amigdas.com

Infernalul vampir este un calmar misterios și minunat

Este dracului în vampir periculos?Ca un exemplu, natura misterioase cefalopode de adâncime, poate fi considerat infernalis Vampyroteuthis, al cărui nume se traduce ca „Calmarul vampir din iad“. Aproximativ 35 de centimetri, acest locuitor din adâncul mării este unul dintre cele mai fascinante animale de pe pământ. Întâi sa întâlnit în 1903, omul de știință Karl Hoon, care la identificat drept caracatiță, deoarece avea 8 tentacule. Apoi, s-au găsit mai multe membre subțiri

, ascunse în buzunare speciale.

În structură, el oscilează între caracatițe și calmar în detașamentul său - vampiromorfa. Următorii reprezentanți ai acestui detașament se găsesc în apele tropicale și subtropicale din toate zonele din întreaga lume. Ei locuiesc la o adâncime de aproximativ 3 mii de metri, deoarece nu penetrează lumina soarelui. Primele eșantioane, se părea că aveau două perechi de palete.

Mai târziu sa găsit cu o pereche, dar el a fost clasat pe o altă specie. Mai târziu, în Muzeul Zoologic al Universității din Berlin, a fost prezentat un reprezentant cu doar două aripioare, deci descrierea originală a fost un animal cu două aripioare. Cercetările ulterioare au arătat că foarte animalele tinere, există două aripioare dorsale, etapele intermediare ale indivizilor - patru, iar când animalul ajunge la maturitate, acesta revine la forma cu două aripioare.

Descriere fizică

Aspectul calmarului hellishÎn dimensiune, vampirul de urs are ochi disproporționat de mari în rândul oricărui animal din lume. Acest reprezentant al ochiului are o dimensiune de 4 centimetri și este aproximativ comparabil cu ochiul unui câine adult. La capătul corpului său de la vârful calmarului său, vampirul are două aripi extensibile care au suprafețe reflectorizante, iar restul corpului este maroniu catifelat. Vampirul infernal de caracatiță poate lumina acele condiții de întuneric total în care trăiește, fiind dotat cu o serie uimitoare de fotofori - organe speciale de strălucire.

Lumina apare pe tot corpul, cu excepția suprafeței sale interioare, în timp ce vampirul infernal este capabil să aprindă și să stingă lumina la discreția sa. În spatele capului Ele sunt mai complexe grup de fotofori, iar pentru aripioarele de bază pereche există două corp de lumină, echipat cu un fel de „vârstă“ naturală, pe care animalul se poate închide pentru a opri lumina.

Vampirul infernal poate străluci mai mult de două minute ca urmare a unei "setări naturale speciale" a fotoforilor, fie că luminează simultan, clipind o dată sau de trei ori pe secundă, fie pulsând. Organele de la capătul mâinii calmarului pot să clipească în mod constant sau alternativ să lumineze intermitent. Această reacție se manifestă la stimuli externi. Cea de-a treia și ultima formă a luminiscenței sunt nori luminescenți care apar ca o matrice mucoasă cu particule luminoase în ea.

Se presupune că particulele sunt eliberate de organe pe membre și pot străluci până la 10 minute. Principalul semn al unui vampir funky:

 • corpuri luminoase luminoase la vârful umerilor și la baza aripioarelor;
 • în spatele acestei străluciri se află oscilația mâinilor, ceea ce face foarte dificil să se identifice locul unde se află calmarul în apă;
 • Apoi calmarul aruncă norul luminos de mucus, această acțiune deranjând atacatorul.

Când efectul de lumină se termină, este aproape imposibil pentru prădător să determine locația calmarului.

comportament

Squid în naturăPână de curând, a fost, că Calmarul vampir este un înotător slab, iar corpul său gelatinos cu mușchii slabi sunt capabili să se deplaseze doar și dacă această producție va scădea, el este capabil să-l folosească. Dar a fost în curând stabilit că pot înota rapid pentru perioade scurte de timp folosind aripioarele lor. Vampirul infernal are un organ dezvoltat care îl controlează în timp ce se mișcă și ajută la echilibru.

Acest organ senzorial constă din dintr-o structură în formă de pungă și numeroase fire senzoriale sensibile care formează o activitate neurală, cum ar fi creierul. Conexiunea neurală se află într-o structură în formă de sac, care are o rezervă de inerție, determinând calmarul infernal să se miște cu accelerație în anumite condiții. Acest răspuns la stimulii externi activează neuronii care oferă feedback calmarului în raport cu orientarea sa, ceea ce îi ajută să obțină alimente, să scape de alți reprezentanți subacvatici.

Viteza înotătorului unui vampir infernal este de două lungimi ale corpului său pe secundă. Această rată pe care animalul o poate susține pe distanțe scurte. Când există pericol, calmarul vampir își mișcă aripioarele la baza pâlniei, își ascunde corpul în pliuri speciale ale pielii - o manta și emite un flux de apă din manta. Poziția defensivă a acestei moluște se aseamănă cu poziția ananasului, când membrele și lenjeria acoperă complet capul și mantaua.

Această poziție protejează întregul corp al corpului, iar calmarul este mascat de o cârpă întunecată. Vârfurile extremităților și baza coastelor luminesc luminoase cu fotofori luminoși sau intermitenți, care de obicei sunt însoțite de o reacție. Există o opinie, că și calmarul vampir își strânge membrele pentru a confunda prădătorii, ceea ce face dificil pentru ei să determine locația exactă în acest moment.

Caracteristici ale vampirului infernal

 • Squid the Vampire a iaduluiSquidul vampirilor este singurul reprezentant viu care combină caracteristici atât din caracatițe, cât și din calmar, sepie, ceea ce indică o legătură între cele două grupuri.
 • Vărsătorii de vampir, care nu sunt calmar direct, sunt numiți pentru ochii lor albaștri mari, pielea căprui roșcat și o membrană mare între mâini.
 • Sunt indivizi mici, ajungând la o lungime maximă de 35 de centimetri.
 • Ca și calmarul adevărat, există dimorfismul sexual al conexiunii externe în dimensiune: femela este mai mare decât masculul. Vampirul aspru are opt brațe lungi și două fire care depășesc dimensiunea corpului său, pot fi scoase în buzunarele care se găsesc în pragul lor între mâini. La începutul studiului acestei specii a fost considerată o armă, dar ele diferă în structura și compoziția lor, deci sunt considerate o trăsătură unică a acestei specii uimitoare.
 • Pe suprafața superioară a mantalei sale există două aripi dorsale.
 • Un fenomen interesant în acest calmar este metamorfoza dimensiunii, formei și poziției aripioarelor pe măsură ce acestea cresc. Atunci când corpul lor are 15-25 lungi, a doua pereche de aripioare începe să se dezvolte înainte de prima lor pereche. Când noul abur ajunge la maturitate, aburul original este apoi absorbit. Aceste aripioare noi schimba stilul de înot al calmarului vampir de la accelerarea și motional la stilul plutitor.
 • Compoziția corporală a vampirilor este similară cu corpul unei meduze.
 • Ei au ochi foarte mari - proporțional, au cea mai mare proporție între ochi și corpul oricărui animal din lume.
 • Vampirii infernali au cromatografi negri, conexiunile exterioare ale cărora se alternează cu cele roșcuroase. Ele nu funcționează ca cromatografii într-o squid normal, deoarece această specie nu are mușchii care controlează decolorarea.
 • Vampirul infernal nu are pungi de cerneală.
 • Calmarul vampir sunt bine adaptate la viață în condiții de mare adâncime, cu fotofori, organe mari circulare situate la capătul din spate al fiecărei aripioare și distribuite pe manta lor, pâlnie, capul și suprafața dorsală care produc lumină ambientală fluorescentă și ultima între 2-9 minute.

Locuri și habitate

Unde trăiesc vampirii de găină?Vampirul inferior ocupă adâncimi în toate oceanele tropicale și temperate ale lumii, unde lumină mică pătrunde sau nu pătrunde deloc. Indivizii vampiri sunt inegal distribuite între adâncimi de 300 m și 3000 m, cu majoritatea adâncimea ocupată de 1500 m și 2500 m. Cercetările efectuate la Institutul de Cercetare acvariilor in Monterey Bay din California, a arătat că calmarul vampir este limitată la minimum prezența oxigenului în Golful cu o medie adâncimea de 690 m și nivelul de oxigen de 0,22 ml / l. Orizontală de distribuție calmar vampir în oceane localizată paralel patruzecilea între latitudinile nordice și sudice, unde apa este de 2-6 grade Celsius.

Distribuția verticală adâncimea este prezentată mai jos:

 • În California, cei mai mulți vampiri trăiesc între adâncimi de 600 m și 1100 m, cu maximum 700 m și 1000 m, iar cantități mici de mai puțin de 20 mm sunt cele mai frecvente în adâncimi mai mari.
 • În Atlantic, vampirul este distribuit între 700 m și 1200 m.
 • În Hawaii, acești reprezentanți au provenit dintr-o adâncime de 800 m și 1200 m, dar o mică cantitate a fost observată în apă mai adâncă.

Sursă de alimentare

Ce calmarule mănâncă vampirul infernalVampirul calmarului cald este un animal carnivor și se hrănește cu creveți și fără nevertebrate. Ei au o rată foarte scăzută de metabolizare din cauza greutății, datorită dependenței lor mai puțin de lăstari în timpul atacului de prădător și a confiscării pradă. Filamente senzoriale și organe producătoare de lumină la vârfurile mâinilor sunt utilizate pentru a atrage și a căuta mâncare, precum și pentru a proteja împotriva prădătorilor din oceanul adânc. Calmarul folosește un șir neuronal pentru a-și observa prada, apoi plutește până când îl prinde.

reproducere

Cel mai probabil, masculii transmit spermatozoizii femeii din pâlnie. Calmarul este mai mare decât masculul și descarcă ouăle fertilizate direct în apă. Ouăle mature sunt destul de mari, cu un diametru de 3-4 mm și sunt găsite libere de înot în mase mici în apă adâncă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Far de crab din regiunea KamchatkaFar de crab din regiunea Kamchatka
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Rețete pas cu pas ale calmarului cu imaginiRețete pas cu pas ale calmarului cu imagini
Care este cel mai rapid pește din lume?Care este cel mai rapid pește din lume?
» » Infernalul vampir este un calmar misterios și minunat
© 2021 amigdas.com