amigdas.com

Striuirea uretrală în tratamentul bărbaților

Cum se manifestă strictura uretreiStrivirea uretrei apare cel mai adesea la bărbați, deoarece acestea au o structură specifică a sistemului urogenital. Boli din acest domeniu la bărbați necesită un tratament imediat, altfel se pot transforma în procese patologice în organism.

Ce este?

Medicii găsesc o strictă în jumătate dintre cei care se întorc, de regulă, categoria de vârstă a bărbaților peste 45 de ani. Dar boala apare și la tineri poate provoca infecții urogenitale netratate. Ce este strictura? Aceasta este o îngustare patologică a tractului urinar.

Boala apare ca urmare a creșterii lumenului uretrei țesutului cicatricial. Într-o persoană sănătoasă, pereții uretrei au un țesut mucos delicat. Sub influența mai multor factori, mucoasa este deteriorată, apoi apare o cicatrice în locul ei. Materialul său este mai dens în textură, deci nu poate funcționa ca o mucoasă. La locul cicatricii există o îngroșare care blochează tractul urinar.

Clasificarea și forma bolii

Simptomele boliiStricture are o predispoziție să apară într-un om în timpul vieții. Dar există și cazuri când aceasta se găsește la sugari. Diviziunea principală a stricturii în medicină este forma congenitală și dobândită a bolii. Primul este îndepărtat imediat după naștere prin intervenție chirurgicală. Această formă provoacă o recidivă a bolii, deoarece bărbații cu strictura congenitală mai des decât ceilalți sunt expuși la infecții ale sferei genitourinare.

Strictura obtinuta apare la barbati in timpul vietii si are trei etape:

 1. Primul. Cu această formă de boală, există leziuni ale mucoasei uretrale.
 2. Media. Pacientul suferă de patologii secundare. În tractul urinar, "răni" sunt concentrate, care servesc ca dirijor de viruși și infecții care încearcă să intre în corpul unui om.
 3. Heavy. În zona afectată se formează o cicatrice. Uneori este chiar capabil să acopere complet canalul uretrei.

Stricture are mai multe forme, care depind de evoluția bolii și localizarea localizării. Caracterizați boala în legătură cu unitatea:

 • Pe congenital.
 • Post-traumatic.
 • Idiopatica.

Ultima formă de etiologie neclară, motivele pentru apariția ei, medicii nu au dezvăluit încă.

În cursul bolii, strictura este subdivizată:

 • Pe primar.
 • Recurente.
 • Complex.

Cum se efectuează operația?Formular recurent Stricturile actuale sunt cele mai periculoase, deoarece există repetări. Pacientul poate experimenta până la trei crize de boală timp de un an. Alte fenomene neplăcute caracterizate printr-o formă complexă, ca om fiind predispuse la fistula și abcese în zona afectată a mucoasei uretrale.

Caracteristicile stricturii depind, de asemenea, de localizarea țesutului cicatrizat:

 • Dacă se află în apropierea prostatei și în partea din spate a uretrei, aceasta se numește prostatică și membranoasă.
 • Debutul bolii în partea centrală a tractului urinar este denumit o stricțiune de puncție.
 • La bărbați, leziunile bulbare și cefalice sunt cele mai frecvente atunci când boala se află în partea anterioară a uretrei.

În funcție de zona uretrei strictura poate fi:

 • Subtotal. Când patologia atinge doar o parte a membranei mucoase (mai puțin de jumătate din întreaga zonă).
 • Totalul. Această formă afectează aproape întregul spațiu al mucoasei și acoperă cea mai mare parte a uretrei.
 • Obliterația este un diagnostic în care există o suprapunere totală a lumenului uretrei, din acest motiv urinarea devine imposibilă.

Prin numărul de stricturi subdivizate:

 • Pe o singură,
 • Multiple.

Aceasta din urmă la bărbați provoacă apariția mai multor cicatrici pe tractul urinar.

Lungimea stricturii este subdivizată:

 • Pe scurt,
 • central
 • Lung.

Cu o dimensiune scurtă a cicatricilor ajunge la 1 cm, mărimea cicatricei mai mare de 2 cm indică o strictă îndelungată.

Simptomele bolii

Îndepărtarea tractului urinar similar cu simptomele altor patologii ale sferei genitourinare. Prezența stricturii unui bărbat poate fi suspectată independent, simptomele bolii sunt după cum urmează:

 • Cum să tratezi strictura uretreiFluxul de urină devine mai mic, presiunea scăzută.
 • Jetul se stropeste in directii diferite.
 • În urină, puteți găsi sânge și un amestec de puroi.
 • După actul de urinare, există dorința de a vizita toaleta din nou.
 • Dureri puternice în partea inferioară a spatelui în timpul urinării.
 • În cazurile severe, urinarea devine picurare sau se poate opri deloc.
 • Excreția ejaculării încetinește foarte mult.

La numirea unui medic, oamenii se plâng de nevoia frecventă de golire a vezicii urinare. În timpul urinării, pacienții trebuie sa-ti tai muschii abdominali și vezica urinară. Unii suferă de o ieșire involuntară a fluidului. După golirea vezicii, există dorința de a merge din nou la toaletă.

Simptomele stricturii sunt identice cu manifestările de adenom de prostată. Dacă pacientul nu caută ajutorul unui specialist și începe să trateze boala pe cont propriu, consecințele vor fi foarte deplorabile.

Cauzele apariției stricturii la bărbați

Dacă boala are o bază înnăscută, atunci cauzele declanșării bolii sunt leziuni intrauterine sau patologii de dezvoltare. La vârsta adultă, un bărbat atacă din cauza mai multor factori:

 • Boala la bărbațiCele mai frecvente cauze ale dezvoltării stricturii sunt procesele inflamatorii ale sistemului genito-urinar.
 • De asemenea, evoluția bolii apare din cauza traumei la nivelul uretrei și leziunilor accidentale ale sistemului genito-urinar.
 • Țesutul de țesut apare din cauza diferitelor arsuri chimice și termice.
 • Apariția țesutului cicatricial și a stricturii este precedată de o operație chirurgicală necorespunzătoare.
 • Grupul de risc include bărbații cu diabet zaharat și plăcile aterosclerotice pe vase.
 • Bolile oncologice ale sistemului genito-urinar conduc la dezvoltarea patologiei în uretra.

Complicațiile bolii

Corpul unui om cu strictura suferă de acumularea de urină în pliul vezicii urinare, deoarece nu poate fi complet excretată. Fenomenele stagnante au viscozitate ridicată și sare. În formele severe ale bolii, pacientul poate avea nisip în vezică sau poate forma pietre. Tratamentul bolii în stadiul avansat se efectuează numai chirurgical.

Important! Ar trebui să știți că staza conduce la probleme de rinichi. Un bărbat poate avea hidronefroza țesutului renal. Cazurile de alergare sunt pline de insuficiență renală. Ambele patologii sunt extrem de periculoase și duc la moarte.

Diagnosticarea stricturii

Care sunt etapele bolii?Dacă, în timpul urinării, un om se simte incomod sau are alte anomalii ale funcției, este necesar consultați imediat medicul de la un urolog. El va numi un examen amănunțit, va aduna informații despre sănătate, în timp ce un om nu ar trebui să se simtă constrâns de el, el trebuie să-i spună totul despre sfera sa genitourinară.

Pentru a face un diagnostic, trebuie să faceți urină la un studiu. Analiza va permite aflarea stării afecțiunilor pacientului în ceea ce privește bolile infecțioase, boala pirozică sau leucocitria. Un frotiu vă va informa despre microorganismele care trăiesc pe membrana mucoasă a uretrei. Analiza bacteriologică va contribui la corectitudinea prescrierii. Semănarea va determina sensibilitatea microbilor la fiecare dintre antibiotice.

Cea mai revelatoare analiză pentru strictura este uroflowmetria. Acest studiu vă permite să aflați viteza și presiunea jetului în timpul urinării. Un bolnav este conectat la dispozitiv. Când pacientul eliberează urină, el calculează rata medie de urinare. După procedură uroflowmetrometrul emite rezultatul calculelor. Această metodă de cercetare este foarte importantă pentru diagnosticul în multe boli genito-urinare.

Dintre măsurile de diagnosticare suplimentare se utilizează cystometrie sau profilometrie. În acest studiu, lichidul din urină este examinat la nivel celular, dezvăluind citologia țesutului cicatrician.

Ecografia vezicii urinare se efectuează și după golirea acesteia. Studiul vă permite să fixați cantitatea de lichid rămasă. Dacă bulele conțin mai mult de 30 ml de urină, există motive să se afirme că boala este deja într-o formă complicată.

Pentru a dezvălui lungimea și locul formării stricturii, pacientului i se acordă o examinare cu raze X a sistemului genito-urinar. În funcție de starea pacientului, este prescris un anumit tip de radiografie. Razele X se efectuează prin următoarele metode:

 • Examen uretrografic retrograda.
 • Metodă cisturectrografie multispirală.
 • Cistouretrografia anterogradă a canalului urinar.

Aceste metode se bazează pe introducerea fluidului radiografic în lumenul uretrei. După ce tot tractul urinar este umplut cu lichid, medicul face fotografii. Radiolog și urolog studiați împreună. X-ray vă permite să oferiți o imagine completă a procesului patologic în uretra.

Cu o formă ușoară de strictețe scurte, un bărbat este disecat să ia țesut pentru examinare. Datorită metodei endoscopice, țesutul cicatricial este examinat pentru citologie. Dacă se începe strictura, cicatricea nu este disecată.

Metode de tratare a bolii

Semne de strictura a uretreiAceastă boală este foarte gravă, prin urmare, trebuie efectuat un tratament atent sub supravegherea unui specialist. Majoritatea bărbaților nu doresc să vadă medicul din cauza jena, de aceea prescriu medicamente pentru ei înșiși. Auto-tratamentul cu ierburi și suplimente biologice va aduce răni ireparabile și va duce la pierderea timpului prețios. Trebuie reținut că orice medicament este luat prin numirea unui urolog în consultare cu terapeutul.

Tratamentul stricturii se desfășoară în mai multe moduri:

 • Probing.
 • Uretrotomie optică.
 • Stentul uretrei.
 • Uretroplastie.
 • Terapie prin laser.
 • Endoscopic.

Buzhirovanie stricture se bazează pe introducerea unui tub metalic în gaura canalului urinar al unui bărbat. Ajută la răspândirea țesuturilor canalului și la creșterea lumenului uretrei. Această metodă nu elimină problemele legate de nutriția țesuturilor. După fierbere, pacientul poate prezenta recăderi ale bolii, care sunt foarte complicate cu această metodă. Stricture obține o lungime suplimentară și umple cea mai mare parte din lumenul uretrei. A doua oara bougie nu este folosit, deoarece vindecarea țesuturilor nu se va întâmpla.

Uretrotomia optică se realizează prin intermediul unui cistoscop. Zona afectată a canalului ureteral este epuizată. Când canalul vindecă, recidiva, ca regulă, apare rar, în comparație cu bougie. Uretrotomia optică nu este efectuată de două ori datorită lipsei unui câmp de operare.

În urologia modernă, stentarea uretrei este aproape niciodată utilizată. Un arc de uretra este introdus în uretra. Adesea este deplasat în lateral, de ce un bărbat poate fi văzut în canalul problemelor iremediabile ale uretrei.

Tratamentul cu uretroplastie a arătat cele mai pozitive rezultate. Aceasta constă în înlocuirea completă a țesuturilor striate cu o mucoasă sănătoasă. Metodele moderne vă permit să crească artificial țesuturile în laborator. Substituentul de fibră este utilizat cu o scurtă stricțiune, a cărei dimensiune nu atinge un centimetru.

Dacă boala este începută și lungimea stricturii este mult mai mare, atunci pentru implantarea unui țesut nou necesită un donator. Un astfel de material este cel mai adesea preluat de pe locul obrajilor sau preputului. Această metodă permite vorbirea despre un efect pozitiv în 90% din cazuri. Datorită uretroplastiei, țesutul uretral este restaurat chiar și în cele mai neglijate cazuri de dezvoltare a bolii. După timpul de vindecare, pacientul nu prezintă recidiva bolii.

Tratamentul cu laser poate oferi astăzi aproape toate clinicile. Metoda se bazează pe efectul unui laser asupra țesutului cicatricial. Sub influența sa, cicatricea este complet arsă. În zona fostei stricturi, rămâne o arsură minoră, tratată cu soluții și unguente.

Dezavantajul tratamentului este un proces recurent. Se pare ca urmare a tratamentului improprie sau inutil al unui ars primit de la un laser. Boala se întoarce când apare locul stricturii arse o nouă cicatrice gravă. Recidiva afecțiunii poate apărea după tratamentul adecvat. Dacă corpul pacientului este caracterizat de o epitelizare crescută, cicatricea va apărea chiar și după o operație chirurgicală minimă.

Metoda endoscopică este utilizată în stadiul inițial al bolii. Operația oferă doar o ușurare temporară și permite golirea completă a vezicii urinare.

Deci, boala este foarte complicată, deci trebuie să începeți tratamentul la timp pentru a evita complicațiile. Numai în acest caz există mai multe șanse de vindecare, cu excepția recidivelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratamentDe ce mirosul ascuțit al urinei la bărbați: cauzele și metodele de tratament
Cum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbațiCum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbați
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Inflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratamentInflamația preputului și a capului la bărbați: cauze și tratament
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
Enterococcus faecalis în urină și frotiu la bărbați și femei: cauzeEnterococcus faecalis în urină și frotiu la bărbați și femei: cauze
Chlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografiiChlamydia la bărbați: cauze, simptome, tratament și fotografii
» » Striuirea uretrală în tratamentul bărbaților
© 2021 amigdas.com