amigdas.com

Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentului

Rasa câinilorUn retriever cu părul simplu se referă la câini de vânătoare, care se disting prin calitățile excelente de lucru și aspectul elegant. Adesea, reprezentanții rasei sunt numiți un retriever cu coadă, un "labrador păros" sau un retriever cu părul neted. De-a lungul anilor, câinii au fost obișnuiți să vâneze păsări de apă pentru că au fost renumiți pentru viteza, reacția și curajul lor incredibil. Labradorii, spaniolii și colliții au participat la dezvoltarea retrieverului fără păr ca o rasă independentă. O caracteristică externă cheie

este parul drept și culoare neagră sau negru-maro.

Este important de reținut că în ultimul timp rasa a fost folosită nu pentru scopuri de vânătoare, deoarece spaniolii s-au confruntat cu ea. Dar, în timp, regăsitul plat a început să se arate ca o pradă experimentată și dedicată, care poate prinde și prinde aproape orice pasăre. Atunci când alegeți un companion, vânătorii condimentați vor da cu siguranță preferință acestui animal delicios.

Strămoșii retrieverilor plat, care se găsește în zilele noastre, au devenit retrieveri prietene, caracterizate de un miros încântător și de capacitatea de a găsi joc în locurile cele mai inaccesibile. Fanii adevărați ai acestei rase, angajați în vânătoare, s-au oferit să traverseze și să aducă un nou vânător.

În mod oficial, retriversii cu parul neted au fost înregistrați abia la începutul secolului al XX-lea. În timpul războiului și al perioadei postbelice, cererea reprezentanților rasei a scăzut semnificativ. Oamenii au început să aleagă Labradorii, dar acum popularitatea primului revine din nou.

Istoricul originii

Cum arata un retriever dreptunghiular?Patria retrieverului fără păr este considerată a fi insula canadiană Newfoundland. Ciudat cum pare, dar pe acest mic pământ, cel mai mare număr de câini uimitori au fost găsiți, care au câștigat recunoașterea la nivel mondial. Caracteristicile externe și fizice finale au fost formate în Anglia.

Există o opinie că retrieverul cu părul neted a fost scos prin trecerea spaniolilor de apă irlandezi cu setteri și gordoni. În rasa modernă puteți observa proprietățile de coli, mici Newfoundlands și Labradors.

Primii indivizi au fost deosebiti de parul gros, pe langa ceea ce au primit numele de retrieversori de par. În secolul al XIX-lea, câinii erau îndemnați printre aristocrați și în straturile superioare ale societății, care se bucurau de vânătoare.

Dar primii retrieveri cu parul drept aveau un dezavantaj - haina lor Nu era destul de gros și nu proteja animalul de companie de penetrarea apei. Pentru a rezolva problema, a trebuit să se realizeze o serie de activități complexe de reproducere, ceea ce a dus la apariția unei noi rase cu un strat gros și drept.

Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, retrieverul cu parul drept era cel mai iubit asistent al vânătorilor de profil din Anglia. În curând, au fost înlocuiți de Labradori și Retrieveri de Aur, care și-au depășit caracteristicile de performanță. Mulți vânători au uitat despre existența unei astfel de rase uimitoare.

Dacă în secolul al XX-lea un fan al unui retriever cu păr blond, domnul Shirley, nu a deschis prima canisa a acestor câini, ei ar fi dispărut complet și nu au supraviețuit până la vremea noastră. De asemenea, în acest lucru este meritul dr. Bond Moore, care a făcut o mare investiție în popularizarea și crearea standardului de retrieveri plat.

Din primele zile, rasa a fost populară printre ele Vânătorii englezi, de atunci ea a fost renumită pentru diligența și proprietățile de căutare excelente.

Descrierea retrieverului fără păr, caracteristici ale caracterului

Descrierea rasei de câiniDin punct de vedere vizual, retriveriul plat este un animal de companie grațios și puternic, cu păr frumos, cu un gât muscular și ochi plini de viață. Dar pentru uz casnic în rolul de "jucării" nu se potrivește. Această rasă este destinată îndeplinirii sarcinilor complexe și a muncii grave, datorită a ceea ce este încă folosit de vânători și vânători din întreaga lume. Caracterul ascultător și inteligență ridicată transformă un animal de companie într-un ajutor indispensabil pentru toate ocaziile.

La anularea de la alte soiuri de retriever, rasa cu parul neted este considerata universala. Caracteristicile cheie ale personajului pot fi numite:

 • intelectul bine dezvoltat;
 • curaj;
 • rezistenta;
 • fler superba;
 • capacitatea de a lucra atât pe uscat cât și pe apă;

Și din cauza aspectului incredibil de frumos al unui retriever cu dreptate este adesea prezentat la expozițiile de conducere.

Reprezentanții moderni sunt un câine armonios îndoit, care poate deveni cel mai bun partener și animal de companie. Se descurcă bine cu cei mai mici membri familie, rămâne vesel, jucăuș și distractiv toată viața.

Retrieverul fără fir este un companion uimitor și alții. El învață repede și îl ascultă pe stăpânul său în toate. Are o vedere ascuțită și o auzire sensibilă. La antrenament nu se manifestă o puternică neascultare sau o autosuficiență.

Tipuri și standard

Conținutul registruluiÎn exterior, retrieverul cu parul drept arată ca un animal armonios, puternic și rapid, cu înălțime medie și caracteristici ale câinilor iubitelor. Comportamentul câinelui este însoțit de pozitiv și optimist. Cultivarea completă a rasei se termină la vârsta de trei ani, dar prietenia și jocul însoțesc câinele toți ceilalți ani de viață. Animalul de companie arată o atitudine bună față de oameni prin îndoirea coada.

Crescători de animale și stivuitoare de câini angajate în Retriever de formare, au fost raportate in rasa imbunatatit flerul de jos, care vă permite să determine rapid locația de producție și să nu fie distras de alte păsări. De asemenea, câinii au o mare rezervă de rezistență, ceea ce este foarte important atunci când transportați păsări de la distanțe mari. La anularea de la câțiva câini de vânătoare, "labradorul ondulat" are o viziune excelentă și poate observa unde a căzut jocul.

Câinele nu se teme de temperaturi scăzute, așa că se poate scufunda în apă chiar și în sezonul rece. Dar majoritatea oamenilor merg în vânătoare în toamnă sau iarna. În căutarea unei păsări, un retriever cu părul drept nu vede nici un obstacol. Acesta poate fi negru de murdărie și umed din apă, dar încă va atinge obiectivul și să aducă vânător rănit pasăre, menținându-l în această condiție găsit.

Caracteristicile rasei sunt determinate de astfel de caracteristici:

 • Tip de lână de retrieverȚara natală a rasei este Marea Britanie;
 • Creșterea adulți masculi 58-61 cm la greaban si cantareste 25-35 kg, la femei, aceste cifre ajunge la 56-59 de centimetri înălțime și greutate sunt aproape nici o diferență;
 • Toracele este larg, iar corpul este muscular;
 • Forma capului pare alungită sau solidă. Prilobie nu are o expresie vie. Dacă nu este așa, câinele poate fi descalificat din grupul de rasă pură. Botul nu poate fi puternic coborât sau răsucite;
 • Plantarea ochilor ușor oblice. Ochii rotunzi nu sunt bineveniți;
 • Irisul poate fi colorat maro sau maro deschis;
 • Labele sunt drepte, au o musculatură excelentă;
 • Blana este medie, moale și dreaptă. Câinele este complet acoperit cu lână numai după maturarea finală;
 • Culoare - negru, există și specimene de culoare hepatică (culoare hepatică);
 • Urechile sunt de lungime medie și se potrivesc aproape de cap și obraji;
 • Speranța maximă de viață ajunge la 10 ani;

Reprezentanții Purebred dau impresia unui animal de casă jucăuș și vesel, cu un fizic bine construit și o dimensiune medie. Lana unui adult sanatos straluceste si straluceste, chiar si fara lumina soarelui. Lipsa caracteristicilor cheie standard poate deveni un dezavantaj. În acest caz, câinele poate fi descalificat.

Este important să rețineți că uneori câinii galbeni sunt expuși la expoziții. O asemenea culoare ciudată este asociată cu anomalii genetice. Acest lucru nu afectează indicatorii de caracter și de performanță, deși nu sunt utilizați pentru reproducere.

Caracteristici de îngrijire

Caracterul retrieverilor de câiniDatorită naturii curajoase a apartamentului nemărginit în îngrijire. El este învățat să trăiască în condiții spartane, să suporte îngheț, ploaie, umiditate și alte fenomene meteorologice. Labrador Retriever nu va fi capabil să se dezvolte în mod normal într-un decor de apartament, așa că trebuie să ofere plimbări regulate și activitate fizică intensă. Pentru persoanele cu un stil de viață inactiv, cumpărarea unui astfel de animal de companie va fi o problemă.

Reprezentanții rasei sunt un retriever cu părul drept - câini inteligenți, atletici și grațioși. Cu o pregătire corespunzătoare și o îngrijire corespunzătoare, acest animal de companie va deveni cel mai credincios partener și va putea să se comporte atât în ​​societate, cât și în sălbăticie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?
Liceul ruso-european: o descriere a raseiLiceul ruso-european: o descriere a rasei
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Red Set irlandez: descrierea și caracterizarea raseiRed Set irlandez: descrierea și caracterizarea rasei
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Câini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografiiCâini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografii
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile saleDescrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale
» » Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
© 2021 amigdas.com