amigdas.com

Caracteristicile starterului electromagnetic 220 in

Diagrama conexiuniiConectarea contactorului

cu o bobină de 220 V. Starterul electromagnetic 220 V este un dispozitiv destinat să controleze încărcăturile de putere la distanță. A fost creat pentru a regla funcționarea motoarelor asincrone cu un rotor cu carlige veveriță. În plus față de telecomandă, dispozitivul, cu ajutorul unui releu termic, protejează motoarele împotriva suprasarcinilor și le notifică despre funcționarea acestora. Setul de pornire poate include: lămpi de semnalizare, butoane de comandă, relee de protecție termică. Toate acestea sunt adăpostite într-o carcasă.

Caracteristicile instrumentelor

Fabricat de producători starter-urile magnetice diferă una de cealaltă după scopul, absența sau prezența butoanelor de comandă, a releelor ​​termice, a gradului de protecție și a altor caracteristici.

Cele mai populare sunt următoarele serii de dispozitive:

 1. Serii de serii PMLLMP. Această abreviere indică faptul că dispozitivul este destinat motoarelor cu rotor scurtcircuit și cuptoare cu sarcină inductivă slabă.
 2. PMA. Acest demaror este proiectat pentru motoare de curent alternativ asincrone trifazate.
 3. PME. Inversarea motoarelor electrice trifazate asincrone cu un motor cu carlig veveriță se realizează cu ajutorul modelelor din această serie.
 4. KMI. Funcționează în aceleași moduri ca PML și, de asemenea, atunci când este conectată alimentarea, pornește direct motoarele de inducție.

În ceea ce privește curentul de sarcină al contactelor principale, demarorul electromagnetic este:

 1. Prima magnitudine. Curent de încărcare 10 A și 16 A.
 2. A doua magnitudine. Cu un curent de sarcină de 25 A.
 3. A treia cantitate este de 40 A.
 4. A patra magnitudine este de 63 A.

Muscat MagneticTensiunea circuitelor controlul trebuie să corespundă tensiunii de lucru a bobinei. Poate fi 24 V, 220 V, 380 V.

Numărul de contacte din schemă controlul este proporțional cu numărul de contacte suplimentare ale starterului. Contactele de deschidere și închidere sunt considerate separat.

Pe baza gradului de protecție, dispozitivul este:

 • protecția împotriva prafului;
 • execuția protejată;
 • performanță deschisă.

Primele sunt folosite pentru instalarea în exterior. Acestea din urmă sunt instalate în încăperi neîncălzite, cu o cantitate minimă de praf, fără condiții prealabile pentru penetrarea umidității. Încă altele sunt instalate în dulapuri închise.

Un model cu releu termic este instalat atunci când motorul electric poate suprasolicita în modurile sale.

Pentru a controla motorul inversat, se utilizează un demaror electromagnetic reversibil. Un astfel de dispozitiv conține șase contacte de putere, două bobine electromagnetice, o blocare mecanică.

La rezistența la uzură, dispozitivele produc 3 clase:

 1. Clasa, A - cea mai mare rezistență la uzură la comutare;
 2. Clasa B - rezistență medie la uzură la comutare;
 3. Clasa B - rezistență redusă la uzură a comutatorului.

În cazul modelului, producătorul trebuie să precizeze: dimensiunea starterului, curenții comutați, tensiunea de funcționare, puterea de încărcare, conformitatea cu GOST sau TU.

Dispozitivul și principiul funcționării

Un mic curent în bobină formează un câmp magnetic, care atrage miezul cu contacte mobile. Aceasta duce la închiderea circuitului de putere și pornirea motorului.

Dispozitiv de pornire electromagnetică 220 V, pe modelul seriei PME și PML, constă din următoarele elemente:

 1. Cazul dispozitivului, împărțit în două blocuri.
 2. În blocul inferior sunt: ​​bobina de pornire, proiectată să funcționeze cu o tensiune de 220 V, primăvară, miez fix. Terminalele conexiunii de comandă sunt amplasate pe bobină. Cazul blocului inferior este fabricat din plastic. Miezul fix este din oțel. Inelele sale cu scurtcircuit cresc fluxul magnetic. Impacturile de pe blocul inferior înmoaie căptușeala siliconică.
 3. Partea inferioară a blocului constă din contacte fixe și o armătură magnetică mobilă. Plăcile de contact cu arcuri sunt atașate ferm la armătură.

Aparatul poate fi pornit apăsând butonul "Start". Cu ajutorul său se aplică tensiunea la bobină. În același timp, puntea de contact de putere se închide și un contact suplimentar, prin care se aplică tensiunea la bobină.

Opriți aparatul apăsând butonul "Stop". Se rupe circuitele bobinei de control. Sub influența izvoarelor, armătura magnetică mobilă revine la starea inițială, câmpul magnetic dispare.

Pentru a evita supraîncărcarea dispozitivului în timpul funcționării pe termen lung, un releu termic este conectat secvențial la circuitele de sarcină de fază, care este destinat să faciliteze oprirea starterului în caz de supraîncălzire.

Montarea dispozitivului

Starter PME-211 220VMontarea dispozitivului se realizează cel mai bine pe o suprafață rigidă, fixată rigid, într-o poziție verticală. Instalarea necorespunzătoare duce adesea la incluziuni false, opriri ale dispozitivelor. Suprafața netedă pentru montare nu este supusă unor șocuri puternice, vibrațiilor și șocurilor.

Capătul unui conductor este îndoit în inel atunci când este conectat la terminalul dispozitivului. Dacă sunt atașate două conductoare cu aceeași secțiune transversală, capetele sunt fixate pe o linie dreaptă de ambele părți ale șurubului de strângere.

Dacă este conectat un fir de cupru, capetele trebuie să fie conservate. Înainte de a conecta firele de aluminiu, capetele trebuie curățate cu un fișier de unghii. Nu este permisă lubrifierea dispozitivului.

Înainte de lucru, se verifică funcționarea părților mobile ale dispozitivului, circuitul electric conectat corect.

Dacă un releu termic este instalat suplimentar, nu este posibilă montarea dispozitivului în apropierea obiectelor termice, astfel încât să nu se supună la sarcini nedorite.

Serviciul de pornire

Ca orice echipament - acest dispozitiv electric necesită periodic întreținere. Programul minim de întreținere include:

 1. Examinare externă. În timpul utilizării prelungite a dispozitivului pot apărea defecțiuni și chipsuri. Prin urmare, este necesar să verificați aspectul starterului pentru deteriorare, prezența tuturor pieselor și a pieselor. Este necesară îndepărtarea murdăriei de pe suprafața miezului.
 2. Eliminarea contactelor. În cazul în care contactele au urme de reflow sau depozit de carbon, atunci este necesar să le curățați cu un fișier.
 3. Verificarea părții mecanice. Primăvara este inspectată, trebuie să fie rigidă, răsucirile sunt la o distanță una de cealaltă. Se verifică dacă nu se blochează cursa armăturii, dacă se constată că piesele de frecare sunt lubrifiate sau șlefuite.
 4. Verificarea bobinelor. Dacă fisurile de pe carcasă, izolațiile sau depunerile de carbon din contacte s-au topit, bobina trebuie înlocuită. Nodul în timpul funcționării dispozitivului indică un scurtcircuit la jumătate. În timp, rezistența activă a bobinei scade. În toate aceste cazuri este mai bine să derulați sau să le înlocuiți.
 5. Monitorizarea absenței unui scurtcircuit. Dacă instrumentul din carcasă are piese metalice, trebuie să vă asigurați că nu există o lipsă între ele.
 6. Verificarea releului termic. Dacă pe demarorul magnetic de 220 V este instalat un releu termic, verificați setările de reglare ale acestui releu. La domiciliu, acest lucru este problematic, pentru asta avem nevoie de bancuri speciale.

Selectarea unui demaror electromagnetic

În procesul de reparare, proiectarea circuitelor de comandă, înlocuirea unui dispozitiv neprotejat sau învechit, consumatorii au nevoie să cumpere un demaror electromagnetic 220 V. Când alegeți, acordați atenție celor mai importanți indicatori:

 • tensiune nominală;
 • curent nominal al contactelor principale;
 • rezistența la uzură la comutare;
 • rezistența la uzură mecanică;
 • număr de poli;
 • tensiunea nominală a bobinei;
 • caracteristicile și numărul de contacte auxiliare;
 • prezența invers;
 • prezența protecției.

Una dintre pozițiile de lider în producția de produse electrice este compania franceză Legrand. Compania se distinge printr-o gamă largă de startere, prețuri favorabile, servicii bine stabilite, calitate europeană.

Cerințe de bază privind siguranța electricăCompania suedez-elvețiană ABB este binecunoscută pe piața producătorului de echipamente electrice. Produsele se disting prin soluții inovatoare și fiabilitate.

Calitatea ridicată este produsul companiei franceze Schneider Electric. În Rusia, compania este reprezentată de cinci fabrici care produc echipamente electrice de înaltă calitate.

Măsuri de siguranță

Siguranța electrică în timpul producțieiCurentul electric nu are nici culoare, nici miros. Nu poate fi văzut sau auzit, dar prezența sa este simțită când este atinsă sau cu ajutorul unor instrumente speciale. Atingerea unei persoane poate avea consecințe negative, prin urmare este necesar să se respecte măsurile de siguranță la întreținerea starterului.

 1. Componentele neconductoare trebuie să fie împământate.
 2. Nu lucrați sub tensiune.
 3. Respectați măsurile de siguranță atunci când opriți tensiunea.
 4. Mesajele postate interzise, ​​dacă este necesar, pun garduri.
 5. Utilizați elemente de protecție suplimentare (mănuși dielectrice, cizme, foarfece, covoare, ochelari de protecție).
 6. În timpul instalării, reparați, utilizați un instrument util.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Principiul motorului electric: cum funcționeazăPrincipiul motorului electric: cum funcționează
Cum de a alege un starter pentru lămpi fluorescente de 36 volțiCum de a alege un starter pentru lămpi fluorescente de 36 volți
Motoare electrice monofazate 220VMotoare electrice monofazate 220V
Diagrama de conectare a starterului inversDiagrama de conectare a starterului invers
Convertizor de frecvență în motoare asincrone, principiu de funcționareConvertizor de frecvență în motoare asincrone, principiu de funcționare
Dispozitivul de pornire ușoară a motorului electricDispozitivul de pornire ușoară a motorului electric
Principiul funcționării circuitului de conectare a starterului electromagnetic 380вPrincipiul funcționării circuitului de conectare a starterului electromagnetic 380в
Principiile de funcționare și circuitul unui releu electromagneticPrincipiile de funcționare și circuitul unui releu electromagnetic
Diferențe între contactor și starterul magneticDiferențe între contactor și starterul magnetic
Releu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemuluiReleu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemului
» » Caracteristicile starterului electromagnetic 220 in
© 2021 amigdas.com