acestea, are o serie de avantaje care îi fac pe proprietarii de pești de acvariu să îi acorde atenție: este eficiența ridicată, economia datorată consumului redus de energie electrică, durată lungă de viață.

Compresoare cu piston pentru acvarii astăzi sunt în plumb în rândul modelelor fără zgomot. Recent, acestea concurează cu succes pezokompressory, dar au o capacitate mică și nu vor fi potrivite pentru un acvariu cu un volum mai mare de două sute de litri.

Dacă aveți nevoie să oxigenați un acvariu mare (mai mult de 150 de litri), proprietarii săi recurg adesea la viclenie: instalați în el doi aeratoare (și în unele cazuri mai multe). În acest caz, puteți cumpăra două dispozitive diferite: o membrană și al doilea piezocompresor sau piston. În acest caz, un model mai zgomot poate fi pornit în timpul zilei când nu interferează cu nimeni, ci cu un dispozitiv fără zgomot - pe timp de noapte.

Cum altfel pot stinge zgomotul compresorului?

  • Dacă ați achiziționat un compresor extern pentru un acvariu, puteți reduce zgomotul prin stingerea vibrațiilor sale, dacă puneți sub el un covor de cauciuc mic. Aveți posibilitatea să utilizați, de exemplu, un pad de mouse vechi sau o piesă dintr-un covor de yoga.
  • Unii fanii de pești de acvariu poartă, în general, aeratorul în altă cameră. Aerul vine în acest caz pe un tub special. Cu toate acestea, această decizie nu este adecvată, deoarece necesită un consum ridicat de energie și de energie de la dispozitiv.

Compresoare pentru acvarii mari

Schego Optimal

Schego OptimalAsta este una dintre cele mai populare soluții printre proprietarii de pește de acvariu. Potrivit pentru acvarii de diferite dimensiuni: de la cele mai mici (50 litri) la mari (300 litri). Puterea dispozitivului este de 5 W, în timp ce atinge o capacitate de până la 250 l / h. Nivelul vibrațiilor în timpul funcționării este nesemnificativ, ceea ce face acest aerator aproape complet silențios. Este posibilă reglarea fluxului de aer. Picioarele fac compresorul mai stabil și, dacă este necesar, poate fi suspendat vertical pe perete. Membrana unui astfel de compresor este foarte lungă, iar filtrul prealabil este ușor de înlocuit, prin urmare durata sa de viață va fi lungă.

Dacă există o astfel de nevoie, puteți cumpăra suplimentar un splitter și conectați dispozitivul la două sau mai multe acvariu.

Printre neajunsurile Acest dispozitiv observă doar un cost semnificativ, dar este compensat de performanțe ridicate și durabilitate.

EHEIM

Acest acvariu Compresor german fabricat Poate fi folosit și în acvariu de diferite mărimi: de la 50 la 400 de litri. De asemenea, lucrează foarte liniștit. Consum de energie - 5 W, productivitate - până la 400 litri pe oră. Folosind pulverizatorul special livrat împreună cu kitul, puteți ajusta dimensiunea bulelor de aer, în funcție de nevoile peștilor și plantelor de acvariu. Potrivit consumatorilor, dacă faceți dimensiunea bulelor cel mai mic, atunci acestea vor exploda foarte liniștit, ceea ce va contribui, de asemenea, la reducerea zgomotului.

Lipsa de aeratoare a acestui producător nu este atât de durabilă ca și concurenții, membranele, dar dacă este necesar se schimbă cu ușurință.

JBL ProSilent

Compresor JBL ProSilentÎn linia de compresoare producător de echipamente de acvariu prezentat în 5 modele cu diferite niveluri de performanță: cel mai mic - 50 de litri pe oră, cel mai mare - 400. Nu există nici o posibilitate de a regla fluxul de aer, dar pentru acest lucru nu este necesar: este suficient pentru a alege compresorul dreptul la acvariu cu nivelul necesar putere. Reducerea zgomotului emis de aparat, permite structura specială a picioarelor și toba de eșapament sale. Consumul de energie este cuprins între 2,3 și 5,5 W. Include atomizor, supapă de reținere și furtun.

guler

Unul dintre lideri printre aeratoarele acvariu compacte și silențioase. Nivelul de zgomot produs de dispozitiv nu depășește 10 decibeli, deci nu va fi audibil în nici o cameră. Capacitatea compresorului poate atinge 200 litri pe oră. Una dintre diferențe - poate produce o coloană de aer cu o înălțime de până la 80 de centimetri, ceea ce face posibilă utilizarea acesteia în coloanele de acvariu - pentru a crea benzi de balon cu aer frumos în creștere. Acest tip de compresor are, de asemenea, un sistem care vă permite să reglați fluxul de aer.

Producătorii au oferit ușurința înlocuirii filtrelor - acest lucru se poate face independent, fără a fi nevoie să contactați un specialist sau să folosiți echipament suplimentar.

Compresoare pentru acvarii de volum mic

Aquael

Compresor pentru acvariuAcest producător a fost pe piața echipamentelor pentru acvariu de peste 30 de ani și a intrat merituos în top cinci. Luați în considerare modelul de compresor pentru acvariu OxyBoost AP - 100 Plus - printre mulți proprietari de pește este considerat cel mai bun. Modelul este calculat pentru acvariile mici - cu un volum de 10 până la 100 de litri - consumă doar 2,5 wați. Volumul de apă îmbogățită cu oxigen este de 100 l / h. Modelul are dimensiuni relativ mici, iar prezența picioarelor din cauciuc vă permite să reduceți vibrațiile rezultate în timpul funcționării.

Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, utilizatorii observă încă prezența zgomotului în timpul funcționării, deci dacă aveți nevoie de un compresor liniștit, ar trebui să acordați atenție altor modele. Un alt dezavantaj al modelului este că acesta nu are un regulator de debit. Cu toate acestea, pentru acvariile de volum mic, aceasta nu este critică.

DoPhin

Producătorul polonez, destul de popular în Rusia. Una dintre cele mai bune modele de compresoare silențioase pentru acvariu, prezentată pe linia echipamentului acestei companii - AP1301. Consumul de energie - 1,8 W, poate fi utilizat în acvariu cu un volum de 5-125 litri, performanța acestui model fiind de 96 l / h. Utilizatorii observă absența aproape completă a zgomotului în timpul funcționării acestui compresor.

Sicce

Acest producător trebuie să acorde atenție compresoarelor pentru linia de acvariu AirLight. Design-ul unic si picioare speciale, toate modelele compresoare de această linie este aproape nu produc vibrații și zgomot redus de operare și depozitate într-o poziție verticală. Toate modelele pot ajusta performanța și, de asemenea, le pot conecta la mai multe acvariuri. Volumul total al acvariilor nu trebuie să depășească maximul admisibil pentru fiecare model.

Astfel, am considerat cele mai populare modele de compresoare pentru acvariu pe piața rusă. Datorită varietății de instrumente cu caracteristici diferite, fiecare proprietar de pește poate găsi o opțiune potrivită pentru el sau poate alege o combinație de dispozitive care vor funcționa în modul optim.

În concluzie, trebuie spus că, în caz de urgență Fiecare proprietar de acvariu ar trebui să aibă un compresor de rezervă pe baterie sau bateria: în caz de defectare a dispozitivului principal sau o pană de curent se poate înlocui rapid aerator staționare și să ofere pesti confort.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima datăRularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima dată
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Filtru extern pentru acvariu cu mâinile taleFiltru extern pentru acvariu cu mâinile tale
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Acvariu melc ampulyarya - o descriere a molușteiAcvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
» » Avantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariu
© 2021 amigdas.com