amigdas.com

Care sunt tipurile de urși și modul lor de viață

Ce sunt urșii?Ursii sunt animale puternice de pradă cu labele groase cu gheare curbate. În timpul plimbării ei pas pe întreg piciorul, pentru care ei erau numiți "îndoiți". Viteza maximă pe care acest prădător o poate dezvolta este de cincizeci de kilometri pe oră.

Caracteristicile diferitelor specii de urși

Conform studiilor efectuate, Pe pământ, aceste animale de pradă au apărut cu aproximativ cinci sau șase milioane de ani în urmă. Acum oamenii de știință identifică 8 specii în familia ursului:

 • urs brun,
 • Himalaya,
 • panda mare,
 • urs alb,
 • lene urs,
 • Ursul negru american,
 • puncte
 • Malaezian.

Toate tipurile de prădători au dieta proprie. De exemplu, un urs polar consumă exclusiv carne, o panda consumă numai plante, în timp ce altele consumă fructe, fructe, plante, insecte și carne.

Toate tipurile de urși au date monotone externe, aproape de aceeași dimensiune și o structură similară a structurii. Ursii sunt cele mai mari mamifere ale animalelor de pradă care trăiesc pe pământ.

Ursul brun popular

Cele mai populare tipuri de urșiAceasta este cea mai numeroasă specie, Deoarece se poate adapta la condiții și locuri de reședință complet diferite. Ele pot fi găsite în zonele deșertice și montane, într-o taiga densă și chiar dincolo de cercul polar. În vremurile antice acești urși locuiau pe teritoriul Japoniei, dar acum acest tip de urși a dispărut complet din Țara Soarelui Răsare.

Sunt puțini urși în partea de vest și centrală a Europei, ele pot fi întâlnite numai în regiunile muntoase. Oamenii de știință cred în mod serios că aici această specie de urși este pe punctul de a dispărea. Dar în Orientul Îndepărtat și Siberia, urșii bruni trăiesc în trifoi datorită cantității mari de mâncare variată.

Datorită gamei largi a habitatului lor, aceste urși au dobândit numeroase subspecii, care diferă în aspect și dimensiune. Ponderea reprezentanților diferitelor subspecii de urși bruni începe de la o sută de kilograme și poate atinge chiar și o tonă.

Subtipurile acestei specii de prădători mari includ:

 • Ussuri și Kamchatka poartă,
 • American Grizzlies,
 • maro urșii europeni.

Descrierea speciilor de urșiColorarea lânii Acest tip de urși variază de la lumină palidă până la maro închis. Lungimea corpului acestor animale îmbinate este de 200-280 centimetri.

Prădătorii bruni conduc o viață sedentară, terenul pe care trăiește un urs, se întinde pe zeci de kilometri. Cu toate acestea, limitele de „proprietate“ lor de un animal nu este foarte păzit, dar în acest domeniu, există locuri în care răpitorul este în căutarea pentru propria lor hrană și să facă o den, o vizită pe care celelalte animale imediat suprimate de către gazdă.

În timpul iernii, urșii bruni intră într-o hibernare. În acel moment, bara, ascunsă de ochii curioși într-un loc prost prost, trebuie echipată. Pentru a face acest lucru, ursul pune pe mușchiul ei de fund sau pe iarba uscată. Înainte de hibernare, ursul trebuie să colecteze cel puțin cincizeci de kilograme de grăsime subcutanată. Pentru a realiza acest lucru, ursul ar trebui să consume aproximativ șapte sute de kilograme de fructe de pădure și aproximativ cinci sute de kilograme de nuci de pin. Și asta este în plus față de alte tipuri de alimente.

Băutură dieta - este în principal fructe de padure, fructe cu coajă lemnoasă, fructe, rădăcini, cereale. Uneori în meniul lor există furnici, insecte și larvele lor, mici rozătoare. Bărbații pot, de asemenea, captura unguli mici care trăiesc în pădure.

Visul unui urs brun în timpul hibernării este destul de sensibil, dar nu merită trezirea, deoarece ursul "nu dormit" este un pericol mare. În timpul hibernării, activitatea cardiacă și respiratorie a unui prădător de picior în spate încetinește de câteva ori, pauzele dintre respirație și expirații pot fi de până la 4 minute. Temperatura corpului scade, de asemenea, este în limitele a 29-34 grade. Această condiție permite prădătorului să economisească rezervele de grăsime.

Un urs himalayan periculos

Ce sunt urșii?Acest tip de urși numit și ursul negru asiatic. În mărime, ursul himalayan este puțin mai mic decât cel maroniu și chiar mai subțire în structură. Are o fizică mai grațioasă, o botă ușor extinsă și urechi mari. Această specie de prădători locuiește în regiunea muntoasă și în zonele deluroase din Asia de Est, de la Iranul formidabil la Japonia ospitalieră. Faceți cunoștință cu ursul asiatic este posibil în Indochina, Himalaya de Sud, Afganistan. În Rusia, acest tip de urși poate fi văzut numai în regiunea Ussuri, dincolo de Amur, în regiunea de nord.

Himalaya poartă cu o pată albă sau gălbuie pe piept negru-cărbune, scalp le-gros în zona capului și a gâtului parul este mai lung și ușor ridicat, formează un fel de coamă. Persoanele lor pot ajunge la o lungime de 170 de centimetri, greutatea lor maximă este de 140 kilograme. Practic, acești urși conduc un mod de viață lemnos, astfel încât ghearele lor sunt puternice și ascuțite, astfel încât se agăță bine la ramuri.

La baza de alimente Himalaya reprezentant al familiei urs - plante. În timpul verii, consumă iarbă proaspătă, bulbi de plante, rădăcini, fructe de padure și insecte. În primăvară, în dieta sa, nuci de pin și ghinde rămase pe teren începând cu anul trecut sunt predominante. Acești urși sunt mari dulciuri și nu vor refuza niciodată să mănânce miere de albine sălbatice sau raid un stup. Uneori, dieta ursului asiatic este îmbogățită de carnea ungulatelor, rozătoarelor și amfibienilor.

Această specie de prădători adunați reprezintă un pericol pentru oameni, deoarece acești urși sunt foarte curajoși, pot concura pentru pradă cu tigrul și leopardul din Bengal. În țările asiatice au fost înregistrate multe cazuri de atacuri de urși himalaya asupra animalelor.

Iubito Big Panda

Unde trăiesc urșii?Pandele trăiesc în pădurile din centrul și vestul Chinei și sunt protejate de stat, deoarece au o populație mică. Nașterea fiecărui nou panda este înregistrată și este considerată un eveniment plin de bucurie.

Aceste urși au o culoare alb-negru interesantă, în lungime ajung la 120 cm, greutatea lor maximă este de 160 kg. Ei au un corp dens cu un cap mare, labele lor sunt scurte cu gheare mici. O mulțime de oameni de știință de timp au susținut în care familia "să determine" pandele - la medalie, sau încă raton. Dar, ca rezultat al numeroaselor studii, sa constatat că structura corpului unei panda corespunde unui urs, deși au unele particularități specifice ratonilor.

Pandele sunt lente și grijuloase, așa că preferă să trăiască singure, totuși, în primăvară, pentru împerechere, ele se convertesc cu indivizi de sex opus.

Pandasii mănâncă majoritatea lăstarilor de bambus proaspeți, uneori pot mânca alte plante sau pești.

Un urs polar puternic

Ursul polar este cel mai mare un reprezentant al familiei ursilor. Greutatea persoanelor variază între 300 și 800 de kilograme. Iar femelele pot ajunge la doar 400 kilograme, bărbații sunt mai mari, iar unii dintre reprezentanții lor pot cântări o tonă. Lungimea corpului unui astfel de urs poate fi de până la 3 metri.

Stăpânii albi trăiesc în emisfera nordică, cu exemplare mari care locuiesc în apropierea Mării Bering, și mai puțin proeminente pe Spitsbergen. Aceste urși au un strat mai lung, în comparație cu alte specii, și o structură plană a craniului. Lana lor este albă, dar uneori sub lumina soarelui devine un ton galben, pielea ursilor polari are o culoare neagră.

În dieta acestei specii de prădători, nu există aproape nici o hrană vegetală. Principalul "fel de mâncare" din meniul urșilor albi sunt sigilii, dar nu disprețuiesc și păsările, moluștele, rozătoarele, balenele care erau pe țărm.

Urșii urși reprezintă un pericol imens pentru exploratorii polari. Dacă alte tipuri de urși aproape niciodată nu atacă mai întâi oamenii, atunci omologii lor albi pot descoperi în mod specific o persoană.

Bear-gubach - rezident al țărilor tropicale

Ce fel de viață sunt urșiiHabitatul buretelui de urs este zona împădurită a insulei Ceylon, India, Nepal și Sri Lanka. Acesta este un aspect subțire Urșii cu labele lungi, care sunt încorporate de gheare mari și ascuțite. Haina lui este groasă, lungă, neagră, cu un semn alb în formă de V pe piept, în creștere în direcții diferite, astfel încât ursul are un aspect destul de neclintit. Botul lui este îndreptat, buzele sunt lungi, iar în timpul mesei ursul își îndoa buzele în așa fel încât să se producă fețe diferite.

Buretele de burete atinge o lungime de 180 de centimetri, iar greutatea sa este de 140 kilograme. În timpul zilei preferă să doarmă, în timp ce sforăie foarte tare și își caută mâncarea noaptea.

Mananca aceste ursii in principal fructe de copaci si insecte. În acest caz, el extrage insectele, le suflă din coaja copacilor, apoi le strânge împreună cu aerul din gură. Pentru a extrage insectele și larvele lor ajută și ghearele ascuțite, cu care ursul sparge cu ușurință arborii putredi.

Negru baribal

Baribal trăiește în America de Nord, în Canada, Alaska, Pacific și Atlantic. American urs negru urs brun seamănă, dar culoarea părului neagra, botul mai alungit și vopsite în culoarea galben, dimensiunea este puțin mai mică decât fratele maro. Corpul baribalei are o lungime de 180 de centimetri, iar greutatea este de aproximativ 120-150 de kilograme.

Un astfel de urs are gheare lungi, care îi permit să urce bine copacii. Baribalul negru mănâncă numai alimente de origine vegetală, dar există insecte, larvele lor, vertebrate mici în dieta sa.

Spectacled Bear: rezident din America de Sud

Această specie de prădători stânjeni trăiește în zonele înalte ale continentului sud-american. Lungimea corpului său ajunge la 170 de centimetri, iar greutatea este în intervalul de 70-140 de kilograme. În plus, acest urs are o coadă impresionantă, lungimea acestuia fiind de aproximativ 10 centimetri. Ursul are o lată groasă de culoare neagră sau negru-maro, iar botul este decorat cu pete albe, care arată ca și cum un urs a pus pe ochelari întunecați.

Specii urși sunt enumerați în Cartea Roșie, populația lor nu este numeroasă, prin urmare această specie de urși a fost studiată destul de prost. Acest urs se hrănește exclusiv cu fructe de pădure, plante, fructe și rădăcini. Locuiește în dunăre, dar se poate așeza pe un copac timp de mai multe zile, după ce a aranjat acolo un cuib de crengi aplecat sub el însuși și mânca frunze sau fructe suculente.

Ursul Malay Malay

Cei mai mari urșiCel mai mic membru al familiei bearish este un urs malay, sau biruang. Lungimea corpului său atinge doar 140 de centimetri, iar greutatea este de 65 kilograme. "Copilul" locuiește pe teritoriul Indiei estice și în continuare în Indonezia.

Lana lui Biruang este scurtă, netedă, asemănătoare cu plusul negru. Botul este scurtat și colorat, fie în portocaliu sau gri, pe piept există un semn în formă de potcoavă de nuanță portocalie sau albă. Picioarele sunt destul de largi, iar ghearele sunt puternice, au o formă curbată.

Ursul malayan conduce un stil de viață nocturn, iar în timpul zilei, adormit liniștit pe un copac sub un soare cald. În alimente, ursul folosește totul:

 1. lăstari de plante,
 2. fructe,
 3. insecte
 4. mici rozătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrăneșteUrsuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește
Ce mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarnaCe mănâncă măcelul: Predator alimente în pădure, în vară și iarna
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuieșteUrsul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Animale mamifere dăunătoare: descriere și specieAnimale mamifere dăunătoare: descriere și specie
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
» » Care sunt tipurile de urși și modul lor de viață
© 2021 amigdas.com