amigdas.com

Cel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru om

Rasa celor mai mari cainiCel mai mare câine din lume este lupul irlandez. Înălțimea ei la greabăn depășește 90 de centimetri, iar greutatea este de 54 de kilograme. Desigur, judecând după creștere, această rasă este titularul recordului. Cu toate acestea, există și alte rase care depășesc limbajul irlandez în alte parametri, de exemplu, Sf. Bernard. Aceasta este cea mai grea și deci cea mai mare rasă de câini. Potrivit standardului rasei, acesta poate cântări de la 65 la 120 de kilograme cu creștere, atingând, uneori, 90 de centimetri.

La fel de frumoase sunt și giganții frumosi: mastiffii napolitani și englezi, Bordeaux, mastifful german, englez, Newfoundland.

Fiecare dintre aceste pietre are propriile sale merite și calități minunate care au fost elaborate de om în aceste animale glorioase pentru mulți ani de reproducere. Ei sunt excelenți asistenți și prieteni care sunt întotdeauna gata să-i ajute pe o persoană să iasă din urgență. De aceea, aceste pietre au fost create atât de puternice, uriașe și puternice.

Acesti caini pot creste la greaban in jurul taliei unui barbat adult, dar, in ciuda dimensiunilor lor, sunt foarte prietenosi. Da, un câine uriaș poate iubi o persoană și să aibă grijă de el, ca un înger păzitor. Deci, ce este el, cel mai bun prieten al omului cel mai bun?

Originea rasei Wolfhound irlandez

Wolfhound și câine standardeExistă sugestii că cea mai mare rasă de câini din lume a fost crescută în Irlanda cu aproximativ 7000 de ani în urmă. În literatura irlandeză din secolul al V-lea, acești câini erau numiți Si Faul ("câine / câine irlandez / câine de război / lup" etc.). Prefixul C a fost folosit alături de numele războinicilor respectați și regilor credincioși în surse documentare scrise.

Bazându-se pe artefactele găsite, cercetătorii cred că rasa a fost bine cunoscută deja în 273 î.Hr. În surse scrise se argumentează că celții care au supraviețuit raidurilor romane au rezistat cu înverșunare invadatorilor de pe câmpurile de luptă împreună cu câinii mari. Acest fapt istoric este menționat chiar de Iulius Caesar în tratatul "Războiul Galileii", care a fost scris în secolul al IV-lea d.Hr.

Irlandezi au fost crescuți de oameni, în principal în scopuri de vânătoare. Până în prezent, irlandezii îi cresc nu numai pentru vânătoare, ci și pentru protecție. În timpul cuceririi Irlandei de către britanici, cel mai mare câine din lume a devenit foarte popular printre nobilime. Un cățel mare a fost cel mai bun cadou pentru personalități importante și demnitari străini.

Irlandezi Wolfhoundi în Evul Mediu

În "Istoria Irlandei", scrisă de Edmund Campion în secolul al șaisprezecelea, există o descriere a câinilor folosiți în vânătoarea de lupi în munții Wicklow. Autorul notează acest fapt, că acest câine mare sa bucurat de o mare popularitate și a fost exportat masiv din Irlanda în alte țări europene și, mai presus de toate, a fost foarte interesat de casele regale. Îndepărtarea excesivă a acestor câini a dus la o scădere bruscă a numărului de lilieci în Irlanda.

Prin urmare, Olivier Cromwell a declarat public în timp util că numărul rămas de câini din această rasă nu este suficient pentru a controla populația de lupi. Omul care și-a dedicat viața revigorării acestei rase în Irlanda și Anglia a fost George August Graham. A trăit în secolul al XIX-lea, având rang de căpitan. Din păcate, numărul de lupi irlandezi a fost prea mic. Pentru a revigora rasa, crescatori, adepții Graham le-a trecut cu ogarilor, inclusiv scoțian, ciobanesc german, engleză mastiff. In 1885 Capitanul Graham impreuna cu alti crescatori a creat un club al modelului de rasă și de reproducere.

Caracteristicile rasei

 1. Creșterea câinii 80-90cm
 2. Înălțime femelă 71-85 cm
 3. Greutatea câinelui este de 54,5 kg
 4. Greutate feminin 40,5 kg

Istoria Marelui Danez

Ce câini sunt cei mai mariÎnălțimea Marelui Danez în greabăn este ridicată, poate depăși 90 cm și greutatea - 91 kg, aceștia sunt cei mai mari câini. De obicei, la vederea unui câine atât de mare pe stradă, trecătorii - cu respect înainte de partea ei. Pentru că această piatră are aspect foarte impresionant și postură. Cu toate acestea, de fapt, acest câine mare este un bun prieten uman, cu o organizație mintale foarte subtilă, câteodată se numesc gigani buni.

Istoria acestei rase a început în secolul al XVI-lea, când nobilimea europeană a început să reproducă câini mari, puternici și cu picioare lungi pentru vânătoare. Cei care astăzi sunt numiți Danezii Mari, sunt descendenți ai mastifurilor traversați de lupi englezi și irlandezi. În Germania, au fost pur și simplu numiți Englishe Hund sau Tock, Docke - câini englezi. În alte țări europene situația era similară, strămoșii danezilor germani de acolo numit doar câinele, indicând astfel strămoșii lor englezi.

Au existat numeroase variante ale danezilor mari în acele vremuri, cu toate acestea, un câine mare din Germania a fost deosebit de apreciat. Cu ei, cu succes vânate urși, mistreți, cerbi. Cei mai frumosi reprezentanti ai rasei vândute pentru o mulțime de bani, au fost ținute în case nobile și regale. Pentru serviciile speciale, și frumusețe, înalți, câinii au primit de la stăpânii lor nu numai mâncare bună, dar, de asemenea, gulere de aur, precum și dreptul de a dormi în dormitorul stăpânului său eminent. În general, nu a fost un moft al unui nobil bogat, la fel de puternic un câine imens apărat stăpânul său chiar și în somn de dușmani în timpul ceartă feudale.

Câinii sunt mai puțin frumoși și drăguți, dar posedând calități destul de bune de vânătoare, au fost premiați cu gulere de argint și păstrate în casă. Ei au fost numiți Leibhunde în Germania, ceea ce înseamnă "animale de companie".

Toți ceilalți, mai puțin vrednici de atenție, tocmai numiți Docke și păstrați în canițele aristocratice - "Englishe Stall".

După apariția armelor de foc, dansii imensi pur și simplu nu aveau nevoie de vânători. Și treptat, creșterea lor a căzut în descompunere. Multe specii de danezi mari din Europa pur și simplu au dispărut fără să fie amintiți de oameni. Rasa a devenit foarte rară, a crescut-o activ numai în Württemberg, și apoi nu pentru vânătoare, ci ca ajutor pentru câini în afaceri și pentru protecție. Acest câine mare a fost numit "Ulmer Hund" sau câinele lui Ulmer.

În 1878, Comitetul de la Berlin, compus din cei mai buni crescători și judecători ai competițiilor de câini, a calificat danezii ca o rasă independentă. Doi ani mai târziu, în același loc, la Berlin, a fost creat clubul "Deutche Dogger", care mai târziu a fost implicat în îmbunătățirea și înmulțirea marilor danezi.

Caracteristicile rasei

 1. Creșterea câinelui este de 76-90 cm
 2. Creșterea unei cățea este de 71-84 cm
 3. Greutate câine 54-91 kg
 4. Greutate femelă 45-59 kg

Saint Bernard este o biografie eroică a rasei

Câinii giganțiCei mai mari câini uimitori, salvatorii de vieți omenești. Creșterea lui St. Bernard conform standardului rasei este ridicată - 90 cm la greabăn, iar greutatea - până la 120 kg. Această rasă puternică are o istorie frumoasă.

Stramosii modernului St Bernard au servit oamenilor secolului XX în Alpii Elvețieni. Câinii imemorați au ajutat un bărbat pe o pereche pe o fermă de vită, au urmat vânătoarea cu stăpânii lor și și-au găsit drumul în treceri dificile de munte. Ei au protejat proprietatea și oamenii nu numai de intențiile rele ale altor persoane, ci și de situații de urgență, care sunt multe în munți.

În funcție de originea lor, sunt considerați descendenți ai molossienilor, care au venit la Alpi din Roma antică împreună cu soldații imperiului.

Prima mențiune scrisă rasa a primit în 1707, când călugării au aranjat un refugiu în mănăstirea muntelui Sf. Bernard pentru călători și pelerini. În numele Sfântului Bernard a numit o trecere dificilă și o cale care a trecut prin ea. Pelerinii au trecut prin ea la mănăstire.

Călugării, pentru căutarea și salvarea călătorilor pierduți în munți, au decis să ia în ajutorul câinilor locali. A fost un nume remarcabil pentru această rasă. Misiunea lui a fost remarcabilă. Abilitatea lor uimitoare de a anticipa coborârea avalanșelor de zăpadă, mirosul minunat cu care au găsit sub adâncurile adânci ale zăpezii persoanei vătămate, au câștigat acești mari giganți un mare succes în întreaga lume.

Până acum, oamenii au păstrat o amintire a Sfântului Bernard, numit Barry, care a salvat patruzeci de oameni pentru viața sa. Unul dintre cei salvați a fost un băiat, pe care un câine uriaș l-a purtat pe spate la 5 kilometri, luptându-se cu zăpadă adâncă.

Modernul St Bernard, cu toate acestea, este foarte diferit în aparență de predecesorii săi legendari datorită traversării cu alte rase. În 1816 și 1818, Alpii aveau ierni foarte dificile. Vinetele de zăpadă erau neobișnuit de puternice, sub avalanșe, salvând oameni, ucigând atât de mulți câini, încât a apărut problema salvării rasei.

Sf. Bernard a trebuit să fie traversat de noi locuri, dar aceasta nu era o idee bună. Ca Newfoundland, deși un câine mare, dar nu poate suporta iernile reci și înzăpezite, precum și St. Bernard. Producătorii au trebuit să muncească din greu pentru a menține calitățile de bază ale rasei.

Trebuie remarcat, că Sf. Bernard păstrează în genele lor principalul destinpentru a salva oamenii. Prin urmare, un bun reprezentant al acestei rase nu are nevoie nici măcar de o pregătire specială, câinii mai în vârstă să învețe cu succes abilitățile de salvare.

Primul club al acestei rase a fost fondat la Basel în 1884. Și patru ani mai târziu, Sf. Bernard a fost adus de una dintre primele rase de câini la cartea tribală a statului elvețian.

Caracteristicile rasei

 1. Creșterea câinelui este de 70-90 cm
 2. Înălțimea unei cățea este de 65-80 cm
 3. Greutatea câinilor este de 70-120 kg
 4. Greutate feminin 65-100 kg

Înregistrări între deținătorii de înregistrări

Cei mai mari câiniChiar și printre aceste animale uriașe există unice, care au caracteristici extraordinare. De exemplu, Wolfhound irlandez Kane este proprietarul celei mai lungi cozi din lumea câinilor. Lungimea coada este de 76,8 cm.

Stând pe picioarele posterioare, irlandezul poate fi mai înalt decât un bărbat adult foarte înalt, de peste 2 metri înălțime.

Mai recent, în 2014, cel mai înalt câine din lume a murit - Marele Danez Zeus din Germania, titularul înregistrării a intrat în Cartea Recordurilor Guinness. Înălțimea lui la greabăn era de 111,8 cm. Când Zeus stătea pe picioarele din spate, sa dovedit a fi ușor mai scăzut decât cel mai înalt om din lume - 226 cm. În același timp, greutatea câinelui a fost, de asemenea, semnificativă pentru această rasă - peste 70 kg.

Așa cum își amintesc gazdele, Zeus a mâncat câte o cană de mâncare la un moment dat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
» » Cel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru om
© 2021 amigdas.com