amigdas.com

Costul brahiterapiei pentru cancerul de prostată în Obninsk

Care este brahiterapia cancerului și cum este efectuată?Cancerul de prostată la bărbați, în ultimii ani, statisticile arată o creștere constantă a incidenței și se referă la formarea frecventă a naturii maligne. Oncologii din întreaga lume caută noi metode eficiente de combatere a acestei boli, în prezent unul dintre ele fiind recunoscut ca brahiterapie.

Ce este brahiterapia?

Se referă la tipurile de terapie de contact cu radiații, în acest caz sursă de radiații este livrată prin manipulări speciale în interiorul organului bolnav. Prin această metodă, doza maximă afectează focalizarea tumorii, iar țesuturile adiacente adiacente evită iradierea. Metoda este utilizată pe scară largă pentru tratarea creșterilor tumorale ale organelor interne ale sferei genitale feminine și masculine, rectului, esofagului, limbii și altele.

Diferența dintre metodă și metodele standard de tratament

În comparație cu radioterapia pentru tratamentul cancerului de prostată, acuratețea acțiunii crește, efectul toxic scade. brahiterapie este o procedură unică și nu trebuie să fie repetată. O metodă minim invazivă nu necesită o operație, plasarea sursei radiate în interiorul tumorii se face cu ajutorul acelor speciale, în interiorul cărora există elemente radioactive. Avantajele brahiterapiei:

 • eficacitatea tratamentului într-un mediu cu un prognostic slab al pacienților este de 89%, studiul din grupul de indicatori de vindecare a cancerului favorabil în 96% din cazuri;
 • recidivele și complicațiile apar în aproximativ 20% după brahiterapie;
 • Tratamentul cancerului de prostată - metode posibilenu este nevoie de castrare (orchidectomie);
 • spitalizarea pacientului este de aproximativ 1-2 zile, excepția este impactul de înaltă frecvență, necesitând uneori o repetare a procedurii;
 • după sesiune pacientul este restaurat rapid, termenul depinde de indicatorii individuali de la două zile la o săptămână;
 • după brahiterapie, funcția sexuală este complet conservată;
 • procedura nu are restricții de vârstă (nu trebuie confundată cu anumite contraindicații).

Tipuri de brahiterapie

Procedurile diferă una de cealaltă, în funcție de tipul de echipament utilizat, localizarea și dimensiunea tumorii. Se folosește brahiterapia pentru tratamentul cancerului prostatei în prima și a doua etapă, ultima etapă necesită o versiune stereotactică stereotactică 3D a procedurii. La punerea sa în aplicare, există contraindicații, în special, perturbarea ganglionilor limfatici și prezența ramificării metastazelor de la o tumoare canceroasă. În funcție de localizarea tumorii, brahiterapia este împărțită în următoarele tipuri:

 • intracavitară;
 • intravasculara;
 • în interiorul țesutului;
 • interiorul este luminat;
 • de suprafață.

tratamentul intracavitară

Tipul intracavitar este utilizat atunci când cancerul glandei este localizat în organele cavității (uter, canal anal, vagin). În spațiul cavității aplicatoare de loc, unde este dată sursa radiației la care este dat un anumit program. Această metodă este utilizată în tratamentul organelor în care se formează lumeni (conducte biliare, esofag, bronhii). Tehnologiile moderne permit creșterea eficacității brahiterapiei intracavitare.

În interiorul tipului de țesut de brahiterapie

Acest tip de brahiterapie este folosit pentru a influența tumora, localizată în organele interne dense, cu o structură de țesut pronunțată. Ca dirijori elementele radioactive la locul tumorii se aplică aplicatoare sau ace. Tratamentul cancerului de prostată se realizează prin două tipuri de implanturi radioactive:

 • Etapele cancerului de prostatăfrecvență înaltă temporară;
 • frecvență constantă scăzută.

Ca elemente de timp Iridiul este administrat cu un grad ridicat de frecvență. Constantele conțin paladiu și iod în doze mici, cu o frecvență scăzută, rămânând în corpul pacientului după procedură.

Tipul intravascular de brahiterapie

aplica în tratamentul stenozelor coronare. În mod temporar, sursa de radiație γ sau beta este integrată în lumenul vasului, care este retras după acțiunea efectuată. Metoda necesită echipamente speciale costisitoare și protecție fiabilă a lucrătorilor medicali, ceea ce cauzează anumite dificultăți. Există evoluții în curs de desfășurare pentru a spori disponibilitatea acestei metode.

În funcție de tipul de integrare a sursei de radiații, brahiterapia este împărțită în:

 • modul manual;
 • metoda automată.

Tratamentul cancerului de prostată cu brahiterapie în condiții moderne

În diferite stadii ale bolii, în funcție de vârstă și a bolilor paralele disponibile, anumite tipuri de tratament sunt prescrise pacientului. Metoda optimă pentru etapele inițiale ale unei tumori de prostată la o vârstă fragedă este intervenția chirurgicală și îndepărtarea neoplaziei. Ca o alternativă, brahiterapia a fost din ce în ce mai folosită în ultima vreme.

procedură realizate de o echipă de specialiști, care constă dintr-un chirurg, oncolog, radiolog, fizician în domeniul medical, anestezist și asistent medical. Interacțiunea acestor angajați se manifestă în etapa inițială de pregătire a pacientului pentru procedura și în etapa ulterioară de reabilitare și evaluare a rezultatelor. Toți pacienții dezvoltă planificare dozimetrică înainte sau în timpul implantării, examinarea se efectuează în luna de control - un an și jumătate după brahiterapie.

Metode de control vizual

Tratamentul eficient al cancerului - tratarea prostatei la timpO comună metoda de tomografie computerizată prostata, ca fiind cea mai eficienta si mai accesibila, ceea ce va permite sa vizualizati in mod clar conturul surselor de prostata si plasate. În același timp, terapia cu ultrasunete și cu rezonanța magnetică este utilizată pentru a determina dimensiunea, forma și localizarea cancerului de prostată. Cercetarea se desfășoară în următoarele etape de lucru cu pacientul:

 • examinarea pentru o perioadă scurtă de timp înainte de procedură (nu mai mult de o lună);
 • vizualizare în timpul integrării sursei de radiații;
 • corectarea dozei de iradiere în timpul brahiterapiei cu utilizarea de software;
 • studiați după utilizarea implantului într-o lună și jumătate.

Când efectuați implantarea element radioactiv utilizați examinarea transrectală cu ultrasunete sau o metodă de tomografie computerizată. Indiferent de metoda de vizualizare, un specialist ar trebui să observe cu claritate contururile glandei prostatei, baza, partea superioară, veziculele seminale și fibrele. În plus, va fi necesară o imagine a țesuturilor adiacente și a mușchilor pelvieni la nivelul vârfului glandei prostatei. Acest lucru este necesar în cazul în care sursa de radiații intră în aceste regiuni.

Tratamentul este bine tolerat de pacienții de vârstă avansată care suferă de boli comorbide. În același timp, el se poate întoarce la modul de viață obișnuit pentru pacient în a doua zi după descărcarea de gestiune din clinică. Aproximativ 80% din bărbați trăiesc aproximativ 10 ani după ce au fost utilizați brahiterapie pentru cancerul de prostată.

Sarcinile și principiile brahiterapiei

Principiul brahiterapiei cu frecvență joasă este introducerea continuă a elementelor radioactive în țesuturile modificate patologic ale prostatei și conservarea radiațiilor în interior de ceva timp. Celulele canceroase sunt iradiate în mod constant și, în consecință, piere. În clinicile din Rusia, iodul este folosit ca microelemente, deoarece cercetătorii medicali interni nu au ajuns la o concluzie cu privire la eficacitatea altor substanțe radioactive. Odată cu dezintegrarea iodului din interiorul tumorii, acesta îl distruge, dar celulele din jur evită efectele dăunătoare.

Brahiterapia - trăsături ale tehniciiVizualizare înaltă a frecvenței procedurii este o expunere pe termen scurt radioizotopi cu putere ridicată de radiație, de exemplu, iridiu. Microcapsulele după administrarea celulelor afectate de tumori sunt îndepărtate după o acțiune pe termen scurt (10 minute). Pentru a vindeca eficient cancerul de prostată, astfel de proceduri se efectuează, de regulă, de trei ori, cu un interval de 2-4 zile. Un astfel de efect puternic asupra tumorii este indicat pentru pacienții la care se prognozează creșterea tumorală cu răspândirea metastazelor. Uneori metoda brahiterapiei este combinată cu sesiunile de radioterapie.

Cum se comportă pacientului după o intervenție chirurgicală

Apariția efectelor secundare

Intervenția în corpul uman cu ajutorul orice proceduri medicale întotdeauna lasă o marcă. Când este utilizat ca tratament pentru brahiterapie, efectele secundare pot apărea în mod constant, pot fi temporare sau absente cu totul. Comparativ cu iradierii standard a evenimentelor adverse, se observă mai puțin, deoarece radiația radioactivă este îndreptată către zone specifice ale țesuturilor afectate. Pot apărea efecte secundare:

 • în încălcarea funcției de excreție urinară;
 • în reducerea erecției și apariția impotenței;
 • în diferite boli ale rectului.

Dacă pacientul este eliberat din spital după tratamentul cancerului de prostată brahiterapia, apoi în jurul unei persoane într-un cerc cu o rază de 1 metru, radiația nu trebuie să depășească valoarea de 10 μSv pe oră. Acest lucru rezultă din regulile de siguranță pentru alții. Măsurătorile sunt efectuate de fizicienii care lucrează în industria medicală înainte de externarea pacientului de la o instituție medicală. El înregistrează cifrele din documentele de descărcare de gestiune pe care o persoană le va prezenta când trec cadrele de control la gări, aeroporturi și alte locuri similare.

Recomandări pentru pacient după procedură, în timpul perioadei de reabilitare

O asemănare radioactivitatea va însoți o persoană în termen de șase luni de la trecerea de brahiterapie, deoarece timpul de înjumătățire este de aproximativ două luni, în afară de aceasta, trebuie să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră:

 • greutatea greutăților ridicate nu trebuie să depășească 5-6 kg, toate mișcările ar trebui să se facă fără probleme, fără eforturi inutile;
 • Nu poți intra pentru sport și muncă grea, dar poți să stai și fără o pauză de doar o oră și jumătate;
 • încercați să nu permiteți constipație în intestine și depășirea vezicii;
 • Tratamentul cancerului de prostată prin metode tradiționaleNu beți alcool, chiar bere și nu vă alăturați alimentelor prajite, picante și grase;
 • în contact strâns cu ceilalți pentru a intra cu atenție, nu puteți rămâne prea aproape de viitoarele mame pentru o lungă perioadă de timp și vă puneți copiii în genunchi timp de două luni după tratamentul prostatei.
 • în cazul în care sursa de emisie radio, a ieșit cu urină, ar trebui să fie, fără a atinge mâinile, a pus într-o pungă și a pus în îndemâna copiilor plasați la prima vizită clinică de a plăti personalul său medical pentru eliminarea deșeurilor;
 • dacă un pacient care a suferit brahiterapie este tratat pentru o altă boală, atunci este necesar să se consulte cu medicii, în special în cazul metodelor de fizioterapie.

După o jumătate de an,la două luni după brahiterapie cu condiția ca dimensiunea glandei prostate să devină egală cu parametrii preoperatori, o persoană începe să se întoarcă la modul obișnuit de viață pentru el. Puteți face exerciții de lumină, înotați, ridicați obiecte care nu sunt grele. Trei luni mai târziu, fostul pacient verifică sângele pentru PSA, iar la șase luni după terminarea procesului de dezintegrare, omul devine sigur pentru oamenii din jur. În primul an, examenele PSA și ultrasunetele se efectuează după trei luni, la sfârșitul acestei perioade - în șase luni.

Care este costul brahoterapiei în diferite orașe?

Este imposibil să răspundem fără echivoc la această întrebare, deoarece prețul este determinat ținând cont de numeroși factori și nuanțe și depinde de:

 • Fără brahiterapie fără scrupule a cancerului - tratament fără intervenție chirurgicalănivelul instituției medicale care efectuează procedura;
 • onorariul specialistului medical;
 • tipul special ales de brahiterapie;
 • ajutor de stat și cote.

Diferite orașe din Rusia cereți un cost diferit. De exemplu, în Kazan, prețurile sunt determinate la cost, Krasnodar va lovi cu o sumă ieftină, mari Samara sau Yekaterinburg va cere un preț cut-off. Deoarece clinicile capitalei pot oferi pacienților o gamă variată de tipuri de terapie, costul variază între 200-500 de mii de ruble. În Obninsk, procedura de brahiterapie costă nu mai puțin de 100 de mii de ruble.

Este demn de remarcat acest lucru utilizarea brahiterapiei În tratamentul cancerului de prostată, în multe cazuri există rezultate pozitive. Eficacitatea metodei a făcut-o populară printre pacienți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este adenomul de prostată la bărbați: cauze, simptome și tratamentCe este adenomul de prostată la bărbați: cauze, simptome și tratament
Ce este un test de sânge pentru psa: transcrierea și metoda de conducereCe este un test de sânge pentru psa: transcrierea și metoda de conducere
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Cancerul oral: cauze, simptome, tratament și prevenireCancerul oral: cauze, simptome, tratament și prevenire
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Cancerul de prostată 3 grade: prognoza speranței de viațăCancerul de prostată 3 grade: prognoza speranței de viață
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
» » Costul brahiterapiei pentru cancerul de prostată în Obninsk
© 2021 amigdas.com