amigdas.com

Pasăre ordinară de azur albastru: descriere

Titmouse: descrierea aspectuluiExpresia "Mai bună decât o pasăre în mână, decât o macara pe cer" știe pe toată lumea. Titul și adevărul se pot potrivi în palma unei persoane, aceasta este o pasăre relativ mică în dimensiune. Astăzi, această pasăre poate fi găsită aproape peste tot.

Vom vorbi despre aspectul, nutriția și comportamentul în acest articol.

descriere

Titimica obișnuită sau o pasăre este menționată ca o trecătoare asemănătoare maimuței, unei familii de cocoșani, la genul de azur obișnuit. Seamănă cu alte rude, singura diferență fiind dimensiunea ciocului și coada.

Pene albastre, galben și gri, predomină în penajul de albastru obișnuit. Capul păsării este împodobit cu un capac de culoare albastră. Zonele frunții și obrajilor, reprezentate de familia cocoșului, sunt albe, ciocul de-a lungul conturului este înconjurat de benzi de culoare albastru închis. Pe gât există o bandă similară unui guler. Partea din spate a acestei specii de țâțe este gri, transformându-se ușor într-o coadă albastră. Aripile au o culoare gri-albastru, abdomenul acestor indivizi este galben.

Femelele au un penaj mai puțin agresiv, tonurile predomină mai liniștite. Culoare, mai degrabă, galben-alb sau verzuie-alb. În plus, femela este mai mică decât bărbatul. Greutatea bărbatului fluctuează în jur de 13-15 g, iar lungimea trunchiului nu depășește 10-12 cm. Culoarea bărbaților tineri este oarecum mai dură decât cea a adulților.

Spre deosebire de restul lor, albastrul obișnuit este foarte îndrăgit de cântat. Vocea ei este melodică, pasărea însăși este extrem de activă și mobilă.

habitat

Un azur obișnuit poate fi găsit aproape peste tot. În toate țările Europei, cu excepția Islandei, este locuită de o cămilă. Ei trăiesc în Est, în Asia, în Rusia și chiar în Africa. Sânii foarte rar rătăcesc de la un loc la altul, preferă să conducă un stil de viață sedentar. El încearcă să se așeze lângă corpurile de apă, într-o zonă împădurită.

Aceste păsări sunt extremă modest. În timpul iernii, pasărea rămâne într-un loc locuibil, ea capabil să supraviețuiască chiar iernii aspre. Și, de asemenea, locuiți în parcuri și piețe, acolo după plimbări de oameni rămân rămășițele de mâncare, hrănind cu mieluri.

Recent, cuiburi de țâțe obișnuite au început să se întâlnească chiar și pe lămpi și semne rutiere. Păsările sunt nevoite să se adapteze condițiilor moderne de viață, mai ales că defrișările sunt considerate principala problemă astăzi.

Natura azurei

 • Descrierea temperamentului țânțarilorNatura titmouse-ului obișnuit poate fi numită belicoasă și înspăimântătoare. Începeți luptele pentru teritoriu, de bună voie intrați într-o luptă cu alți reprezentanți ai avioanelor, de exemplu vrăbii.
 • Cele mai frecvente conflicte sunt în timpul jocurilor de căsătorie. Masculii se luptă disperat pentru femeia preferată între ei.
 • În legătură cu un bărbat, titusul este foarte curios. Observă oamenii, dar nu pierde vigilență și precauție.

Ce mănâncă azura?

Titmouse și iarnă plăcut ochiul uman cu penajul luminos. Cu toate acestea, potrivit statisticilor, 9 din 10 tite în sezonul rece mor. Motivul constă în faptul că aceste păsări sunt cu sânge cald, iar pentru funcționarea normală a termoregulării anestezistii obișnuiți au nevoie de mai multe alimente în timpul iernii.

Se știe cu siguranță că sânii sunt insectivori, adică dieta principală a acestor păsări este insectele, cum ar fi:

 • acoperi;
 • Horseflies;
 • lăcustele;
 • lăcuste;
 • omizi;
 • râme.

Ce să nutriți sâniiPe lângă insecte, se mănâncă țâțe legume proaspete, fructe și fructe de pădure. Titusele care s-au stabilit în apropierea terenurilor agricole ale agricultorilor ajută la salvarea recoltei de la invazia insectelor dăunătoare și voroase, care distrug recolta.

În timpul iernii, locuitorii cu compasiune alimentează păsările care trăiesc în piețe și parcuri urbane. Cu toate acestea, este necesar să se știe ce este posibil să se hrănească păsările din această rasă și ceea ce poate face rău corpului de oferte de frumusețe cu pene.

Ce să hrănești sânii în timpul iernii?

Toată lumea știe că păsările preferă să mănânce cereale și semințe de floarea-soarelui. Țesuturile sunt foarte îndrăgite semințe de floarea-soarelui și untură, care trebuie să fie netratate, adică proaspete.

 • Nu se poate da categoric nici slănină, nici sămânță mai puțin fumată la păsări.
 • În lista de produse interzise puteți face, de asemenea, alimente prăjite. Sânii pot lipi o bucată de ceva prăjită, dar acest lucru poate fi în detrimentul ficatului de pasăre.
 • Pâinea neagră neagră nu poate fi dată în mod categoric, de la vârtejul azur al intestinului.
 • Nu puteți trata reprezentanții acestei specii cu mei, conține substanțe toxice și nocive care afectează negativ organismul păsărilor.

Mei poate fi hrănit, și chiar necesar.

Reproducerea ochilor albaștri

Maturarea sexuală a reprezentanților acestei specii se produce la sfârșitul primului an de viață. În acest moment, pasărea începe să caute în mod activ o pereche. Și în acest moment bărbații încep să împartă teritoriul. Bărbații de sex masculin păzesc zelos și altruist. Străinii sunt imediat izgoniți din teritoriu.

Sânii de sex masculin au propriul lor dans de căsătorie. Alegerea unei "doamne ale inimii", bărbatul, umflarea blănii și a ventilatorului de coadă, apăsat la sol și labe, dansând. Dansul este însoțit neapărat de un cântec plin de viață și melodic. Femela ar trebui să răspundă cu consimțământ, după care cuplul începe să cânte împreună.

În cazul în care țâțele construi un cuibCuiburi, de regulă, se așează în goluri de copaci. O condiție indispensabilă este înălțimea golului: 2-4 metri deasupra solului. Așadar, viitorii părinți încearcă să-și protejeze descendenții de pericol. În cazul în care gol nu este destul de larg, părinții extinde intrarea prin scoaterea lemnului. Cuibul în sine este construit din ramuri flexibile, iarbă moale, mușchi, pene găsite și vată de animale. Numai femeia participă la construcția cuibului.

Aceste păsări mici sunt capabile să reproducă puii de două ori într-un singur sezon. Puiul este produs în primele zile ale lunii mai și la sfârșitul lunii iunie. În ziua femelei pune un ou, toate ouăle sunt de 7-10 bucăți. În aparență, acestea sunt ouă mici cu coajă cremoasă, cu impregnări maronii.

Puii se desprind după 14 zile de la începutul incubării ouălor. Mama aproape niciodată nu părăsește cuibul nesupravegheat, bărbatul aduce furajul femeii.

Dacă puii sau ouăle sunt în pericol, părinții fac sunete asemănătoare cu șuierarea unui șarpe sau a buzunarului unui roi aspen. Astfel, ei sperie pe inamici.

Nestlings sunt nascuti orbi si goi. Treptat, ele devin îngroșate cu fuzz, apoi apare adevăratul penaj. După 13-15 zile, puii merg singuri, pot avea grijă de ei înșiși fără ajutorul părinților lor. Femela și masculul se pregătesc pentru apariția unui nou descendent.

Se știe că sânii sunt monogame. Cu un partener sunt capabili să trăiască câțiva ani și, uneori, întreaga lor viață. Speranța de viață a părului albastru obișnuit este de 10-12 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Creștere de rase decorative de puiCreștere de rase decorative de pui
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Porumbelul albastru: o descriere a ceea ce se hrănește și cât de mult cântăreștePorumbelul albastru: o descriere a ceea ce se hrănește și cât de mult cântărește
» » Pasăre ordinară de azur albastru: descriere
© 2021 amigdas.com