amigdas.com

Bird of the jackdaw. Descriere și habitat. Păsări migratoare sau nu?

Bird of the jackdaw fotografieGalka este unul dintre reprezentanții familiei Voronov. Este puțin mai mică decât o cioară, dar are o construcție completă. Lungimea corpului este de 33-38 cm, greutate 137-270 grame, variază între 64 și 75 cm. Bărbații sunt mai mari decât femelele. Uneori este luată pentru o cioară din cauza culorii negre, deși culoarea penajului de la cină este neagră cu o nuanță de gri închis. Billul este mic, larg, uneori acoperit cu peri tari. Coada este ușor rotunjită și îngustă. Picioarele sunt negre. Dacă pasărea este excitată, pe spatele capului se poate forma o creastă de pene cu pene. Pasărea are aripi strălucitoare și ochi albăstrui.

Bird of the jackdaw

La soare aripile lor strălucesc în albastru. Persoanele tinere au un penaj cenușiu fără reflecții. Jackdaw face un sunet ca "kai" sau "kyaa". Daa poate fi văzută în grupuri cu vârfuri, cârnați și alte păsări. Ca să cuiți în perechi, adesea în clădiri de piatră. Penele reci nu se tem de plumajul gros și pufos.

Galka a atras oameni din cele mai vechi timpuri. Decontare în apropierea oamenilor, pofta pentru subiecte frumoase, sociabilitatea și domesticirea - toate aceste caracteristici se reflectă în cultura noastră.

Păsări migratoare dawȚara natală a acestei păsări - Eurasia de Vest și Africa de Nord, trăiește în principal în așezări mici. Aproape întreaga Europă, partea de vest a Asiei, Tibet, Peninsula Arabică este plină de această specie de păsări. Locuința naturală este stânci de nisip, pajiști, câmpuri, stânci. Dar, de asemenea, o daa se găsește pe teritoriul regiunii palearctice, în centrul orașului Altai. Conform estimărilor Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii Galax, există mai mult de 90 de milioane de locuitori. Dawurian daw, care este comună în Asia de Est. În exterior, seamănă cu un jackdaw obișnuit.

Caracterul și modul de viață al păsărilor

  • Galki păsări agitate, zgomotoase, inteligente și sociabile. Când zboară, sunt foarte hotărâți și manevrează bine. O trăsătură distinctivă este vocea lor - este sonoră și melodică. Printre păsări, ei comunică mai îndeaproape cu broaștele. Galki se așează de obicei mai aproape de persoană și construiește cuiburi în case vechi și abandonate. Deci, este mai ușor pentru ei să obțină alimente și să comunice mai mult decât în ​​pădure. Dacă cocoșul locuiește în pădure, atunci cuibărul se află pe copaci vechi și goluri. Aceștia trăiesc în perechi în perechi, iar când vine momentul cuiburilor, este separat de pachet.
  • În prezența unui loc liber este localizat heap: de la una la câteva zeci de perechi. În timpul iernii și al verii, când se reproduc sau se hrănește, daa se găsește în comunitatea altor indivizi: broaște, stegulețe, porumbei și cioară. În toamnă și iarna, păsările se adună în turme care încep o viață nomadă. În efectivele mixte, numărul de păsări poate fi de până la mii de indivizi.
  • Gradul ridicat de socialitate al acestor păsări este exprimat în agresiunea lor, care poate fi dezvăluită în comportamentul din cadrul coloniei cuibăritoare. Ciocul înclinat, pene înfundate pe cap și pe spatele capului, cu aripi vicioase - toate aceste semne indică agresiune față de persoana învecinată. Dacă obiectul domină și nu se retrage, începe o luptă. Acești indivizi au o memorie foarte bună și o inteligență dezvoltată. Își amintesc oamenii care și-au distrus cuibul bine și au strigat tare la vederea lor.

Caracteristicile reproducerii

Galki reproducereSunt localizate păsări în căutarea unui coleg de cameră încă în tinerețe și relația durează foarte mult timp, îi place să aibă grijă unul de celălalt. Uneori puteți vedea cum se combină fiecare cu alte pene. Persoanele fără pereche sunt ținute singure. La începutul primăverii cuplurile încep perioada de căsătorie. Ei încep să-și cuibărească cuiburile și, în această privință, jackdawii sunt foarte scrupuloși. Cuiburile sunt situate în locuri inaccesibile prădătorilor. În construcția cuibului participă atât bărbații cât și cei de sex feminin. Ca o ramură de material de folosire, tulpini, fixați construcția gunoiului de grajd și a pământului.

  • În mijlocul primăverii, femelele încep să ocupe ouă. Porți de la trei sau mai multe ouă. Culoarea ouălor este verde-maroniu sau albastră, cu numeroase plasturi. Cuplul, în timpul celor 20 de zile, la rândul său incubă puii. După aceea, puii orbi și goi se scot din ouă fără pene. O lună mai târziu, puicuțele sunt acoperite cu pene, dar încă nu sunt pregătite pentru primul zbor. Pentru a deveni mai puternici și a lăsa cuibul, au nevoie de încă 15 zile de îngrijire completă. După plecare, se mută în câmpuri și așezări, unde se amestecă cu alte păsări și încep să ducă o viață nomadă.
  • Aceste păsări pot trăi uneori în captivitate dacă cineva ia o mică pui. Ei foarte repede se obisnuiesc cu persoana si incearca mereu sa comunice cu maestrul lor. Puii mănâncă foarte mult și de multe ori, deci dacă vă decideți să vă faceți o daudă, va trebui să aveți grijă de ea. Puteți, de asemenea, să o învățați cum să vorbească, precum și un papagal. În captivitate, păsările trăiesc puțin mai mult decât în ​​sălbăticie.
  • Păsările semi-sau complet migratoare trăiesc în nordul și estul Europei, dorința de zbor crește dinspre sud spre nord și spre vest spre est. În Anglia și Franța, jackdaws sunt sedentari, în Europa de Vest sunt în mare parte sedentari, dar unii migrează în timpul sezonului rece. Cele mai multe păsări preferă să rămână în locuri de cuibărit, dacă există destule alimente. Deci, pentru a spune că un migrant este o pasăre sau iernare, este imposibil. Totul depinde de mediul înconjurător.

Mănâncă daws

Hrănire pasăre daws FotoPasărea cocoșului este omnivoră, iar dieta sa este variată. Se hrănește în principal cu hrana pentru animale și cu legumele. În vara aceasta se hrănește cu gândaci, fluturi și zboară cu larve, furnici, viermi, melci și alte nevertebrate. Extrage prada mai mare: șoareci, șopârle. El se hrănește cu carrion, dar mult mai rar. Din alimentele vegetale, preferă plantele cultivate și diferite fructe de pădure. Poate mânca deșeuri alimentare, adesea daw poate fi văzut în gunoi de gunoi.

De obicei, mâncarea este extrasă în zona deschisă, pe teren, mai puțin frecvent în copaci, săpat în pământ și gunoi de grajd. Merge înapoi la animalele de companie în căutare de insecte - paraziți. În sate, se hrănește cu grădini, lângă drumuri și cutii de gunoi. În cazul în care jackdaw se stabilește în apropierea mării, ea se poate bucura de o varietate de cadouri de mare. Păsările provoacă daune grave agriculturii, dar nu mai beneficiază și de ele, deoarece consumă rozătoare și insecte dăunătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Gâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristiciGâsca rasei italiene: istorie, aspect, caracteristici
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Bird of the jackdaw. Descriere și habitat. Păsări migratoare sau nu?
© 2021 amigdas.com