amigdas.com

Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern

Descrierea peștilor populari de acvariu pentru uz casnicNu cu mult timp în urmă acvariul a fost considerat o ocupație demnă de boemeni

. Faptul este că peștii de acvariu au fost foarte greu de obținuți. Astăzi totul sa schimbat. În jurul valorii de avarumistiki nu există nici o excitare specială. A devenit un hobby comun pentru mulți oameni. Iar pestii au devenit caini obisnuiti. Și tocmai pentru că echipamentul pentru acvarii, acvarii și pești înșiși poate fi cumpărat în orice oraș unde există un magazin de animale de companie.

Dacă o persoană a decis să devină un acvarist, nu ar trebui să cumpere primul pește pe care îl plăcea. Pentru început, are nevoie învățați să vă îngrijiți pentru ei și să înțeleagă tipurile acestor locuitori ai acvariilor. Acest articol îl va ajuta în acest sens.

Tipuri de pești de acvariu

Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internExistă multe specii de locuitori ai acvariilor. Acest lucru înseamnă că fiecare acvarist va fi în măsură să ridice animale de companie, cel mai potrivit pentru preferințele sale și capacitățile financiare.

Cele mai populare în acvarii sunt următoarele familii de pești de acvariu:

 • Labirintul de pește. Acești mici locuitori ai acvariilor pot respira aerul atmosferic. Acestea sunt asistate în acest lucru de către un corp special pe care ni l-am cunoscut ca un labirint. De fapt, familia și-a luat numele datorită acestui corp. Următoarele specii de pești mari de acvariu sunt incluse în labirint: gourami, chelostoma, macrofage etc.
 • grindel. Poate că aceasta este cea mai numeroasă familie de pești de acvariu. Are mai mult de 30 de nașteri. Numărul total de specii depășește 150 de specii. Acești locuitori ai acvarilor sunt de dimensiuni mici.
 • crap. Aceasta este una dintre cele mai populare în rândul acvaristilor familia de pește. Acest lucru se explică prin simpla îngrijire a acestor pești de acvariu. Ei se pot întâlni cu ceilalți locuitori ai acvariilor. Această familie include astfel de specii, cum ar fi: goldfish, zebrafish, cap rosu portocaliu, etc.
 • poeciliidae. Această familie se distinge prin faptul că aproape toate speciile de pești care intră în ea sunt vivipare. Aceste animale de companie sunt ușor de păstrat. Ei răspund oamenilor cu frumusețea lor. Cele mai cunoscute specii de pești din această familie sunt gupieni, purtători de sabie, gyrardine.
 • characins. Această familie vine din Africa. Peștii care îi aparțin au un caracter liniștit. Conține-le pentru mai multe bucăți în acvariu. Datorită dimensiunilor mici ale peștilor, astfel de conținut nu cauzează probleme.
 • ciclide. Aceasta este cu adevărat cea mai mare familie de pești de acvariu. Până în prezent, oamenii de știință continuă să descrie noi specii legate de aceasta. În prezent, descrierea a 1.300 de specii a fost finalizată.
 • soma. În această familie de pești există multe specii și subspecii. Pentru incepatori in acvaristica atunci cand alegi reprezentanti ai acestei familii, trebuie sa ne amintim ca nu toti sunt decorativi. După ce ați cumpărat un pește într-un loc necunoscut, vă puteți afla într-o situație în care acest animal de companie va distruge orice alt lichid din acvariu și va rămâne în mândrie singurătate. În acest caz, va crește la o mare în ceea ce privește măsurile de acvariu
 • Bichir. Numele ei este familia de pește se datorează aripioarelor de formă neobișnuită. Aproape toate speciile de pești din această familie sunt prădători.
 • toothcarps. Reprezentanții acestei familii sunt rareori în acvariu. Faptul este că aproape toate speciile de pești din această familie sunt caracterizate de un caracter rău. Ei atacă nu numai peștii altor specii, ci și felul lor.

Cum sa alegi un pește decorativ potrivit pentru un acvariu?

Cum sa alegi un pește decorativ pentru un acvariu?Peștii decorativi și acvariul trebuie să se potrivească unul cu celălalt. Deci, mai întâi trebuie să decideți mai întâi ce trebuie să cumpărați. În cazul în care acvariul este deja acolo, atunci peștele de acvariu ar trebui să fie selectat pentru a. Începătorii acvariști sunt sfătuiți să acorde atenție peștelui care necesită atenție minimă.

Înainte de a face o alegere finală, ar trebui să citiți descrierea tuturor produselor disponibile în magazin sau de la un vânzător privat.

Este necesar aflați nu numai condițiile de detenție, dar, de asemenea, să se familiarizeze cu fotografiile viitoarelor animale de companie. Acest lucru este necesar pentru a evita înșelăciunea. Recent, din ce în ce mai des, au apărut înșelătorii pe piață, vânzând pește nedorit sub pretextul celor scumpe.

După ce se selectează peștele de acvariu, trebuie să pregătiți acvariul însuși. În ea trebuie să turnați solul, să plantați plantele, să setați peisajul și chiar și o casă mică pentru pești, dacă este necesar.

Este important să rețineți că animalele de companie pot fi trimise doar la un magazin de animale de companie La 3 săptămâni de la începerea acvariului. Cumpărați cei mai buni locuitori din acvariu vânzătorii verificați. Și nu uitați carantină.

Descrierea celor mai populare specii de pești

Pentru a facilita navigarea diversității peștilor de acvariu pentru începători, cele mai populare dintre ele vor fi discutate mai jos.

Hurami dragă

Peste de acvariu Gurami MiereAceste pești vor fi un ornament al oricărui acvariu. Ei au un corp globular usor aplatizat din lateral. Gură mică și ușor alungită. Ochii sunt mari.

Pe fotografie este clar că pe pieptul acestor pești sunt mici aripioare și pe firul abdomenului.

Conform descrierii oficiale, acest tip de pește este considerat lent și timid.

Gurami miere nu poate concura cu alți locuitori acvariu, astfel încât aquarist va trebui să controleze procesul de hrănire, astfel încât alte pește să nu le lase fără hrană.

Gourami poate trăi singur și în grupuri mici. Cu ceilalti locuitori ai acvariului nu intra in conflict.

makropody

Macropoduri de pește de acvariuAcestea sunt locuitorii luminoși ai acvariilor. Ele pot fi recunoscute de aripi de stacojiu și de un vițel dungat albastru-dungat. Albastru pe corp cel mai mult. Culoarea roșie este în principal reprezentată de benzi subțiri.

Fotografia arată în mod clar că aripioarele macro ale aripioarelor caudale au o bifurcare pronunțată. Iar lungimea fiecărei părți poate ajunge la 5 cm.

Macropodii sunt pești dubliți. În corpul lor există un organ special - un labirint. Datorită lui, aceste pești pot supraviețui chiar și în corpurile de apă stagnante. De cele mai multe ori macroporele se desfășoară la o adâncime, plutesc peste aerul atmosferic numai dacă oxigenul dizolvat în apă devine insuficient.

În funcție de culoarea cântarelor, se disting următoarele tipuri de macroposide:

 • Clasic.
 • Albastru.
 • Orange.
 • Roșii.
 • Negru.

Există pești cu un albinoci colorat. Frumusețea lor poate fi văzută în fotografie. Ele sunt foarte apreciate de acvaristi, dar datorita raritatii lor, ele nu sunt considerate ca o specie separata. Negocierele negre sunt considerate cele mai agresive. Sunt capabili să atace alți locuitori ai iazului acasă.

Nu este dificil să conțină macropode. Ei supraviețuiesc perfect chiar și într-un borcan de sticlă obișnuit pentru 3 litri. Adevărat, nu vor crește într-un spațiu atât de aproape. Opțiunea ideală pentru întreținerea lor este un acvariu de 20 de litri.

Zenio rerio

Zebrafish pentru întreținerea acasăDescrierea acestui tip de pește decorativ a fost dată în 1822. Acest pește a căzut în acvariile europenilor din Nepal.

Se distinge printr-o varietate de cântare de culori și forme de aripioare. În Internet, puteți găsi o fotografie pe care sunt prezentate diferite subspecii de zebră.

O caracteristică comună pentru toți reprezentanții acestei specii este un corp alungit și o gură înconjurată de două perechi de mustăți.

Puteți învăța, de asemenea, zebrafish de la o culoare caracteristică dungi. Benzi încep de la capacele care închid branhiile și se termină în mijlocul aripii caudale. Este de remarcat faptul că culoarea de culoare are doar aripioare anal. Restul de aripioare nu au pigment colorat.

Danio rheo este o specie unică de pește. Faptul este că a fost modificat la nivelul genelor. Acești locuitori de acvariu strălucesc în întuneric, datorită introducerii în ADN a genotipurilor de meduze și corali.

Este foarte ușor să țineți zebra. Este necesar să existe suficient spațiu pentru înot și pentru iluminare bună. Apa din acvariu trebuie să respecte următorii parametri:

 • Temperatura nu este mai mică de 18 ° C și nu depășește 26 ° C.
 • Aciditatea nu este mai mică de 6,6, nu mai mult de 7,4.

Ei mănâncă totul, de la viață la furaje artificiale și congelate.

Oranda Little Riding Hood

Peste de acvariu Oranda Little Riding HoodNumele acestui locuitor dorit al oricărui acvariu era pentru creșterile grase pe cap, vopsite în roșu. Ele sunt vizibile clar în fotografie.

Ele sunt în formă de pălărie. De fapt, el a dat numele unei orande.

Trebuie remarcat faptul că "capacul" crește treptat. Odată cu creșterea sa, capul scade. Cu cât este mai mare cantitatea de grăsimi, cu atât este mai importantă oranda.

Acesta este un pește lent. O astfel de încetinire se explică prin aripioare foarte subțiri și o formă a corpului similară unui ou alungit. Aripile capului roșu al lui Orando sunt albe.

Acesta este un locuitor non-agresiv pentru acvariu. Din acest motiv, ar trebui să fie stabilit cu aceleași animale de acvariu inofensive. Acvariul pentru intretinerea acestuia trebuie sa fie alungit si spatios. Două pești au nevoie de cel puțin 100 de litri de apă.

Hrăniți orando Little Red Riding Hood trebuie să fie atent. Ea va mistui tot ce i se va da în orice cantitate. Din cauza lipsei lor, adesea înoată cu grăsime și mor.

Rasbora

Peste de recalificareAcestea sunt pești mici, a căror lungime la adulți rareori ajunge la 10 cm, cel mai adesea cresc abia mai mult de 5 cm, corpul lor fiind alungit și aplatizat din lateral.

Ochii mari, ușor proeminenți. Frumusețea deosebită a peștelui nu se poate lăuda. Cântarele sunt în cea mai mare parte argintii. Numai mai aproape de coadă, se obține o nuanță roșiatică. Aripile pelviene sunt incolore. Aripi aripi dorsale și roșii.

Pretențiile sunt destul de exigente pentru volumul acvariului. Trebuie să fie de cel puțin 50 de litri. Apa din acesta trebuie să corespundă următorilor parametri:

 • Temperatura este de 23-25 ​​° C.
 • Rigiditatea se situează în intervalul 10-12.
 • Aciditatea este tradițională: 6,5 - 7,5.

Apa trebuie îmbogățită cu oxigen prin intermediul unui compresor. Este mai bine să folosiți un filtru special pentru ao curăța. Fundul acvariului trebuie să fie pavat cu pietriș și pietricele mici. Și nu trebuie să uitați să plantați mai multă vegetație. Roboții sunt foarte îndrăgostiți de verdele.

Există mai multe specii ale acestor pești, care diferă în culoarea cântarelor. În acvarii, de obicei, conțin următoarele specii de pești:

 • galaxie. A fost descoperită destul de recent. Diferă în dimensiuni mici, dar în culori strălucitoare, pentru care și-a luat numele.
 • Tape fit. Culoarea exactă a acestei specii de pești este dificil de determinat: este prea variabilă.
 • Bridget. O puteți învăța dintr-o burtă roșie aprinsă și o aripă superioară mare într-o bandă roșie aprinsă.
 • Stabilirea lui Hengel. Ele se disting prin activitatea lor sporită. Au nevoie de ochi și ochi, deoarece sunt predispuși să scape din acvariu.
 • Heteromorfe sau sortare pe pană. Ele au o culoare de aur-argint. Le puteți învăța din coada transparentă, cu o crestătură adâncă a pantei întunecate de pe laturi, începând de la mijlocul corpului și terminând la începutul aripii caudale.

Mollies

Molliesia pentru întreținerea locuințeiAceastă frumusețe tropicală a început să se reproducă în acvariu de la mijlocul secolului trecut. În Europa, a fost adus din rezervoarele americane.

În prezent, acești pești sunt considerați cei mai populari locuitori ai acvariilor. Explicați popularitatea nu este dificilă: uitați-vă la Mollies și totul va deveni imediat clar.

Ea are un aspect foarte luminos. În culoare, aceste pești sunt verzi, negri și argintiu-galbeni. În ceea ce privește dimensiunile, acestea sunt destul de diverse: de la 3 la 18 cm, iar exemplarele mari sunt foarte apreciate de acvaristi. Cu cât individul este mai mare, cu atât mai frumos este în apă.

Molliesia este o creatură foarte pretențioasă. Poate trăi într-un acvariu foarte mic pentru 6 litri. Principalul lucru este de a menține o temperatură adecvată a apei pentru aceasta. Nu trebuie să scadă sub 25 ° C.

Începătorii ar trebui să fie conștienți de faptul că versiunea galbenă a lui Molliesia necesită iluminare puternică. Fără lumină, ea dispare repede.

Pește de acvariu popular
Scalari pentru conținut de acasăTipuri de pește populare pentru întreținerea internăUn pește de acvariu frumosCel mai frumos pește pentru păstrarea caseiSpargatori pentru păstrarea caseiCichlide de acvariuGrătare acvariuPesme marine pentru întreținerea domestică

Aceste pești stau în principal în straturile superioare ale apei, deci nu este necesară decorarea fundului acvariului cu plante. Mollieses place să se ascundă în locuri izolate din când în când. Deci, pentru confortul lor, este necesar să se plaseze case artificiale, lemn de pluș și pietricele mari pe un teren ușor. Acești pești pot mânca orice. Dar este mai bine să le hrăniți cu următoarele alimente:

 • Motyl.
 • Cyclops.
 • Daphnia.

Unele dintre aceste produse nu vor fi suficiente pentru dezvoltarea normală a peștilor, astfel încât alimentația să fie adăugată algelor tocate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima datăRularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima dată
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Avantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariuAvantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
» » Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
© 2021 amigdas.com