amigdas.com

Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor

Care sunt păsările de pe pământ?Planeta noastră este locuită de milioane de păsări diferite. Toate acestea sunt frumoase în felul lor, unice și utile și trăiesc pe întreg teritoriul țării noastre. Pentru a pune informații despre fiecare tip de aripă într-un singur articol, desigur, nu va reuși. Dar vom încerca să aflăm despre toți cei mai răspândiți și mai interesanți reprezentanți ai acestui grup.

Cel mai frumos

Fiecare pasăre este frumoasă în felul ei, dar sunt și aceia dintre ei care, fără îndoială, sunt standardele eleganței, frumusețe și strălucire.

 • Cele mai mici păsăriȘi cea mai rafinată și nobilă pasăre din lume este considerată fazan de aur. Aceasta este o creatură cu adevărat magnifică. Fazanii de aur feminin nu sunt remarcabili, dar reprezentanții de sex masculin sunt populați și iubiți de toți crescătorii și de oamenii interesați de păsările ornamentale. Patria lor este China, unde în loc de numele său nobil, aceste păsări sunt numite pur și simplu - pui de aur. Pene strălucitoare, acoperind întregul corp, pot avea o varietate de culori, iar coada este foarte lungă și cu modele interesante pe ea.
 • Toucanii iridescenți aparțin familiei de ciocănitoare și sunt nu numai cei mai frumoși, dar și cei mai mari reprezentanți, deoarece greutatea lor poate ajunge până la patruzeci de kilograme. Habitat pentru toucans de curcubeu este Mexic și Columbia. Trăsătura lor distinctivă este un cioc uriaș, care este aproape mai mult decât ei înșiși. Lungimea lui poate ajunge la douăzeci de centimetri.
 • În ciuda aspectului său destul de neobișnuit, Dead End încă recunoscute ca păsări foarte frumoase. Culorile lor interesante, inclusiv culoarea neagră, albă și roșie, arată foarte laconică și atractivă, iar păsările sunt foarte drăguțe și amuzante. În curburile de aer de acest fel nu se poate face din cauza incapacității de a urca destul de mare, dar peste mare, nu mai mult de zece metri, ei zboară foarte repede. În plus, sfârșitul mort sunt frumoși înotători și scafandri. Cel mai mare număr este înregistrat în Islanda. Incredibil, pe o insulă, 60% din toți reprezentanții acestor păsări trăiesc.
 • aripi albastru jay pictat într-un albastru nobil, care este foarte foarte frumos. La cap de pasăre are un pieptene mic de pene. Ele se găsesc în SUA și Canada. În ciuda componentei externe atractive, jays nu sunt cele mai pașnice păsări. De multe ori ei fură și distrug cuiburile celorlalți înaripați să profite de ouăle lor. O caracteristică caracteristică a comportamentului jays albastre este vocea lor neobișnuit de puternică, pe care le folosesc pentru strigătele incredibil de puternice - avertismente că pericolul este foarte apropiat.

Cele mai periculoase

Aripile puternice, dexteritatea, labele puternice, ghearele lungi, auzul și vederea perfectă - toate acestea au dat păsări de pradă. Listă de nume de păsări, care sunt cele mai periculoase și luptă pentru existența lor în toate căile posibile și, de asemenea, nu vânează mai rău decât animalele mari de ruinare, arată după cum urmează:

 • Păsări care nu zboarăCoroana vulturului, care trăiește în Africa, este cel mai periculos reprezentant al aripilor. El are un ochi neobișnuit de dornic, iar labele și ghearele sunt atât de puternice încât pasărea poate vâna animale care sunt de cinci ori mai mari decât ea însăși. Dieta vulturului încoronat include antilope, vulpi și maimuțe.
 • deși Vulturi din ureche africane cei mai mulți dintre ei mănâncă carouri, sunt foarte mari și agresivi, așa că, dacă se dorește, pachetul poate ataca un animal destul de mare și apoi este puțin probabil ca acesta să fie posibil să scape.
 • South American Harpy, care trăiesc în America de Sud, nu este numai foarte periculos, ci și frumos. Penele sale argintii și creasta caracteristică pe capul ei îi conferă pasărei un aspect maiestuos. Se hrănește cu anteateri, maimuțe, leneși, nu disprețuiesc reptilele alimentare, precum și semenii lor.
 • Vulturul filipinez are un aspect interesant și, în plus, este un simbol al Filipinelor. Nu este doar o pasăre foarte puternică, dar mai ales foarte rară. Dieta zilnică include maimuțe și mamifere de dimensiuni mici. Vulturul din Filipine este atent protejat de către stat, care este patria sa și, de asemenea, enumerate în Cartea Roșie.
 • Cel mai greu vultur este considerat Steller. Numele său a fost dat de pene albe, care acoperă partea superioară a aripii. Vânează animale mici și pești, dar uneori se lasă să mănânce carouri.
 • bufniță, probabil cele mai comune păsări de pradă de pe pământ. Teritoriile locuite de ele sunt destul de extinse. Puteți întâlni buchetele de vultur în Europa, Asia și Africa de Nord. Aceste păsări vânează noaptea, iar victimele lor sunt nevertebrate, mamifere mici și pești.

Păsări fără zbor

Cele mai comune păsăriToată lumea știe, că există și astfel de păsări, care nu se poate ridica în aer. Din fericire, acest lucru nu le împiedică cel puțin să conducă un stil de viață confortabil, iar noi le admirăm aceste creaturi. Există mai multe motive pentru care unele păsări nu pot zbura, ca toate celelalte păsări. Primul motiv este în oasele prea mici și absența chilei, iar al doilea este că masa unor păsări este prea mare pentru a zbura.

Toată lumea știe pasărea struț el nu știe cum să zboare, dar el este un alergător excelent datorită musculare lui bine dezvoltate și picioare lungi. Trebuie remarcat că aceasta este cea mai mare pasăre care nu zboară pe pământ. Aripile de struț sunt aranjate mai degrabă primitiv și au, de asemenea, o structură liberă. Deși aripile și poate ajunge la câțiva metri, acest lucru nu este suficient pentru a ridica corpul în aer, a cărui masă variază de la șaptezeci la o sută cincizeci de kilograme.

emu arată asemănător cu struții descrise mai sus, cu toate acestea, mult mai puțin. Masa lor poate ajunge la doar cincizeci și cinci de kilograme, iar înălțimea păsării este de aproximativ doi metri. Emu este un alergător destul de bun, capabil să accelereze până la cincizeci de kilometri pe oră. De ce nu pot zbura? Faptul este că aripile acestei păsări sunt foarte mici și slab dezvoltate. O caracteristică interesantă este prezența ghearelor mici la capătul fiecărei aripi. În ciuda incapacității de a se ascunde de prădători în aer, emu se protejează perfect de multe pericole cu ajutorul picioarelor puternice și a ghearelor ascuțite.

cassowaries de asemenea destul de mari, iar masa lor poate ajunge la șaizeci de kilograme. O caracteristică distinctivă a acestora este culoarea strălucitoare a capului și a gâtului, care conferă pasărelor un aspect destul de neobișnuit și, în același timp, atractiv. Teritoriile pe care le locuiesc sunt în Noua Guinee și câteva insule australiene. Ele ocupă al doilea loc în dimensiune, dând primele struți.

În total cassowaries non-agresiv și să încerce să stai departe de oameni și orașe, dar dacă le apropie prea mult, păsările se va apăra în mod activ, iar infractorul nu sunt mari probleme, pentru că, fără a exercita prea mult efort, cassowary poate ucide atacator, folosind kogot- lui pumnalul pe picior. Din fericire, ciocnirile dintre oameni și această pasăre mare nu se întâmplă atât de des.

Componenta externă păsări nandu le face să arate ca struții, cu toate acestea, există, de asemenea, diferențe semnificative în aspectul lor. Capul este mai rotund, iar penele sunt mult mai frumoase decât struțul, iar unele sunt de culoare albă. Nandu se poate lăuda nu numai cu picioarele puternice, datorită cărora dezvoltă viteze de până la șaizeci de kilometri pe oră, dar și capacitatea lor de a înota iazuri destul de mari.

kiwi, într-adevăr, o pasăre unică. E foarte mică, cu un cioc lung, cu pene îndoite și o mișcare amuzantă de mișcare. Ochii acuta nu se pot lauda de acest fel, cu toate acestea, auzul lor si simtul mirosului sunt la altitudine.

Cel mai mic

Diversitatea reprezentanților păsărilor este cu adevărat uimitoare. Ele pot fi la fel de uriașe ca struții, cântărind o sută cincizeci de kilograme, și foarte mici, câteva grame.

 • Păsări de pradăBee Hummingbird - cea mai mică pasăre din lume. Lungimea lui nu depășește șase centimetri, dar copilul cântărește doar câteva grame! Ei trăiesc exclusiv în Cuba și preferă să se stabilească în păduri dense. Dar nu numai aspectul și mărimea colibelor afectează conștiința noastră. Corpul lor este foarte neobișnuit. Faptul că metabolismul unui colibri într-o foarte, foarte rapid, pentru că, în scopul de a compensa pentru rezerve imense de energie pe care le petrec ziua, cei mici trebuie să colecteze nectar de la peste o mie de flori. Copiii colibri mănâncă la fiecare șapte minute, altfel devin mult mai slabi și își opresc dezvoltarea.
 • cântărește korotkoklyuvka doar șase grame, iar lungimea corpului său este de opt centimetri. Această specie trăiește în Australia, umplând toate pădurile de eucalipt.
 • Pentru dimensiunile sale mici a regilor numit afectiv colibri nordic. Lungimea corpului este puțin mai mică de zece centimetri, iar copiii cântăresc aproximativ șapte grame. În ciuda dimensiunii sale mici, această specie este foarte rezistentă. Korolki poate supraviețui vremii aspre și poate să obțină alimente în cele mai dificile condiții. Aceste păsări sunt foarte drăguțe și își finalizează imaginea cu crestături strălucitoare pe cap. Cântarea regilor este neobișnuită, dar în același timp foarte frumoasă.
 • Ogry colibă frumusețile reale. În plus, aceasta este singura specie pe care o putem observa în Rusia, pe insula Ratmanov. Habitatul principal pentru colibri este pădurile din America de Nord.
 • Colibri cu coarne cei mai mari reprezentanți de acest gen. Lungimea corpului este de douăsprezece centimetri. Culoarea este foarte atractivă și luminată. Aceste păsări trăiesc în Brazilia.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cum să prindă un fazan: habitat, aspect și modalități de capturare a fazanțilorCum să prindă un fazan: habitat, aspect și modalități de capturare a fazanților
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Unde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile eiUnde trăiește o colibă, care este dimensiunea, trăsăturile ei
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor
© 2021 amigdas.com