amigdas.com

Fabricarea produselor din oțel inoxidabil: calități de oțel, caracteristici

Cum se prepară un produs din oțel inoxidabilOțelul inoxidabil se referă la produse care nu sunt supuse coroziunii, oxidării, distrugerii prin medii agresive. Produsele din oțel inoxidabil au aspectul estetic, practic, siguranța mediului și durabilitatea. Metalul este bine lustruit și lustruit. Suprafața poate fi mată, oglindă, crom, culoare.

Proprietăți ale oțelului inoxidabil

Caracteristicile fizice și tehnice ale produsului depind de procentul de crom. Aliajul standard conține 12-20% din component. Sub influența oxigenului, componenta suplimentară este transformată în oxid de crom, care creează o peliculă protectoare inertă de oxizi insolubili pe suprafața de rulare. În plus față de crom, oțelul inoxidabil poate conține C, Mn, P, Si, S. Pentru a spori proprietățile fizico-mecanice, Ni, Mo, Nb, Ti, Co pot fi prezente în aliaj.

Laminarea metalului este produsă în diferite mărci, capabile să satisfacă cerințele practicate de aproape toate sferele activității umane: de la construcție și finisare la fabricarea elementelor decorative.

În funcție de procentul de aditivi, oțelul din oțel inoxidabil este împărțit în mai multe tipuri:

 1. crom;
 2. crom-nichel;
 3. crommanan de nichel.

Prelucrarea ușoară, punctul de topire ridicat, rezistența la radiații ultraviolete, deteriorarea mecanică și umiditatea permit utilizarea metalului pentru fabricarea produselor pentru diferite scopuri. Un aliaj rezistent la substanțe chimice este utilizat în fabricarea țevilor, piese, componente pentru diferite obiecte:

 1. Cum sunt produse din otel inoxidabilindustria chimică și electronică;
 2. inginerie mecanică;
 3. producția de produse alimentare, medicamente, produse cosmetice;
 4. instrumente chirurgicale și tacâmuri;
 5. structuri decorative;
 6. garduri.

Fabricarea produselor conform ordinului

În conformitate cu schițele clientului, produsele din oțel inoxidabil sunt produse la comandă după dezvoltarea modelului viitorului produs. Pentru dimensiuni individuale, specialiștii pot face rapid și la un cost accesibil:

 1. Produse din otel inoxidabilcapacitate;
 2. grupuri de intrare;
 3. copertine;
 4. garduri;
 5. rafturi;
 6. Elemente de mobilier de birou și de acasă;
 7. balustrade;
 8. zăbrele;
 9. bănci;
 10. blaturi;
 11. sisteme de alimentare și evacuare.

Diverse produse din oțel inoxidabil

Fabricarea produselor la comandă este făcută din diferite tipuri de oțel, a căror alegere depinde de scopul și condițiile de funcționare. Pentru produsele destinate instalării în interior este potrivit un aliaj ieftin AISI 430 cu aspect plăcut și durabilitate. Rularea metalului este bine combinată cu plasticul, lemnul, sticla și piatra.

Ce poate fi făcut din oțel inoxidabilElementele de interior și exterior din oțel inoxidabil combină estetica, fiabilitatea și ecologia. În conformitate cu desenele clientului, este posibilă realizarea de mangale, conducte de încălzire și alimentare cu apă, fumător, balustradă, grătar decorativ pentru șemineu. Pentru rezervoarele de stocare, sunt utilizate rame pentru oglinzi, brațe pentru mașini, mese de lucru, camere de vid, suporturi pentru încălțăminte, oțel inoxidabil de calitate austenitică.

Calități pozitive

Principalele caracteristici pozitive ale soiurilor din oțel aliat sunt greutatea redusă, posibilitatea vopsire, îndoire, foraj, tăiere cu laser, strunjire, laminare, turnare și sudare. În cadrul proiectului întreprinderii din oțel inoxidabil sortimentul de bunuri, printre care puteți observa:

 1. șine de acoperiș;
 2. coloană;
 3. Proprietăți ale oțelului, oțel inoxidabilcatargelor;
 4. parcare pentru biciclete;
 5. lămpi;
 6. tabele;
 7. scaune;
 8. podele;
 9. montare;
 10. accesorii;
 11. ecranele termice.

Un proiect unic pentru o casă, un restaurant, o cafenea și alte organizații poate fi producția de acvariu din oțel inoxidabil de dimensiuni și forme adecvate. Designul este capabil să se potrivească în orice interior, să ofere acces la sistemele de întreținere ale unui rezervor artificial, să permită înlocuirea bolului de sticlă fără demontarea cadrului.

Marci populare

Cele mai populare branduri de metal în scopuri de producție sunt oțelul 300 și seria 400. În seria 300 sunt prezentate oțelurile austenitic, austenitic-feritic și austenitic-martensitic. Pentru industria alimentară și farmaceutică, se produce calitatea aliajului AISI 304, materialul este bine sudabil, rezistent la medii agresive.

Descrierea procesului de fabricare a unui produs din oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil AISI 316 pentru industria chimică, construcții navale, petrol și gaze rezistă la temperaturi ridicate, păstrează proprietățile în contact cu mediul acid și apa de mare. Oțelul AISI 316 T conține în compoziția titanului, care mărește caracteristicile de rezistență și rezistența metalului la ionii de clor. Oțelul inoxidabil este utilizat în fabricarea de echipamente și componente pentru industria chimică și alimentară, lamele de sudură ale turbinei cu gaz.

Dopați grad de metal AISI 321 poate rezista la căldură până la 800 C este utilizat în timpul producerii de oțel inoxidabil fără sudură țevi, coturi, teuri și adaptoare într-o alimentare cu apă caldă, instalații sanitare, precum și în conductele de transport al substanțelor chimice ușor agresive.

Din seria 400 din material plastic AISI 430, clientul poate comanda elemente decorative pentru interior sau exterior, precum și componente destinate funcționării în industria de petrol și gaze. În cazuri speciale, specialiștii pot selecta un "analog" mai ieftin cu proprietăți chimice și mecanice, în conformitate cu condițiile tehnologice.

Procesul de fabricare a produselor

Cum se face un produs din oțel inoxidabilFabricarea produselor din oțel inoxidabil se realizează pe echipamente moderne de către specialiști de înaltă clasă, deoarece lucrul cu materialul necesită pregătire profesională. În magazinul de producție, se efectuează perforarea, îndoirea, tăierea, gravarea, șlefuirea, lustruirea foii de material înainte sau după tăiere în mărime și configurație a țevii, profilul, colțul. La locul asamblării părții, sudura este de asemenea curățată, lustruită și vopsită.

Structurile din oțel, în combinație cu alte materiale de construcție și de finisare, vor contribui la accentuarea stilului camerei. Producerea de produse în proporții corecte va ajuta la procesarea grafică a computerului sau la imaginea în format 3 D, permițându-vă să creați o imagine a părții viitoare și să efectuați modificările necesare.

Oțelul alimentar nu este oxidat, nu permite multiplicarea microorganismelor patogene, este bine adaptat procesării sanitare și termice. Costul produselor la comandă depinde de gradul de oțel, scopul, condițiile de funcționare și complexitatea procesului de lucru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicareOțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare
Caracteristicile și aplicarea oțelului 9хсCaracteristicile și aplicarea oțelului 9хс
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Caracteristicile și compoziția oțelului inoxidabilCaracteristicile și compoziția oțelului inoxidabil
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Oțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicațieOțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicație
Oțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor buneOțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor bune
Balustrade si garduri din otel inox: FotoBalustrade si garduri din otel inox: Foto
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
» » Fabricarea produselor din oțel inoxidabil: calități de oțel, caracteristici
© 2021 amigdas.com