amigdas.com

Care animale sunt erbivore?

animaleAnimalele erbivore sunt animale care se hrănesc cu alimente vegetale: fructe, legume, frunze, muguri de plante, rădăcini. Această clasă include multe specii de animale: rozătoare, ungulate, unele lilieci, unele reptile, diverse specii de păsări. Lista este destul de largă.

Multe animale erbivore au fost domesticite de om în procesul de evoluție. Cel mai faimos dintre ei, domesticiți de oameni, sunt ungulate - vaci, oi, capre, cai. Aceste animale sunt utilizate în mod activ în agricultură atât pentru obținerea cărnii și laptelui, cât și pentru muncă. Baza rației de ungulate domesticite este alimentul plantelor - în vara este iarba proaspătă, în fânul de iarnă și paie, pe care agricultorii recoltă în vara în avans. În plus, ungulate sunt hrănite cu legume - sfecla, morcovi și se adaugă la alimentația alimentară cu cereale - cereale, tort, furaje specializate granulate.

Dacă vorbim despre minori reprezentanți, cei mai renumiți domesticit mici erbivore - acest lucru, desigur, iepure. Dieta lor principală este, de asemenea, formată din iarbă și fân. Având în vedere că iepurii sunt rozătoare, au nevoie de o hrană solidă pentru a-și măcinarea dinții. Pentru a face acest lucru, mulți proprietari își strică animalele de companie cu lăstari și crengi de copaci. Iepurii ca și legume proaspete - morcovi, sfecla și, desigur, cereale.

Ebivore periculoase

Când vorbim despre animalele erbivore, ne imaginăm imediat iepurii inofensivi, vacile calme, caprinele timide. Dar nu toți erbivorii sunt în siguranță.

Elephant - calm ierbivore. Dar mulți uită că elefantul are un trunchi puternic, colți periculoși și picioare puternice puternice, cu care poate învinge inamicul. Hipopotamul este, de asemenea, ierbivore, se hrănește în principal pe terenuri și pe iarba din apropierea apei. O fiară calmă, flegmatică și lentă. Mai ales - erbivore - de ce să vă fie frică? În același timp, hipopotamul este considerat unul dintre cele mai periculoase animale din Africa. Lungimea colților hipopotamilor este mai mare de jumătate de metru. Într-o furie de furie, un hipopotam poate gusta cu ușurință un crocodil. Prin urmare, chiar și un prădător încearcă să stea departe de el. Dar atacurile hipopotamilor sunt doar în caz de pericol sau dacă puiul lor este în apropiere.

Dacă continuăm să vorbim riscant ierbivore, vă puteți aminti

  • Gorilla Herbivorebizon - o copita care cântărește până la o tonă, care nu atacă în mod intenționat o persoană, dar dacă intri pe teritoriul lor - consecințele pot fi deplorabile;
  • gorila - cea mai apropiata ruda a unei persoane, gorila masculina va ataca imediat ce se simte amenintata;
  • bovine - copite puternice și coarne uriașe pe care bivolul le lansează împotriva inamicului.

Păsări erbivore

Nu numai mamiferele, ci și păsările, sunt ierbivore. Mâncarea de păsări erbivore este foarte diversă - nu numai semințele și fructele plantelor și copacilor, iarba, acele și acele rinichi din copaci și chiar flori. Unele specii tropicale păsări mânca nectar.

Gâștele sălbatice pășesc în pajiști și câmpuri, astfel încât acestea au o musculatură avansată a maxilarului, iar ciocul zimțat captează în siguranță mâncarea. Rooks lăstarii de origine și mănâncă împreună cu boabe. Bullfinch, azure, linte și alte specii de păsări mănâncă flori de plante de grădină și de luncă. Trebuie remarcat faptul că și păsările erbivore pot consuma uneori insecte - de exemplu, în timpul găinilor. Dar, având în vedere că dieta lor principală este încă alimente vegetale - ele pot fi numite ierbivore.

Iepuri erbivore

Iguana se hrănește cu iarbăPe lângă mamifere și păsări, există și unele specii de reptile care sunt și erbivore. Acestea includ iguana și unele specii de țestoase. Se hrănesc cu muguri, flori, frunze și fructe din plantele tropicale. Iguanele nu pot să mestece alimente, așa că rupeți bucățile de frunze cu dinții mici și imediat le înghițiți. Principalul rație terenurile de țestoase sunt:

  • legume - castraveți, roșii, salată verde, morcovi;
  • orice plante - sorrel, plantain, iarba de gazon;
  • papadia este o delicatesă preferată a broaștelor terestre;
  • fructe: mere, banane, piersici, prune.

Plantele erbivore au o structură specială a stomacului, deoarece digestia alimentelor din plante este mai dificilă. Alimentele vegetale conțin celuloză, care este foarte greu de digerat. Pentru digestia celulozei, stomacul din animalele erbivore este multicameral și conține bacterii speciale și protozoare. Aceste organisme trăiesc în stomacurile erbivorelor și ajută la digestia zdrobită de legume produse alimentare.

habitate

Animalele erbivore sunt distribuite pe planeta noastră. Pe orice continent, în orice zonă naturală veți găsi ierbivore. În deșert, în ciuda temperaturilor ridicate și a cantității mici de vegetație și în tundră, unde cea mai mare parte a anului vegetația este ascunsă sub zăpadă. Animalele din legume ocupă un loc important în lanțul alimentar - sau în hrana animalelor de pradă. Absența erbivorelor va distruge întreaga lume a faunei planetei noastre, prin urmare multe specii de erbivore sunt protejate de oameni și enumerate în Cartea Roșie. Lista lor puteți găsi pe Internet, aici sunt câteva exemple: un bizon, un cal Przewalski, un bizon, o oaie de zăpadă și multe alte specii importante pentru conservare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?
Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?Șopârle. Ce se mănâncă acasă și în mediul natural?
Ce mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticieCe mănâncă elefanții în captivitate și în sălbăticie
Cum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapteCum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapte
Cum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliuCum să hrăniți un iepure decorativ la domiciliu
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
Condiții pentru iepuri decorative în casă: cum să hrănițiCondiții pentru iepuri decorative în casă: cum să hrăniți
Cum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucruCum să hrăniți gâștele acasă și cum să faceți acest lucru
Ce trăiesc țestoasele în natură și acasăCe trăiesc țestoasele în natură și acasă
» » Care animale sunt erbivore?
© 2021 amigdas.com