amigdas.com

Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor

Câți vrăbii trăiescDeseori ne întrebăm câți păsări drăguțe cum ar fi vrăbii trăiesc? În general, durata vieții vrăbii este scurtă. Motivele pentru moartea lor sunt destul de diverse: fie cad în ghearele de prădători, fie mor de foame și de frig, precum și de diverse boli. Dar există specii care trăiesc între 10 și 20 de ani. Practic, aceste păsări trăiesc departe de agitația orașului în sălbăticie, în cazul în care nu există mașini, rafinării, produse chimice, dar există o mulțime de soi și alimente potrivite pentru ei să fie în măsură să supraviețuiască.

Până în prezent, cea mai frecventă și mai populară specie este considerată o vrabie în casă (urbană). El este chiar mai faimos decât un porumbel albastru. Pentru ao distinge de alte păsări este destul de ușor datorită culorii sale ciudate.

Istoria apariției

Aceste păsări au fost locuite anterior numai în Europa de Nord, dar cu timpul populația lor a crescut și au început să stăpânească întreaga Europă și Asia. Începând cu secolul al XX-lea, vrabia a fost importată în multe țări și astăzi se află în America, Australia, Noua Zeelandă și multe insule. După bărbatul care a descoperit din ce în ce mai multe țări și locuri necunoscute, vrabia poate fi văzută chiar și în nordul Yakutia, unde este destul de rece.

Caracteristici principale

Dimensiunea și culoarea

  1. Descrierea unei vrabii de păsăriAceasta este o pasăre mică, a cărei lungime a corpului nu este mai mare de 16 cm, iar greutatea este de aproximativ 35 g.
  2. Culoare monotonă atât la bărbați cât și la femei - maro-maroniu cu pete negre.
  3. Sânul este alb sau gri.
  4. Obrajii sunt, de asemenea, lumina, iar pe aripi sunt benzi transversale galben-albe.
  5. În ciuda acestui fapt, între bărbați și femei există o diferență: în-vrabie fata de deasupra ochiului există o dungă gri-galben, iar băiatul - un loc întunecat, care acoperă gâtul, gusa, bărbie și partea superioară a sternului.

Stilul de viață și alimentația

Datorita faptului ca aceasta specie este bine adaptata la viata langa oameni (aceasta este o specie de pasari sedentare), ea poate gasi mereu mancare pentru sine. Dieta lor include diverse semințe pentru culturi, cereale, fructe (cireșe, cireșe, coacăze și altele), muguri de flori, diverse deșeuri din alimente destinate consumului uman (pesmet). Dacă în apropierea habitatului vrabii nu există câmpuri sau pajiști, ele se hrănesc cu semințele plantelor. În primăvară, vrăbii pot mânca insecte, pe care și le hrănesc cu puii.

reproducere

Vrăbii - mai degrabă păsări prolifice. Pentru un an de viață, ei pot lăsa de la 5 la 10 ouă de 2-3 ori. Cuiburile lor se aranjează în diferite grămezi abandonate de animale, în crăpături de case, în cavitatea unui copac, în ravene sau în cuiburi de păsări mari. Cuibul construit este o structură mare formată din paie, iarbă uscată, ramuri, pene, cu o mică indentare la mijloc pentru ouă. Cuiburile, construite pe ramurile copacilor, au forma unei mingi neregulate cu pereți destul de groși și o intrare laterală.

În timp ce femela incubă ouă (acest proces durează între 10 și 15 zile), bărbatul poartă hrana: viermi și insecte. După ce porcui puii, ambele păsări încep să caute mâncare. După 10 zile de viață, puii tineri părăsesc cuibul, iar femela leagă din nou ouăle. De aceea, pentru un an se dovedește chiar de până la 4 ori pentru a depune ouă.

Se stabilesc fie în perechi, fie în colonii, dar se întâmplă destul de rar. Uneori chiar și vrăbii își pot trăi viața proprie, deși scurtă, ca și oamenii, numai împreună.

Mese în timpul iernii

Ce hrănește vrabiaVrăbii nu au nici o predispoziție să zboare către zone calde în timpul iernii. De aceea este destul de dificil să supraviețuiască frigului. În timpul iernii, cel mai mare număr de păsări mor. Rezervele de grăsimi din corpul unei vrabii nu sunt deloc, așa că trebuie să mănânce în mod constant. Lipsa alimentelor în timpul iernii, hipotermia duce la moartea păsărilor. De aceea oamenii fac birdhouses pentru a le putea hrăni în vreme rece. În timpul verii, vrăbii ar trebui să se hrănească adesea, deoarece în timpul zborului își pierd multă energie și acest lucru poate duce la moartea lor. Lipsa alimentelor este un alt indicator al mortalității ridicate a păsărilor.

Beneficii sau daune?

De ce scapă vrăbiile?Până în prezent, nu a fost posibil să se determine dacă aceste păsări sunt utile sau nu pentru noi. Cele mai periculoase pentru ei sunt luate în considerare pisicile și păsările de pradă, care le vânează continuu. Oamenii de multe ori își pun mâna la moartea vrăbilor, poate chiar nu conștient.

Prin tratarea plantelor și copacilor cu diferite substanțe chimice pentru a le proteja de dăunători, ele măresc mortalitatea păsărilor, deoarece culturile sunt principala sursă de hrană pentru vrabii urbani. Prin urmare, speranța de viață a păsărilor este mai mică decât în ​​mediul rural.

Unii oameni otrăvesc în mod deliberat vrăbii, deoarece acestea lezează plantele și cerealele. Și pentru a-și proteja culturile împotriva daunelor, oamenii trebuie să recurgă la astfel de metode dure și în același timp crude. Prin urmare, astfel de păsări nu trăiesc până la 4 ani.

Câți ani trăiește o vrabie? Având în vedere toate cele de mai sus, putem rezuma că vrabia medie de viață este de la 1 la 2 ani. În cazuri excepționale, aceste păsări trăiesc 10 și chiar 20 de ani, dar acest lucru este extrem de rar.

Principalele cauze ale morții:

  • fără hrană;
  • la rece;
  • ființe dăunătoare;
  • ecologie;
  • toate tipurile de boli.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabiiPasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Aruncarea vrabii - ce să se hrănească și cum să se îngrijeascăAruncarea vrabii - ce să se hrănească și cum să se îngrijească
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Ce este recomandat pentru a alimenta țâțe în timpul ierniiCe este recomandat pentru a alimenta țâțe în timpul iernii
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Câți ani poate să trăiască un crocodilCâți ani poate să trăiască un crocodil
» » Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
© 2021 amigdas.com