amigdas.com

Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu

Macro peșteUn om modern, care trăiește departe de natură, încearcă din ce în ce mai mult să recreeze acasă chiar și un bob de frumusețe naturală. Cuiva plantează flori și le înconjoară, iar cineva transformă acvariul. Și dacă aveți nevoie de mult spațiu și timp pentru flori, atunci vă puteți permite un acvariu chiar și într-o zonă mică și cu un minim de timp.

Dacă nu aveți experiență în îngrijirea acvariului, atunci există multe pești de acvariu nepretențioși pe care chiar și un amator le poate face față.

Zece din cele mai nepretențioase pești de acvariu

vivipar

 1. Guppii de peșteguppy. Poate cel mai nemaipomenit dintre peștii din acvariu. Este greu să găsești o persoană care nu știe guppi. Bărbații diferă de dimensiunea și culoarea femelelor. În cazul în care femela guppy este mare și neatractiv, atunci masculul este mai mic și mult mai elegant. Femelele cresc până la 6 cm, bărbații până la 3 cm. Culoarea la bărbați este cea mai diversă, coada are și multe varietăți. Guppii sunt pești vivipari care se reproduc foarte bine. Ei pot trăi bine în acvariile mici. Guppii școlarizează pești. Simțiți-vă confortabil, dacă există cel puțin 5-6 dintre rudele lor. În îngrijire absolut nemanipulat. Aceștia pot trăi chiar și în acvariu fără filtru și aerator, alimentând pe o hrană uscată. Cu toate acestea, pentru ca guppii să se simtă confortabil, să se înmulțească bine și să-i încânte pe proprietar cu culorile sale luminoase, este mai bine să nu le conțină în astfel de condiții spartane. Chiar dacă uitați să hrăniți gupiții, nu se va întâmpla nimic groaznic. Adulții gupini pot face fără hrană timp de până la o lună. Speranța de viață a acestui pește de acvariu este de la 1 la 3 ani.
 2. Platypus. Ele sunt numite astfel din cauza coada lor, în partea de jos seamănă cu o sabie. Acesta este un pește foarte rezistent, se îmbină cu aproape toate tipurile de pește. Pace, dar, în caz de pericol, cine știe să se ridice pentru el însuși. Îi place când există o mulțime de vegetație vie în acvariu. Un fapt interesant: o femeie spada într-o situație critică poate deveni brusc un bărbat. Acest lucru se întâmplă dacă există prea multe femele într-un singur acvariu și nu există suficienți masculi. Barbatul, la rândul său, transforma într-o femeie nu poate. Femelele sabiei sunt mai mari decât bărbații și nu au o creștere a sabiei pe coadă. Bărbații sunt mult mai eleganți decât femelele și au o dimensiune mai mică. Și, așa cum am menționat mai devreme, aveți o coadă în formă de sabie în partea de jos. Ei trăiesc până la cinci ani. Se recomandă să aibă cel puțin trei masculi într-un singur acvariu. Acest lucru se datorează faptului că, dacă bărbatul este de doi, atunci adesea aranjează ciocniri unul cu celălalt. Un mic acvariu pentru spadasini este, de asemenea, potrivit. Dar calculați volumul său cu cel puțin trei litri pe pește. Asigurați-vă că acoperiți acvariul cu un capac sau un pahar, deoarece acest pește agil poate sari accidental din acvariu. O caracteristică importantă a conținutului acestui pește este aerarea obligatorie a aerului, deoarece atunci când există o lipsă de oxigen în apă, acesta poate muri. În mâncare, ea nu este pretențioasă. Sabia-purtătorii erau cunoscuți printre oameni ca niște glutoni invizibili. Au un apetit foarte bun și, prin urmare, sunt predispuși la obezitate. Experții recomandă rămășițele hranei neimportante pentru curățarea și chiar aranjarea zilelor de descărcare. Purtătorii de sabie sunt, de asemenea, vivipari.
 3. Mollies de peșteMollies. De asemenea, pești vivipari foarte puțin pretențioși. Cu toate acestea, nu tolerează apa murdară. Molliesia - pește de acvariu vesel și distractiv. Ei se angajează în mod constant în ceva: caută alimente, se urmăresc reciproc, curăță algele de pe pereții acvariului. Acestea sunt școli de pește, sunt mai bine păstrate de un grup. Aspectul acestor pești este foarte divers. Cele mai multe dintre ele preferă furajele de legume, dar sunt, în general, omnivore. Din cauza dragostei de alimentare cu plante pot consuma alge. La fel ca cele două pești precedenți, bărbații sunt mai mici și mai frumoși decât femelele.

crap

 1. Zenio rerio. Acestea sunt pești mici, nu mai mari de 4,5-5 cm în lungime. De-a lungul corpului există benzi verzui-galbeni, verzui-albastru și albastru închis. Pene aripiale și caudale, de asemenea, cu striuri. Din cauza acestei culori, acest pește este adesea numit zebră. Femela este mai masivă, cu o burtă rotundă și ușoară. Aripile de sex feminin sunt mai ușoare decât la bărbați. Pe fiecare parte a gurii - antene. Zebrafishul este un pește foarte mobil, poate sări din acvariu, deci trebuie acoperit cu un capac sau un pahar. Daniello este foarte pașnic, adoră să trăiască în turme. Este un pește mare pentru un mic acvariu. O turmă mică de 10 pești poate exista perfect într-un acvariu de numai 20 de litri.
 2. Grătar de pește Sumatranmahseer Sumatra. Are un corp relativ mare, comprimat lateral, de până la 5-6 cm în lungime. Femelele sunt mai mari și mai grele decât bărbatul. Culoare - portocaliu galben deschis sau portocaliu auriu cu benzi transversale largi. Spatele este maro-roșu, iar burta este galben-gălbuie. O școală și un pește foarte activ. Va revigora orice acvariu.
 3. cardinal. Lungimea corpului acestui pește ajunge la 6 cm. Este alungită și ușor aplatizată din lateral. Aceste pești trăiesc nu pentru mult timp, până la 1-1,5 ani. Culoare - maro de măsline, cu dungi de aur pe laturi. Cardinalul îi place să trăiască în turme. Recomandă să înceapă o turmă de 15 pești. În acest caz, bărbații ar trebui să fie un pic, nu mai mult de trei. Acestea sunt pești pașnici. Nu este recomandat să le păstrați cu pești mari și agresivi. Chiar și pentru un aur, un cardinal poate deveni o cină.

labirint

 1. Gourami. Cele mai imprecise și comune dintre acvaristi sunt gurami de marmură. Este un pește cu o formă interesantă a corpului. Traversat în lungime și aplatizat din lateral. Are o culoare albastru închis sau albastru-argintiu, cu pete similare culorii marmurei. De aici și numele acestei gurami specii. Are un organ de labirint care vă permite să respirați aerul atmosferic. Speranța de viață este de 4-8 ani. Dimensiunea - 10-11 cm, dar unele persoane pot crește până la 15 cm în lungime. Bărbații sunt mai mari și mai subțiri. Femelele sunt mai rotunjite și nu atât de lungi ca aripioarele dorsale. Aceste pești de acvariu sunt foarte pașnici. Mișcările lor lentă fascinează cu harul lor. Nu este de dorit să le păstrăm împreună cu pești răi, de exemplu, ca niște purtători de sabie. Și cu atât mai mult nu este recomandat să păstrați gurami și peștii agresivi într-un singur acvariu.
 2. Fish CockerelSfârșitul liniei de demarcație. Acestea sunt pești foarte exotici și spectaculoși. Pentru natura lor inteligentă se numesc și luptători. Aceste creaturi subacvatice frumoase vor fi decorațiunile oricărui acvariu. Culoarea bărbaților este mai mult decât diversă. Acestea pot fi monocrom, bicolor și chiar stralucite cu toate culorile curcubeului. Există, de asemenea, foarte multe tipuri de bărbați, în jurul valorii de 70. Masculii trăiesc aproximativ 3 ani. Sunt minunate pentru acvariile mici. Un cocoș are nevoie de aproximativ 3-4 litri de apă. Acesta este un pește foarte activ, astfel încât partea superioară a acvariului trebuie acoperită cu un capac sau un pahar. Din moment ce cockerels sunt foarte viguros, ei nu se înțelege bine cu cele mai pașnice pește. Mai ales cu pești care au o coadă mare în formă de voal. Se pot rupe cu ușurință. Chiar și unul cu celălalt se înțeleg foarte greu. Prin urmare, experții recomandă doar o pereche de bărbați într-un tanc, sau două femei și un bărbat masculin. Doi masculi nu se vor întâlni împreună, iar acvariul se va transforma într-un câmp de luptă. Ca vecini pentru bettas, puteți alege spadasini, molii, somn.
 3. makropody. Acesta este un pește foarte interesant și frumos. Foarte modest și rezistent la boli. Lungimea corpului la masculi poate ajunge la 10 cm, la femele de 8 cm. Latura lungă și aplatizată seamănă cu gurami. Coada este furculita. Culoarea este foarte luminos: dungi largi roșii pe un fundal albastru-albastru, cu nuanță de perle. Aceasta este culoarea principală. Există, de asemenea, macro-uri negre și albinos. Speranța de viață este de aproximativ 5-6 ani, dar uneori macropodii trăiesc până la 8 ani. Acesta este un pește foarte agresiv. Găsiți vecinii săi extrem de greu. Chiar dacă există numai doi pești în acvariu (macropodi de sex masculin și de sex feminin) pentru femela, este necesar să se facă adăpost de la alge. Aceste pești pot trăi în acvariu mic. În cazul în care acvariul este mic, pur și simplu nu cresc la dimensiunea completă.

blindat

 1. Pești de peștesomn. Când cumpărați somn, trebuie să vă amintiți că multe dintre ele cresc la dimensiuni mari. Trebuie să luați în considerare acest lucru, mai ales dacă aveți un mic acvariu. Pentru acvariile mici, somnul este un coridor adecvat. Sunt foarte nerăbdători și cu o dispoziție veselă. Foarte inteligent și pașnic. Mărimea este de 3 până la 10 cm. Dar acești catfish trăiesc mult timp. Până la 15 ani. Corpul somnului este acoperit cu plăci osoase asemănătoare unei cochilii. Coridoarele le place să sapă în pământ, să ia mâncare. Acestea îndeplinesc o funcție importantă a sanitarilor acvariului.

Indiferent cât de modeste sunt peștii, trebuie să vă amintiți că sunt ființe vii și că au nevoie de îngrijire minimă. Și, dobândind peștele preferat, fii sigur lua în considerare următoarele puncte:

 • Volumul acvariului. Bineînțeles, când vii la un magazin de animale de companie, ochii tăi fuge de la o mulțime de pești diferiți. Dar suprapopularea acvariului nu este în niciun caz imposibilă. Acest lucru este în detrimentul peștilor.
 • Sunt acele sau acele pești compatibile? Așa cum am arătat deja, unii pești nu se pot întâlni cu pești activi sau agresivi.
 • Dimensiunea maximă a unui adult. Cumpărăm ceva, de obicei, în general, sunt pești foarte mici, fără să ne gândim că vor crește în continuare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
© 2021 amigdas.com