amigdas.com

Masini de slefuit pentru lemn si metal: tipuri si descriere

Tipuri de mașini de rectificatUn măcinător de lemn este utilizat pe scară largă în gospodării și instalații industriale, unde diferite suprafețe sunt prelucrate în timpul lucrărilor de reparații și lucrări de construcție sau în timpul procesului de producție. Cu ajutorul acestui dispozitiv, maeștrii pot lustrui și curăța calitatea și rapid pereții și podelele, curăță suprafața vechiului lac și restaurează mobilierul dărăpănat.

Caracteristicile muncii, scopului, tipurilor

Există diferite tipuri de trenuri, efectuând același tip de muncă, dar complet cu rezultate diferite. Există un tren pentru o mașină de rectificat grosier, medie și fină.

Pentru a alege mașina de șlefuit corectă pentru lemn este necesar să se determine pentru ce tip de lucru este necesar. Pentru finisarea lustruire - perfecționare, un tip este potrivit, pentru măcinarea aspră - nivelarea diferențelor de înălțime, neregularitățile - alt tip. În acest caz, ambele probleme pot fi rezolvate prin utilizarea de echipamente de diferite tipuri.

Mașină de bandă

Mașini de șlefuit cu bandăMașină de șlefuit pentru lemn Se folosește pentru nivelarea superficială a suprafeței. Prin stabilirea nyzhdachku cu cereale fine, puteți obține tratamentul de puritate medie. Acest lucru este destul de bun pentru tamplarie, nu pentru pictura. Pentru a vă aduce într-o stare ideală, aveți nevoie de o mașină de șlefuit de altă natură. Pentru a elimina zgârieturile longitudinale lungi, este necesar să efectuați șlefuirea în trepte, schimbând de câteva ori dimensiunea granulelor, deoarece rămân zgârieturi adânci.

Care este avantajul unui polizor? Acest dispozitiv are o performanță excelentă. Banda de pe această mașină este instalată astfel încât o parte poate fi frecat de suprafața peretelui. Care sunt principalele dezavantaje? Datorită caracteristicilor de design, puteți "obține" nu la toate punctele.

De exemplu, caneluri, caneluri, colțuri și alte părți mici. Nu tot timpul puteți "accesa cu crawlere" între două părți (de exemplu, în timpul procesării balustradelor). Următorul dezavantaj - partea principală a mașinilor cu bandă are o masă destul de mare, este destul de dificil să lucrați cu aceste dispozitive pe greutate, șlefuind suprafețele verticale ale pereților. Dar pe o suprafață orizontală, ele sunt cele mai productive.

Un alt dezavantaj nu este cel mai mare punct de măcinare și zgomot ridicat. Zgomote acest dispozitiv atât de mult încât este extrem de incomod pentru a lucra fără căști. De ce este micul loc de macinat, pentru că în aspect este destul de semnificativ? Chiar și în timpul lățimii mari a benzii, acest dispozitiv este șlefuit numai în centru - partea din spate și partea din față nu este folosită, deoarece este ridicată pe rolele de alimentare.

Există o mașină de șlefuit cu bandă unele caracteristici ale lucrului. Pentru a reduce adâncimea brazdei trebuie să fie condusă de-a lungul fibrelor. În acest caz, măcinarea finală va dura mai puțin timp. Și mai mult - dacă în timpul muncii o mașină este lăsată de mult timp într-un singur loc, apare o mare "groapă". În ciuda acestui fapt - este cea mai productivă mașină, care este adesea aleasă.

Excentric (orbital)

Masina excentrica are o talpă rotundă cu velcro, unde discurile abrazive sunt fixate. Discurile sunt exact la fel ca cele folosite pentru bulgară, deci sunt interschimbabile. În talpa sunt găuri pentru îndepărtarea prafului, care este colectată într-o pungă specială. Aproape toate modelele pot fi conectate la un aspirator de construcție.

Soiuri de macinatoareFuncționarea acestui tip de echipament se bazează pe mișcarea simultană înainte-înapoi și rotativă. Ceea ce se obține este o viteză destul de mare pentru finisarea și prelucrarea intermediară a copacului. În timpul funcționării, mașinile de tocat de acest tip fac o platformă în mișcare de-a lungul unei orbite sau a unei spirale. Prin urmare, acest instrument este, de asemenea, numit mașini orbitale.

Mașini de șlefuit orbitale perfectă în timpul suprafețelor de bază de prelucrare sau curbe - dispozitivul este ușor de controlat, acesta nu este foarte zgomotos, greutate mică, unghiul de disc poate ajunge până decupaje, adâncituri, etc. În același echipament într-un ritm bun și se ocupă de planul mare ... În timpul instalării nazhdachki cu cereale mari pot fi utilizate atât pentru șlefuire intermediară și dur.

Dezavantajele acestui tip de mașină - nu există nici o modalitate de a manipula colțurile. Pur și simplu nu include o platformă rotundă.

vibrație

Talpa acestei mașini este triunghiulară sau dreptunghiulară. În timpul lucrului, face mișcări circulare cu o mică amplitudine - vibrează, aceasta a dat numele acestui tip de dispozitiv. Acest echipament este utilizat pentru finisare - pentru vopsire sau vopsire, dar este caracterizat de productivitate scăzută.

Masina vibranta cu suprafata dreptunghiulara Ea face posibilă procesarea unor suprafețe mari, dar cu ajutorul acestuia nu se va lustrui lemnul lângă pereți și planurile verticale - dispozitivul începe să bată împotriva barierului. În acest sens, triunghiul este mai potrivit pentru a lucra în locuri și colțuri greu accesibile, dar încă nu se așează pe perete.

De asemenea, un dezavantaj este așa-numitul "miel". Dacă un bob de nisip sau alt obiect greu devine sub suprafață, atunci se lasă cercuri mici pe copac - "miei". Ștergerea acestor piese este dificilă. Trebuie să utilizați mai multe și mai mici nazhdachku mici, eliminând treptat zgârieturi.

Care dintre ele să aleagă un polizor?

Avantajele mașinilor de măcinatÎn mod ideal, sunt necesare două mașini de rectificat pentru construcții și lucrări de uz casnic - pentru finisare și finisare aspră. De regulă, se utilizează un parabolic și excentric. Dacă rezultatul mașinii cu bandă nu funcționează, puteți cumpăra două cele orbitale cu o excentricitate diferită. Pentru șlefuirea grosieră este recomandabil un dispozitiv cu o excentricitate de 7-9 mm, pentru lustruirea și finisarea lustruire - 3-5 mm. Singurul dezavantaj al acestei soluții - mașinile excentrice de calitate sunt destul de scumpe.

În cazul în care bugetul nu permite, iar agricultorul are o bulgară, atunci poate fi făcută o măcinare brută, iar pentru o utilizare finală sau intermediară vibrațională sau orbitală. Dar nu trebuie să uităm că vibraționalul, deși cel mai ieftin, dar cel mai puțin productiv. Dacă există o oportunitate, atunci obțineți orbitalul - dă rezultate mai bune și este mai universal.

Parametrii tehnici

Orice instrument de construcție este diferențiat în clase, care diferă în ceea ce privește prețul și forța de muncă. Deci, mașina de șlefuit poate fi profesionistă sau gospodărie. Acestea din urmă sunt proiectate pentru lucrări continue și scurte cu întreruperi. De regulă, este recomandat să lucreze nu mai mult de trei ore pe zi, cu regulat pauze de câte 20 de minute fiecare.

Dispozitivele profesionale sunt proiectate să funcționeze timp de 7-15 ore, pauzele nu sunt necesare sau foarte rar necesare. Durata de viață a acestui echipament este mult mai mare.

În timpul selecției, primul lucru pe care trebuie să-l decidați este clasa pe care trebuie să o aibă aparatul. Trebuie remarcat faptul că anumiți producători și clasa de gospodării pot fi buni și unii au și modele semi-profesionale. Această linie intermediară, cel mai adesea este utilizată pentru nevoile interne, deoarece este optimă în ceea ce privește raportul preț / calitate.

Criterii generale

Deși mașinile de șlefuit diferă, există puncte comune, pe care este necesar să se acorde atenție:

 • Cum funcționează polizorul vibratorLungimea cablului. Cu cât este mai lung cablul, cu atât este mai mobil dispozitivul.
 • Putere. Cea mai mică mașină are o putere de aproximativ 130 W, cea mai puternică - aproximativ 1,3 kW. Puterea va depinde în continuare de tipul de bandă așa cum este, în general mult mai puternic, deoarece o forță mai mare este necesară pentru a trage banda, precum și energia consumată în timpul funcționării compresorului, care elimină din praful zona de lucru.
 • Greutate. Pe de o parte, echipamentul mai greu va necesita eforturi considerabile, dar este mai ușor de gestionat și mai stabil. Mai puțină greutate este cel mai bine să alegeți numai dacă doriți să vă ocupați de planuri verticale mari.
 • Prezența pe mânerele garniturii de cauciuc, care facilitează captarea convenabilă a dispozitivului. Mânerele sunt obligate să stea bine în mână.
 • Protecție împotriva supraîncălzirii motorului. Pe de o parte - lucru este destul de util, deoarece prelungește durata de viață a instrumentului, dar, în același timp, se oprește din cauza supraîncălzirii starea de spirit nu se îmbunătățească.
 • Conectarea la un aspirator. Aproape toate mașinile sunt echipate cu rezervoare de casetă sau pungi detașabile pentru praf. Cu toate acestea, atunci când lucrați activ, cel mai convenabil este să conectați aspiratorul și, de fiecare dată, nu deranjează golirea sacului. Prin urmare, pentru profesioniști acest parametru este important.
 • Soft start. În timpul prezenței acestei funcții la pornire, motorul crește treptat mai repede decât durata sa de viață.

Acestea sunt principalele puncte care necesită atenție. Mai mult despre ceea ce este important pentru mașinile de diferite tipuri.

Caracteristicile alegerii mașinii de rectificat cu bandă

Atunci când alegeți o mașină de șlefuit cu bandă pentru lemn este necesar să se ia în considerare următorii parametri:

 • Caracteristicile alegerii mașinilor de rectificat cu bandăConsumul de energie este de 500-1200 de wați. Cu cât mai multă putere, cu atât este mai mare rezistența și productivitatea echipamentului, cu atât este mai mare timpul de funcționare.
 • Lățimea și lungimea benzii. Lățimea benzii este de 5-100 mm. O cârpă îngustă se poate ocupa de suprafețe mici, crește productivitatea. Lungimea benzii va depinde de modelul particular. Bineînțeles, cu cât banda este mai lungă, cu atât mai mult poate funcționa fără înlocuire. Când cumpărați un al doilea polizor cu bandă, încercați să ridicați un dispozitiv cu aceeași lungime - veți avea nevoie de consumabile mai mici.
 • Viteza reglabilă a benzii, maximă și minimă. Viteza centurii va depinde direct de viteza centurii. Dar în timpul procesării de mare viteză este foarte dur.
 • Mâner suplimentar. Echipamentul este destul de greu, nu tot timpul este convenabil să îl țineți cu o mână. Mânerul suplimentar (staționar sau detașabil) face posibilă o mai bună control.
 • Mecanismul de centrare a benzii. Poate fi automat (în produse profesionale) și manual (în gospodărie). Ține banda la locul potrivit. Automatul este mai fiabil.

Caracteristicile alegerii mașinii orbitale (excentrice)

În plus față de toate caracteristicile generale de mai sus, în timpul selecției mașinii excentrice există caracteristici specifice:

 • Caracteristicile alegerii mașinilor de măcinatPlatformă de frânare. Necesar pentru pornirea mai ușoară și prevenirea rotației spontane.
 • Diametrul tălpii. Poate fi 90, 100, 125 sau 150 mm. Profesioniștii preferă să lucreze cu un diametru de 150 mm. Sub această dimensiune, cea mai mare gamă de șmirghel de diferite dimensiuni ale granulelor, dispozitivele au cea mai mare productivitate posibilă, nu există probleme cu piesele de schimb.
 • Mărimea excentricității. Aceasta este amplitudinea abaterii în timpul mișcării circulare. Este de 2-8 mm. Deoarece acest indicator este mai mare, cu cât viteza de procesare este mai mare, cu toate acestea, "puritatea" sa este mai slabă.

Caracteristicile alegerii mașinilor vibratoare

În primul rând, trebuie să alegeți forma tălpii, care poate fi călită, pătrată sau dreptunghiulară. În acest caz, sistemul de șlefuit este de prindere, o parte a șmirghelului de mărimea necesară este pur și simplu întinsă și fixată cu cleme. În hârtia întinsă pentru funcționarea normală a extracției de praf în locurile necesare, este necesar să se facă găuri. Pentru a îndepărta praful, este mai bine să conectați aspiratorul, deoarece prezența prafului sub platformă duce la o mulțime de zgârieturi.

Ce trebuie să acorzi atenție:

 • Alegerea parametrilor pentru mașinile de rectificatDimensiunea tălpii. Există un anumit set de dimensiuni. O talie mică - dispozitivul este mai ușor de utilizat, mai manevrabil, mai mare - performanță mai mare.
 • Sistemul de vibrații poate fi evaluat la 130-600 de wați. Cu cât dispozitivul este mai puternic, cu atât este mai greu.
 • Frecvența accidentului. Afișează de câte ori pe secundă platforma va efectua mișcare translațională. De regulă, cifrele sunt cuprinse între 6000-25000 rpm.

În timpul selecției, se cântăresc toate nuanțele de mai sus. Nu fi ghidat doar de prețul anunțat sau prețul mașinii de rectificat. Nu ezitați să întrebați vânzătorul despre punctele interesante și nu vă lăsați prea leneși să citiți caracteristicile, deoarece cumpărați un asistent pentru dvs. nu pentru o zi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționareMașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționare
Mașină de șlefuit cu bandă abrazivă: auto-asamblareMașină de șlefuit cu bandă abrazivă: auto-asamblare
Realizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lorRealizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lor
Mașina de ascuțit cu mânaMașina de ascuțit cu mâna
Lustruirea momelilor pentru lemn pe un bulgarLustruirea momelilor pentru lemn pe un bulgar
Caracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metaluluiCaracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metalului
Unelte pentru ascuțirea corectă a cuțitelorUnelte pentru ascuțirea corectă a cuțitelor
Alegerea unui bulgar: revizuirea modelelor, specificațiilor și prețurilorAlegerea unui bulgar: revizuirea modelelor, specificațiilor și prețurilor
» » Masini de slefuit pentru lemn si metal: tipuri si descriere
© 2021 amigdas.com