amigdas.com

Far de crab din regiunea Kamchatka

Descrierea crabului regeCrabul Kamchatka este foarte apreciat pe piețele mondiale. Japonezii îl numesc regal și nu este un accident. Carnea crabului rege este o delicatesă, iar conservele pe care le produce sunt foarte populare în întreaga lume. Printre reprezentanții de un fel, crabul Kamchatka este impresionant în dimensiune. Masculii mari pot avea o cochilie de până la 20-26 cm lățime și cântăresc până la șapte kilograme. Gama de membre este impresionantă, la persoane individuale, lățimea de la capătul unui membru la celălalt poate fi de până la un metru și jumătate.

Din punct de vedere al zoologiei, crabi - este cancer, dar doar cu coada scurtă. Un cap mic al crabului este ascuns sub marginea cochiliei, unde există o depresiune corespunzătoare. Tot restul corpului are diferențe semnificative față de reprezentanții obișnuiți ai crustaceelor. Abdomenul crabului este ca și cum ar fi concav în jos și, privindu-l de sus, se poate observa doar capul și sânul.

Crabul din Extremul Orient

Cea mai mare concentrație a acestor crustacee este concentrată, potrivit oamenilor de știință care studiază studiile lor, pe coasta de vest a Kamchatka.

Habitatul crabului rege:

 • Marea de Okhotsk;
 • Marea Japoniei;
 • Marea Bering.

Impresionant, în comparație cu ceilalți crabi, mărimea și carnea de hrănire foarte delicată au condus la pescuitul industrial pentru captură. Trebuie remarcat faptul că crabul din Orientul Îndepărtat de pe teritoriul Rusiei a fost adus special în Marea Barents la mijlocul secolului trecut.

Gheba dreaptă a unui crab rege este întotdeauna puțin mai mare decât stânga, dar ele sunt situate pe prima pereche de membre. O astfel de structură a corpului nu este accidentală: pur și simplu ciocănește gheara stângă și își extrage dreptul, spărgând midii sau cochiliile victimelor. Gheara stângă este, de asemenea, necesară pentru ca el să trimită alimente mărunțite la destinație. Cu ajutorul ei se hrănește.

Ultima pereche de membre este ușor subdezvoltată și este situată în cavitatea în care sunt ascunse sterile. Periile de fire de chitină pe ele ajută crabul să curățească branhiile de resturile de mâncare.

Membrele de mers pe jos, armura, abdomenul și capul în întreaga zonă sunt acoperite cu mici, dar amenințătoare, spini. Forma capului și a cochiliei este mai mult ca un pentagon. În toate, crabul are cinci perechi de membre.

Stilul de viață al crabului rege

Reproducerea crabului regeCrabul din Kamchatka se hrănește cu nevertebrate bentonice, în dieta sa includ arici de mare de crustacee, ascideni, moluste și stele de mare.

Acest reprezentant al artropodelor din Kamchatka crește în timpul perioadelor de moluște, atunci când acoperirea cu chitină se înmoaie și, treptat, apare în locul său. Când apare unul nou pe locul vechii carcase - moale și elastic, crabul începe să crească intens timp de trei zile. Apoi, coaja devine tare, chitina este impregnată cu var, iar creșterea artropodului este oprită. În timpul moltului ulterior, întregul proces se repetă din nou.

În diferite categorii de vârstă se produce molotarea la o frecvență diferită, și anume:

 1. Primul an de viață - de până la 12 ori;
 2. Al 2-lea an de viață - de până la 7 ori;
 3. de la al treilea an la cel de-al 9-lea an de viață - de 2 ori;
 4. de la 12 sau 13 ani - 1 dată în 2 ani.

Speranța totală de viață nu depășește 20 de ani. Împlinirea sexuală la bărbați apare numai în al zecelea an de viață, în timp ce la femei este deja în a opta și chiar a șaptea. Timpul de maturare a ouălor este de un an, timp în care femeia le poartă pe picioare abdominale, în cantitate de la 20 mii la 300 mii de bucăți.

Habitatul crabului rege este fundul mării, unde poate fi considerat drept rege, ținând cont de dimensiunile sale maiestuoase. În căutarea crabului de hrană poate migra jamburi, trecând zeci de mile în căutarea unor condiții mai bune.

O viteză mare de mișcare de-a lungul fundului mării, ajungând până la 1,8 km / h, Acest locuitor din Kamchatka atinge în detrimentul mușchilor puternici și masivi ai membrelor. Mișcarea este efectuată lateral sau înainte, totuși, în ciuda membrelor puternice, crabul nu poate săpe în pământ.

Cum cresc regele crab?

Unde locuiește crabul KamchatkaÎn fiecare primăvară, când golfurile sunt eliberate de gheață, hidrologicul de iarnă ajunge la locurile de iarnă pentru crabi. În acest moment, încep să migreze mai aproape de țărm. În acest caz, bărbații și femeile migrează separat unul de celălalt.

În acest moment, femelele poartă două tipuri de icre. Pe picioarele lor abdominale au caviar, în care embrionii se dezvoltă deja. Și în canalele genitale și ovarele au caviar, care nu a fost încă fertilizat.

Atunci când o pluralitate de sex feminin începe să se apropie de malurile ouălor pe picioare abdominale începe hașurarea masa după aceea masculii și femelele se găsesc în apele calde de coastă, unde temperatura apei variază de la 2 la 4 grade Celsius. Acolo, la o adâncime de 15 până la 75 de metri, fertilizarea are loc.

Cum are loc procesul de fertilizare

 1. Observând bărbații și femelele în condițiile acvariului, putem concluziona că procesul de împerechere începe doar în momentul în care femelele se topește. În acest moment, masculul ia femelele de gheare și o ține până când își scoate carapacea.
 2. Moult durează aproximativ șapte zile și de îndată ce femeia își îndepărtează complet cochilia veche, bărbatul lipeste banda cu spermatofori la baza fundului membrelor, fertilizând-o.
 3. Imediat după ce femeia este fertilizată, bărbatul se duce la fund, unde are loc molotarea.
 4. După câteva zile, uneori chiar și câteva ore, femeia mătură ouăle interne și lichidul, care dizolvă banda lipită de bărbat. În acest moment, ouăle sunt fertilizate cu spermatofori și, cu ajutorul membranelor lipicioase, se intersectează în tulpini lungi. Între ei, aceste tulpini sunt, de asemenea, împletite în mai multe bucăți și apoi sunt înfășurate pe părul extremităților abdominale din femele, care le sortează și se spală cu apă de mare.

După fertilizare și mulare Femelele tot timpul verii sunt în apropierea țărmului, unde temperatura nu scade sub 15-17 grade. În acest caz, bărbații merg de obicei mai departe spre fund, unde temperatura este în intervalul de 7 până la 10 grade.

Toată vara se plimbă de-a lungul fundului mării, în căutare de hrană și adăpost. În acest moment în ouă dezvolta în mod activ embrioni, dar odată cu debutul iernii, dezvoltarea lor se oprește. Numai în primăvară, cu doar câteva săptămâni înainte de incubație, embrionul începe să crească activ. Odată cu începutul eclozării, oul se sparge în jumătate, eliberând un individ nou.

Creșterea crabului rege

Caracteristicile crabului regeLarvele de crab sunt destul de diferite de adulți. Ei au un cap alungit și un piept cu doar trei spini. Abdomenul lung și fără membre pentru mișcare. În câteva luni, larva trebuie să plutească pur și simplu de-a lungul curentului și să se împrăștie din apă cu ajutorul fălcilor permanente, care realizează simultan funcția picioarelor.

În aceste două luni reușesc să toarne de patru ori, în timp ce curentul lor se îndepărtează de multe mile de la locul de incubație. Apoi apare cel de-al cincilea molt, iar larva deja dobândește câteva contururi ale crabului real și se scufundă în fund.

La larvele adulte apare o cochilie, asemănătoare cu shell-ul unui adult. Paturi de perechi de picioare apar și abdomenul se scurtează. După ce a petrecut aproximativ 20 de zile în partea de jos, larvele se topesc din nou. De data aceasta, deja dobândește toate caracteristicile unui crab adult.

Pescuitul la vârsta de aproximativ 6-7 ani poate avea o lățime de coajă cuprinsă între 5 și 8 centimetri. La fel ca adulții, migrează în turme mari, numai separat de ei. În al șaptelea an de viață, femelele devin mature sexual și încep să se îndepărteze de la bărbați, în acest moment începe procesul de formare a școlilor pentru adulți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lentila care este o pasăre în care o pasăre are linteLentila care este o pasăre în care o pasăre are linte
Cum să conectați amplificatorul de televiziune antene la unitatea de alimentareCum să conectați amplificatorul de televiziune antene la unitatea de alimentare
Unde trăiesc peștele chinook și, de asemenea, pentru că oamenii o iubesc!Unde trăiesc peștele chinook și, de asemenea, pentru că oamenii o iubesc!
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mareRugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mare
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea luiNerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
» » Far de crab din regiunea Kamchatka
© 2021 amigdas.com