amigdas.com

Animale exotice - cele mai neobișnuite animale pentru casă

Animale de companie exoticeAlegerea unui animal de companie pentru ei înșiși, mulți refuză conștient de la pisicile și câinii obișnuiți în favoarea mult mai strălucitor, neobișnuit - într-un cuvânt, animale exotice. Vă oferim să vă familiarizați cu cei mai neobișnuiți reprezentanți ai faunei, care s-au mutat din sălbăticie într-o locuință confortabilă.

Capybara (cappuccino)

Acest animal frumos, destul de lent, seamănă cu un cobai gigant. Capibarul se referă la rozătoare, în timp ce sunt deținători de înregistrare în mărime, lungimea medie a animalului este mai mare de un metru, iar greutatea tinde la o marcă de 50 kg! Caracteristicile animalului sunt după cum urmează:

 • Un cap masiv.
 • Drăguț bot.
 • Picioarele nu sunt lungi, cu membrane între degete. Fața este mai lungă decât cele din spate.
 • Ghearele sunt proaste, ca o copita.
 • Lana este densă, lungă și portocalie strălucitoare.

Animalul este foarte activ, sociabil, bun-născut. Dar, dacă vă decideți să vă faceți un animal de companie neobișnuit, ar trebui să gândiți cu atenție - și dacă va fi posibil să îl păstrați, deoarece capybara are nevoie de o piscină destul de mare, unde poate înota. Este inacceptabil să țineți un cappuccino într-o cușcă. Dacă există o astfel de posibilitate, atunci veți obține un animal inteligent, excelent pentru antrenament. Capybar poate fi plimbat pe o lesa, învață mai multe trucuri, în mâncare este nemaipomenită, se bucură cu plăcere fructe, legume, fân sau iarbă proaspătă.

Zbura marsupială de zahăr

Un reprezentant foarte interesant al animalelor exotice, marsupial possum, de asemenea, potrivit pentru întreținerea acasă. Aspectul zbura este similar cu veverita, iar numele de "zahăr" animal merită din cauza preferințelor gustului - îi place foarte mult nectarul floral, sucul de fructe dulci. Lungimea medie a unei astfel de proteine ​​neobișnuite este de peste 20 cm, iar coada poate atinge aceeași lungime, ceea ce este atât de flexibil încât prin ea animalul lasă fructele din copaci. Dacă se dorește să se părăsească normal, animalul poate trăi acasă până la 15 ani. Printre avantajele conținutului de acasă sunt următoarele:

 • Nutriția diferitelor animale exoticeOmul zburator practic nu mușcă. Acest copil este atât de non-agresiv încât poate doar să mușcă dacă este înspăimântat sau nu recunoaște mirosul proprietarului. Dacă nu expuneți animalul la stres și nu schimbați brusc parfumul, atunci proprietarul nu va simți niciodată mușcătura lui.
 • Zahărul veveriță este foarte inteligent și poate fi instruit. După antrenament, poate răspunde la porecla ei.
 • Animale de companie nu are nevoie de vaccinuri împotriva rabiei și de a lua medicamente antihelmintice.

Zbura de zahăr - un animal afectuos și sociabil, se dă în pat, atașat proprietarului. Vizionarea lui va fi interesantă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dar este important să țineți cont de unele dificultăți:

 • De două ori pe an proteina dispare.
 • În principal, un stil de viață nocturn.
 • Dificultăți cu toaleta - adesea aceste animale nu trebuie să zboare și nu au putut să le obișnuiască cu tava.
 • Cu o lipsă de atenție, puteți face sunete puternice de lătrat.
 • Dacă animalul este alimentat prost, va cădea într-o stare aproape de un somn letargic.
 • Familiile cu copii trebuie să fie precauți - un animal de companie exotic poate zgâria accidental grav copilul.

Totuși, în ansamblu este un animal de companie foarte interesant și prietenos, îngrijit în mod nemaipomenit și capabil să aibă grijă de blană însuși.

Fenech

Acest chanterelle deșert cu urechi mari devine tot mai comun ca un animal de companie. Are un temperament prietenos, aspect neobișnuit și ingeniozitate.

Printre neajunsurile conținutului intern al fenicienilor se numără:

 • Animale exotice la domiciliuEi trăiesc doar în perechi. Fenech un singuratic va muri de dor.
 • Nu este ieftin.
 • Pentru întreținere, aveți nevoie de o celulă spațioasă, sau mai bine - o cameră separată cu încălzire cu nisip pe podea - va necesita ca animalul de companie să poată sătura urmele.
 • În cazul unor probleme de sănătate, va fi dificil să găsiți un medic veterinar calificat.

Cu toate acestea, cu aceste deficiențe, ele sunt convenabile în conținut: ele se disting prin omnivoritatea lor, pot consuma insecte, alimente vegetale, vertebrate mici, ouă, rădăcini și tuberculi de plante.

Kangaroo Wallaby

Aceste canguri pitic - animale de companie exotice, care se găsesc adesea în familiile australiene. Creșterea animalelor poate ajunge la un metru, greutatea - mai mult de 20 kg. Pentru a le îmblânzi este simplu, dar pentru a aduce - o problemă întreagă, aproape că nu-ți dau cursuri de antrenament. Alimentați-vă animalului într-o perioadă strict rezervată.

Serval

Cum să ai grijă de animale exoticeO pisică foarte frumoasă, neobișnuită, care poate deveni un animal de companie. Animalul este diferit prietenos și pașnic, în timp ce obiceiurile lor sunt mai aproape de câini decât de pisici, deci este foarte ușor să te antrenezi. Această pisică este activă, pentru jocuri este nevoie de mult spațiu, adesea divertismentul principal este noaptea. Servile nu se înțeleg bine cu alte animale de companie, dar sunt foarte atenți la străini.

Este important de la o vârstă fragedă să cultivăm respectul față de proprietar la animal, altfel pisica va crește în voie și sălbatic, creând o mulțime de probleme pentru proprietar. În acest caz, ca orice altă pisică, servalul diferă curățenia și obișnuiește rapid tava, care va trebui să fie curățată. În mâncarea nemaipomenită, puteți hrăni pește, carne, cu vânătoare de plăcere pentru rozătoarele vii.

Condițiile cele mai potrivite pentru cumpărarea acestei case exotice frumos - casa privată. Cu un serviciu bun de îngrijire va trăi mai mult de 18 ani.

axolotl

Păstrați acest salamanders reprezentativ la domiciliu nu este ușor. Va fi necesar să furnizați amfibieni cu un iaz mai degrabă rece, temperatura medie nu trebuie să fie mai mare de + 20 ° C, în timp ce este absolut curată, astfel încât acvariul trebuie curățat în mod regulat. Axolotl - un rezident de noapte, de aceea ar trebui să fie pesteri întunecate în locuința sa, unde animalul poate aștepta ziua.

Dar acest animal de companie arata foarte exotic, asemanandu-se cu un balaur bun, de culoare neagra, gri sau maro.

tarantula

Un animal foarte neobisnuit, a carui popularitate creste cu furie. Foarte impreună în îngrijire și nutriție, dar conținutul necesită cunoașterea unor secrete:

 • Animale exotice în casăEste mai bine să dobândești femele, pentru că trăiesc mai mult.
 • Pentru ca tarantula să fie confortabilă în terariul său, este necesar să se pregătească mai multe găuri în avans, unde animalul se poate ascunde.
 • Deasupra "locuinței" ar trebui să fie acoperită cu un capac pentru a preveni scăparea tarantulei, dar pentru a circula aerul, este necesar să se facă câteva găuri mici în el.
 • Este important să oferiți gigantului gigant accesul non-stop la apă curată. Unii maestri nu-i lasă să bea din ignoranță, ceea ce face ca oamenii săraci să moară de deshidratare.
 • Pentru hrănire, puteți folosi insecte: gândaci, lăcuste, greieri, care pot fi achiziționate la magazinele de animale de companie.

Cu grija corecta, tarantula este capabila sa traiasca pana la 20 de ani.

Armadillo

Cel mai adesea, în calitate de animale de companie, sunt plantate armadillos de trei ori, sud sau brazilian. Speranța medie de viață a animalelor exotice în captivitate este de 15-17 ani. O armadilă gigant păroasă poate trăi timp de 30 de ani.

O trăsătură distinctivă a navelor de luptă - întregul lor corp, ca și armura, acoperă o cochilină puternică. Hrăniți-le urmată de legume și fructe, dar mâncarea trebuie să fie moale - dinții animalului sunt mici. Navele de luptă sunt nocturne, au nevoie de mult spațiu pentru a alerga, podeaua ar trebui să fie acoperită cu un strat gros de substrat, astfel încât animalul să poată săpa urnele.

Uriaș arici

Acest animal exotic este foarte popular în Europa, treptat, acestea sunt răspândite în Rusia. Cele mai frecvente sunt aricii africani pitic, care sunt bine adaptate vieții captive și animalelor care iubesc animalele, îngrijirea pentru care este destul de simplă. Cu toate acestea, ariciul este rezident nocturn, activitatea principală a acestuia fiind noaptea. Ce să ia în considerare cei care au decis să obțină acest animal destul de bun?

 • Ce animale sunt codificate în casăUn arici are nevoie de o casă, al cărei rol poate juca cu ușurință o cutie de lemn simplă. Este important ca animalul să nu poată ieși din ea în mod independent, altfel se poate pierde în apartament.
 • Ca așternut, rumeguș sau paie este potrivit.
 • În fiecare dimineață este necesar să se elimine excrementele.
 • Hrăniți ariciul cu insecte, larve, sfeșnice. De asemenea, în mâncare puteți da carne crudă, pește fiert, semințe de floarea soarelui, legume, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, ouă.

Ariciii sunt unici, conțin mai multe animale, dar în celule diferite.

Capre pitic

Păsări pitic catuneană - animale exotice foarte neobișnuite. Avantajele lor sunt următoarele:

 • Dimensiuni mici.
 • Conținut necomplicat.
 • O dietă simplă.
 • Ei bine, tolereaza atat caldura cat si inghetul.
 • Rezistență ridicată la boli.
 • O natură sociabilă naturală.
 • Randament bun la antrenament.
 • Este ușor să obișnuiești cu un vas în condițiile unui apartament.
 • Speranța de viață este de până la 20 de ani.

Cu toate acestea, aceste capre mici nu tolerează singurătatea.

Decizia de a obține un animal de companie exotic pentru casă, este important să se cântărească argumentele pro și contra, realizați responsabilitatea care va cădea pe umerii dvs. în legătură cu cumpărarea unui animal sălbatic. Acești reprezentanți neobișnuiți ai faunei au nevoie de o atenție constantă și de o îngrijire constantă, altfel se pot transforma în oameni stânjenitori și capricioși, lipsiți de respect față de proprietar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să sunați la un iepure: alegeți un nume pentru animalul de companieCum să sunați la un iepure: alegeți un nume pentru animalul de companie
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Câți cobai trăiesc acasăCâți cobai trăiesc acasă
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
» » Animale exotice - cele mai neobișnuite animale pentru casă
© 2021 amigdas.com