amigdas.com

Laika din Siberia de Vest - caracteristicile rasei

Natura huskyVestul Siberian de Vest este foarte solicitat în rândul crescătorilor de câini și de vânători, pentru care servește ca asistent indispensabil. Pentru a înțelege dacă Laika Siberiană de Vest este potrivită pentru menținerea acasă, trebuie să aflați mai multe despre caracteristicile acestei rase.

Un asistent indispensabil în vânătoare

Timp de mai multe secole, Laika din vestul Siberiei a ajutat vânătorii să prindă animale mari, cum ar fi moose, cerbi și chiar urși. În plus, Vestul Siberian Laika se confruntă perfect cu prinderea animalelor mici purtătoare de blănuri și a păsărilor de apă. Acest animal are un caracter și echilibru fără teamă, care nu slăbește nici în cele mai stresante situații. Având în vedere vigoarea extraordinară a acestor câini, toate aceste calități devin indispensabile pentru vânătoare.

Au fost cazuri când, într-o situație extremă, huskyul siberian distragea fiara sălbatică pentru el, salvând astfel stăpânul său. Viața în nordul sever a temperat această rasă și a făcut-o extrem de tare și puternică. Vestul Siberian Laika a supraviețuit chiar și în cele mai severe condiții de viață.

Anterior, crescătorii de câini în pădure, tocmai a ucis acei câini care au fost considerați slabi și pasiv, astfel încât, ca urmare a acestei rase de selecție prost formate câini puternic, înzestrat cu instincte puternice de vânătoare.

Anterior, Laikas au fost clasificate după naționalitate, care le-a domesticat. Ulterior, cynologii au împărțit laicii în mai multe grupuri:

 1. Kareliană.
 2. Mansiysk.
 3. Khantei.
 4. Zyryanskaya.

Această diviziune a avut loc în 1925 în URSS. Din acel moment a apărut numele Laicii Siberice de Vest. A început să organizeze pepiniere pentru producția unui animal purtător de blană, iar în anii șaptezeci, creșterea rasei laikasului din Siberia de Vest a ajuns la o scară largă. În prezent, este o rasă foarte populară de câini.

Vestul Siberian de Vest - descrierea rasei

Descrierea aspectului huskyVestul Siberiei Laika - foarte dedicat proprietarului animalelor. Ei sunt gata să se supună poruncilor, chiar dacă nu sunt foarte inteligenți. Prin urmare, crescătorii cu experiență consideră că acest câine, dat fiind inteligența sa ridicată, ar trebui să ofere mai multă libertate de acțiune și să limiteze mai puțin echipele. Această rasă nu este prea exigentă și tot ce are nevoie într-adevăr este să iubească stăpânul ei.

Laika în aparență și modul ei de comportament este aproape de lupul sălbatic. Este similar cu forma lupului a scheletului, a capului și a dinților. În același timp, câinele arată agresivitate exclusiv la pradă, dar niciodată la persoană. Huskii din Siberia de Vest sunt prieteni fideli și credincioși pentru stăpânii lor, întotdeauna gata să-i ajute. Acesta este un câine școlar, care este foarte atașat de familie. Iubeste copiii cu dragoste și chiar și alte animale domestice. Pentru alti caini husky-ul este prietenos si nu controversat in natura.

În exterior, este un câine de dimensiuni medii, cu un fizic proporțional și puternic. persoane cu greutate variază de la 16 la 22 kg, și creșterea masculi - 58-65 cm, la femele - 52-60 centimetri.

 1. Capul este alungit, sub forma unei pene.
 2. Straightul frunte și nasul.
 3. Smooth bot cu o extensie în regiunea canin.
 4. Dinți cu colți mari și mușcături drepte.
 5. Ochi în formă de migdale.
 6. Urechile stau în formă de triunghi.
 7. Corpul este alungit și dreptunghiular.
 8. Oval lungime medie a gâtului.
 9. Spate puternic cu greabăn pronunțat.
 10. Piept muscular și puternic, destul de larg.
 11. Membrele puternice, înălțimea membrelor anterioare este jumătate din înălțimea câinelui sau chiar puțin mai mult.
 12. Coada este curbată cu un inel.

Îmbrăcăminte din lână, cu un strat subțire, Blana este groasă și foarte dură, este mai scurtă pe botul și partea anterioară a labei decât pe restul corpului. Culorile sunt după cum urmează:

 1. Alb, cu pigment negru sau maro de nas.
 2. Gri, ca un lup.
 3. Roșu, maro.

Pe lână sunt imagini de zonale sau reperate. Dar urmele pe bot sau labe sunt considerate un dezavantaj. În acest caz, se pot considera destul de acceptabile speckles, care corespund umbrei stratului și care se află pe corp.

Lâna neagră din Laika din Siberia de Vest nu poate fi.

Conținutul de Laika din Siberia de Vest

Cum să hrăniți huskyul siberianÎn ciuda faptului că opinia populară spune că husky iubește libertatea, puii din această rasă cresc foarte bine acasă. Acești câini sunt foarte atașați de o persoană și nu tolerează singurătatea. Spațiu liber desigur, este necesar, precum și jocuri active în aer liber, plimbări și atenție de la proprietar.

Această rasă are o sursă enormă de energie, care trebuie pur și simplu eliminată. De aceea, proprietarul trebuie să aibă grijă ca energia să fie vărsată în direcția cea bună. Dacă faceți un câine plictisit și inactiv, atunci acesta poate începe să se complacă și să creeze o distrugere haotică. Această rasă este, în general, foarte dificil de purtat un stil de viață sedentar, precum și hrănire prea abundentă, asociată cu activitate scăzută.

Dacă Laika din vestul Siberiei este pură, atunci ea mănâncă mereu limitată, fără prea multă mâncare. În condiții naturale, acești câini sunt obișnuiți să mănânce o dată pe zi, de exemplu prin prinderea șoarecilor ca hrană. La domiciliu, câinele mănâncă maxim de două ori pe zi. În exterior, acești câini sunt întotdeauna slabi, tensionați și ușor de urcat. Și acest lucru este bun pentru sănătatea lor, deoarece supraalimentarea și greutatea excesivă dăunează sănătății Laicii din Siberia Occidentală.

Viitorul proprietar, înainte de a înfunda Laika din Siberia Occidentală, trebuie să fie sigur că va fi gata să-și împărtășească interesele și modul de viață. Acest câine nu va deveni niciodată un animal de companie care se așează pe canapea și se comportă pasiv. Acești câini ar trebui să fie porniți de cei cărora le place stilul de viață activ, plimbările lungi, excursii la natură. Nu este necesar să fii vânător pentru a păstra o Laika din Siberia Occidentală, dar este necesar să fii o persoană activă.

Îngrijirea rasei

Grijă pentru Laika din Siberia de Vest nu prea complicată, deoarece această rasă este nemaipomenită în natura ei. De fapt, principalele sarcini de îngrijire - este de a face dieta de câine și să dea hrană la timp strict definite, precum și de mers pe jos de câine în fiecare zi și dă-i posibilitatea de a stropi de energie.

Acești câini au nevoie disperată de proteine ​​în mâncarea lor. În dieta, în primul rând trebuie să existe carne și pește.

În plus, dieta ar trebui să includă:

 1. Cereale.
 2. Suplimente de vitamine și minerale.
 3. Puteți oferi o hrană uscată echilibrată potrivită pentru rasă.
 4. Puteți da lapte și legume.

Excludeți din dietă ar trebui: toate tipurile de produse afumate, făină și alimente dulci.

Alegerea unui catelus ca huskyTrebuie remarcat că câinele nu tolerează lipsa de hrană, dar, bineînțeles, nu ar trebui să îl abuzezi. Vestul Siberiei vesticeși forța foarte rapidă de recuperare - este suficientă mâncare și o odihnă mică, astfel încât să devină din nou activă și pregătită pentru acțiune. Rasa are un metabolism excelent, care poate tolera atat raceala puternica cat si caldura.

Nu este necesară o îngrijire specială pentru strat. Lâna șoimilor este scurtă și foarte groasă, iar în timpul măcinării se separă cu ușurință, nu cad în bucăți. În cazul în care câinele trăiește acasă, este necesar să se efectueze curățarea umedă și să se adune lâna în timpul rănirii. Este posibil să se pieptene lâna și Laika Siberiană de Vest se referă la acest proces pozitiv.

Cum sa alegi un catelus

Dacă alegerea a fost făcută în favoarea Laicii din Siberia Occidentală, merită să înțelegem nuanțele găsirii și cumpărării unui cățel pentru păstrarea casei. Pentru a face acest lucru, trebuie să selectați un crescător sau pepinieră. În cazul în care experiența în achiziționarea de husky și o bună cunoaștere a rasei nu este, este mai bine să apeleze la utilizarea câinilor care pot spune în alegerea sau cel puțin citi o descriere detaliată a rasei și cere sfaturi de la crescatori cu experienta. în caz contrar, cumparand un catelus de la cineva la indemana, există riscul de a obține o distanță de aceeași rasă pe care am vrut-o.

Aspectul Laicii sibieneÎnainte de a cumpăra, merită să te familiarizezi cu părinții catelului și să afli documentele pe care le au și să confirme planificarea împerecherii. Dacă unul dintre părinți se află într-un alt loc, merită să-i cereți descrierea și documentele. Aflați pentru ce clasă este potrivit un cățeluș - fie că poate să se descurce la expoziții și într-un spectacol, fie că este mai potrivit pentru muncă. După cum se știe, abilitățile de lucru ale unui câine se deteriorează dacă accentul se pune în primul rând pe exterior, iar acest lucru trebuie luat în considerare.

Crescătorul trebuie să fie în mod necesar în stare să se consulte cu privire la toate aspectele legate de îngrijirea catelului, de vaccinare, de formare, de hrănire și de alte probleme. Merită să acordați atenție pe catelul însuși - ar trebui să pară sănătos și activ, păstrat în condiții bune.

Când alegerea catelului este făcută, rămâne doar să-l înconjoare cu grijă, dragoste și îngrijire adecvată și un prieten adevărat de mulți ani, proprietarul va fi asigurat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Liceul ruso-european: o descriere a raseiLiceul ruso-european: o descriere a rasei
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Karaio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câineluiKaraio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câinelui
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
» » Laika din Siberia de Vest - caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com