amigdas.com

Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi

Desert Animals DescriereÎn aceste zone nu este atmosfera cea mai favorabilă pentru animale, dar, în ciuda acestui fapt, lumea animală este foarte diversă. Principala problemă, cei care trăiesc în deșert sunt lipsa de umiditate. Timp de câteva luni la rând, ploile nu se întâmplă deloc, însă animalele și plantele din deșert s-au adaptat deja la acest climat. Temperatura aerului ajunge la 50-60 grade Celsius. Către seară, când căldura se oprește, animalele din deșert își dau viața: jerboa, vulpile, goperii își lasă găurile în căutarea prăzii, dar de îndată ce se revărs, totul se estompează.

Unele animale din deșert, de exemplu, se ascund în găurile rozătoarelor, bine, sau se toarna în nisip. Mamiferele sunt salvate de o umbra din tufișuri și pietre. Păsările mici construiesc cuiburi sub cuiburile unor păsări mai mari, cum ar fi vulturii și corbii.

De-a lungul anilor, animalele din deșert au învățat să găsească umiditate în mai multe moduri:

  • păsările zboară spre locul de udare;
  • alte animale primesc umezeală din plante.

Locuitorii deșertului

Moloch (șopârlă) - soparla din familia lui Agama. Moloch este distribuit pe scară largă în zonele de nisip din Australia de Vest. Locuiește în șopârla deșertului pentru o lungă perioadă de timp. Activă în timpul zilei. Moloch se mișcă încet. Se hrănește în principal pe furnici. Acest locuitor nu bea în mod obișnuit, el absoarbe apa cu pielea.

Broască africană înflorită în deșertBroască africană înfloritoare - specii de familii amfibiene. Lungimea totală este de 24,5-25 cm, greutate de 1,4 kg. Culoare variind de la verde deschis la maro, cu pete închise. Ea conduce un mod terestru de viață, mănâncă șoareci, șobolani, broaște. Vara cade într-o hibernare. Specia este larg răspândită în Kenya, Namibia.

Viper african pitic - un șarpe otrăvitoare din genul de viperi africani. Lungimea totală este de 20-32 cm. Iubeste deserturile de nisip. Activă noaptea în căutarea prada, după-amiaza se năpustește în nisip. Se hrănește cu șopârle mici. Specia este larg răspândită în Angola.

Chakwells - familia de șopârle din familia Iguan. Lungimea ajunge la 32-45 cm. Culoarea culorilor portocalii, gri deschis. Se hrănesc cu plante, uneori cu insecte. Ei locuiesc în deșerturile și semi-deșerturile din sud-vestul Statelor Unite ale Americii.

Fenech - steppe vulpe. Cel mai mic reprezentant al familiei câinilor. Lungimea corpului 18-20cm, greutate 1.5kg. Aceste animale trăiesc în principal de către familii. Se hrănesc cu vertebrate, cu ouă de animale.

Fenech este un simbol al ecologiei Tunisiei. Cifrele acestui animal într-un costum alb și albastru se găsesc peste tot în aproape toate orașele din această țară.

Cape veveriță - genul de proteine ​​africane din pământ. Lungimea corpului 22-27cm, lungimea cozii 20-25cm. Aspectul exterior este mai mult ca un gopher. Se hrănesc cu insecte, plante. Speranța de viață este de aproximativ 11,5 ani.

cămilă - genul de mamifere. Greutatea camilei este de 500-800 kg. Aceste animale sunt deșert - rumegătoare. Se hrănesc cu pelin, saxaul.

Camelul în deșertÎn țările asiatice, el personifică nu numai regalitatea, noblețea, ci aroganța, aroganța.

pteroclidiformes - o familie de păsări. Ele sunt obiectul vânătorii. Lungimea corpului 23-40cm, greutate 150-400gr. Se hrănesc cu semințe de iarbă și arbuști. Locuiesc în Asia Centrală.

Varan - genul de șopârle, familia de șopârle. Cel mai mare varan ajunge până la 3 m în lungime, cel mai mic 28 cm. Aceste animale sunt prădători și, prin urmare, se hrănesc cu insecte, șerpi, șopârle mai mici. Trăiesc în principal în deserturi de nisip. Unele șopârle pot ataca oamenii, ceea ce uneori duce la moarte. Cea mai mare șopârlă-varana a fost numită "crocodil"

jerboa - o familie de mamifere, o detașare de rozătoare. Aceste rozătoare sunt foarte mici în dimensiune. Lungimea corpului 4-25cm, greutate 200-300g. Picioarele posterioare bine dezvoltate. picioarele din spate mai lungi decât cele din față, de aproape 4 ori, astfel încât unele dintre specii se deplasează numai pe picioarele posterioare. Jerboa se hrănește cu insecte, semințe de pepene galben, pepene verde.

Scorpionul - detașarea artropodelor. În timpul zilei se ascund sub stânci, iar noaptea se duc la vânătoare. animale foarte rapide. Scorpionii se hrănesc cu insecte. Otrava se acumulează în coada animalului.

Șarpe EfaImaginea scorpionului se găsește în mormintele faraonilor din Egiptul Antic. Scorpionul egiptean a fost considerat întruchiparea Zeiței Selket

EFA - un șarpe mic, de 50-60 cm lungime. Culoarea caroseriei este foarte variabilă. Epha se hrănește cu rozătoarele mici, rareori cu șopârle, cu păsări. Acest șarpe este considerat unul dintre cei mai periculoși șerpi. Otrava efa afectează mucoasa, provocând sângerare.

Insectele deșertului

  1. Beetle Beetle. Este un gândac cu un corp negru strălucitor, nu pot zbura. Se hrănesc cu plante, dăunează mediului.
  2. Sfântul Scarab. Gândac negru cu lungimea de 25-30 mm. El se hrănește cu așternutul de vite, rostogolindu-și grăsimile în bile.

Scarab - unul dintre simbolurile cele mai venerate ale Egiptului Antic

Plantele deșertului

Cea mai faimoasă plantă este cactusul. În deșert sunt multe soiuri de cactuși, au forme diferite, dimensiuni. Ei păstrează umezeala din spini.

O altă plantă este un baobab peren. Planta înflorește toamna, se hrănește cu ape subterane.

Bineînțeles, ce deșert fără câmp. Planta are aspectul unui tufiș sferic.

Dar există specii de plante puțin cunoscute de omenire:

  • Creosote - arbust. rădăcinile acestui arbust pot ajunge la o adâncime de 100 m.
  • Lithops este un gen de plante suculente. Există mai mult de 30 de specii.
  • Cereus este o plantă din familia cactusului. Se remarcă printr-o tulpină lungă. speranța de viață de până la 300 de ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albăVultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albă
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anuluiCe vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
Cât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliuCât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliu
Caracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă catCaracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă cat
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Jelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătitJelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătit
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
» » Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
© 2021 amigdas.com