amigdas.com

Costisitoare: un mod de viata al unei pasari crescute - un medic din padure

Tufted Tit - aspectTitul cocoșat are câteva nume - o hokhlushka sau un grenadier. Pasărea face parte din ordinea trecătorilor. Se întâmplă nu numai în zona împădurită, ci și în condițiile orașului. În plus față de vrăbii, porumbei, cioară, ciocănitoare și soia, locuitorii orașului erau însoțiți de țâțe crescute. Dacă speciile acestei păsări sunt cunoscute de aproape fiecare sătean, orășenii pur și simplu nu înțeleg și nu înțeleg ce fel de pasăre locuiește în oraș.

Locurile de distribuire a păsărilor

În general, crustaceea este răspândită în țările sudice ale Trans-Uralului și în întreaga parte a Europei a Federației Ruse, care se găsește și în nordul arhanghelskului. Granițele sale se extind spre nord și aproape spre țările sud-est ale Vyatka și Dvina. Din Sverdlovsk și Ufa locuiește în zona de pădure până la foarte Bashkiria.

Tit interesant - grenadierDin carpații ucraineni, habitatul ciupercilor este însoțit de terenurile Poltava, Voronej, Ulyanovsk și Penza. În sezonul de iarnă și de toamnă, pasărea poate zbura și ușor spre sud. populeaza Pițigoi și teritoriile europene în Europa Centrală și Peninsula Scandinavia, dar acestea sunt rareori observate în țările din sud, și în Italia și Peninsula Balcanică nu sunt tite. Pasărea nu este, de asemenea, obișnuită în Caucaz.

habitat

În majoritatea cazurilor, tigaia preferă să trăiască în păduri ușoare de conifere și mixte. Ei aleg păduri de conifere, dar fără locuri surde, dar cu plantații alternante. În pădurile de conifere, preferă să trăiască într-o pădure de foioase de foioase. Ei nu preferă unele păduri deciduoase și zone mixte.

Caracteristicile externe ale ciupercilor

Pasărea are dimensiuni mici, are o culoare gri-închis, creasta este ridicată în sus. Aceasta se datorează trunchiului unui tit, numit grenadier, pentru că arată ca o coafură. Coada, aripile și spatele sunt de culoare brună-maronie, semnele vizibile sunt imperceptibile. Există o bandă întunecată care se întinde prin ochi cu o îndoire pe obraji, similară cu parantezele întunecate. Partea din spate a capului este întunecată, iar pe gât este un punct negru.

Cum arata un turtit trestiaÎn spatele bazelor de pene se remarcă, dar fruntea culorii albe, pe toate acestea, creasta este semnificativ diferită. Pânza și capul au nuanțe albe murdare. În cazul în care titmatele crescute trec în stadiul de iritare, atunci gâtul este întins și creasta este presată. Prin caracteristicile externe, femelele și masculii nu au practic nici o diferență. Iar tânărul are o tufă și o barbă mică, care nu este mare. Are următorii parametri:

 • pătuț în dimensiune nu mai mult decât o vrabie - un corp de cel mult 14 cm lungime;
 • anvergura aripilor este de 21 cm;
 • masă de păsări nu depășește 14 grame.

Dieta alimentelor

În general, crustaceii mănâncă aproape toate insectele, dar mâncarea preferată este ombilicul mic care se găsește în copaci de conifere și dăunează coroanei portbagajului. Dacă pasărea este ținută în condiții involuntare, atunci mâncarea are cea mai mare probabilitate de a avea probleme, deoarece această specie necesită alimente cu hrană vii. Dieta țânțarilor include următoarele nevertebrate:

 • Titmice - habitatcărăbuși de frunze;
 • gărgărițele;
 • păianjeni;
 • fluture;
 • viespile;
 • albine;
 • acoperi;
 • țânțari;
 • afide;
 • lăcuste;
 • următoarele:
 • libelule;
 • stoneflies;
 • greieri;
 • lăcuste.

In toamna-iarna sezon hrănește cu semințe și fructe de pădure: Dogwood, ienupăr, brad, molid, pin, păducel, frasin si arin de munte. În primăvară, preferă să bea suc de arțar, mesteacăn și aspen.

cuiburi

Sărmăturile țâșnite își așază cuibul în principal în pădurile de conifere. Pentru localizarea cuib, grenaderka selectează gropi mici, care sunt printre rădăcinile unui copac mare, și în cioturile putrede joase acoperite cu un covor dens de mușchi, dar ca casa lui încă preferă gaura din copac. Dacă pasărea nu mă pot găsi ca un refugiu, este populat de case abandonate patruzeci și albe, uneori, în cuib de animale sălbatice, și poate chiar să se stabilească în priză Wren. În copaci vechi și cioturile cu miez vrac și putred, pițigoi tufted fac cuiburi, îndepărtați praful la dimensiunea dorită a golului.

Gaura de zbor a cavității pentru grenadier este de aproximativ 3 centimetri în diametru. Partea inferioară a cavității este echipată cu lichen și mușchi mixt. Pentru a dota tava folosind veveriță rulată, dar într-o stare moale, este ca și simțitul. Dar gogoșii fluturelui și pânzei sunt suprapuși pe lână, dar astfel de materiale nu sunt întotdeauna folosite.

Sânii țâșni, spre deosebire de alte păsări, produc câteva sunete.

Reproducerea sânilor crescuți

Păsărică - cum aratăGrenadiers incuba ouă în medie 16 zile, concediază de la 5 la 7 ouă. Cuiburi pline de zidărie încep să se desprindă din prima jumătate a lunii mai. Culoarea coșului de ouă se schimbă întotdeauna, există o culoare albă monocromatică fără pete și se întâmplă cu pete la capătul tăios, similar cu o corolă și puncte roșii maronie. Dimensiunile lor fluctuează în medie de 1,6 x 1,4 cm.

Puii născuți nu merg dincolo de cuib timp de trei săptămâni. Femelele își hrănesc cuiburile doar cu ajutorul omizi, căutând pradă în copaci de conifere, scoțându-i din trunchi. Mâncarea maternă se oprește cu câteva zile înainte de plecarea independentă a tânărului de la locuință.

Puietul de cocoș de cocos poate deveni pe aripa aproximativ la jumătatea lunii iunie.

Comportamentul ciupercilor

Caracteristicile comportamentului grenadierului sunt după cum urmează:

 1. La sfârșitul toamnei iar la începutul iernii țâțele crescute se deplasează printre pădurile de conifere, înfruntându-se în grupurile Sinich. Sosind în ambalaje mixte, își oferă partea lor de zgomot și revitalizarea întregului turm Sinian.
 2. Sărituri înfundate - o specie destul de activă de păsări, nu pot sta într-un singur loc și sunt suficient de mobile. Pe vânătoarea de insecte, sunt ca niște pikas, trecând efectiv prin copacii ce urmăresc o insectă.
 3. Sânii tăiați pot să se unească în școli cu drevolazami, korolkami, moskokami și pikchuhami. Liderul lor este un ciocănitoare, prin urmare, probabilitatea de supraviețuire a unei turme de păsări mici este crescută în mod semnificativ.
 4. Într-un pachet de grenadieri diferă prin faptul că generează un sunet al cartelei, similar cu sunetul neliniștit al unui basm normal. Atunci când bărbații din cimpanzeii crescuți ocupă teritoriul, ei publică un imn modest. La fel ca sânii obișnuiți, ei pot să-ți scape.
 5. În ciuda terenului habitatului, practic nu-și schimbă culoarea.
 6. În timpul iernii reci și înfometate acestea pot fi găsite în grădini. Adaptați ușor la furajele de cereale și în anul următor vă puteți întoarce la locul lor acru. Iar în sezonul de vară grenadiștii sunt combinați în perechi pentru reproducere și zboară spre pădurile tinere de conifere, în principal în pădurea de pini pe nisip.

Ajută-ți sânii crescute

Crested Tit Grenadier - cum să trăiți în timpul ierniiAtunci când iarnă se instalează, țâțe, se confruntă cu mari probleme cu găsirea de alimente. În aceste luni reci ale anului, vederea acestei păsări nu trece și consumă tot ceea ce vor câștiga. Până la o temperatură de - 15 tits continuă să caute insecte, dar de îndată ce temperatura începe să scadă, capotele încep să accepte un alt aliment. În aceste condiții dure, este pur și simplu necesar ca păsările să supraviețuiască iernii. Dar pentru asta ar trebui să știți ce fel de mâncare aveți nevoie pentru a da sânii crescute și ce să evitați pentru a nu face rău păsării.

În loc de larve, în timpul iernii, cele mai multe dintre ele iubesc semințele de dovleac și pepene verde în formă brută și grăsimi nesărate. Dacă există o nucă de cocos, atunci coaja ei va fi un adevărat cadou pentru sânii crescuți, luați piesele și o atârnați pe o ramură. Dacă porumbeii și vrăbii preferă mei și bucăți de pâine, atunci această pasăre nu va mânca așa. Grenadierii pot consuma oase mici și carne slabă, totuși, această opțiune ar trebui să fie atribuită cazului extrem, dacă nu există nimic din alimentele de mai sus.

În sezonul de iarnă înghețat, un alimentator este folosit ca ajutor. Nu există nici o limită pentru încântarea și plăcerea țânțarilor, ei vizitează constant casa acasă. După un timp, păsările pot mânca chiar și din mâinile omului. Pentru a face un alimentator trebuie să urmați un astfel de plan simplu:

 1. Luați o sticlă de plastic curată capacitate de 5 litri fără uleiuri și alte substanțe chimice. În lateral, folosind o pereche de foarfece, se face o deschidere largă, astfel încât să poată pătrunde în interior.
 2. Alimentatorul este așezat alimente special pentru țâțe crescute.
 3. Apoi, ia o coardă puternică și fixat la gât, apoi celălalt capăt al cablului este legat de o ramificație orizontală. Înălțimea produsului de la sol ar trebui să fie de aproximativ 150-200 cm.

Este foarte important să protejați pasărea de pisici. Pentru a face acest lucru, este necesar să închideți alimentatorul departe de trunchiul copacului, ceea ce creează dificultăți pentru ca pisica să aibă acces la alimentator. De asemenea, ca obstacol este o sârmă ghimpată potrivită, rănită pe o ramură.

Influența Titului Crested

Păsările contribuie la pădurile de conifere prin distrugerea insectelor dăunătoare care distrug copacii. Pentru natură, sânii crescuți sunt considerați adevărații sanitari și salvatori ai pădurii. Chiar și atunci când frigul de iarnă tulbure grenadierul, nu se abate de la hrana insectelor, dar dacă acestea sunt absente, titmouse-ul se transformă în furaje de cereale. Pentru a-și găsi pradă foamea de foame, ea zboară ore întregi și inspectează aproape fiecare copac pentru prezența ouălor de insecte și larve.

În ultimul timp, populația castravetelor crescute a scăzut rapid, datorită zonelor de pădure sărace care au fost expuse și care au fost tăiate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cioara cenușie: cât de mult trăiește, ce hrănește și unde trăieșteCioara cenușie: cât de mult trăiește, ce hrănește și unde trăiește
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabiiPasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
Ce este recomandat pentru a alimenta țâțe în timpul ierniiCe este recomandat pentru a alimenta țâțe în timpul iernii
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Costisitoare: un mod de viata al unei pasari crescute - un medic din padure
© 2021 amigdas.com