amigdas.com

Specii de pui araucan

Pui Araucana - descrierea raseiPuii Araucana sunt una dintre acele rase care se bucură de cea mai mare popularitate în domeniul păsărilor de curte moderne. Această rasă de pui este neobișnuită în ceea ce privește conținutul, are o bună stabilire a ouălor și o carne gustoasă și hrănitoare. În plus, puii de rasă Araucana sunt cunoscuți pentru a purta ouă colorate, și anume cele albastre. Ouăle de culoare albastră, pe care oamenii le primesc din această rasă, au o valoare nutrițională ridicată și un conținut de calorii, conțin un număr mare de substanțe nutritive și ocupă un loc important în dietă.

Descrierea și originea puiilor Araucan

Ouăle pe care le transportă sunt întotdeauna bine vândute pe piețele produselor agricole. O descriere detaliată a acestei rase poate fi găsită pe Internet și în literatura de specialitate păsări de curte.

Această rasă a apărut în America de Sud, în Chile, chiar înainte ca țara să fie colonizată de spanioli. Araucana este numele unui trib indian, care a fost implicat în reproducerea acestor păsări originale. În descrierea detaliată a rasei, care se găsește în ghidurile de păsări de curte, se spune că găinile din această rasă au o coadă foarte mică, este aproape invizibilă. Faptul este că indienii, care inițial reproduc această rasă, au stabilit în mod deliberat un obiectiv de a crea o rasă "fără coadă". Acest lucru se datorează faptului că coada mare a fost considerată de către indieni ca o piedică în cocoș lupte, care la acel moment erau foarte distractive.

ouă colorate care transporta aceste păsări dobândit treptat o culoare albastră se datorează faptului că rase de pui locale din America de Sud incrucisat activ cu care trăiesc în captivitate și în fazani sălbatici. De aceea, în ouăle pe care le poartă aceste puieți neobișnuite, există un pigment albastru. Cu această ocazie, gluma germană că găinile Araucana sunt gata ouă de Paști care nu necesită colorare suplimentară. Ouale de culoare albastră arata foarte impresionant. În descrierea rasei, se spune că ouăle albastre ale straturilor Araucana au calități excelente de gust și sunt, de asemenea, foarte hrănitoare.

Caracteristici Araucana pui

În descrierea rasei, care poate fi găsită în literatura de specialitate pentru crescătorii de păsări, se spune că Araucan se distinge prin următoarele caracteristici:

 • Araucan pui-breedingCoada este abia vizibilă sau practic absentă;
 • Galben-ochi roșii de dimensiuni medii;
 • Gât foarte scurt și cap mic;
 • Greutate de la un an și jumătate la doi kilograme;
 • Ciorchini de pene pe bot, care amintesc de mustață și barbă.

Natura găinilor ouătoare, care poartă ouă neobișnuite de culoare albastră, este destul de interesantă. Puii sunt extrem de linistiti si linistiti (desi este mai bine sa nu le deranjeze in timpul incarcarii ouale), dar, dimpotriva, masculii sunt notorii pentru a fi agresati si foarte pasionati de lupta. Nu este un accident găină, purtând ouă de culoare ceresc, de mai multe secole au participat la luptele cu cocoșul.

Rasa de pui aracii: trăsăturile conținutului

Puii din rasa Araucan sunt destul de nerăbdători în întreținerea lor, prin urmare este foarte profitabil să le plantezi. În ciuda originii lor de sud, se adaptează cu ușurință la orice climat și tolerează perfect temperatură la aproximativ minus 6 grade Celsius. Într-o perioadă în care temperatura aerului nu scade sub această marcă, colacul de pui nu are nevoie de încălzire, astfel încât creșterea puilor Araucan este o modalitate excelentă de a economisi la încălzire. Când e cald pe stradă, nu se recomandă să umbli puii, pentru că nu tolerează vremea caldă și preferă răcoarea. Prin urmare, este de dorit ca locul de mers pe jos a păsărilor să fie la umbra.

Pentru a conține în mod corespunzător aceste straturi exotice, următoarele importante momente:

 • Puii Araucan sunt foarte pasionați de scăldat în cenușă, deoarece cenușa are un efect benefic asupra penajului și asupra stării generale a corpului. Prin urmare, păsările trebuie să aibă această posibilitate. Cenușa poate fi împrăștiată în casa de găină, sau este posibilă și pe stradă, în locurile de mers pe jos de păsări.
 • Păsările preferă să se odihnească biban, așa că trebuie să existe o foișă de lemn în cocoașă. O bibancă pe o lungime de un metru poate găzdui trei pui de rasă Araucană.
 • Ar trebui să se asigure că nu cresc plante otrăvitoare și flori pe teritoriul unde vor merge puii.
 • Furaj pentru puiDacă ferma are alte rase de pui, trebuie să conțină în mod obligatoriu păsările rasei Araucan separat. Este de dorit ca ei să nu contacteze deloc alte tipuri de păsări de curte. În primul rând, datorită faptului că bărbații Araukan sunt remarcabili pentru temperamentul lor plin de inimă și nu vor pierde niciodată ocazia de a-și demonstra natura lor de luptă. Dar este la fel de important ca Araucan să nu se îmbine cu alte rase de pui, pentru a evita degenerarea rasei.
 • Dieta reprezentantilor rasei Araucana nu difera de dieta altor rase. Puii și puii mănâncă cu nerăbdare ierburi proaspete, furaje mixte, suplimente de vitamine și minerale. Principalul lucru este corectarea dieta pasarilor in timp, in functie de sezon si de starea de sanatate a puiilor.

Araucana pui: de ce este benefic sa-i cresc

Creșterea puilor este foarte profitabil, și acest lucru se datorează mai multor motive importante:

 • Ouăle care au o culoare frumoasă în cer albastru sunt întotdeauna foarte solicitate pe piețele agricole.
 • În prezent, puțini sunt implicați profesional în reproducerea acestei rase de pui, deci nu există o concurență intensă.
 • Ouă albastre de AraucanPuii sunt nerăbdători în nutriție și întreținere și, de asemenea, ușor transporta rece și chiar puțin îngheț.
 • Păsările aproape nu se îmbolnăvesc și au imunitate permanentă față de multe boli infecțioase grave.
 • Araukna devreme ajunge la pubertate.
 • Păsările se disting printr-un exterior neobișnuit, frumos. Aspectul exotic al acestor găini atrage imediat atenția.

Pentru ca creșterea puiilor Araucan să fie benefică, este necesar să se organizeze în mod corespunzător întreținerea și hrănirea acestor păsări. Începe cu construirea unui coș de pui. În gospodărie, în primul rând, trebuie să fie uscat și cald. În cazul în care există mai mult îngheț în stradă decât minus 6 grade, un încălzitor poate fi instalat în găină.

Atenție: atunci când încălziți coopul cu ajutorul unui radiator, trebuie respectate măsurile de siguranță!

Pentru a vă asigura că puii sunt mai fericiți cu ouăle lor albastru, trebuie să monitorizați îndeaproape regimul păsărilor, îmbogățindu-l în mod regulat cu suplimentele necesare vitaminei minerale.

să meargă păsările sunt cele mai bune pe un gazon mic acoperit cu vegetație densă. În timpul plimbării, trebuie să priviți întotdeauna păsările, astfel încât să nu pună resturi mici și obiecte necomestibile. Pe locul plimbării pasarilor nu ar trebui să existe resturi, fragmente de sticlă, obiecte metalice, care pot fi rănite.

Paraziți sunt adesea plantați în pui de carne Araucan, astfel încât trebuie acordată o atenție deosebită tratamentului antiparazitar. Păsările nu trebuie să contacteze alte animale de companie pentru a evita apariția puricilor.

Dacă urmați aceste sfaturi simple, puteți obține un profit destul de decent de la creșterea puiilor Araucan. Principalul lucru este de a obține veterinar certificat pentru produse. Și puii, ouăle și puii-molodka vor găsi cu siguranță cumpărătorul lor pe orice piață agricolă, principalul lucru este că găinile trebuie să fie sănătoase și bine îngrijite.

Specii Araucan: recomandări practice

Cei care au decis să se angajeze în creșterea profesională a puiilor Araucan vor citi cu bucurie sfaturile utile prezentate mai jos. Scopul lor principal este de a îmbunătăți calitatea vieții puiilor și de a crește producția de ouă.

Araucana îngrijire de puiPuii mici nu se recomandă să se hrănească proaspăt, proaspăt cultivată, iarba verde. Iarba proaspătă poate provoca gaze excesive, iar puiul poate chiar să moară dintr-o tulburare digestivă.

Uneori, molii de araucan prăjește ouăle. În astfel de cazuri, nu are sens să jurați și să vă supărați de pasăre. Ei nu o fac pentru că au un temperament rău, ci pentru că le lipsește calciul și speră să-l scoată din coaja propriilor ouă. În astfel de cazuri, se recomandă introducerea suplimentelor vitaminice minerale suplimentare care conțin o cantitate mare de calciu în dieta păsării.

Dacă există mai mult de un cocoș la animale, este necesar să se conțină cocoșii în diferite incinte, astfel încât să nu se contacteze reciproc. În caz contrar, cocoșii pot aranja o luptă caldă și pot provoca răniri grave.

must cu grijă să respecte starea fizică generală a găinilor. Puii și cocoșii sănătoși sunt activi, cu plăcere mănâncă alimentele propuse, se mișcă viguros. Puii bolnavi, prin contrast, sunt letargici și lenți, dacă boala este cauzată de paraziți, păsările pot deseori să se zgârie și să arate anxietate generală.

Păsările ar trebui să aibă o dietă echilibrată. Alimentele vegetale uscate ar trebui să fie alternate cu cele proaspete. În timpul iernii, păsările trebuie să adauge vitamine suplimentare.

Puii trebuie să aibă întotdeauna cantitatea necesară de apă, pentru că în garaj pot pune câțiva băutori automați. Consumatorii trebuie spălați frecvent pentru a evita contaminarea bacteriilor.

reproducere pui Araucan aduce neapărat beneficii dacă respectați toate recomandările pentru îngrijirea acestor păsări rare. În ciuda gradului ridicat de adaptare la mediu, păsările sunt susceptibile la paraziți, precum și la căldură și lumină puternică a soarelui. Toate acestea trebuie amintite, alegând un loc pentru casa de găină și planificând procesul de creștere a păsărilor. Ouăle de culoare albastru-verde își vor găsi mereu cumpărătorul, iar puii "fără coadă" vor satisface mult gazul cu aspectul lor neconvențional. Rasa Araucana este una dintre cele mai interesante și neobișnuite rase de păsări de curte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Creștere de rase decorative de puiCreștere de rase decorative de pui
Rase de carne de găină: nume, descriere și fotografieRase de carne de găină: nume, descriere și fotografie
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Pui de găină rare de rasă de carne de ou BarnevelderPui de găină rare de rasă de carne de ou Barnevelder
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Care pasăre este oul albastruCare pasăre este oul albastru
» » Specii de pui araucan
© 2021 amigdas.com