amigdas.com

Câinele lui Faraon: o descriere a rasei egiptene

Câinele câinelui - trăsăturile unui animalCâinele lui Faraon este mândria națională a insulei Malta. Maltezii au dat numele rasei Kelb Tal-Phenek, care în traducere sună ca un "câine iepure". Numele reflectă pe deplin ceea ce au fost folosite animalele. Sunt vânători minunați de iepuri. Câinele lui Faraon preferă să se bazeze mai degrabă pe vedere decât pe miros când vânează. Trebuie să vadă pradă să o urmărească. Pe baza acestei calități, rasa este numită ogari.

Federația Cynologică Internațională a adresat rasei câinilor primitivi. Rândurile primare de câini se formează fără o participare intenționată a unei persoane, numai cu influența selecției naturale. Acestea sunt rase "pure", nu sunt amestecate cu reprezentanți ai altor rase. De obicei, rasele primitive se dezvoltă sub agricultura de subzistență, practic nu se schimbă, sunt perfect adaptate mediului, sunt foarte rezistente. În prezent, câinele Faraon este folosit ca însoțitor de câine, demnitatea ei de vânătoare este în mare parte solicitată în patrie.

Descrierea rasei

Câinele câinelui - descrierea raseiCâinele lui Faraon, conform datelor externe, este foarte asemănător cu zeul egiptean Anubis. Anubis a fost portretizat ca un bărbat cu capul unui șacal. În plus, imaginile animalelor foarte asemănătoare cu câinele pharaonic (egiptean) se găsesc în înmormântarea egipteană antică. Vârsta imaginilor este de aproximativ 5 mii de ani. Pe baza descoperirilor arheologice, sa născut o versiune romantică a originii câinelui faraonului. Se presupunea că fenicienii au adus rasa pe insulele Maltei și Gozo, unde acest tip de câine a rămas neschimbat milenii, păstrând aspectul și calitatea câinilor de vânătoare ai faraonilor.

Versiunea științifică respinge complet romantismul. Rezultatele studiului ADN arată că câinele faraonului nu este legat genetic de câinii de vânătoare din Egiptul Antic. Evident, rasa sa format mai târziu.

Primele exemplare ale câinilor faraonilor au fost luate din Malta în anii 1920. Recunoașterea la nivel mondial a rasei a fost în 1975. Acum, câinele egiptean este considerat rar, este printre cele trei rase cele mai scumpe din lume.

apariție

Câinele Faraon cucerește aspectul aristocratic, flexibilitatea corpului, harul mișcărilor, o siluetă ascuțită. Un animal de dimensiuni medii: greutate 20-25 kg, înălțime la greabăn 53-64 cm. Un cap în formă de pană, cu urechi mari în picioare, este ținut de un gât lung. Nasul este de culoarea pielii sau roșu. Ochii mici, înclinat, chihlimbar. Gros de la baza coada se topește până la capăt. Când este excitat, coada se ridică în sus și se buclează ca o seceră. Haină este strâns pe piele, strălucitor, scurt. Culoarea acceptabilă a stratului este nuanța roșiatică-maronie. Sfatul alb al coada este binevenit. Sunt permise marcajele exterioare de culoare alba pe piept, degete, podul nasului, in centrul fruntii.

caracter

 • Caracterul independent, Câinele tinde să evalueze deciziile proprietarului. Depunerea necondiționată nu este de așteptat. Dacă animalul nu-i place ordinea proprietarului, acesta poate refuza să se supună. Câinele este inteligent, capabil să ia decizia și să-l urmeze.
 • Îmbrăcămintea este obligatorie. Pentru un animal, proprietarul trebuie să devină conducătorul necontestat. Socializarea timpurie asigură că catelul devine afectuos, bun-firesc, vesel și jucăuș. Cu o educație adecvată, reprezentanții rasei suferă rareori de un nivel ridicat de agresiune.
 • Faraonii iubesc copiii, cu plăcere să se joace cu ei.
 • Câine faraon o rasă de vânătoare, în timpul mersului pe care îl poate urmări cu ușurință pe un animal mic sau se poate eschiva după un miros interesant. Prin urmare, fără un plumb, câinele poate fi eliberat numai în cazul în care vă plimbați în jurul unei zone împrejmuite.
 • Câinele lui Caraon - ce este această rasăFaraonii trăiesc în lume cu alte animale de companie. Rasa are o diviziune bine dezvoltată a oamenilor și animalelor în "a lor". Pisica "Dog" nu va atinge câinele, dar "străin" va persevera. Rasa are bune calități de protecție, de aceea nu are încredere în străini.
 • Rasa este renumită pentru expresiile sale facială uimitoare, neobișnuit pentru câini. Faraonii știu să "zâmbească". Exprimând bucurie, câinii își întind buzele și își ridică nasul. În cazul în care câinele este jenat sau este vinovat, animalul rosu cu rușine. Câinele înece nasul, urechile și conturul ochilor.

Întreținere și îngrijire

 1. Activitatea fizică. Pentru rasa cele mai confortabile condiții de o casă de țară. Animalul are nevoie de activitate fizică sistematică. Lanțul și vavirul nu sunt absolut potrivite. Teritoriul pe care poți să faci și să fugi, visul câinelui faraonului. Faraonul poate sări la o înălțime de până la 1,5 metri. Prin urmare, gardul unei case particulare trebuie să fie ridicat și solid, altfel într-o formă de entuziasm de vânătoare, câinele fie va sări peste el, fie va aluneca în spatele gardului.
 2. Faraon iubește căldura, tolerează rău rece, așa că trebuie să trăiesc în casă. Pentru plimbări în timpul iernii, toamna rece și primăvara, câinele are nevoie de haine speciale - salopete calde și impermeabile.
 3. Animalul poate trăi În apartament, dacă proprietarul are grijă de o plimbare lungă. Faraon nu tolerează singurătatea. Lăsat în pace, va urla și va călca pantofi, mobilier, orice îi place. Este necesar să se ofere faraonului un număr suficient de jucării și să nu se lase pentru o perioadă lungă de timp.
 4. Faraone cu plăcere ia parte la jogging-ul comun cu proprietarul. S-au născut pentru sporturile de câine - agilitate, frisbee.
 5. Educația căței. Puppii de la o vârstă fragedă sunt recomandați să se ducă la plimbări în locuri aglomerate, astfel încât neîncrederea naturală a străinilor să nu se dezvolte în timiditate, timiditate, manifestare a agresiunii nerezonabile.
 6. Câine faraonic pentru o plimbare - animale uimitoareÎngrijirea părului. Haina este foarte scurta, fara substrat, se potriveste perfect cu pielea. Grijă pentru ea este simplu, suficient pentru a curăța animalul, folosind o mănușă specială. Un câine îi place masajul, în special în timpul mușcării. Moult trece aproape neobservat, faraonii sunt foarte curati. După cum este necesar, faraonul este spălat, alegând cu atenție un șampon. Chiar și un câine adult este recomandat să se spele cu șampoane pentru pui.
 7. igienă. Procedurile igienice includ tăierea unghiilor și curățarea urechilor. Tăiați-vă unghiile după cum este necesar, foarte atent, pentru a nu provoca rănirea animalelor. Curățarea urechilor este necesară o dată pe săptămână. Urechile sunt mari, în picioare, murdăria din ele se acumulează rapid. Urechile sunt curățate prin mijloace speciale cu ajutorul tampoanelor din bumbac sau a tampoanelor de bumbac.
 8. Sursă de alimentare. Faraon este un iubitor de mâncare bună, nu va renunța la delicatețe. Prin urmare, domeniul de nutriție trebuie monitorizat în mod deosebit cu atenție. Un animal de companie nu trebuie să fie suprasolicitat, trebuie să rămână subțire, sărac, strâns. Faraon are nevoie de alimente care sunt saturate din punct de vedere energetic și ușor digerabile. Alimentele pot fi naturale: carne de iepure, carne de porc, cereale, produse lactate, legume.

Alimentele premium uscate se descurcă, de asemenea, cu sarcina de a asigura o alimentație adecvată. Dulciurile și produsele afumate sunt complet excluse. Se recomandă hranirea faraonului de două ori pe zi. Accesul la apa proaspătă trebuie să fie constant, mai ales când se alimentează cu alimente uscate. Determinarea tipului de hrană ar trebui să fie imediat, trecerea de la produse naturale la alimente uscate și invers, este dăunător pentru tractul gastro-intestinal al animalului de companie.

Caracteristici de sănătate

Faraonii sunt fâșii lungi din lumea caninului. Rasa, menținând în același timp vigoarea, mobilitatea, forma fizică excelentă până la sfârșit, are o speranță de viață de 15-17 ani. Din cauza unui stil de viață activ, faraonii au o stare bună de sănătate, dar există câteva trăsături ale corpului care nu pot fi ignorate.

 • Sensibilitate ridicată la anestezie. Piatra egipteană este mai sensibilă la medicația durerii din cauza unui strat de grăsime mic. Animalele de companie vor avea nevoie de o doză mai mică decât alți câini de aceeași greutate.
 • Cum de a creste catelusii unui caine faraonalergie. Faraonii sunt predispuși la reacții alergice. Alergiile se pot dezvolta în ingrediente alimentare. Câinii sunt sensibili la substanțe chimice. Se recomandă să alegeți cu atenție șampoane și tratamente pentru purici și acarieni, în caz contrar se va dezvolta dermatita de contact. Alergiile pot fi cauzate de polenul plantelor, de praf în aer.
 • Boli ereditare. În calitate de reprezentanți ai raselor primitive, faraonii tind să prezinte unele patologii ereditare: o dislocare a patellei, displazia articulației șoldului.
 • Sensibilitatea la supracolire. Faraonii nu tolerează schimbările de temperatură. În patria lor, insula Malta, temperatura medie anuală este de 23 de grade. Îmbrăcămintea pentru un câine de rasă egipteană nu este un omagiu pentru modă, ci o măsură necesară pentru menținerea sănătății unui câine.

Achiziționarea de pui

Rasa este rară, cățelușele sunt scumpe, este dificil să găsești crescătorii buni. Fără pedigree, catelul va costa aproximativ 1 mie de dolari. Animalul de companie pedigree va costa 1,5 mii - 3 mii de dolari. Pretul pentru puii de elita variaza de la 3500 la 7000 de mii de dolari.

Câinele egiptean este un tovarăș minunat, un vânător priceput. Gustul, răutăciunea, mobilitatea, energia fac din Pharaoh parteneri minunați în sport, jocuri active. Un câine prietenos și afectuos va deveni un adevărat prieten pentru viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Dachshund Dachshund: întreținere și îngrijireDachshund Dachshund: întreținere și îngrijire
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
» » Câinele lui Faraon: o descriere a rasei egiptene
© 2021 amigdas.com