amigdas.com

Curățarea acvariului la domiciliu

Reguli pentru curățarea acvariuluiDestul de des, proprietarii rezervoarelor de pește au sarcina responsabilă, în ceea ce privește îngrijirea animalelor de companie, de a curăța acvariul. Datorită concentrației în apă a produselor de activitate vitală a peștilor, a alimentelor, a vegetației acvatice și a altora, un strat dens de materie organică se așează pe suprafața acvariului. Această circumstanță nu este absolut legată de dimensiunea casei de pește. Pentru existența plăcută a peștilor, trebuie să curățați acvariul în timp și în mod corespunzător.

În primul rând, trebuie să monitorizați cu atenție starea apei, să îndepărtați în timp util particulele care se descompun (alge, furaje).

Nu modificați apa săptămânal, este mai bine să schimbați o parte din ea într-una permanentă, dar nu fiartă.

Apa va deveni în cele din urmă clară, cu o nuanță galbenă ușor vizibilă, dacă echilibrul ecologic va fi ajustat, iar îngrijirea acvariului va fi corectă.

De îndată ce are loc acest eveniment, trebuie să începeți curățarea acvariului.

Cum să cureți un acvariu acasă

La acvariu scânteiați, ar trebui să pregătească inventarul pe care îl vom folosi:

  • o găleată sau un bazin,
  • perie
  • sifon cu furtun,
  • excavator de pietriș.

Lucrări pregătitoare și instrucțiuni: cum să curățați corect acvariul

Cum să curățați acvariulSă începem cu prepararea apei proaspete. Trebuie să înlocuim aproximativ o treime sau puțin mai puțin decât apa veche. O atenție deosebită ar trebui acordată proprietarilor de pești marine pentru a menține raportul de sare. Apa pentru înlocuire nu trebuie să conțină componente compozite dăunătoare, trebuie să fie menținută deschis timp de cel puțin 72 de ore, datorită acestei acțiuni, clorul este eliberat. Indicatorul de turnare va ajuta la verificarea calității apei pentru prezența metalelor grele, a pajiștilor și a acizilor din acesta.

Apa de la robinet este considerată sigură de impuritățile nocive, dacă a fost apărată timp de trei zile. Un termometru de apă ne va ajuta să respectăm și regimul de temperatură. Peștele nu este de dorit să se hrănească cu câteva ore înainte și după curățare.

Testarea apei pentru acvariu

Pentru a spăla acvariul trebuie să cumpărați un nou container, o găleată pentru gunoi sau pentru orice alt scop, cu siguranță nu este potrivit. Particulele dăunătoare din substanțele chimice de uz casnic s-au așezat pe inventar, care era în uz, pentru că peștii sunt morți. Mâinile trebuie să fie uscate, fără săpun sau cremă. Filtrul este oprit, nu trebuie să fie conectat la acvariu în timpul curățării, de asemenea, toate aparatele electrice sunt pre-instalate preliminar.

Toată lumea care are un acvariu înțelege bine că tipul său impecabil este meritul proprietarilor. La urma urmei, nu numai că ar trebui să fie umplut cu pește și alge, dar și curățat. Doar într-o abordare integrată, puteți fi cu adevărat mândru de propria lume subacvatică. Să ne uităm cum să curățăm corect acvariul.

Cum să curățați acvariul cu un sifon?

Metode de curățare a acvariuluiSifonul este un lucru foarte convenabil și necesar în grija acvariului. Aproape fără excepție, acvariile au nevoie de acest tip de curățare - curățarea solului. Sarcina ta este să o eliberezi din rămășițele furajelor și al altor deșeuri (care mai târziu se transformă în bacterii). Faceți acest lucru direct de la suprafața sa și puțin scufundat în adâncime.

Cu cantitatea de apă capturată în procesul de sifon, este determinată cantitatea de pe care o veți umple mai târziu. Amintiți-vă că apa trebuie pregătită (adică, stabilită). Dacă aveți o astfel de apă cu o marjă, atunci, desigur, nu va fi nici o problemă.

Cum sa curatati sticla

Acest proces este destul de plictisitor și îl traducem adesea pentru mai târziu. Dar nu întârzia pentru mult timp. În principiu, cu prima creștere ar trebui să se ducă la muncă. Dacă începeți procesul, atunci va fi dificil să îl curățați în mod corespunzător. Procesul de curățare a sticlei poate fi numit procedura cea mai complicată pentru curățarea întregului acvariu. Aici este necesar să lucrați corect racleta.

Cum să curăț filtrul

După cum știți, curățarea filtrului se face exclusiv în apă de acvariu și în nici un caz sub robinet. Pentru o curățare corespunzătoare, ar trebui să se dezintegreze și să se clătească toate părțile. Se poate spune că filtrul trebuie curățat după sifonul de apă. În același timp, fiți ghidați de ultima apă pentru curățare. Va fi cea mai curată și cea mai mică contaminate în comparație cu cea precedentă. De fapt, filtrul trebuie să fie spălat în el. După ce așezați-o înapoi și instalați-o.

Turnarea apei (înlocuirea apei)

A trecut treapta de curățare directă a acvariului. Acum ar trebui să fie umplut cu apă, care nu este suficient din cauza pre-curățare cu un sifon. Adăugăm apă în cantitatea necesară. Înainte de aceasta, ar trebui să stea o săptămână, doar o astfel de apă poate fi turnată în pește. După această procedură, puteți și ar trebui să porniți filtrul și să activați lumina de fundal.

Adăugarea de vitamine

Există vitamine speciale, destinate atât peștilor, cât și florei. Destul de des sunt folosite împotriva creșterii algelor. Utilizând aceste instrumente, trebuie să le introduceți corect. Cel mai bine este să le adăugați la apa în picioare, apoi acestea vor fi plasate în rezervor. În caz contrar, este recomandat să se toarne sub un flux de apă din filtru, ceea ce va asigura distribuirea uniformă a acestora.

De ce să curățați acvariul?

Cum să curățați acvariul singurPentru ca peștele dvs. să trăiască confortabil, este absolut necesar să efectuați curățarea. Curățarea acvariului, veți scăpa de deșeuri: rezultatele vieții de pește, praf și rămășițele hranei pentru animale. Astfel, purificați apa. Apele contaminate afectează în mod negativ sănătatea peștilor și este foarte important să se aibă grijă de curățenia lor. Apropo, una dintre modalitățile eficiente de prelucrare a reziduurilor este prezența unei lumi bogate a plantelor, a cărei rădăcină contribuie la acest proces.

Care este frecvența curățării?

În principiu, mult depinde de numărul de pești, plante și sisteme de filtrare. Există însă o practică de succes de îngrijire a peștilor.

Cea mai optimă perioadă pentru curățarea oricărui iaz acasă este o săptămână. Nu este atât de dificil și, astfel, veți menține întotdeauna atmosfera potrivită a lumii dvs. de apă.

Cu o astfel de frecvență, este necesar să se curețe solul, adică să se sifoneze. Filtrul este, de asemenea, supus unei curățiri periodice. Dar depinde de specia lor. Dacă acesta este un filtru intern, atunci bureții sunt curățați o dată pe săptămână. Dacă filtrele sunt externe, atunci curățarea este posibilă o dată la câteva luni.

Cum să curățați singur rezervorul

Vă sugerăm să luați în considerare unele dintre nuanțele de îngrijire a unui corp de apă, care va fi utilă în procesul de curățare.

  1. Curățarea acvariuluiProcesul de curățare a acvariului nu este dificil și nu este nimic complicat. Dar există un factor uman - lenea. Prin urmare, se recomandă planificarea curățeniei în avans. Acordați-vă acestui proces pentru a fi gata să aloceți pentru acest moment.
  2. Este mai bine să amânați curățenia deloc, în cazul în care nu ați apărat apa în avans. Turnarea apei obișnuite poate avea consecințe negative. Prin urmare, în principiu, ar trebui să o apăram în mod constant.
  3. Dacă nu este suficient timp, puteți face curățenia o dată la două săptămâni. Dar acest lucru este posibil numai pentru acvariile mici până la 40 de litri.
  4. Când curățați cu un sifon, faceți-o fără probleme și fără mișcări bruște, pentru a nu perturba mediul de pește și alte creaturi vii. Mai ales este necesar să fii atent la peștii mari timizi.
  5. Solul este curățat cu atenție și în conformitate cu regulile. Nu intra prea adânc înăuntru. Cu toate acestea, dacă există murdărie, atunci este necesar să vă scufundați fără opțiuni. Nu se recomandă aprofundarea rădăcinilor plantelor fără rădăcini. Pentru ei va fi stres, pentru că nu le plac manipularea în acvariu de partea ta.

Păstrați-vă acvariul curat și ordonat. Acest lucru va va asigura o lume sanatoasa in viata si un aspect estetic bun.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima datăRularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima dată
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
Cât durează să mențină apă pentru acvariu?Cât durează să mențină apă pentru acvariu?
» » Curățarea acvariului la domiciliu
© 2021 amigdas.com