amigdas.com

Chicken favela: descrierea și productivitatea rasei, conținutul

Hens faverol: descrierea raseiLa mijlocul secolului al XIX-lea, în Franța, a fost crescută o rasă de faverol de pui, care a fost inițial destinată utilizării pentru bujori. Dar după trecerea cu păsări mai mari și selecție profesională, importanța rasei a crescut și a început să conțină pentru obținerea de produse din carne de înaltă calitate.

Pâna în prezent favela de pui sunt și expoziții, deoarece au un penaj neobișnuit. Cum să hrăniți în mod adecvat păsările și ce condiții de detenție sunt necesare?

Istoricul originii

Trecerea și reproducerea păsărilor au fost efectuate de fermierii din orașul francez Faverolez, în cinstea căruia a fost numită rasa. L-au primit după ce au traversat puii Mantian și Gudan. În viitor, alte rase de pui au fost folosite pentru a îmbunătăți calitățile. Drept urmare, carnea de gandaci a devenit foarte apreciata datorita gustului deosebit si calitatii excelente. Dar ele erau crescute numai în ferme private, astfel încât să puteți încerca numai carnea în restaurante.

Puțin mai târziu, crescătorii germani au primit o rasă asemănătoare, numită Lachschuner sau pui de somon. A fost somonul de pui de pui care a început să fie crescut la scară industrială.

rasă diferă lipsa de pretenție, precocitatea și producția mare de ouă, din cauza a ceea ce este foarte apreciat și crescut pe scară largă de agricultorii din Europa și Rusia.

Descrierea aspectului

Puiul faverol are un aspect neobișnuit, atât de mulți fani ai speciilor decorative le achiziționează pentru colecția lor personală.

Puteți distinge rasa cu următoarele caracteristici:

 • ușor alungit de dimensiuni mari;
 • care se potrivesc perfect cu aripile înalte ale trunchiului;
 • Aspectul favelului de puicoada scurtă;
 • pe un gât nu foarte lung, există o coama magnifică;
 • ascunzând complet cerceii barbei;
 • destul de puternic, dar scurt cioc;
 • pieptene mici în formă de frunze;
 • o creștere a capacului de pene în zona tancurilor și barbilor;
 • mici dimensiuni cap plat;
 • bine dezvoltate picioare puternice;
 • pe părțile laterale ale capului, pene arata ca mușchi.

Apariția cocoșilor și a puilor este ușor diferită:

 1. Pe capul mic al cocoșilor se află un pieptene cu prongs și un cioc de culoare albă sau roz, care nu se îndoaie înainte. Ochii masculilor sunt portocalii sau roșii, pe fața roșie este un pic de puf, iar vasele pot avea culori diferite. Picioarele cocoșilor sunt acoperite dens cu pene.
 2. Găinile sunt destul de dense și au un abdomen bine definit. Pe capul găinilor ouătoare există un coafură interesantă - pe spatele capului penele cresc în sus și sub urechi sunt aranjate orizontal. Kurochki au o spate larg, care se ridică ușor în spatele corpului. Au o mică coadă scurtă care seamănă cu un acoperiș.

Cea mai populară rasă de pui este favela de colorare a somonului. Puii au o burtă ușoară și piept, iar gâtul și aripile sunt de culoare roșiatică. Roșterii au o coadă, un piept și o burtă sunt negri, iar pe spate sunt pene albe de culoare terasă.

Fereile de pui pot avea nu numai somon, dar și albastru, ermine, alb și negru.

Nu mai puțin interesante și frumoase sunt pufurile de pui. Până la vârsta de două luni, ele pot fi distinse după sex, deoarece păsările formează o barbă și un tanc unic.

Caracteristică productivă

Făina de pui este evaluată pentru calitatea, carnea delicioasă și producția bună de ouă. Caracteristicile lor productive includ:

 1. Cu o bună îngrijire și o alimentație adecvată, cocoșii câștigă greutate la 4-5 kg, iar găinile ouătoare - până la 3,5 kg.
 2. Cum să ai grijă de găiniCarne moale și suculentă, al cărei gust seamănă cu carnea de fazan.
 3. Rata de supraviețuire a tinerilor este de 90-95%.
 4. Maturitatea puiilor începe la vârsta de șase luni.
 5. Nivel bun de fertilitate.
 6. În termen de un an de la fiecare strat se pot obține până la o sută optzeci de ouă galben-roz, cântărind 55-60 de grame.
 7. Instinctul matern la găinile ouătoare este practic absent.

Avantajele și dezavantajele rasei

Chavezul faverol este foarte apreciat de fermieri, deoarece acestea combină gustul minunat al cărnii, o ouă bună și un aspect frumos care poate decora orice fermă. Crescătorii experimentați de păsări au notat următoarele calități pozitive ale rocii:

 1. Early ripeness.
 2. Calități excelente de gust atât din carne, cât și din ouă.
 3. Adaptarea rapidă și ușoară a păsărilor la orice condiții climatice.
 4. Ouă înalte, chiar și în sezonul rece.
 5. O imunitate puternică, bună a găinilor, a cocoșilor și a tinerilor. Prin urmare, păsările acestei rase sunt rareori afectate de boli, ceea ce contribuie la producerea continuă a produselor lor.
 6. Pătrunzător dur și capricios.

Datorită acestor avantaje, fermierii de păsări își creează de bunăvoie pe site-urile lor rasa de fazan de pui.

deficiențe

La fel ca toate rasele, puiul faverola are dezavantaje:

 • instinct maternal slab exprimat;
 • la trecerea cu alte specii de păsări, își pot pierde calitățile productive;
 • sunt predispuse la obezitate, ceea ce trebuie ținut minte de către agricultor și tratarea hranei cu toată responsabilitatea.

Dar toate aceste dezavantaje sunt destul de nesemnificative în comparație cu meritele pe care le au puii de faverol.

Caracteristicile conținutului

Cocoși și straturi nemaipomenite și calme sunt masive, prin urmare, la conținutul celular nu sunt adaptate. Pentru ei este necesar să se organizeze pui coop și să crească păsările separat de alte specii. Nu puteți păstra un număr mare de persoane într-o cameră mică, în caz contrar există un risc de boli infecțioase.

cursă cu pene rezistent la răceală, dar slab tolera umiditate ridicată. Prin urmare, casa trebuie să fie dotată cu ventilație bună și așternut uscat.

Alimentatoarele pentru gandaci trebuie sa fie adanci, nu largi si cu un stalp in mijloc. Se recomandă să se închidă, altfel găinile se vor urca în tancuri și vor împrăștia alimentele.

Nazele nu sunt prea mari și sunt dotate cu o scară confortabilă. Ar trebui să fie largi și rotunzi. Pe o înălțime mare pentru păsări mari va fi dificil să urci și ei se pot răni.

Curte de mers pe jos

Deoarece favela de pui este predispusă la obezitate, ei ar trebui să organizeze o curte și să-i lase să se plimbe în sezonul cald. Garduri înalte în jurul curții nu pot fi stabilite, deoarece păsările zburătoare nu-i plac acest tip.

Descrierea fecalelor de rasăAgricultorii apreciază aceste păsări și pentru faptul că în curte nu vor sparge niciodată un pat sau un pat de flori, deși insectele sunt căutate și consumate cu plăcere.

În ajunul puiilor înșiși găsesc hrana proprie, bogată în diverse substanțe utile. Pot fi diverse insecte, viermi și verdeață. Păsările, care se plimbă zilnic în aer liber, sunt mai puțin bolnave și au o producție mai mare de ouă.

Hrănirea puilor de faerol

Păsările de reproducție necesită o dietă echilibrată și o abordare atentă a hranei. Este mai bine pentru ei să dea mâncare uscată, deoarece ciupercile umede murdară barba pufoasă a păsărilor.

Atunci când se alimentează furajele mixte, animalele tinere trebuie să primească:

 • până la vârsta de patru săptămâni - hrana pentru animale PK-5;
 • până la trei luni - PK-6;
 • cu o vârstă de trei luni și păsări adulte - PK-4.

Animalele care au fost alese pentru îngrășare organizează iluminarea non-stop și accesul liber la furajele mixte PC-5.

Cu hrănire combinată, efectivul este alimentat de trei până la patru ori pe zi. recomandat alimente alternative uscate și mesquee. În sezonul rece, mâncarea umedă este servită la cald, iar rămășițele sunt șterse după patruzeci de minute.

În vara, rația găinilor este obligatorie trebuie să fie verde. În cazul în care păsările nu sunt eliberate pentru padoc, fermierul trebuie să ofere animalului său o masă verde sub formă trifoi, păpădie, păduchi, urzici și alte ierburi. Verzii ar trebui să constituie o treime din dietă. Restul constă din ovăz, grâu, porumb și furaje mixte. Pentru fiecare individ o zi va avea nevoie de aproximativ o sută cincizeci de grame de furaje mixte.

Dacă păsările încep să se îngroape, atunci li se administrează nu mai mult de 80 de grame de furaj pe zi. De asemenea, ajuta la prevenirea obezității adăugate la hrana pentru porumb.

Ce să hrănești favelul de puiÎn sezonul rece, ierburile proaspete sunt înlocuite cu ierburi uscate, iar păsările pot fi administrate pinul și molidul, fânul, morcovii, dovleacul. În dieta sunt adăugate complexe speciale de vitamine și minerale pentru pui, care pot fi achiziționate în magazine specializate. Prostii, care se grabesc prost, ovazul este introdus in dieta.

Puii, în primele zile ale vieții lor, hrăniți cu ouă fierte tocate, brânză de vaci, terci de porumb crocant. Din cea de-a cincea zi din dieta lor au fost introduse treptat verdeturi tocate, drojdie, tărâțe de grâu, legume. Apoi, pentru a le face să crească mai bine, li se administrează o hrană specializată pentru vitamina PK-5.

Tinerii ar trebui hrăniți de șase-opt ori pe zi. Între hrănire trebuie să existe intervale de timp egale. De la o lună în vârstă, puii sunt hrăniți de patru ori pe zi, iar pentru cele trei mese adulte un tânăr este transferat de la vârsta de două luni.

rasa de reproducție

Deoarece găinile sunt un strat slab, ouăle pentru găini sunt scoase din cuib și plasate într-un incubator.

Cireada pentru traversarea și reproducerea puilor este formată dintr-un cocoș de cealaltă linie și de cinci până la șase găini. Această alegere este explicată prin faptul că, atunci când încrucișările uterine, puii urâți apar, rasa degenerează, productivitatea scade.

Crescătorii experimentați de păsări sunt sfătuiți să aducă puii favelei în februarie, astfel încât acestea să crească până la un sezon cald și ar putea fi lăsate în mișcare pentru padoc.

Ouăle pentru reproducerea animalelor tinere sunt selectate din găinile ouătoare care au atins deja vârsta de un an. Înainte de a fi introduse în incubator, ouăle pot fi păstrate timp de două săptămâni la o temperatură de cel mult + 10 grade.

Cum să eliminați puicuțele unui favelIncubatorul stabilește temperatura nu mai mică de +37,6 grade. Monitorizați cu atenție temperatura aerului, deoarece reducerea acestuia, chiar cu o zecime de grad, duce la nașterea copiilor cu defecte sub formă de labe și degete dislocate.

În cea de-a douăzeci și două de zile, puii care au fost desfăcuți, care sunt plasați în echipamentul pregătit cu o temperatură a aerului de + 38 grade și cu un așternut cald uscat.

Tinerii în primele zile ale vieții necesită iluminare bună, astfel încât camera este dotată cu lămpi, prin care se realizează iluminarea în timpul vremii tulburi și în zilele scurte.

Sănătate pui favel

Mulțumită crescătorilor, păsările din această rasă au imunitate bună și practic nu se îmbolnăvesc. Dar erorile din conținutul și îngrijirea lor pot duce la apariția unor boli diferite.

O dietă neechilibrată și condiții nesanitare sunt cauza slăbicirii puiilor, ca urmare a faptului că ei pot dezvolta boli bacteriene sau infecțioase.

Este foarte periculos pentru sănătatea păsărilor să infecteze paraziți și viermi. Pentru prevenire, contactul cu puii de găină nu ar trebui să fie permis, iar dezinfecția ar trebui să fie efectuată în mod regulat în găină.

Pentru a preveni apariția parazitului pielii, păsările de curte sunt echipate cu rezervoare cu un amestec de cenușă și nisip. Astfel de băi de nisip de nisip ale unei păsări vor fi bucuroși să accepte și simultan să fie eliberate de paraziți.

De asemenea, starea de sănătate a păsărilor este vulnerabilă în timpul mișcării, care începe în toamnă. Acest proces este dureros, astfel încât puii se ascund în colțuri, se mișcă puțin și mănâncă. În această perioadă, trebuie să li se furnizeze microelemente, vitamine și să creeze condiții sigure și confortabile. Nesushki în timpul molotării încetează să măture.

pui rasa Faverolles de pui cresc repede sunt diferite de carne delicioase, papură bine si arata frumos, din cauza care ocupă primele locuri în clasament printre cele mai bune rase de pui. Cu toate acestea, în Rusia acestea nu sunt încă distribuite pe scară largă și conțin numai comercianți privați individuali.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Combaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristiciCombaterea cocoșilor, varietăți ale acestor păsări și caracteristici
Rase de carne de găină: nume, descriere și fotografieRase de carne de găină: nume, descriere și fotografie
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Baza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilorBaza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilor
Chicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boalăChicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boală
Salmonella faverol de puiSalmonella faverol de pui
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Puii de orez sunt o rasa minunata rusaPuii de orez sunt o rasa minunata rusa
Descrierea rasei de găini de găină AdlerDescrierea rasei de găini de găină Adler
Pui-goloshei - descriere detaliată a raseiPui-goloshei - descriere detaliată a rasei
» » Chicken favela: descrierea și productivitatea rasei, conținutul
© 2021 amigdas.com