amigdas.com

Curtshaar german. Descrierea rasei de câini

Descrierea rasei german kurtshaarCurtshaar german este o rasă destul de populară pe teritoriul țării sale, însă în țările CSI câinele este mult mai puțin comun. Se caracterizează printr-o grație deosebită, un caracter pozitiv și o nemulțumire în îngrijire. Uneori apare întrebarea: cum aceste animale de companie nu sunt cele mai comune în lume, deoarece au atâtea avantaje și proprietăți unice?

Curtshaar german. Descrierea rasei de câini

Reprezentanții companiei rasă aparțin legendarului "troică mare" a câinilor de vânătoare, printre care se numără și Drathaara și Langhaar. În prezent, kurtshaar german este considerat cel mai bun partener de familie și un vânător uimitor. Chiar și în trecutul îndepărtat, animalele erau folosite pentru păsări de vânătoare, când în loc de arme de foc erau doar câini și plase.

Este important de menționat că, în rândul populației din Kurzhaar, se mai numește și pointerul cu păr scurt, covorul german și scoarța germană. Numele în sine este tradus ca un păr scurt.

Istoricul originii rasei kurtshaar

Cu mulți ani în urmă, kurtshaarii au fost crescuți de persoane nobile din Germania și Austria. Strămoșii câinilor sunt considerați reprezentanți ai raselor vechi de vânătoare, deși, din păcate, nu există informații despre speciile specifice. Conform faptelor istorice, standardul kurtshaar de rasă a fost adoptat oficial în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Înainte de utilizarea armelor de foc în Germania, au existat trei soiuri ale acestor legendare vânători:

 • German kurtshaar-gonchyOgari. Proiectat pentru a vâna pentru pradă mare, urmărire și retenție;
 • Un pachet de oi pentru căutarea lupilor și a caprioarelor;
 • Hounds. Efectuată o sarcină cheie, prinderea animalelor mici, de exemplu, un iepure;

Kurtzhaars se ridică mereu pentru a-și spori rezistența și o fler extrem de ascuțită. Din acest motiv, rasa a fost adesea folosită în păsările de vânătoare. Apropo, această tendință continuă și astăzi. Câinele a determinat rapid locația pradă și a păstrat-o până când proprietarul a venit și a pus o plasă pe ea. Din acest motiv, el a fost numit un ucigas, de la conceptul de "culcat înainte de pradă".

De asemenea, printre vanatorii de păsări excelente proprietăţi indicatorul spaniol a fost desemnat. Cu toate acestea, informații detaliate despre această rasă nu au fost păstrate, cu excepția patriei și presupunerea că a fost retrasă prin trecerea polițiștilor și spaniolilor spanioli.

Poate că strămoșii Kurzhaar erau vânătorii italieni, și anume italienii și Spinona. În mod literal, în urmă cu câteva secole, rasa a fost foarte solicitată în multe țări ale Europei și a servit ca și vânătoare și pentru trecerea cu alții.

Mulți oameni de știință sunt siguri că strămoșii câinelui kurtshaar sunt pointerii și italienii căsătoriei. Primul a devenit popular în Germania în secolele 15-17. Apoi au avut loc traversări de masă cu reprezentanți ai raselor locale. Dar acestea sunt doar ipoteze, deoarece nu există fapte istorice.

Și, deși inițial, pasărea germană nu putea fi atribuită unui grup separat de animale, în curând crescătorii câinilor au început să observe distinctiv trăsături caracteristice, care au influențat formarea unei noi rase. Este important de remarcat faptul că britanicii au făcut mari eforturi pentru a scoate în evidență vânătorii foarte specializați, în timp ce în Germania au preferat varianta clasică. Cu toate acestea, ambele țări au avut o tendință comună: vânătoarea era ocupația aristocraților și straturile superioare ale societății.

Cu toate acestea, în timp, o astfel de divertisment a devenit disponibil pentru întreaga societate, iar apariția de arme a schimbat foarte mult standardele de vânătoare. Ca rezultat, creșterea câinelui Kurzhaar și-a pierdut relevanța, iar în loc de pepiniere întregi și un pachet de câini, oamenii au păstrat câte un specimen pe familie. Și din moment ce vânătoarea a început să călătorească mai rar, curtshaar-ul german a primit alte îndatoriri.

Deja la începutul secolului al XVII-lea, standardiza Rase locale și cărți tribale de plumb. Primele rase care au intrat sub influența inovațiilor au fost Pointerii englezi, care au prezentat o serie de schimbări în ceea ce privește proprietățile externe.

Apoi, punctele britanice au început să fie traversate de germană, și în curând cu restul de viermi. Cu ajutorul unor astfel de proceduri, a fost posibil să se producă animale de companie mai rapide, mai grațioase și mai grațioase, curând să fie numite kurtshaars germană.

Societatea cinologicăcomplet formarea de rase de câini kurtshaar datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Deja în 1872 animalele au fost aduse în registrul Societății Cynologice din Germania, iar în 1948 au făcut același lucru și în Anglia.

Nu a fost atat timp cat cainii au inceput sa se manifeste la expozitii majore, dupa care au inceput sa se bucure de cererea la nivel mondial.

Kurzhaar. Descrierea rasei

Curtshaarul german este o rasă de dimensiuni mari care poate avea o greutate de 25 până la 32 de kilograme, cu o creștere de 62-66 cm la greabăn. La rândul lor, cățelele cresc până la 58-63 centimetri și cântăresc 21-27 kg. Persoanele de origine genetică sunt determinate de următoarele standarde:

 1. Capul alungit, care păstrează proporțiile trunchiului, are un craniu lat și o frunte ușor proeminentă. La câini, botă puternică, atletică, fălci puternice și un rând complet de adâncime dintre ele un dinți;
 2. Un nas ușor îndoit sau înfundat, la capătul căruia este o cocoașă mică. Lobul este colorat maroniu, iar nările sunt larg deschise;
 3. Ochi medii, foarte expresivi, cu pleoape dense. Culoarea irisului variază. De obicei este maro sau galben deschis. Mai puțin frecvente sunt câinii cu iris ușor;
 4. Auricule legate. Urechile se disting printr-un set ridicat, iar gâtul este proporțional și muscular;
 5. Membre puternice, puternice, musculare. Lăcile frontale au lamele umărite, iar oasele umerilor sunt ușor alungite. Pe păsări largi, structura atletică este vizibilă;
 6. Coada centrală. La sfârșit, coada este subțire. În condiții normale, coada se află într-o poziție orizontală sau se blochează. Atunci când se deplasează vânătoarea sau vigilența;
 7. Aderență adâncă la trunchiul pielii;
 8. Blană densă de blană;

Soiuri de culoarea Kurzhaar-ului german

În prezent, sunt distribuite pe scară largă următoarele: tipuri câine color:

 • Negru kurtshaar de îngrijiremonofonic. De obicei, maro sau negru;
 • amestecată cu o nuanță albă;

Crescătorii experimentați menționează alte soiuri, de exemplu, cu bronz galben. Există o opinie că acești câini sunt cei mai buni vânători.

Descrierea caracterului Kurzhaar german

Datorită istoriei lungi și a caracteristicilor tribale, rasa kurtshaar este considerată o vânătoare. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că câinii au numai trăsături de caracter agresiv. Kurzhaar poate fi un animal domestic iubitor și bun, care va merge pentru totul de dragul stăpânului său. Excelent devine împreună cu copiii și este un partener de familie.

Unul dintre principalii proprietăţi caracterul rasei kurtshaar poate fi considerat tendință de a proteja proprietatea sau oamenii. Persoanele pure sunt atașate puternic proprietarului, au nevoie de o atenție și o îngrijire suficientă. Cu o singurătate lungă, câinele se poate plictisi, iar lipsa activității fizice normale poate duce la agresivitatea, teama sau abaterile mintale grave.

Nu toată lumea poate păstra kurtshaara. La fel ca mulți alți câini mari, acest animal de companie se bucură să domine și este destul de greu să-l obișnuim cu regulile sale. Numai dacă proprietarul devine lider pentru câine și va continua să-și păstreze poziția, educația va avea succes. În caz contrar, animalul va deveni dăunător și neascultător.

În descrierea caracterului rasei Kurzhaar, se poate observa un intelect puternic dezvoltat și o cantitate mare de energie. Pentru ca animalele de companie să se dezvolte în mod normal, este necesar să se furnizeze instruire intensivă și sarcini.

Se știe că kurtshaar coexistă perfect cu alte animale domestice, indiferent dacă este vorba de o pisică sau de un câine. Dar animalele mici îi pot părea pradă, care este asociată cu instincte de vânătoare. Începeți antrenamentul câinelui trebuie să fie la o vârstă fragedă.

Îngrijirea și întreținerea Kurzhaar-ului german

Anterior a fost menționat că kurtshaars nu prezintă o capricioasă specială în ceea ce privește îngrijirea și întreținerea. Dacă cresc un animal de companie într-un apartament sau într-o casă privată, atunci ai nevoie echipa gunoi în cameră sau cămară. Pentru dezvoltarea normală, câinele trebuie să meargă de cel puțin trei ori pe zi timp de 40-45 de minute. Acest lucru se datorează vigorii rasei.

Spălați câinele de 2-3 ori în două luni.

În ceea ce privește hrana, este important să se acorde atenție anumitor caracteristici. Cincologii experimentați recomandă utilizarea unei mese clasice de două ori, dar numai cu excluderea tuturor alimentelor grase. Principalul ingredient al dietei ar trebui să fie carnea, care poate fi servită separat și cu o terci de cereale. Atunci când se alimentează cu alimente uscate, frecvența consumului de alimente poate fi redusă la un moment dat.

Perie pentru câiniExistă un indicator care arată că un animal de companie primește suficient hrănitor substanțe și încărcături - ar trebui să prezinte 3 ultimele coaste.

Este important de menționat că Kurzhaars moult de trei ori pe an. În acest moment, trebuie să piepați cu atenție animalul cu un pieptene special, apoi ștergeți cu o mănușă de cauciuc umedă.

Curtshaar german este considerat o excelentă rasă de câini cu trăsături grațioase externe, caracter restrâns și loial, precum și performanțe fizice excelente. Dar numai cu îngrijirea și întreținerea potrivită veți putea să dezvăluiți întregul potențial al acestui lucru uimitor rasa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Boxerul german: o rasă uimitoare de câiniBoxerul german: o rasă uimitoare de câini
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Câini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografiiCâini de câini cu păr brun: nume, descrieri, fotografii
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Caracteristicile rasei Germane yaggter terrierCaracteristicile rasei Germane yaggter terrier
» » Curtshaar german. Descrierea rasei de câini
© 2021 amigdas.com