amigdas.com

Terrier de jucărie engleză: descrierea, îngrijirea și educația rasei

Rasă de jucărie engleză Toy TerrierEngleză Toy Terrier este o rasă decorativă de câini mici. Celebru pentru mobilitatea sa, caracterul jucăuș și fervent. În același timp, este destul de inteligent și, în ciuda dimensiunilor mici, este destul de îndrăzneț. Distinge engleza ca terrier și devotamentul față de proprietar. Ideal pentru condițiile de viață într-un apartament mic. Câinele în sine este nemaipomenit, nu necesită îngrijire complicată de la sine.

Istoricul originii

Inițial, rasa era complet nedecorativă. Istoria limbii engleze a acelui terrier provine din Anglia medievală, când ciuma teribilă a izbucnit în țară. Comercianții ei erau rozătoare, iar câinii erau obișnuiți să-i lupte. În acest scop, selectorii au încercat să aducă curajos, dar nu foarte mare în dimensiune, rasa de caine agil, care ar urmări rozătoare și peștii din vizuini. După un timp, datorită descoperirilor din medicină, câinii au încetat să mai folosească în urmărirea șobolanilor de ciumă. După aceea, oamenii au început să ia reprezentanții rasei cu când au venit pentru a vâna vulpi, iepuri și alte animale mici.

Este greu de crezut, dar în afară de toate acestea, rasa a fost, de asemenea, un participant activ la cele mai populare în acele zile de sport sângeroase - lupte cu șobolani. Scopul strămoșilor englezilor acelor terieri era să extermine cât mai mulți șobolani agresivi în arenă. Când această idee teribilă a fost interzisă, rasa a fost recalificată treptat ca o expoziție.

O rasă foarte populară au fost nobilele doamne din Anglia din era victoriană. Dimensiunile mici ale corpului, natura pașnică și prietenia au atras atenția și au avut imediat la dispoziție. Ulterior, moda pentru acești câini a ajuns în alte țări europene.

Rasa a fost foarte asemănătoare cu terrierul Manchester mai mare, diferit de acesta, cu excepția faptului că numai în greutate. Apoi, în 1962, i sa dat în sfârșit propriul nume - englezul acestui terrier.

Descrierea rasei

Englezul acestui terrier arată ca o copie mică a lui Doberman. În general, rasa are un corp bine construit, compact și elegant, cu luciu autentic englezesc.

Standardul rasei oferă această descriere:

 • Puppy Engleză a acelui terrierCântărește aproximativ 2,5-3,7 kilograme. Înălțimea la greabăn atât a bărbaților, cât și a femeilor ajunge la 25-30 cm. Constituția este uscată, pliabilă.
 • Sânul este oval, profund, iar stomacul este întins. Withers a exprimat ușor. Coapsa este scurtă, spatele este drept, robust.
 • Capul câinelui este alungit, îngust, în formă de pene, ușor arcuit. Contururi conturite ale botului, pomeții plati, fălcile bine comprimate. Buzele sunt subțiri, se potrivesc strâns. Nasul este mic, culoarea este negru sau culoarea stratului.
 • Ochii mici, formați în formă de migdale, incizie ușor oblică, culoarea irisului întunecată.
 • Urechile câinilor se accentuează. Mari, în mod necesar în picioare, localizați în mod moderat unul la celălalt. Destul de subțire și a arătat spre vârfuri.
 • Coada este destul de groasă, dar se îngustează treptat până la capăt.
 • Blana este scurtă, strălucitoare. Culoarea este doar una - negru cu bronz. Limitele dintre zonele de culori nu sunt neclară, ci sunt clar exprimate. Nu sunt permise aditivi de alte culori.

Temperament și trăsături comportamentale

Rasa a fost luată pentru a lupta împotriva rozătoarelor și, odată ce a exterminat fără milă hoardele rozătoarelor Pentru engleza de azi, agresiunea terrierului și furia sunt mai puțin frecvente. Este adevărat că instinctele de vânătoare sunt încă în rasă, astfel încât animalele mici pot fi tratate ca o pradă potențială.

Toy TerrierCaracterul acestui terrier englez este calm și prietenos. Găsește un limbaj comun cu toți membrii familiei și se înțelege bine cu alte animale de companie. Este adevărat că nu este necesar să obțineți un terrier de jucărie engleză dacă există un câine mare în casă: din cauza fizicului fragil al câinelui decorativ, chiar și un joc inofensiv se poate termina pentru ea deplorabil.

Câinele este neliniștită și jucăușă, se mișcă de bună voie în spațiul deschis, așa că nu-i place când gulerul își limitează libertatea de mișcare. Prin natura este curios, se grăbește de bună voie să învețe totul nou și necunoscut.

Distins, de asemenea, prin devotament și curaj. În ciuda dimensiunii sale mici, protejează fără teamă locuințele și membrii familiei. Cu o scoarță puternică el îi avertizează pe proprietar cu privire la toate noile sunete suspecte.

Singuratatea nu-i place singurătatea și încearcă să se țină mai aproape de proprietar. În plus, Rasa este foarte sensibilă și reacționează brusc când este certă. Prin urmare, dacă câinele este încă vinovat de ceva, nu poate fi bătut în nici un caz. Este mai bine să nu vă ridicați vocea, ci să închideți un loc în altă cameră pentru o vreme sau pur și simplu să nu acordați atenție de ceva vreme. Englezul că terrierul este un câine inteligent și va înțelege că a fost pedepsit.

pregătire

În ciuda faptului că limba engleză a terrierului respectiv este destul de inteligentă, instruirea poate provoca uneori dificultăți. Rasa, deși nu proastă, dar diferă în felul său, și uneori poate fi încăpățânată. În plus, într-un mediu nou și proprietarul nu este folosit imediat, pentru aceasta câinele are nevoie de ceva timp. Puii de până la șase luni sunt dificil de învățat chiar comenzi elementare.

Prin urmare, având în vedere toate acestea, formarea de bază ar trebui să înceapă cât mai curând posibil. Proprietarul ar trebui să fie, de asemenea, pacient și să fie conștient. La inceput, catelul nu va asculta, asa ca puteti explica si arata ce este necesar din partea lui. Când catelul crește, atunci este deja posibil să mergem la practică.

Dacă nu execută comenzile necesare, nu poate fi bătut sau certat. Pentru a lăsa animalul să înțeleagă că nu este mulțumit de el, proprietarul poate doar să împingă cățelușul. Data viitoare el va încerca să se corecteze pentru a plăcea proprietarului. Dacă nervii se epuizează deja, atunci merită să se oprească și apoi să se continue. În cazul în care catelul a făcut ceea ce era necesar, atunci imediat ar trebui să fie lăudat sau tratat cu ceva.

Cel mai bine este să antrenezi animalul sub forma unui joc interesant, care va oferi placere ambilor participanti la proces. Cheltuind cât mai mult timp cu elevul și acordând o atenție corespunzătoare instruirii, maestrul va fi treptat capabil să stabilească o bună înțelegere reciprocă cu animalul său de companie.

Întreținere și îngrijire

Engleză a acelui terrier la plimbareEnglezul acestui terrier este grozav pentru păstrarea unei case. Pentru a rămâne, are nevoie de o cameră mică. Locul pentru animal ar trebui să fie echipat în așa fel încât să se afle la o distanță decentă față de curenți. De asemenea, proprietarul trebuie să se asigure că animalul nu urcă pe mobilier. Căderea de la o altitudine mare este plină de vătămări grave pentru un animal mic.

Plimbați câinele de 2-3 ori pe zi. În lunile mai calde este posibil și mai des. Spargându-se liber, câinele se va bate cu putere. Căldura tolerează tolerabile bine, dar în zilele deosebit de calde nu este necesar să stați la soare pentru o lungă perioadă de timp pentru a evita lovitura de soare.

Câinele nu-i place frigul, în condițiile de iarnă rusă pe stradă pur și simplu nu va supraviețui. Prin urmare, în toamnă este necesar să se reducă numărul de plimbări și să se îmbrace animalele de companie într-un total cald.

Rasa este nemaipomenită, mari dificultăți în îngrijirea pentru sine nu necesită, decât diferă în mod favorabil de mulți alți câini. Datorită lipsei de substrat, animalul de companie aproape că nu se varsă. În consecință, pieptănarea părului de multe ori nu are nevoie de câine, doar o dată pe săptămână, folosind o mănușă specială.

În cazul scăldatului frecvent, câinele nu este, de asemenea, necesar - procedurile de apă se efectuează o dată la fiecare 3-4 luni, în funcție de gradul de contaminare a lânii.

Dar ceea ce trebuie să monitorizați cu atenție sunt ghearele unui câine. Ele cresc destul de repede și cu plimbări frecvente lungi cosesc asfalt. Prin urmare, acestea trebuie să fie tăiate în mod regulat. Dacă animalul de companie nu face acest lucru, puteți încerca să-l distrageți cu ceva sau să amânați această procedură până când câinele adoarme. Sau puteți să sunați doar la un specialist. Dar pentru a avea grijă de ghearele animalului dvs. de companie este necesar - dacă nu sunt tăiate periodic, ele vor servi ca motiv pentru curbura labei câinelui.

De asemenea, nu uitați de dinții câinilor. Ei trebuie, de asemenea, să fie curățați din când în când, pentru a nu provoca tartru.

hrănire

English toy terrier fotografie în studioDieta câinelui ar trebui să fie plină, echilibrată, să conțină tot ceea ce este necesar pentru viața sănătoasă a substanțelor minerale și a vitaminelor animalelor de companie. Puteți hrăni câinele cu carne de pui sau iepure. O opțiune bună ar fi carnea de vită. Principalul lucru pe care a fost bine tocat. Alimentele trebuie să fie calde, la temperatura camerei. Într-un loc accesibil pentru câine trebuie să existe întotdeauna un castron de apă curată.

Carnea grasă, de exemplu, carnea de porc, nu trebuie administrată. De asemenea, evitați adăugarea la dieta animalelor de companie și a cărnii fierte. Este de dorit ca în produsele alimentare să se alimenteze și să se consolideze fălcile câinelui. Oasele, dimpotrivă, este mai bine să nu le dai - prea mari și puternice pot deteriora dinții câinelui, iar cei mici îi ascuți.

Necesită necesitatea de a da legume crude. Ele întăresc dinții și saturează corpul câinelui cu o mulțime de vitamine utile. Dar cartofii ar trebui evitați. Englezii acelui terrier nu vor renunța la dulciuri, dar nu merită să le dea, folositoare în ele puțin. Coacerea nu poate fi, de asemenea, dată. În cazul în care cea mai bună opțiune este fructe proaspete. De asemenea, le place să mănânce cu animalul lor de companie.

Animale de companie trebuie să primească cantitatea necesară de vitamine. Producătorii de alimente uscate iau în considerare caracteristicile fiziologice ale fiecărei rase specifice de câini, astfel încât și în alimentele artificiale există și toate vitaminele necesare. Dar proprietarul animalului are nevoie de la început pentru a decide ce va hrăni cu câine - produsele naturale sau cele artificiale. Mi-ai amestecat nu merita. Deși în cantități mici într-o dietă naturală, câinii pot păstra conserve și alimente uscate.

boală

Catelusii acelui terrier EnglezaCu grijă, speranța de viață a câinelui ajunge la 12-13 ani. Din cauza înclinației spre bolile ereditare, imunitatea subdezvoltată și fizicul fragil un câine poate avea astfel de afecțiuni ca:

 • Dislocarea frecventă a genunchilor.
 • Diverse boli ale dinților și ochilor. La câinii adulți, cataracta și atrofia retiniană sunt frecvente.
 • Boala Perthes este distrugerea capetelor de șold. Această boală apare la pui până la nouă luni. Dacă nu mergeți la un specialist la timp, picioarele posterioare atrofiază.

de asemenea Englezul acestui terrier este susceptibil la unele boli neurologice:

 • Hidrocefalia. Cu această boală, craniul crește, iar animalul merge fără rost într-un cerc. Tratamentul necesită intervenție chirurgicală.
 • Atât instabilitatea atlantoaxială. Se manifestă prin faptul că vertebrele cervicale sunt deplasate. Din acest motiv, câinele este în mare durere, iar membrele își pierd în cele din urmă capacitatea de a se mișca. Tratamentul este, de asemenea, chirurgie necesara.
 • Anastomoza portosistemică. Un vas anormal se formează în ficat, sângele încetează să intre în ficat, iar cel necurat intră în creier. Simptomele sunt crampe, letargie, iar câinele poate refuza să mănânce. Tratamentul necesită intervenții chirurgicale, dar uneori medicamentele pot ajuta.

Salvarea unei vizionări

Astăzi, Terrierul englez este pe lista raselor pe cale de dispariție. A încetat aproape complet să existe în procesul de inducție. Deși a fost salvat, sănătatea câinilor sa dovedit a fi răsfățată, iar acum reprezentanții rasei sunt supuși la diverse boli ereditare ale principalelor organe vitale.

Una dintre măsurile de conservare și recreare a populației de specii a fost deschiderea unei cărți de reproducere. Ea efectuează o înregistrare sub numele terrierului respectiv al terrierilor din America de Nord și Manchester, în cazul în care anterior au trecut selecția necesară și au primit o evaluare pozitivă.

Unii dintre proprietarii din Marea Britanie sunt categoric împotriva acestor acțiuni, în timp ce alții susțin și o consideră o modalitate bună de a păstra rasa.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățelușCe este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
American Nude Terrier: Caracteristicile raseiAmerican Nude Terrier: Caracteristicile rasei
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Terrier Toy Terrier: descriere și îngrijire a raseiTerrier Toy Terrier: descriere și îngrijire a rasei
West Terrier White Highland - Descriere Terrier albWest Terrier White Highland - Descriere Terrier alb
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
» » Terrier de jucărie engleză: descrierea, îngrijirea și educația rasei
© 2021 amigdas.com