amigdas.com

Sudură semi-automată de sudare: caracteristici și reguli de funcționare

Sudare semi-automataÎn condițiile instabilității din ultimii ani, multe companii trebuiau să-și reorienteze activitățile în alte zone mai promițătoare. Au fost create numeroase societăți mixte, oferind diverse echipamente, inclusiv sudare. Datorită creșterii prețului mașinilor de sudura oferite de producătorii europeni, majoritatea consumatorilor au început să manifeste un interes sporit față de produsele chinezești din segmentul de prețuri mai mici. De-a lungul timpului, clienții lor au găsit dispozitive semi-profesionale, care aveau și origine chineză.

La acea vreme multe companii, inclusiv Aurora, au declarat despre ele însele, principala activitate a cărei activitate a fost vânzarea mașinilor de sudura invertoare de producție din China. În sortimentul său, echipamentul este prezentat nu numai pentru fani, ci și pentru profesioniști. Spre deosebire de concurenți, Aurora nu a ascuns informații despre locul de producție al echipamentului său. Modelele legate de seria AuroraPRO, printre cele mai populare, sunt produse de unul dintre cei mai mari producători ai Industriei Celestiale Riland.

Caracteristicile produsului Aurora

Cum să utilizați o mașină de sudurăToate echipamentele de sudare oferite de acest producător sunt fabricate prin tehnologia invertoarelor.

În locul transformatorului tradițional este nevoie acum convertor de impulsuri, prin care tehnologia nu este doar mai ușoară și compactă, dar, de asemenea, vă permite să reglați fin caracteristicile curentului de sudare. Datorită acestei compania are posibilitatea de a produce multi-mode aparate de sudură, inclusiv unele dintre cele mai căutate după MIG / MMA dispozitive care acceptă munca în modul semi-automat, precum și MMA.

Plăci cu circuite imprimate, care sunt echipate cu toate invertoare, merge pe linii automate, care este cheia pentru un nivel stabil de calitate. Toate plăcile sunt lipite în siguranță și lacuri, permițând sudori Aurora se simt bine intr-un mediu umed și demonstrează o funcționare stabilă chiar și în toamna eveniment în metalul de cabinet și a prafului abraziv. Produsele companiei garantează un rezultat de înaltă calitate chiar și cu valori semnificative de putere. Dacă credeți că producătorul, convertizoarele pe care le produc acestea rămân operaționale chiar și atunci când tensiunea scade la 140 V.

Problema creșterii fiabilității celei mai încărcate părți a convertizorului de putere de către producător a fost rezolvată cu succes datorită introducerii unui circuit cu mai multe tranzistoare de putere paralele într-un braț. Acest lucru a permis reducerea semnificativă a sarcinii pe fiecare dintre tranzistori, și chiar și în cazul unei defecțiuni a uneia dintre ele, dispozitivul nu eșuează. Astfel, SPEEDWAY 160 este echipat cu șase tranzistoare.

In ultimii ani, inclusiv ca urmare a reducerii prețului de invertoare, precum și din ce în ce sârmă de flux mai frecvente, ceea ce elimină rezervorul de gaz greoaie, mai mulți consumatori prezintă un interes în sudare invertor pentru sudare manuală.

În cadrul fabricantului în cauză, acestea sunt reprezentate de seriile OVERMAN și SPEEDWAY. Primul este prezentat:

  • Semi-automate amator pentru utilizare într-o rețea electrică normală cu o tensiune de 220 V;
  • tehnică profesională trifazată.

Compoziția seriei SPEEDWAY include dispozitive de sudura multi-mode care suportă mai multe moduri de sudare.

Tipuri de mașini de sudura semiautomate Aurora

Compania poate continua multe modele diferite de invertoare de sudură, fiecare având propriile caracteristici.

OVERMAN 160, 180, 200

Aplicarea mașinii de sudatToate aceste dispozitive semiautomatice, concepute pentru un amator, oferă funcționalitate limitată și lucrează cu un maxim de curent. Cel mai modest din această serie este modelul de 200 de amperi. Acesta are un coeficient PV de 40%, mult mai mic decât cel al modelelor de 160 și 180 de amperi care au o valoare de 60%. Având în vedere acest lucru, nu este greu de concluzionat că cascada sa terminală a convertorului va fi aceeași ca și pentru dispozitivele mai puțin puternice, iar la curentul de această magnitudine va avea o supraîncărcare semnificativă.

Un alt dezavantaj al echipamentului de sudare în cauză este că acesta nu are o reglare netedă viteza de deplasare. Această funcție în dispozitive este atribuită comutatorului de comutare "rapid-lent" (2-15 m / min). Cu toate acestea, este imposibil să se considere un astfel de înlocuitor demn, deoarece posibilitatea reglării fine a alimentării cu sârmă este, în multe privințe, cheia succesului unei îmbinări calitativ sudate cu scânteie minimă.

În același timp, în cazul acestor dispozitive semiautomatice, care pare destul de neobișnuit pentru modelele de clasă bugetară, producătorul oferă posibilitatea ajustării durității VAC, pe care nu o veți găsi nici măcar în modelele profesionale. Dacă este necesar să se efectueze sudarea de tablă, atunci un fix forma curbei nu vor putea oferi condiții optime de lucru. Dar modelele din seria OVERMAN au o astfel de ajustare, ceea ce este un mare avantaj pentru ei.

  • Timpul "post-gaz", indiferent de condițiile de funcționare, este o valoare constantă și este de o secundă.
  • Fiecare dintre cele trei unități este echipat cu un sistem de facilitare a încărcării prin cablu. Pentru a face acest lucru, deasupra mecanismului de tragere este un buton special, cu ajutorul căruia puteți avansa rapid firul pe întreaga lungime a manșonului.

OVERMAN 250

Utilizarea aprata de sudareEchipament de sudare, proiectat pentru profesioniștii alocat impunerea headroom puterii și suportă o tensiune de rețea cu o fază de 220 de componente de tip V. roți cărucior cuprinde o platformă pentru montarea cilindrului de gaz. Această soluție devine deosebit de convenabilă, dacă trebuie să mutați frecvent mașina într-un atelier sau o cutie spațioasă. Judecând după nume, acest model are o notă maximă de 250 A, care este mai mult decât suficientă pentru a lucra cu un fir relativ gros, ținând cont de coeficientul CV de 60%. Dintre caracteristicile modelului, trebuie remarcat faptul că întrerupătorul pentru viteza de alimentare cu sârmă are un mecanism de reglare fină.

Indicarea curentului și a tensiunii se realizează cu ajutorul comutatoarelor. Dar ele sunt toate fragile, deci trebuie să fiți atenți atunci când lucrați lângă dispozitiv. În cazul efectuării lucrărilor în condiții de temperaturi scăzute, ar putea fi util să conectați încălzirea reductorului de cilindru la invertor. Această soluție este realizată cu ajutorul unei prize de 36 V, situate pe spatele corpului. Energia post-gaz nu are capacitatea de a configura, iar durata sa este de o secundă. În cazul utilizării dispozitivului împreună cu generatorul, rețineți că, la o putere nominală de 8,8 kW, cos φ este de 0,73. Modelul este disponibil la vânzare la un preț de 51600 p.

OVERMAN 250-3

Această versiune a mașinii semi-automate de sudură nu diferă de cea anterioară, cu excepția faptului că susține funcționarea din rețeaua de curent trifazat. Are aceeași performanță. Printre alte caracteristici distinctive, se poate observa factorul de putere crescut, care în acest model este de 0,93. La un preț, modelul trifazat depășește ușor o singură fază: îl puteți cumpăra pentru 54800 de ruble.

SPEEDWAY 160

Producătorul de AurorModelul MPV, care susține trei dintre cele mai populare modul de sudare: semiautomat, folosind electrozi înțepare și electrodul consumabil într-o atmosferă de protecție, cu un curent de 160 A. Pentru utilizare în sârmă de flux de sudura tubulara se poate schimba rapid polaritatea la manșonul prin rabatarea conectorul de alimentare de pe Terminalele sunt situate în partea de jos a panoului frontal al terminalului.

Modurile sunt comutate cu ajutorul butoanelor, în plus există posibilitatea reglării finale a acestora prin afișare digitală. Sprijină lucrul cu diferite caracteristici curente la sudarea cu amestec de dioxid de carbon pur și argon-dioxid de carbon. În ciuda unor astfel de parametri de lucru excelenți, acesta are câteva momente negative pe care trebuie să vă amintiți atunci când alegeți:

  • Domeniul de aplicareCoeficientul scăzut al PV, care aici este de numai 25%, nu permite utilizarea acestei tehnici pentru a îndeplini sarcini profesionale. Dispozitivul este destinat exclusiv amatorilor.
  • Descrierea indică faptul că dispozitivul acceptă lucrul cu aluminiu și aliajele sale, dar acest lucru este greu de crezut. O astfel de lucrare este posibilă numai cu ajutorul unui curent alternativ, pe care acest model îl lipsește.
  • Prezența butonului de comutare a modurilor și a regulatorului multifuncțional face acest aparat la prima vedere modern și avansat. Totuși, în practică, toate aspectele negative ale acestei decizii se manifestă. În cazul în care regulatoarele tradiționale separate sunt mai convenabile, cu ajutorul căruia este posibil să se regleze parametrii de lucru ai procesului de sudură la atingere fără a se opri de la locul de muncă.

SPEEDWAY 175

Modelul face parte din categoria de aparate de sudură multifuncționale, susține aceleași moduri de sudare, așa cum sa discutat mai sus invertor. Singura diferență este lărgită MF, care aici este de 35%, și, de asemenea, în indicatorul maxim de curent, care este de 175 A. În acest dispozitiv oferă opțiunea Hotstart și protecție de la lipirea în timpul funcționării utilizând sudarea manuală cu arc. Cumpărați această mașină pentru 37100 r.

SPEEDWAY 200, 250

Mașină de sudare complexăAmbele invertoare de sudare Acestea sunt de același tip și de suport de sudare manuală și semi-automată. Lucrarea modelului 200 este posibilă numai într-o rețea cu o singură fază. O altă modificare la 250 A necesită alimentarea cu trei faze. Particularitățile acestor dispozitive sunt că sunt capabile să rezolve eficient problemele profesionale. Acest lucru este facilitat de un coeficient destul de înalt de PV (60%), precum și de un management atent, care este reprezentat de autoritățile de reglementare clasice. Dacă este necesar, puteți utiliza sistemul de încălzire al reductoarelor de gaze. Puteti cumpara aceste solutii de sudura pentru 38100 si respectiv 49800 ruble.

Conținutul pachetului și garanția

Fiecare model al invertorului de sudură, produs de compania Aurora, conține în set complet toate accesoriile necesare care corespund complet unui set de funcții disponibile.

Echipamentul este livrat cu o manșon de sudură de 3 metri și un cablu pentru fixarea "masei". Modelele care susțin funcția de sudare manuală sunt echipate suplimentar cu un motor cu fir. Dispozitivele proiectate să funcționeze în modul TIG sunt echipate cu un arzător cu argon. Fiecare mașină de sudat are o garanție cupon și manual de instrucțiuni.

Cum să alegeți mașina de sudurăVarietatea mașinilor de sudură complică în mod serios problema alegerii pentru utilizatorii obișnuiți care caută echipamente fiabile și necostisitoare pentru operațiile de sudare. Datorită prețului ridicat al echipamentelor oferite de producătorii europeni, trebuie să luăm în considerare din ce în ce mai mult tehnologia produsă de întreprinderile chineze. Invertoarele de sudură de la compania Aurora, deși sunt de origine chineză, dar calitatea performanței lor este la un nivel destul de ridicat.

Ele pot satisface nevoile nu numai de oameni obișnuiți, ci și de sudori profesioniști. La urma urmei, sortimentul acestui producător prezintă foarte multe în ceea ce privește performanța și caracteristicile suplimentare ale modelelor. Acest producător există multe soluții interesante, de exemplu, invertoarele de sudură din seriile OVERMAN și SPEEDWAY.

Cele mai multe dintre ele sunt perfecte pentru utilizatorii obișnuiți care au nevoie de o mașină de sudură pentru sarcinile de zi cu zi. În ceea ce privește profesioniștii, aceștia vor trebui să aleagă cu mașini semiautomatice speciale de sudare. La urma urmei, este posibil ca în unele modele, aspectele negative ale funcționării lor să fie dezvăluite numai în cursul aplicării lor practice. Prin urmare, este necesar să se evalueze, cu deosebită scrupulozitate, fiecare decizie luată de producător în cadrul unui anumit model.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un generator de sudareCum sa alegi un generator de sudare
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
Repararea mașinilor de sudură de propriile mâiniRepararea mașinilor de sudură de propriile mâini
Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190
» » Sudură semi-automată de sudare: caracteristici și reguli de funcționare
© 2021 amigdas.com