amigdas.com

Caracteristicile plantelor de acvariu Elodea

Descrierea plantei ElodeaElodea este considerată cea mai răspândită instalație de apă din lume. Nu este surprinzător, deoarece în natură se găsește într-o varietate de condiții. Cele mai multe specii sunt foarte nepretențioase. Datorită acestui aspect, precum și calitățile sale decorative, această plantă se găsește adesea în acvariu.

Aspect și gamă

Genul Elodea include mai multe specii. Se referă la familia de culori de apă. Patria este America de Nord și de Sud. Se întâmplă în apele Uruguay, Argentina, Paraguay, Brazilia etc.

Apare și pe alte continente. Deci, unele specii sunt importate de om:

 • în Europa;
 • în Africa;
 • în Asia;
 • în Australia.

Are tulpini lungi de ramificare. Frunzele sunt de dimensiuni mici și au următoarele caracteristici:

 • usor creponosi, aranjati in forma de 3-4 frunze;
 • forma: lanceolate, alungite;
 • dimensiune: lungime - până la 1 cm, lățime - până la 0,5 cm;
 • culoare: verde luminos.

În partea de sus a frunze - mai ușoare. Stela în sine este fragilă, fragilă. Adesea ajunge la o lungime mai mare de 2 m. De obicei este localizat pe partea de jos și are procese orientate în sus. Se dezvoltă foarte repede, de aceea, de regulă, formează groase densă, uneori impenetrabile. În natură, uneori chiar interferează cu navigația, pescuitul. Datorită acestor caracteristici, planta a fost numită "ciuma de apă".

Sistemul rădăcină - extrem de slab. În natură, în toamnă și iarna, datorită scăderii temperaturii și a lipsei de lumină, planta se simte inconfortabil. Elodea se scufundă în fund și practic nu crește, dar ține rinichii până la sezonul cald. În condiții de acvariu, se dezvoltă bine pe tot parcursul anului.

Conținutul acvariului

Plante de acvariuCultivarea în acvariu nu provoacă prea multe probleme. Elodea este foarte neobișnuit în ceea ce privește conținutul și este recomandat în special pentru începători. Poate fi înrădăcinată, fixată la o adâncime de 70 cm sau lăsată să înoate.

Acvariu de plante elodea se referă la apa dulce. Este greu să tolerați adăugarea de sare. Adesea, aceasta se face pentru tratamentul și prevenirea bolilor de pește. Este mai bine să o mutați pentru un timp într-un alt recipient. Nu pot fi ținute într-un acvariu marin.

Majoritatea speciilor preferă apă cu o temperatură de 16-24 ° C. Simțiți-vă rău la 28-30 ° C. Creșterea poate încetini sau se poate opri. O excepție este elodea jagged.

Rigiditatea apei din acvariu nu conteaza. Ar trebui să fie luate în considerare doar atunci când se transplantează într-un alt iaz interior. Dacă planta este obișnuită cu apă moale, dar este plasată într-o greutate, se poate îmbolnăvi și poate pierde o parte din tulpină.

Dacă ar trebui să se facă ceva, apoi despre iluminare. Ar trebui să fie uniformă. Dacă nu există lumină suficientă pe nici o parte a acvariului, eloda pierde frunzele.

Este bine să saturează apa cu oxigen și să o curățeze de turbiditate. Deși nu merită admisă acoperirea cu particule suspendate. În acest caz, elodea crește și arată mai rău. Puteți instala un filtru sau clătiți periodic.

Nu utilizați CO2 sau fertilizare. Toate plantele necesare acvariului primesc din apă sau utilizează alocarea altor locuitori. Consumul de alimente organice, lipsește alimentele de alge marine și, prin urmare, le suprimă creșterea.

Există și dezavantaje. Sucul de Elodea este toxic nu numai pentru alge, ci și pentru pești. Pentru locuitorii adulți, acest lucru este puțin probabil să fie critic, dar prăjirea poate muri. Puțin oprimate și plante din alte specii. Prin urmare, trebuie să fiți atenți atunci când tunderea.

reproducere

Reproducerea în natură are loc în calea semințelor. Asta este, plantele sunt de sex diferit. Caracteristicile femeilor includ următoarele:

 • O plantă pentru un acvariutrei petale externe și trei;
 • trei sepalii, culoarea lor - verzui sau roșiatic;
 • trei culori de zmeură stigmată.

Caracteristicile bărbaților sunt:

 • Există un ovar, în care - aproximativ 20 ovule;
 • există nouă antere.

Florile infloresc in conditii favorabile sub apa. Cu toate acestea, în țara noastră, precum și în Europa, plantele masculine aproape nu apar niciodată.

Elodea este capabil să se reproducă într-un alt mod - vegetativ (propagare). În mediul acvariului, de regulă, este folosit numai. Pentru o reproducere mai bună, tulpina trebuie să aibă o lungime de cel puțin 20-25 cm. În condiții normale, elodea se va extinde rapid.

Elodea Canadian și Elodie cu frunze

Există mai multe tipuri care au anumite diferențe și caracteristici. Cele mai frecvente în acvarii este canadianul Elodie. În conținutul ar trebui să respecte regulile generale pentru plantele din genul. Dintre caracteristici putem distinge următoarele:

 1. Lumina - standard: 0,5 W / l. În funcție de înălțimea coloanei de apă și alți parametri, intensitatea acesteia poate varia.
 2. Abilitatea de a rămâne în apă prea rece pentru o lungă perioadă de timp: până la 12 ° C.
 3. În apa stângă în jurul plantei de acvariu, se formează o coajă de dioxid de carbon, care interferează cu creșterea. Este mai bine să utilizați un filtru, un compresor pentru curentul minim.
 4. Patria - America de Nord.

Elodea cu frunze - O altă specie comună în acvariu. Caracteristicile sale sunt după cum urmează:

 • parametrii de dorit ai apei acvariu: rigiditate 8-20 °, pH 6.0-8.0;
 • iluminatul puternic este recomandat;
 • patrie - America de Sud.

Alte utilizări umane

Datorită calităților sale elodea este folosită pe scară largă de om. Rata de creștere rapidă nu este întotdeauna o piedică pentru activitatea economică (pescuit, etc.). Planta poate fi utilizată ca:

 • hrana nutritivă pentru animalele de fermă: porci, rațe etc .;
 • îngrășăminte în agricultură.

Pentru a obține elodey în cantități mari, de obicei suficient de luminoase luminoase. Iubește lumina zilei. Elodea folosite în alte domenii:

 1. Care sunt plantele pentru acvariu?În grădinărit - pentru iazuri și alte iazuri mici. Din cauza nemernici, puteți obține rapid tufărișuri ornamentale frumoase. În plus, planta curăță bine apa, de aceea este folosită ca filtru natural. Îmbogățește perfect rezervoarele cu oxigen.
 2. Se adună în interiorul depozitelor de metale și a radionuclizilor. Din acest motiv, este perfect potrivit pentru cercetarea în domeniul ecologiei.
 3. Frunzele de frunze sunt folosite pentru a studia celulele plantelor: mișcarea cloroplastelor, citoplasma etc. Aceste cunoștințe sunt necesare nu numai de către specialiștii științifici. Fundamentele sunt predate la școală.

Elodea este o plantă interesantă cu multe proprietăți luminoase. Este important să le folosiți sau să le luați în considerare în mod corect. Împreună cu hornwort sau vallisneria, aceasta este una dintre cele mai preferate plante pentru acvaristi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce arata un tarantula spider - cine este otravitor sau nu?Ce arata un tarantula spider - cine este otravitor sau nu?
Ludwigia este o plantă frumoasă pentru acvariuLudwigia este o plantă frumoasă pentru acvariu
Fereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilorFereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilor
Plante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariuPlante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariu
Fereastră comestibilă: locurile de creștere, unde se colectează, se prelucreazăFereastră comestibilă: locurile de creștere, unde se colectează, se prelucrează
Plante montane, principalele sale specii, plantare și îngrijire pentru elPlante montane, principalele sale specii, plantare și îngrijire pentru el
Descrierea monedei, punctului, crinului și a altor speciiDescrierea monedei, punctului, crinului și a altor specii
Tipuri și soiuri de cactuși de interior, conținutul lor de origineTipuri și soiuri de cactuși de interior, conținutul lor de origine
Râuri de apă pentru rezervoarele artificialeRâuri de apă pentru rezervoarele artificiale
Pesti de pește tetra: descrierePesti de pește tetra: descriere
» » Caracteristicile plantelor de acvariu Elodea
© 2021 amigdas.com