amigdas.com

Dog breed Mastiff englez - descrierea aspectului si caracterului

Câine de rasă masculină englezăUnul dintre cei mai mari și mai cunoscuți câini sunt mastiffii englezi, ai căror strămoși chiar în timpul lui Julius Caesar au luptat în războaie și au participat la lupte gladiatoriale. Acești vânători excelenți, prin greutatea și înălțimea lor, pot depăși leul și ursul. În ciuda dimensiunilor uriașe, mastiffii englezi sunt îngrijorați păstrați în casă, fiind câini inteligenți, calmi și echilibrați, capabili să-și protejeze stăpânul.

Istoria rasei

Rasă de mastiff a fost iubită de regi în vechiul Babilon și Egipt. Acești câini au fost înțepați în armură și folosit în războiul împotriva persanilor. Vechii asirieni au numit vânătorii și gardienii mastiffi pricepuți. Ei s-au închinat acestor animale și le-au atârnat imaginile înainte de a intra în locuința lor.

În secolele 3-4 î.Hr., datorită celților reinstalați, rasa a lovit teritoriul Angliei. Când la începutul secolului al V-lea războaiele germane au invadat țara cu câinii lor de război, au fost traversate două specii de animale. Ca urmare, o rasa de mastiff cu un caracter feroce si o culoare intunecata sa dovedit.

În secolul al XI-lea, animalele au început să fie folosite pentru supravegherea sclavilor, pentru vânătoarea de vânat mare și pentru afacerile militare. Prețul lor a devenit foarte mare, prin urmare, numai oamenii bogați ar putea dobândi și menține o astfel de rasă. Până la sfârșitul secolului, a existat un amestec de sânge. În acest moment, Anglia a atacat Normanii, care l-au adus pe Alan. În secolul al XV-lea, mastifii au fost folosiți ca paznici, pe care ducele de York le-a menționat în notele sale.

Descrierea rasei

câini puternice și mari diferă dezosate mari, cu o greutate de la optzeci la optzeci și șase kilograme, iar creșterea medie de șaptezeci de centimetri la femei și până la șaptezeci și șase de centimetri de cablu. Ei au o haină scurtă, strânsă și densă caisă, brunetă întunecată sau palid-argintiu.

Standardul de rasă general acceptat include:

 1. Descrierea câineluiUn cap mare sub forma unui pătrat cu pomeți pronunțați, dar nu foarte proeminenți. Mușchii se exprimă distinct în regiunea coroanei, obrajilor și părții temporale. Pe frunte, pielea animalului este încrețită, iar pliurile de piele atârnă peste sprâncene.
 2. Ochii rotunzi ai mastiffilor englezi sunt larg configurați și au un iris întunecat. Aspectul câinelui este atent și serios.
 3. Urechile subțiri se deosebesc printr-o înălțime mare și lată. Ele sunt rotunjite pe vârfuri, au o lungime medie și sunt întunecate sau negre.
 4. Cainii au fălcile puternice și buzele groase și cărnoase, care apar în negru.
 5. Un nas mare, ușor aplatizat, are o culoare neagră.
 6. Muscati drept sau sub forma de foarfece. Dinții înșiși sunt albi strălucitori și rotunzi. Pe maxilarul inferior, incisivii sunt aranjați liniar, dar pot fi aranjați și în ordine eșalonată, ceea ce este permis de standard.
 7. Thoraxul adânc, larg și masiv are o formă rotunjită și nervuri convexe.
 8. Pe gâtul scurt, puternic, aderă la piele și la mușchii vizibili. În zona gâtului există două falduri.
 9. În partea inferioară a abdomenului strâns în zona înghinală, mastifii au pliate îndoite.
 10. Crupa și coapsa puternice, largi au dezvoltat musculatura.
 11. Picioarele din spate cu un gât masiv sunt înapoi, ușor scurtate și bine dezvoltate. Partea frontală este dreaptă și lată. Au ridicat mușchii și oasele puternice. Ghearele sunt negre, iar perna rotunjită și impresionantă de pernă este colectată într-o bucată.
 12. În coadă în formă de coama se deosebește o coadă mare. Când câinele se mișcă, crește.

Alegerea unui câine de rasă pură, trebuie avut în vedere că defectele rasei sunt:

 • Aspectul mastiff-uluialbastru sau culoare oculară diferită;
 • cățele sub 68 de ani și bărbați sub 74 centimetri la greabăn;
 • în timpul mersului (rearanjarea unilaterală a labei);
 • mușcătura incorectă (dinții sau limba vizibila din gura închisă);
 • urechi în picioare;
 • nici o masca pe fata;
 • absența pe buze, pleoape și nasul pigmentului întunecat;
 • comportamentul agresiv al câinelui către oameni;
 • care nu sunt incluse în lista de culori standard;
 • criptorchidism sau odnoyaytsevost.

Mastiffii englezi trebuie sa se miste liber si fara incidente. Cu mișcare rapidă ei mai întâi se mișcă într-un trot și apoi merg la un galop.

Descrierea caracterului

Conținutul mastiffAstăzi mastiffii englezi sunt câini încrezători, rezervați și liniștiți. De la norovul lor fierbinte, care se afla la câini la începutul dezvoltării rasei, au scăpat. Animalul de companie nu va lătrui fără nici un motiv, să sară pe proprietarul care se întoarce acasă și să arate bucurie intensă.

Cu toate acestea, acești câini nu și-au pierdut curajul. Îi place să doarmă și să se culce, dar dacă este necesar, ei sunt capabili să se protejeze pe ei înșiși și pe stăpânul lor. Într-o stare liniștită, mastifii au mișcări lente, dar, dacă este necesar, vor deveni repede activi.

Câinii din această rasă sunt obișnuiți să trăiască în condiții confortabile și sunt practic incapabili de a trăi pe stradă. Locuiesc liniștit alături de o persoană și nu-i plac disputele și agitațiile. Dacă un animal de companie nu-i place ceva, se va retrage pur și simplu.

Socializarea are o mare importanță în comportamentul unui animal. Este necesar să se facă acest lucru din puppyhood. Un nou membru al familiei trebuie să simtă dragostea, afecțiunea și bunătatea față de sine. În acest caz, de dragul proprietarului și al altor membri ai familiei, el se va putea chiar să se sacrifice.

Mastiffii englezi nu le place sa stea in casa pentru o perioada lunga de timp singuri si sa calatoreasca de buna voie impreuna cu proprietarii. În casă își cunosc clar teritoriul și îl păzesc chiar și într-un vis.

Cainii mari doresc sa se joace atat cu copii mici cat si cu copii mari. Pentru copii, ei pot deveni bona. Dar, deoarece animalul de companie are dimensiuni mari, el poate răni în mod accidental un copil, deci trebuie să fii atent și să ai grijă de copii și de câine.

Mastiffii englezi se pot intalni cu toate animalele din casa si le iau sub protectia lor. Un animal agresiv poate deveni doar în relație cu un alt bărbat, arătând astfel cine este stăpânul casei.

Un câine mare poate fi scos în siguranță fără a avea o lecție. Nu va alerga după pisică sau o pasăre, dar va merge liniștit lângă proprietar.

Mastiffii englezi sunt potriviti pentru intretinerea apartamentelor mari, iubesc confortul si nu se adapteaza sportului.

Îngrijirea și

Mastifii au lână scurtă, ceea ce facilitează foarte mult îngrijirea acestora. Spălați-le ar trebui să fie în nevoie urgentă. Toate grija pentru animalele de companie se reduce la următoarele proceduri:

 1. Ce este mastiffÎn toamna și primăvara, moult începe la câini, în timpul căruia este necesară curățarea zilnică a părului cu ajutorul unei perii speciale de masaj. Restul timpului, piepteneți câinele de două sau trei ori pe săptămână.
 2. În fiecare săptămână trebuie să vă curățați urechile de sulf și murdărie. În caz contrar, vor începe să deranjeze animalul de companie, care va încerca să-i zgârie. Acest lucru duce adesea la diferite infecții ale urechii.
 3. O atenție deosebită trebuie acordată botului și, în special, pliurilor pe acesta. Ele sunt curățate zilnic de reziduuri de hrană și salivă, care reprezintă un mediu favorabil pentru reproducere și viață pentru bacterii.
 4. Ca contaminare sau de două ori pe zi, trebuie să vă spălați ochii. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza infuzii de apă sau de plante.
 5. Este necesar să tăiați în mod regulat ghearele mastiff, altfel ele vor interfera cu mersul pe jos.
 6. Dacă câinele trebuie să fie scăldat, utilizați numai un șampon special pentru acest lucru. Gelele și șampoanele destinate persoanelor vor provoca iritații și alergii la animal.
 7. Păstrați animalul cel mai bine într-o cameră în care temperatura aerului să nu scadă sub +15 grade.
 8. Mastiffii englezi sunt indiferenti la plimbari si se pot culca cu usurinta pe canapea toata ziua, facand fata nevoilor lor intr-un loc special desemnat. Dar în acest caz, câinele își va pierde forma și va începe să se îngroape. Prin urmare, plimbările zilnice sunt obligatorii.

Să obișnuiască un animal de companie cu proceduri igienice rezultă din puppyhood. În caz contrar, va fi dificil să se facă față unui câine mare crescut, care va împiedica părul tăiat de unghiile sau spălarea ochilor.

Caracteristicile hrănirii

Puteți alimenta mastifli englezi cu alimente uscate sau alegeți o dietă echilibrată pentru ei. Dar, în orice caz, nu ar trebui să fie amestecat.

Atunci când se alimentează cu alimente uscate, trebuie să alegeți produse premium și holistice. Acestea conțin toate substanțele utile și nutritive care sunt necesare pentru organismul unui animal mare.

Din produsele naturale, se pot da mastifi:

 • Natura mastifurilorcarne roșie slabă în grăsimi (miel, carne de vită, carne de vită);
 • pește de mare cu conținut scăzut de grăsimi;
 • carne de curcan sau pui;
 • legume fierte și puțin crude;
 • produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi;
 • terci de ovăz (cea mai bună orez);
 • măsline și ulei de floarea-soarelui;
 • ulei de ficat de cod;
 • ouă.

Este necesar să cumpărați și să adăugați alimentele destinate câinilor, complexelor de vitamine și minerale. Aveți întotdeauna acces liber la apa de băut proaspătă a câinelui.

Nu puteți hrăni animale dulci, alimente sarate, grase și picante, precum și alimentele din masă. Ca un tratament, puteți oferi brânză și cârnați speciali pentru câini.

Trebuie reamintit faptul că suprasolicitarea unui animal de companie, o dietă neechilibrată și o dietă necorespunzătoare conduc la apariția bolilor și, prin urmare, la o reducere a speranței de viață.

Educația și formarea căței

Un catelus al unui mastiff in primele noua luni nu ar trebui sa fie supraincarcat cu incarcaturi fizice. Nu ar trebui să sară sau să sară din mașină, du-te pe scări. Cu un catelus poți să mergi și să joci mingea, dar mingea nu ar trebui să fie mai mare decât capul animalului.

Copilul trebuie imediat să fie obișnuit cu mediul și cu comunicarea. În caz contrar, se va teme de alte animale și de oameni și va deveni nervos. Puppy poate fi dus la orice loc aglomerat și înscris într-un grup cu un cynologist.

De îndată ce copilul a intrat în casă, era imediat obișnuit cu toaleta. După ce mâncați, jucați și dormiți, trebuie să luați o lecție și să duceți un mic animal pe stradă. Ar trebui să se facă în orice vreme. Când se descurcă cu nevoia sa, trebuie să-l laudeți cu siguranță pe copil.

Încă de la puppyhood câinele trebuie să fie învățat la comenzile de bază - "minciună", "în picioare", "ședință", "următoarea". Memoria pentru mastife este scurta, asa ca exercitiile ar trebui sa fie regulate. Trebuie să arătăm imediat noul membru al familiei care este stăpânul casei. În caz contrar, copingul cu câinele crescut va fi problematic.

Nu fi lăudat în laudă. Atunci când un copil sau un câine crescut va face ceva drept și drept, poate fi încurajat cu un cuvânt și să dea o bucată de brânză de brânză sau de casă.

Dacă nu aveți experiență în formarea și creșterea câinilor, cel mai bine este să solicitați ajutor unui cnolog.

Engleză Mastiff Sănătate

Câinii acestei rase cresc doar cu un an și jumătate. Chiar și în condiții bune de trai nu trăiesc foarte mult - în medie de la nouă la unsprezece. Pentru animalele de companie a fost sanatos, ar trebui să fie instruit, menținut și hrănit corespunzător.

Mastiffii englezi de cele mai multe ori sufera de urmatoarele boli:

 1. Mastiff acasăÎnfrângerea celulozei sau a retinopatiei este o boală genetică în care elevii sunt afectați. Animalele încep să vadă mai rău, dar dacă fac operația, ele rămân nesigure.
 2. Mastifii pot suferi din cauza slabei performanțe a tractului gastro-intestinal. Pentru a evita acest câine nu ar trebui să dea multă băutură imediat și este recomandat să se hrănească imediat după o plimbare.
 3. Animalele din această rasă pot avea defecte sub forma unui secol al treilea, o întoarcere a secolului sau un veac încremenit. Acestea pot fi corectate cu ajutorul unei operații plastice.
 4. Deseori, animalele de companie suferă de displazie de șold, care poate fi identificată în stadiul inițial, făcând o radiografie. Asistența în timp util vă va ajuta să scăpați de câine de la boală.
 5. O altă boală care se poate dezvolta la un câine este cancerul osos. Din păcate, nu vindecă.

Când un câine apare în casă, nu trebuie să uităm că el trebuie să facă vaccinări de rutină și să proceseze paraziți externi și interni.

Că animalul tău mare era sănătos și echilibrat, să cumpere un catelus ar trebui să fie într-o grădiniță profesională, unde va fi vaccinat și educat corespunzător. Ar trebui să ne amintim că vor fi necesari mulți bani pentru a menține un gigant bun. Câinele va trebui să acorde o atenție suficientă, să-l hrănească, să aibă grijă, să ridice și să ridice încărcăturile potrivite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diver câini: un animal de companie ideal pentru întreaga familieDiver câini: un animal de companie ideal pentru întreaga familie
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
» » Dog breed Mastiff englez - descrierea aspectului si caracterului
© 2021 amigdas.com