amigdas.com

Modele de bază ale cuțitelor de pescuit pentru pescuit

Ce cuțit să alegeți?De-a lungul timpului, omul primitiv avea nevoie de obiecte ascuțite pentru tăierea carcaselor de animale și pești. Pentru aceasta au fost folosite pietre ascuțite și oase de animale. Dezvoltându-se, bărbatul a început să folosească fierărie, care, deși puțin asemănătoare cu cuțitele moderne, a devenit prototipul lor. Alegerea cuțitelor moderne de vânătoare și de pescuit este foarte mare. Și este întotdeauna dificil să alegeți un instrument adecvat dintr-un sortiment larg de bunuri.

Calitățile necesare ale cuțitelor

Nu există un consens cu privire la ceea ce ar trebui să fie un cuțit ideal pentru pescuit. Fiecare pescar își are propria opinie în acest sens, adesea foarte diferit de cel al colegilor săi. Dar există câteva standarde general acceptate.

Un cuțit de pescuit de calitate ar trebui să fie practic și fiabil. Primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare când îl cumpărați:

 • Modele de cutite de pescuit.forma;
 • materialul lamei;
 • caracteristici mânere.

În plus, trebuie să aibă rezistență la apă și rezistență la impact.

Clasificarea în funcție de forma lamei

Lama trebuie să fie subțire (astfel încât să puteți tăia ușor peștele) și destul de flexibil. Cuțitele de pescuit după tipul de lamă se disting:

 • Cuțitfile. Este, de asemenea, numit fillet. Are o lamă destul de lungă și flexibilă, care este convenabilă pentru filetarea peștelui și a cărnii. Lama are dimensiuni de la zece la treizeci și patru centimetri. Dimensiunea standard este de la cincisprezece la cincisprezece centimetri. Lama este de obicei din oțel inoxidabil.
 • sculptură. Are o lamă scurtă care seamănă cu un topor mic. Lama din această formă este convenabilă pentru a tăia pește și carne. Este foarte apreciat de pescarii și vânătorii datorită versatilității sale: este posibilă răsucirea ramurilor și tăierea carcasei.
 • clasic. Un cuțit universal, familiar, care poate fi folosit atât acasă în bucătărie, cât și într-o plimbare în scopuri diferite.
 • semilună. Destul de specific, are o lungime mică (de la trei la zece centimetri). Lama este ascuțită într-un mod special. În capul mânerului pentru confortul de utilizare există o gaură specială pentru deget. Aplicați un cuțit pentru diferite tipuri de prelucrare finală (de exemplu, scalarea), este convenabil atunci când vă deplasați.

Cele mai bune cuțite pentru pescuit sunt oțelul inoxidabil 56-58. O lamă din oțel cu conținut ridicat de carbon, pentru utilizarea în pescuit nu este bună - este predispusă la coroziune.

Atunci când cumpărați, este important să luați în considerare forma și materialul mânerului. Poate fi făcut din cauciuc, plastic, lemn. Principalul lucru este să fii impermeabil. Un mâner bun ar trebui să fie în formă astfel încât să nu alunece din mână. Pentru a face acest lucru, trebuie să aibă crestături speciale anti-alunecare sau un accent pentru degetul arătător. Cel mai adesea folosiți o lamă cu mâner din cauciuc.

Nu durează să cumperi o teacă. Acoperisurile sunt de obicei realizate din plastic sau din piele. Acestea sunt concepute pentru a proteja gazda de răniri, iar instrumentul - de a obține murdărie și umiditate. Teaca trebuie să fie de dimensiuni adecvate (astfel încât lama este complet ascunsă).

Modele populare

Astăzi varietatea de modele de cuțite de pescuit este foarte mare. Cele mai populare soiuri sunt:

 • Shkerochnye. Mai ales în rândul marinarilor. Pe marginea lamei există un cârlig, cu care este convenabil să tăiați peștele.
 • Plierea. De fapt, ele sunt universale, deci foarte populare. Adesea, acestea nu constau dintr-una, ci mai multe palete retractabile, fiecare dintre acestea putând fi folosite după cum este necesar. Instrumentul nu ocupă mult spațiu, care este, fără îndoială, un avantaj.
 • Modele de bază ale cuțitelor de pescuit - descriere"Beluga". Acest soi este conceput pentru a eviscera pești mari. Grosimea standard a lamei este de doi milimetri. O caracteristică interesantă: pantoful este atât de ascuțit încât este ușor să tragă solzi de pește.
 • "Minnow". Un instrument ușor, de dimensiuni medii. Lama lamei se prăbușește puțin. Cu aceasta, puteți tăia cu ușurință pește.
 • - Splinterul. Acest model este potrivit pentru pescuit și vânătoare. Este convenabil să eviscerați atât pește cât și vânat.
 • japoneză. Are o lama subtire, este folosit pentru a intestinului mic de pește. Are manevrabilitate și elasticitate bună. O specie populară în rândul pescarilor.

Într-un cuț bun, pescarul are nevoie la fel de mult ca și în piesele de pescuit de bază cum ar fi o barcă de pescuit sau o barcă. Adesea pescarii experimentați nu iau cu ei nici unul sau doi cuțite, ci întregul set. În cazul în care pescuitul durează mai multe zile, se pune întrebarea ce trebuie să facă cu peștele prins, deoarece se deteriorează rapid, în special în vremea caldă. Uneori, peștii sunt păstrați în viață în cuști speciale, dar se întâmplă să se usuce și să se salveze direct pe loc. În astfel de cazuri, sunt necesare mai multe tipuri de cuțite. Modelul "Beluga" este util pentru curățarea de înaltă calitate a cântarelor și un filet pentru tăierea bucăților de carne de pește.

În cazul în care în aceeași zi de pescuit și nu implică murături de pește, sau tăierea rodlets pentru standul de sub tija de pescuit, modelul universal - un cuțit pliabil - este destul de potrivit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Musat pentru cuțite - ce fel de lucru este asta?Musat pentru cuțite - ce fel de lucru este asta?
Avantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasaAvantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasa
În cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuitÎn cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuit
Turismul și pescuitul în Siberia: tipuri de trofee și serviciiTurismul și pescuitul în Siberia: tipuri de trofee și servicii
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Sfaturi pentru alegerea cizme de vânătoare pentru pescuitSfaturi pentru alegerea cizme de vânătoare pentru pescuit
Dulapuri de pescuit vară și de iarnăDulapuri de pescuit vară și de iarnă
Criterii pentru alegerea cuțitelor pentru burghieCriterii pentru alegerea cuțitelor pentru burghie
Selectarea liniei de pescuit: caracteristici și producătoriSelectarea liniei de pescuit: caracteristici și producători
Caracteristici de cuțite de mânăCaracteristici de cuțite de mână
» » Modele de bază ale cuțitelor de pescuit pentru pescuit
© 2021 amigdas.com