amigdas.com

Procesul de recoacere a oțelului și a metalului: tipuri, caracteristici, tehnologie

Prelucrarea oteluluiÎn curtea secolului XXI - acesta este secolul de tehnologie avansată, infrastructură și industrie. Acest lucru se aplică și în domeniul metalurgiei, care este de o importanță capitală pentru construcții. Odată cu nașterea unor noi oportunități și idei, cerințele de calitate pentru materiale cresc și ele. Omenirea, care a stăpânit recent tehnologia prelucrării și aplicării metalelor și a diferitelor aliaje, nu mai corespunde proprietăților mecanice naturale.

De acum încolo pot fi folosite numai materiale de înaltă rezistență și de înaltă calitate în construcții. Și pentru schimbarea proprietăților naturale ale metalelor se folosesc diferite metode de tratare termică, cum ar fi recoacerea metalului, care poate crește semnificativ rezistența și prelucrabilitatea.

Ce este recoacerea?

Metoda de prelucrare a oțeluluiReacția este una dintre metodele tratarea termică a metalului și a oțelului. Se bazează pe încălzire până la o temperatură foarte ridicată. Adică, metalul se încălzește până la temperatura dorită, în funcție de scop și de metodă, este menținut în această stare timp de o vreme și apoi este răcit treptat.

Reacția poate fi efectuată într-o mare varietate de cazuri. De exemplu, puteți lua în considerare cele mai de bază. De obicei se desfășoară în următoarele scopuri:

 • pentru a reduce tensiunea internă a metalului, care poate apărea ca urmare a forjării, a altor efecte asupra acestuia sau a procesării;
 • pentru a îmbunătăți proprietățile mecanice și rezistența metalului;
 • pentru omogenitatea structurii sale;
 • pentru a îmbunătăți ductilitatea, ceea ce este foarte important în timpul prelucrării;
 • pentru a crește nivelul de rezistență și duritate etc.

Tipuri de caracteristici

În funcție de scopul și scopul, recoacerea poate avea următoarele soiuri:

 • completă și incompletă;
 • recristalizare;
 • difuzie;
 • izotermă;
 • globulizare;
 • normalizare, etc.

Mai mult, ia în considerare câteva dintre ele.

Tehnologie de recoacere completă

Cum are loc recoacerea?Reînnoirea completă se efectuează în scopul măcinării cerealelor și îmbunătățirii calității prelucrării utilizând o unealtă de tăiere, precum și pentru a elimina tensiunea internă. El este expus la produse fabricate dintr-un aliaj pre-eutectoid sau oțel, care conține carbon în cantitate care nu depășește 0,8%. Pentru astfel de produse sunt piese forjate și turnate.

În ceea ce privește tehnologia: produsul este supus încălzirii, care atinge un punct critic de aproximativ 20-50 de grade, purtând simbolul A3. Apoi se păstrează în această stare atâta timp cât este necesar și se răcește lent. Temperatura de încălzire este determinată în funcție de tipul de oțel din diagrama de stare. Pentru fiecare tip de oțel există anumite temperaturi la care se obține gradul necesar de încălzire. Aceste valori pot fi găsite în tabelele de căutare.

Timp de răcire este dictată și de structura și compoziția oțelului, cum ar fi produs din oțel carbon este răcit la 180-200 grade pe oră, piese din oțel slab aliat sunt răcite la 90 de grade pe oră, oțel înalt aliat, în cazul în care suferă de recoacere totală, se răcește mai lent - 50 de grade oră. Întrucât produsele fabricate din oțel de înaltă calitate sunt adesea supuse unui alt tip de tratament termic, izoterm, dar există și excepții.

Deoarece complet recoacere structură eterogenă și oțel carbon pro-eutectoid, constând din granule mari și mici și de multe ori nu corespund pentru proprietățile sale mecanice devin omogene și maleabil pentru prelucrare. În aceste scopuri se realizează recoacerea completă.

Caracteristicile și scopul recoacerii incomplete

Pentru recoacere se face recoacereÎn cazul în care recoacerea completă este destinată produselor care nu îndeplinesc cerințe, recoacerea incompletă se efectuează pe aceleași obiecte cu proprietăți mecanice mai mult sau mai puțin satisfăcătoare. Adică, ca urmare a tratamentului termic incomplet, numai structura metalului perlit se va schimba, structura ferită rămânând neschimbată. "Perlit" în traducere din franceză înseamnă "perla", face parte din structura oțelului, fontei și a altor aliaje de fier-carbon. Perlitul constă din ferită și cementită care formează un amestec eutectoid. Cu alte cuvinte, obiectivul principal este de a face din oțel cât mai moale și mai plastic posibil.

Procesul tehnologic de recoacere este moale grad diferit de încălzire, în acest caz, se ajunge la un punct critic de 30-50 de grade peste A1. Temperatura de încălzire atinge 770 de grade, răcirea treptată este la o rată de 60 de grade pe oră, mai întâi într-un cuptor la 600 de grade și apoi în aer liber.

Acest tratament termic este de asemenea utilizat pentru oțelul hipereutectoid și oțelul aliat. Se încălzește la punctul critic Ac1, care depășește cu 10-30 grade. Ca urmare a acestei încălziri, aliajul recristalizează, ceea ce, la rândul său, promovează formarea unei forme sferice de perlit. Acest proces se numește, de asemenea, sferoidizare.

Recristalizarea și difuzia

 • Recristalizarea prin recoacere Se efectuează în scopul restaurării rețelei de cristal, rupt ca urmare a deformării oțelului. Deformarea duce la întărirea muncii, care este însoțită de o scădere a ductilității, oțelul devine foarte rigid, ceea ce face imposibilă prelucrarea. Oțel deformata este încălzit la 650-680 de grade, în care perlitei și granulele de ferită sunt în stare întinsă în direcția de deformare este distribuită uniform, zăbrele restaurarea și recuperarea ductilitate oțelului și moliciune.
 • Difuzarea reacționează este efectuată pentru a egaliza omogenitatea structurală la nivelul chimic, adică la nivelul atomic. Această necesitate poate apărea în timpul solidificării lingourilor turnate, altfel acest efect se numește lichid dendritic. Omogenizarea sau recoacere de difuzie, permite eliminarea segregării dendritic atomilor de impuritate prin părți de congestie ridicată se deplasează în partea în care există o lipsă de ei, nivelare, astfel structura chimică.

Pentru ca acest proces să se desfășoare cu succes, încălzirea se realizează la temperaturi foarte ridicate, cu un timp de așteptare mai lung și cu răcire lentă, spre deosebire de speciile considerate mai sus. Asta este, temperaturi care depășesc 1000 de grade, timpul de exploatare este mai mare de 12 ore.

Scopul recoacerii și normalizării izoterme

Caracteristici tehnologiceRepararea izotermică este utilizată pentru oțeluri de înaltă calitate și aliaje de crom înalt. Caracteristica sa constă în încălzirea metalelor cu 30-50 de grade peste punctul critic Ac3 și în răcirea accelerată la o temperatură de menținere sub punctul critic A1 și apoi la răcirea naturală în aer liber.

Acest punct de vedere oferă câteva avantaje evidente, dintre care prima este în timp, adică, întregul proces - de la încălzire, înmuiere și răcire la - durează mult mai puțin timp decât stadiul pieselor de răcire în cuptor. Un al doilea avantaj constă în faptul că, cu o înmuiere izotermică și o răcire bruscă, se obține o structură mai uniformă și mai uniformă pe secțiunea piesei.

 • normalizare. Procesul de normalizare se realizează ca un intermediar înainte de prelucrare și întărire pentru a elimina întărirea și stresul intern. Oțelul preeutectoid este încălzit până la punctul critic Ac3 cu 30-50 de grade mai mare, răcit treptat în aer liber. Mai mult, spre deosebire are loc recoacerea de normalizare la suprarăcirii, prin omogenă și a realizat o structură subțire și fină.
 • Consecințele normalizării. Creste semnificativ rezistenta si duritatea otelului. Normalizarea avansează mult mai repede decât recoacerea, iar productivitatea este mult mai mare. Prin urmare, se recomandă să se normalizeze conținutul de carbon din oțel în compoziția sa și să nu se reconecteze.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Proprietăți mecanice ale metalelor și aliajelorProprietăți mecanice ale metalelor și aliajelor
Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicareOțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Punctul de topire al metalului în gradePunctul de topire al metalului în grade
Conductibilitatea termică a metalelor și a aliajelorConductibilitatea termică a metalelor și a aliajelor
Conductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupruConductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupru
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Sfaturi pentru întărirea oțelului la domiciliuSfaturi pentru întărirea oțelului la domiciliu
Zincarea metalelor și tehnologia de galvanizareZincarea metalelor și tehnologia de galvanizare
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
» » Procesul de recoacere a oțelului și a metalului: tipuri, caracteristici, tehnologie
© 2021 amigdas.com