amigdas.com

Operație pentru a elimina hernia inghinală la bărbați

Hernia inghinală și tratamentul eiHernia inghinală este o proeminență a peritoneului și a organelor abdominale dincolo de cavitatea abdominală în stratul subcutanat al canalului inghinal. Această boală este comună în rândul bărbaților, ocupând o poziție de lider în rândul tuturor schimbărilor patologice similare în această zonă a corpului.

Tipuri de patologie

Cele mai frecvente probleme sunt și alte tipuri de hernie: ombilical, abdominal, diafragmatic și femural. La bărbați, hernia inghinală are proprietatea de a coborî în scrot. Tipuri de hernie inghinală:

 • O hernie directă iese prin fundul canalului. Calea ei trece prin canalul de vintre peste șnurul spermatic.
 • Hernia înclinată iese prin inelul inghinal. Pe drum, aderarea la cordonul spermatic, trece prin canal în zona inghinala.

De ce apare boala?

Există mai mulți factori care provoacă hernia inghinală:

 • De ce apare hernia inghinală?Factori predispozanți. Aceasta înseamnă că un om are "condiții" pentru apariția sa:
 • Slăbiciunea ereditară a țesutului conjunctiv în pereții peritoneului.
 • Extinderea "porților" interne și externe ale canalului inghinal din motive genetice.
 • Dacă stresul fizic este absent sau redus, apare atrofia musculară, ducând la o boală.
 • Factorii de producție. Aceasta este atunci când o presiune crescută este creată în interiorul peritoneului:
 • Provoca apariția herniei inghinale excesivă a activității fizice, în special ridicarea obiectelor grele.
 • Tuse cronică.
 • Constipatie cronică.
 • Tensiune constantă puternică a pereților cavității abdominale. (Boala profesionala a mutatorilor, trumpetilor si a altor lucratori).
 • Important! Dacă lucrarea este legată de tensiunea presei abdominale, încercați să nu vă supraoperii și să ascultați corpul.

  Simptomele și diagnosticul de hernie inghinală

  Principalul simptom al bolii este formarea unui sac hernial în zona inghinala. Umflarea poate apărea din partea dreaptă sau din stânga, în cazuri rare din ambele. hernie medie inghinală are o dimensiune de 1 până la 5 cm. Într-un stadiu incipient de dezvoltare se găsește numai în cazul în care mușchii se contractă, iar dimensiunea sa este de aproximativ 3 cm. Dar hernia tinde sa se dezvolte, astfel încât să poată ajunge la o dimensiune mare de aproximativ 10 cm.

  Printre alte simptome hernia inghinală a unui bărbat sunt după cum urmează:

 • Greață și arsură în abdomen.
 • După efort fizic, apariția durerii în zona de educație a bolii.
 • Senzație de disconfort la mers.
 • Rareori hernia inghinală se manifestă prin amețeli și vărsături.

Dacă apar aceste simptome, trebuie să contactați imediat un chirurg.

Diagnosticul se face după examinarea și instalarea unei imagini clinice a stării pacientului. Dacă medicul are îndoieli, va prescrie o scanare cu ultrasunete. Dacă hernia inghinală la un om se dezvoltă fără complicații, atunci nu are niciun efect asupra indicatorilor de teste de laborator.

Diagnostichena herniei inghinale în poziție verticală, și, de asemenea, atunci când pacientul tulpină mușchii abdominali. În poziția în sus, hernia inghinală nu este vizibilă. În timpul palpării, punga nu dă senzații dureroase, consistența sa este moale și elastică, se întoarce cu ușurință înapoi în cavitatea abdominală.

Herniile inghinale nu pot fi vindecate prin metode conservatoare, deci bolnavului îi este prescrisă o operațiune care să o elimine. Dacă un astfel de defect nu este o sursă de durere și disconfort, atunci intervenția chirurgicală este amânată de ceva timp. Dar trebuie amintit că hernia poate deveni agravată, de ce se poate ivi următoarele complicații:

 • Cauzele herniei inghinaleDatorită formării aderențelor, devine imposibil să-l direcționăm în cavitatea abdominală.
 • Strângerea unei părți a organului (vezică, ovar, omentum sau intestin) în inelul hernial, care duce la necroza (necroza) țesutului organului afectat.
 • Obstrucția intestinală sau perturbarea intestinală, ca rezultat al ciupirii bucla atunci când intră în poarta hernie.
 • Inflamația testiculelor.

Aceste complicații nevoie de intervenții chirurgicale de urgență. Cu cât durează mai mult să amâne o vizită la un chirurg, cu atât mai dificilă va fi operația.

Pregătiți pentru o operație

Hernia inghinala la barbati eliminate operativ după efectuarea măsurilor pregătitoare, care includ:

 1. Examenul de laborator (analiză generală a urinei și a sângelui, coagulogramă, LHC).
 2. Ecografie și ecografie.
 3. Examinarea bolilor care apar într-o formă cronică.
 4. Clarificarea denumirilor medicamentelor luate de pacient.
 5. Abandonarea obiceiurilor proaste cu 2-3 săptămâni înainte de operația planificată.
 6. Cu 8 ore înainte de operație, excluderea alimentelor.
 7. Îndepărtarea intestinului prin clismă.

Important! Este necesar să se ofere medicului curant informații complete despre toate medicamentele administrate pentru a evita complicațiile în timpul operației.

Chirurgie și hernioplastie

Cum se face operația de îndepărtare a hernieiIntervenția chirurgicală datorată herniei inghinale la bărbați este efectuată de un endoscop, datorită căreia condițiile perioadei de reabilitare sunt reduse considerabil.

Astăzi, rupturile țesuturilor nu se produc, în loc de laparoscopie se efectuează trei puncții. Prin ele sunt introduse instrumente speciale care taie sacul hernial. Aceste manipulări aproape nu dăunează pielea abdomenului, precum și mușchii abdominali, reducând durerea la aproape zero. După aceea, medicii întăresc pereții cavității abdominale.

Hernioplastia se efectuează prin următoarele metode:

 1. Tensionarea.
 2. Nenatyazhnym.

În primul caz clasic de tratament chirurgical, găurile care au fost primite de pacient în timpul perforațiilor în timpul intervenției chirurgicale sunt închise prin strângerea țesuturilor și coaserea acestora (conform metodei lui Schuldays).

O altă metodă se bazează pe utilizarea de materiale sintetice, care au avut rezultate bune atunci când interacționează cu corpul. Plasticul pentru Liechtenstein se realizează cu o plasă specială din polipropilenă.

Cât durează operația?

Chirurgie pentru înlăturarea herniei durează mai puțin de o oră, din acest motiv, complicațiile după anestezie generală sunt reduse la minimum. Cu toate acestea, recent, există o tendință de a efectua o procedură chirurgicală pentru a îndepărta sacul hernial la un bărbat prin anestezie locală, în cazul în care anestezia generală a pacientului este slab tolerată.

Posibile consecințe postoperatorii

Complicații postoperatoriiHernioplastia nu trece fără urmă, ca, într-adevăr, orice intervenție chirurgicală. Deoarece în cursul ei, deși un pic, dar încă distruge țesutul conjunctiv.

Fiecare organism este individual, deci complicațiile după operațiuni sunt diferite. Există, de asemenea, câțiva factori care împiedică procesul de recuperare.

Consecințe serioase intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea sacului inghinal într-un om sunt asemenea fenomene:

 • Leziuni la nivelul plăgii infecțioase.
 • Încălcarea integrității cordonului spermatic datorită inexactității sau lipsei de experiență a medicului. Această complicație este plină de o încălcare a fundației hormonale și spermatogene, ceea ce duce la atrofie testiculară și infertilitate.
 • Încălcarea integrității țesuturilor intestinului și vezicii urinare.
 • La persoanele cu vârstă mică și în vârstă, pot să apară tromboze ale venelor piciorului inferior.
 • Deteriorarea articulației șoldului.
 • Apariția picăturilor.
 • Dacă sistemul postoperator este întrerupt, apare o hernie inghinală repetată.
 • Apariția unui hematom.
 • Datorită unei încălcări a regimului postoperator, poate apărea o hernie recurentă.

În legătură cu posibilele consecințe ale îndepărtării herniei, respectați cu strictețe regimul, prescris de un medic, să urmeze recomandările sale și să adere la o dietă specială prescrisă. Doar în acest caz, medicii oferă o prognoză optimistă pentru recuperarea timpurie.

Dacă sunt îndeplinite toate condițiile, perioada postoperatorie de reabilitare va depinde de anestezie, de tipul operației și de spital.

Dacă a fost efectuată anestezia locală, pacientul va putea părăsi spitalul la câteva ore după operație. Unele clinici prescriu pacientul a doua zi sau două pentru a le asigura.

Anestezie generală presupune că pacientul se află la clinică timp de cel puțin două zile.

Materialul plastic endoscopic va ține pacientul în spital timp de 2-3 zile. Chirurgia cu taieturi va dura o zi, iar hernioplastia obturationala va necesita o asteptare de cateva ore.

În perioada ambulatorie după hernioplastie, care durează 9 zile, pacientul este îndepărtat din cusături.

Dieta dupa operatie

În timpul perioadei de recuperare este necesar să se ia numai alimente lichide, în porții mici și încet. Mănâncă de 4 ori pe zi, mănâncă alimente bogate în proteine. Deoarece este "materialul de construcție" al corpului, perioada de recuperare va trece mult mai repede. Multe proteine ​​conțin următoarele produse:

 • Brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi și lapte.
 • Carne de pui.
 • Pește.
 • Ouă.
 • Hrană de hrișcă.

Unele alimente care provoacă fermentarea în intestine și îi perturbează activitatea trebuie eliminate. De exemplu, nu mâncați alimente dulci, produse din lapte acru. Un medic va prescrie o dietă, trebuie urmată pentru a evita complicațiile.

În perioada de recuperare nu puteți bea alcool și fum. În loc de cafea, beți ceai sau cicoare. Sunt nedorite darurile acide ale naturii. Băuturile carbogazoase sunt de asemenea interzise.

Exerciții pentru recuperare

În timpul perioadei de reabilitare, activitățile fizice grele sunt interzise, ​​dar nu puteți abandona mișcarea. Prin urmare, merită să faceți exerciții de dimineață sau complex de exerciții de reabilitare, menite să stimuleze mușchii inghinali și cavitatea abdominală ca un ajutor organismului pentru a-și recâștiga tonul.

Cele mai frecvente sunt:

 1. Cum se comportă după operațiePe covor, situat pe podea, se află pe spate. Mâinile se află de-a lungul corpului. Picioarele drepte ar trebui să fie ridicate cu 45 de grade și să execute mișcarea "foarfece", traversând picioarele lor alternativ. În aceeași poziție, efectuați o "bicicletă", introducând că vă răsuciți pedalele.
 2. Stați pe toate patru, ridicați picioarele în sus și în jos.
 3. În poziția predominantă pe partea dreaptă, ridicați piciorul drept stâng sus, întoarceți cealaltă parte, efectuați exercițiul similar cu piciorul drept.
 4. Lamele umăr lamă în afară, începe squats. Nu este necesar să faceți squats la podea, du-te în jos, după cum puteți. Apoi faceți câteva împingeri. Ele se pot face în timp ce îngenunchează.

Aceste exerciții trebuie să se facă în mod regulat, este important să vă monitorizați sănătatea. Nu trebuie să existe disconfort și durere. În fiecare zi, creșteți numărul de repetări. Pe măsură ce starea generală se îmbunătățește, alte exerciții pot fi incluse în acest complex.

Înainte de a începe o astfel de activitate fizică, este necesar să se consulte cu medicul curant. Nu încercați să efectuați toate exercițiile complexului, deoarece o astfel de suprasolicitare poate avea un efect proastă asupra corpului și poate duce la complicații. De obicei, medicii prescriu gimnastică similară după 3 săptămâni după operație.

Astfel, cu accesul în timp util la chirurg și îndeplinirea tuturor prescripțiilor postoperatorii necesare pentru recuperarea completă a corpului, o persoană se întoarce rapid la un stil de viață obișnuit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este hernia intervertebrală a regiunii toracice, simptomele și tratamentul acesteiaCare este hernia intervertebrală a regiunii toracice, simptomele și tratamentul acesteia
Torsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratamentTorsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratament
Simptomele herniei inghinale la bărbațiSimptomele herniei inghinale la bărbați
Yoga în tratamentul herniei coloanei vertebrale lombosacraleYoga în tratamentul herniei coloanei vertebrale lombosacrale
Caracteristicile herniei shmorlya și principiile tratamentului coloanei vertebraleCaracteristicile herniei shmorlya și principiile tratamentului coloanei vertebrale
Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratamentDurerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
Copilul are o durere de stomac în buricCopilul are o durere de stomac în buric
Durere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinalaDurere in zona inghinala din dreapta la barbati: cauze de disconfort in zona inghinala
Dropsy of testicles la băieții nou-născuțiDropsy of testicles la băieții nou-născuți
Dermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratamentDermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratament
» » Operație pentru a elimina hernia inghinală la bărbați
© 2021 amigdas.com