amigdas.com

Brazarea țevilor de cupru: proces, unelte și materiale

Lipirea țevilor de cupruLipirea țevilor de cupru nu este foarte dificilă. Necesitatea pentru aceasta apare în timpul reparației sau instalarea sistemului

alimentarea cu apă sau condiționarea. Conductoarele de lipit pot fi realizate independent dacă există cunoștințele necesare în acest domeniu. Pentru a asigura calitatea procedurii și funcționarea ulterioară a produselor din cupru, trebuie să contactați un specialist.

Metoda de lipire a țevilor de cupru

Procesul de lipire a țevilor de cupruȚevi din cupru sunt adesea utilizați în sistemele de încălzire și instalații sanitare. Deși cuprul nu este material ieftin, caracteristicile sale de calitate nu dau îndoieli cu privire la fiabilitatea produselor fabricate din acesta. Metalul lipi ușor și nu reacționează la temperaturi ridicate la condițiile exterioare. În acest proces, cuprul se combină ușor cu aliaje de lipit de multe tipuri de metale. Nu necesită fluxuri costisitoare.

Lipirea țevilor a fost efectuată mult timp. Deoarece toate nuanțele lucrării au fost deja studiate, de regulă nu există probleme de conectare a elementelor. Esența acestei metode este de a umple articulația dintre părți cu o unealtă specială numită lipire. Soluția de lipire pentru lipirea țevilor de cupru se topește la temperaturi ridicate și apoi masa lichidă este turnată în îmbinare, umplând întreaga suprafață între elemente și așteptând solidificarea completă. Acest tip de conexiune este fiabil, sigilat și durabil.

Comoditatea acestei metode este și faptul că piesele conectate pot fi ușor deconectate dacă este necesar. Pentru a separa părțile conductei, îmbinarea este încălzită pentru a face ca lipirea să fie moale și flexibilă.

Printre avantaje procesul trebuie notat:

 • Brazarea conductelor de cupru cu un arzătormai multe tipuri de proces de lipire;
 • posibilitatea combinării metalelor în orice combinație;
 • conexiunea la orice temperatură la începutul procesului;
 • posibilitatea combinării metalelor cu nemetalele;
 • păstrarea mai exactă a formei și dimensiunilor produselor;
 • obținerea de produse care nu necesită solicitări interne importante sau defecțiuni;
 • demontarea ușoară a elementelor conectate.

Rezistența ridicată și productivitatea produsului viitor vor prelungi funcționarea acestuia. Lucrând în conformitate cu instrucțiunile de utilizare, lipirea pieselor metalice poate fi efectuată chiar și de către un începător.

Instrumente și materiale

Pentru auto-conectarea țevilor din cupru, nu sunt necesare echipamente costisitoare sau materiale speciale. Toate uneltele și instrumentele necesare pot fi găsite în orice magazin specializat. Pentru implementarea corectă a procesului, veți avea nevoie de:

 1. Brăzdare de cupruarzător. Cu această unealtă, încălziți lipirea și porțiunea tubului la care se va atașa partea. De obicei, propanul este introdus în arzătorul de gaz. Presiunea gazului este reglată de un dispozitiv de sudură.
 2. cuțit de carcasă. Acest dispozitiv este folosit pentru tăierea tuburilor de cupru. Deoarece conductele de cupru sunt moi, este necesar să le tăiați foarte atent, astfel încât pereții să nu fie încrețiți. Funcționalitatea și capacitățile tehnice ale diferitelor modele de mașini de tăiat pot diferi semnificativ.
 3. Expander Expander. Cu un astfel de dispozitiv, diametrul tubului de cupru este lărgit. Pentru a efectua această procedură este necesară o performanță de înaltă calitate a lipirii ulterioare. Diferite sisteme, montate din țevi de cupru, constau din elemente cu aceeași secțiune transversală, prin urmare, pentru una din piesele ce urmează a fi îmbinate, ar trebui să se efectueze o extindere a diametrului.
 4. demontare. La capetele conductelor de cupru sunt șuruburi, care pot fi îndepărtate cu un dispozitiv special. Atunci când conducta este împărțită în numărul necesar de bucăți, la margini se formează burte, care trebuie îndepărtate. Îndepărtarea se face înainte de lipire, pentru a conferi tubului forma necesară. Amortizoarele pot fi amplasate într-o cutie rotundă sau făcute sub formă de creion. Aparatele rotunde sunt mai scumpe, dar sunt mai convenabile de utilizat.
 5. Yorshik sau perie de perie. Cu perii de oțel sau perii, conductele de cupru sunt curățate de oxizi și impurități.
 6. suda. Lipirea tuburilor de cupru se realizează cu lipire, care este un fir de cupru sau de staniu. Tijele de cupru sunt topite la temperaturi ridicate, staniu - la temperaturi scăzute.
 7. fondant. Acest compus chimic facilitează procesul de lipire a tuburilor. Protejează cusăturile formate de formarea de bule de aer în ele și îmbunătățește legătura lipirii cu conducta.

Dintre instrumentele suplimentare veți avea nevoie de o bandă, un nivel de construcție, o perie tare, un ciocan și un marker (sau un marker). Lucrul se face în haine de lucru și mănuși de cauciuc dense. Când selectați lipirea și fluxul, luați în considerare tipul de lipire care urmează să fie planificat.

Tipuri de lipit

Echipamente pentru lipirea țevilorSoiuri de aliaje, cu care se garantează o conectare sigură a conductelor din cupru prin lipire, mult. În mod tipic, experții utilizează variații la temperatură joasă ale elementului. Cu încălzire redusă a materialelor, îmbinările sunt create fără deformarea cuprului. Dezavantajul acestei opțiuni este cusăturile de calitate slabă, care au proprietăți mecanice reduse.

Pentru a obține conexiuni extrem de puternice Utilizați balizele la temperaturi înalte (peste 450 ° C). Dar numai maeștrii experimentați pot lucra cu ei. Cu expunerea termică la metal, există o mare probabilitate de ardere dacă persoana nu are abilitățile necesare în astfel de activități. Lipirea detaliilor aparatelor de climatizare și a unităților de refrigerare se realizează numai cu lipire la temperatură înaltă.

Dacă se utilizează o metodă cu temperatură scăzută (până la 450 ° C), specialiștii folosesc lipitură fără plumb pentru lipirea cuprului, cu ajutorul căreia este posibil să se creeze o structură suficient de stabilă pentru sarcini mecanice de compuși. De obicei, astfel de aliaje de lipit sunt realizate pe bază de staniu cu adăugarea unei cantități mici de bismut, seleniu, argint sau antimoniu. Elementele mai ieftine sunt fabricate din staniu și plumb. Dar această opțiune nu poate fi utilizată pentru construirea unei conducte de apă prin care intră apă potabilă, deoarece plumbul este un material toxic.

Flux pentru lipire

Flux și lipireÎn cazul lipirii la temperaturi scăzute, cel mai adesea se utilizează un flux bazat pe clorură cu zinc. Dar puteți cumpăra și orice alt instrument conceput pentru aceleași scopuri. Una dintre ele este o pastă de colofoniu-vaselină.

Uneori, tuburile de lipire sunt realizate fără utilizarea fluxului. Dar o conexiune puternică a elementelor este posibilă numai cu brazarea la temperaturi înalte, în care aliajele de cea mai bună calitate sunt fabricate din staniu și argint.

Cum de a lega tevi de cupru

Cum să lipiți o conductă de apăTemperarea la temperaturi ridicate a tuburilor se efectuează la 650 ° C -750 ° C, temperatură scăzută la 210 ° C -240 ° C.

Brazarea țevilor de cupru nu este atât de dificil de realizat. Procesul trebuie efectuat cu o buna ventilatie a camerei. Lucrul este recomandat pentru utilizarea în îmbrăcăminte și mănuși de protecție. Pentru a efectua o conexiune calitativă a tuturor detaliilor, trebuie să urmați următorul algoritm de acțiuni:

 1. Tubul de cupru este tăiat cu o unealtă pentru numărul necesar de piese. Tăietorul de tevi este poziționat perpendicular pe axa țevii, apoi tăierea va fi cât se poate de posibil.
 2. Apoi bucățile de metal sunt curățate cu o perie metalică, iar capetele elimină burdurile și praful metalic cu o perie specială. Hârtia de șlefuit în acest caz nu va funcționa, deoarece lasă pe suprafața metalului nisip de cupru, ceea ce duce la scăderea calității aderenței lipitorului cu conducta.
 3. Diametrul marginii unuia dintre segmentele de țeavă este mărit cu ajutorul unui expander de țevi. Apoi, într-o astfel de bucată de cupru, o țeavă cu o dimensiune standard poate intra cu ușurință.
 4. Capătul extins al țevii este de asemenea răzuit cu o perie metalică.
 5. La capătul țevii celei mai mici secțiuni transversale, este aplicat uniform un flux pentru brazarea țevilor de cupru. Procedați cu atenție, în caz contrar, excesul produsului poate ajunge în țeavă și se formează picături înghețate în acesta, datorită cărora mișcarea de apă se va auzi în mod clar ulterior.
 6. Capetele procesate ale tuburilor sunt introduse una în cealaltă. În același timp, îndepărtați fluxul în exces cu o cârpă umedă.
 7. Punctul de conectare este încălzit cu un arzător. Când fluxul de pe una din tuburi obține o nuanță argintie, metalul este încălzit.
 8. Soluția de lipire este adusă la punctul de conectare, care se topește datorită temperaturii ridicate și umple cavitatea de îmbinare. Când zona de sudare este complet umplută cu lipire, procesul de lipire este oprit.

Joncțiunea este lăsată să se răcească, ar trebui protejată împotriva oricăror tipuri de deteriorări mecanice. Când cusătura sa răcit, ștergeți-o cu o cârpă umedă, îndepărtați fluxul rămas și lipiți. Dacă ignorați resturile de flux pe suprafața conductelor de cupru, atunci în viitor acest lucru va duce la coroziune în îmbinare.

Sfaturi utile

Spike de țevi de cupruÎn acest caz, începătorii sunt sfătuiți să practice cu consumabile inutile pentru a realiza ulterior lipirea corectă și înaltă a țevilor. Procedura de încercare va ajuta la înțelegerea nuanțelor procesului.

Atunci când îmbinările sunt încălzite de arzător, trebuie să fiți atenți la faptul că flacăra nu depășește un anumit moment. Din moment ce de obicei, temperatura atinge 1000 ° C, zona de conectare este încălzită uniform timp de 20-25 secunde.

La sfârșitul procesului de lipire, sistemul de conducte trebuie clătit bine cu un cap important de apă. Acesta este modul în care puteți elimina complet tubul de exces de flux și de lipire, care a rămas în forma înghețată în interiorul conexiunii.

Dacă este o abordare responsabilă a muncii, atunci lipirea țevilor de cupru poate fi efectuată fără complicații. Cunoașterea tehnologiei și pregătirea preliminară a materialului va contribui la atingerea pozitive a sarcinii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesuluiCum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesului
Robineți de carbură: cum să lipiți placheteleRobineți de carbură: cum să lipiți plachetele
Cum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apăCum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apă
De ce am nevoie de lipire de acid?De ce am nevoie de lipire de acid?
Cum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituriCum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituri
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Lipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuriLipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuri
Lămpi și unelte pentru arderea țevilor de cupruLămpi și unelte pentru arderea țevilor de cupru
Montarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și videoMontarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și video
Lipirea tuburilor de cupru cu un arzător cu gazLipirea tuburilor de cupru cu un arzător cu gaz
» » Brazarea țevilor de cupru: proces, unelte și materiale
© 2021 amigdas.com